18/06/2019

Όχι, Ελλάδα και Τουρκία δεν πάνε για πόλεμο

Καταρχάς όλοι συμφωνούμε πως η Ελλάδα δεν υπάρχει περίπτωση να πάει σε πόλεμο, εννοούμε να κάνει πρώτη, επιθετική ενέργεια. Αυτό είναι σαφές. Γιατί η Κυβέρνηση έκανε ΚΥΣΕΑ; Γιατί η Κυβέρνηση προφανώς ήθελε να ενημερωθεί από τα Επιτελεία για τις επιλογές της. H “δραματικοποίηση” της όλης διαδικασίας θεωρούμε πως έχει να κάνει με την προεκλογική περίοδο που διανύουμε, καθώς η “αποφασιστικότητα” στα θέματα εξωτερικής πολιτικής θα δώσει, ίσως, “πόντους” στο κυβερνών Κόμμα στις επικείμενες εκλογές.

Τώρα, ας δούμε αν η Τουρκία σκοπεύει να κάνει αυτό που δεν πρέπει να κάνει…
  • Οι Τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις έχουν απωλέσει τους καλύτερους και πλέον εκπαιδευμένους αξιωματικούς τους στις διώξεις μετά το Πραξικόπημα του 2016. Δεν κάνεις πόλεμο έτσι!
  • Πιστεύεται πως υπάρχουν λιγότεροι πιλότοι στην Τουρκική Πολεμική Αεροπορία από διαθέσιμα μαχητικά, ίσως η αναλογία είναι πολύ κάτω του 1 προς 1. Αυτή την στιγμή η Ελληνική ΠΑ κυριαρχεί στο Αιγαίο.
  • Η Ελλάδα αυτή την στιγμή, για πρώτη φορά στην ιστορία της, θα αντιμετωπίσει την Τουρκία όχι επί ίσοις όροις, αλλά με την Συμμαχία του Ισραήλ, Αιγύπτου, ΗΠΑ και Γαλλίας. Δεν εννοούμε πως θα πολεμήσουν άλλοι για εμάς, αλλά ακόμη και να μην πολεμήσουν, θα κάνουν αυτό που πρέπει. Φαντασία υπάρχει ελπίζουμε.
  • Η Ελλάδα είναι Μέλος του ΝΑΤΟ και της ΕΕ. Η Τουρκία είναι το χειρότερο μέλος του ΝΑΤΟ. Αν εξαιρέσουμε Ρωσία, Βενεζουέλα και Ιράν, οι Τούρκοι στερούνται σοβαρών συμμάχων.
  • Οι Ένοπλες Δυνάμεις μας διατηρούν την ισχυρή αποτρεπτική τους ικανότητα, και αυτό οι γείτονες το γνωρίζουν.
  • Η κατάσταση της τουρκικής οικονομίας δεν αντέχει έναν πόλεμο, ακόμη κι αν αυτός κερδηθεί από τους Τούρκους.
  • Μια κίνηση εναντίον Ελλάδας και Κύπρου, θα φέρει την Τουρκία στην λίθινη εποχή. Ο νοών νοείτω.
Λοιπόν, για να μην μακρυγορούμε. Πόλεμο σήμερα ή μέσα στο καλοκαίρι δεν έχει. Ότι και ας σας λένε οι πωλητές σανού.

https://www.ptisidiastima.com/no-we-are-not-going-to-war-turkey-and-greece/

2 comments :

  1. ΠΑΟΚαρα18/6/19 23:06

    Η Ελλαδα δηλαδή δηλαδή, δεν θα γυρίσει στη λίθινη εποχή?
    Αυτοί εκεί που τα γράφουν που απευθύνονται?
    Η ελληνική οικονομία τι νομίζουν είναι, γνωρίζουν ότι δεν παράγουμε τίποτα?
    Παρουσιάζουν την Ελλάδα να υπερέχει της Τουρκίας στρατιωτικά?
    Σε παράλληλο σύμπαν βρίσκονται?
    Εδώ λένε ότι εμείς έχουμε συμμάχους, ενώ οι Τούρκοι όχι.
    Ε, λοιπόν, την Ελλάδα ποτέ και κανείς δεν τη βοήθησε, ενώ τους Τούρκους πάντα, σαν πιο μεγάλη αγορά, τους στηρίζουν πολλοι δυνατοί σύμμαχοι.
    Θες, Πακιστάν(με πυρηνικα), Αφγανιστάν, Κατάρ(με κεφαλαία), Ρωσία(με όπλα,ανέκαθεν), θες άλλες ισλαμικές χώρες? Τι γράφουν οι τύποι????

    ReplyDelete
  2. Anonymous19/6/19 09:09

    Οκ ας δοκιμάσουμε να απαντήσουμε στα επιχειρήματα...

    -- Οι καλύτεροι και πλέον εκπαιδευμένοι αξιωματικοί επιχειρούν αυτή τη στιγμή σε διάφορα ανοικτά μέτωπα της χώρας. Η εκπαίδευση που παίρνεις μέσα σε ένα μήνα στο κουρδιστάν δεν έχει καμία σχέση με αυτήν που παίρνουν οι Έλληνες ευέλπιδες.
    -- Πιστεύεται ότι ακόμα και πραγματικότητα να είναι τα περί πιλότων οι τούρκοι διαθέτουν και περισσότερα διαθέσιμα μαχητικά/πιλότους από εμάς αυτή τη στιγμή και μεγαλύτερη αναλογία πυρομαχικών ανά μαχητικό. Εν ολίγοις έχουν την πολυτέλεια να αστοχήσουν καμπόσες φορές, και συν της άλλης έχουν την πολυτέλεια σε εναέριους ανεφοδιασμούς οπότε και μεγαλύτερης παραμονής στον αέρα.
    -- Σίγουρα πράγματα. Συν της άλλης οι ΕΛ θα τζαμάρουν τα ραντάρ και τις επικοινωνίες των τούρκων.
    -- Η τουρκία αποτελεί την δεύτερη δύναμη στρατιωτικά στο ΝΑΤΟ και είναι πάντα πρόθυμη να συμμετάσχει σε επιχειρήσεις. Αντιπαραθέτουμε σε αυτό τους έλληνες ειρηνιστές που βγάζουν το λάδι κάθε φορά στην συμμαχία για να στείλουν ένα γαμημένο εναέριο ραντάρ όλο κι όλο.
    -- Βεβαίως, δεν πήγαμε φαντάροι, σε πιστεύουμε απόλυτα! Και οι τούρκοι που κάνουν κρουαζιέρα στο αιγαίο σήμερα σε πίστεψαν!
    --Δυστυχώς για εσένα οι τούρκοι δεν έχουν πρόβλημα να πεινάσουν μπρος σε μία εθνική νίκη. Όχι μόνο δεν έχουν αυτό το πρόβλημα αλλά πιθανότατα μία νίκη τώρα θα έδινε διέξοδο σε αυτό το θέμα εσωτερικά στον ερντογκαν.
    -- Εμείς είμεθα χρόνια τώρα στην λίθινη εποχή και μεγάλο ρόλο σε αυτό έχουν παίξει δημοσιογράφοι σαν και την πάρτη σου!


    12G

    ReplyDelete