07/06/2019

Εγκαίνια του Ισλαμικού Τεμένους της Αθήνας

Εγκαινιάστηκε σήμερα το Ισλαμικό Τέμενος της Αθήνας στην παρουσία και του υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων Κώστα Γαβρόγλου, παρόλο που δεν έχει αποπερατωθεί ακόμη για να δοθεί προς χρήση στους μουσουλμάνους της πρωτεύουσας. Στην τελετή εγκαινίασης του τεμένους στον Βοτανικό παρευρέθηκαν δεκάδες μουσουλμάνοι αλλά και φορείς της Πολιτείας. Για την ολοκλήρωση των εργασιών απομένουν κάποιες λεπτομέρειες στο εσωτερικό του κτιρίου.

Ο κ. Γαβρόγλου σε δηλώσεις, μετά την περιήγησή του στον περιβάλλοντα χώρο και στο εσωτερικό του τεμένους, ανέφερε πως αναμένεται τον Σεπτέμβριο να ξεκινήσει η λειτουργία του λατρευτικού χώρου. «Το τέμενος κατασκευαστής αποκλειστικά με χρήματα του ελληνικού λαού και τα έξοδα λειτουργίας του θα τα καταβάλει το ελληνικό κράτος. Δεν έχει κανένας το δικαίωμα να εμποδίσει κάποιον να έρθει, ακόμα και αν έχει διαφορετική γνώμη ως προς τη λειτουργία του τζαμιού. Η δημοκρατία μίλησε και η επιθυμία της έγινε επιτέλους πράξη. Η Αθήνα έχει επιτέλους έναν χώρο προσευχής για τους πολίτες, τους μετανάστες, τους πρόσφυγες και τους επισκέπτες μουσουλμάνος. Για την κυβέρνηση μας η συνύπαρξη διαφορετικών ανθρώπων αποτελεί τεράστιο πλούτο. Από τη στιγμή που είναι ένα δημόσιο τζάμι θα λειτουργήσει σαν δημόσιο. Εξασφαλίζει η διαφάνεια και η βιωσιμότητα του. Ελπίζουμε ότι η πρώτη προσευχή από τον ιμάμη θα γίνει τον Σεπτέμβριο»

Από την πλευρά του, ο ιμάμης του τεμένους υπογράμμισε: «Θέλω να ευχαριστήσουμε τον Αλλάχ που επιτέλους το τζάμι είναι γεγονός. Περιμέναμε πολλά χρόνια. Θα κάνουμε τις προσευχές μας και τις γιορτές μας εδώ. Το Ισλάμ είναι μια θρησκεία της ειρήνης της αδερφότητας και της ενότητας. Δεν ξεχωρίζει κανένας.Ευχαριστούμε τον ελληνικό λαό που μας δέχτηκε σαν Έλληνες πολίτες και μουσουλμάνους. Και ευχαριστώ το κράτος που μας βοήθησε για να υπάρχει αυτός ο χώρος», κατέληξε ο ιμάμης.

ΑΜΠΕ

ΔΕΙΤΕ: ΜΑΣ ΚΟΣΤΙΣΕ ΚΑΙ 500.000 € ΕΠΙΠΛΕΟΝ... ΕΓΓΡΑΦΑ

1 comment :

  1. Anonymous8/6/19 02:42

    Οι χριστιανοπατριώτες τι λένε; ότι να 'ναι λένε...

    ΑΝΤΩΝΗΣ ΔΑΓΚΟΥΛΑΣ

    ReplyDelete