05/06/2019

Συνέδριο με θέμα «Η Ελλάδα ως Γεωστρατηγικός Σύμμαχος»

Κατόπιν πρωτοβουλίας του Συμβουλίου του Ατλαντικού για τη Μελλοντική Ευρώπη και του Ελληνο-Αμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου σε συνεργασία με την Ομάδα Athens Exchange θα πραγματοποιηθεί συνέδριο με θέμα «Η Ελλάδα ως Γεωστρατηγικός Σύμμαχος». Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 11 Ιουνίου 2019 από τις 10:00 π.μ. έως τις 11:00 π.μ. στα κεντρικά του Ατλαντικού Συμβουλίου στην πρωτεύουσα των Ηνωμένων Πολιτειών Ουάσιγκτον. Όπως αναφέρει το Συμβούλιο σε σχετικό δελτίο Τύπου:
"Εν μέσω μίας δεκαετίας οικονομικής ανασφάλειας, η Ελλάδα έχει αναδειχθεί ως ζωτικός σύμμαχος του ΝΑΤΟ με αποδεδειγμένο ιστορικό αφοσίωσης στη διατλαντική συνεργασία στον τομέα της ασφάλειας. Η Ελλάδα είναι ένα από τα λίγα μέλη της συμμαχίας που εξασφαλίζει το στόχο του ΝΑΤΟ για δαπάνες 2% του ΑΕΠ για την άμυνα και η χώρα εξακολουθεί να λειτουργεί ως κρίσιμος κόμβος για την εκπαίδευση και τις επιχειρήσεις της συμμαχίας στην περιοχή."

Στο συνέδριο θα είναι παρόντες μεταξύ άλλων ο Αμερικανός πρεσβευτής στην Αθήνα κ. Τζέφρι Πάιατ, ο κ. Γιώργος Χουλιαράκης, Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών της Ελλάδας, ο κ. Σίμος Αναστασόπουλος, πρόεδρος του Ελληνο-Αμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου Ελλάδας (amcham.gr). Στην συνομιλία θα συμμετάσχει ως συντονίστρια κι η ακαδημαϊκός καθηγήτρια και δημοσιογράφος, απεσταλμένη του Σκάι και της Καθημερινής στην Ουάσινγκτον κ. Κατερίνα Σώκου προκειμένου να εξερευνηθεί το θέμα της συνεργασίας ΗΠΑ-Ελλάδας στον τομέα της ασφάλειας στα Δυτικά Βαλκάνια και την περιοχή της Μεσογείου και να συζητήθεί η αμερικανική στρατηγική στην περιοχή.

Λίγες μέρες πιο πριν θα έχει προηγηθεί και επίσημη επίσκεψη στις ΗΠΑ και από τον υπουργό Εθνικής Άμυνας Ευάγγελο Αποστολάκη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ: https://www.ptisidiastima.com/greece-as-a-geostrategic-ally/

No comments :

Post a Comment