19/06/2019

ΙΡΑΝ: Ανακοίνωσε εμπλουτισμό ουρανίου μετα την 8η Ιουλίου.

Η αποδέσμευση της Τεχεράνης από ορισμένες από τις δεσμεύσεις της βάσει της πυρηνικής συμφωνίας που υπέγραψε με τους δυτικούς ήταν το ελαφρύτερο μέτρο που μπορούσε να λάβει μετά την απόσυρση των ΗΠΑ από την συμφωνία αυτή και την εκ νέου επιβολή κυρώσεων στο Ιράν, δήλωσε σήμερα ο Ιρανός πρόεδρος Χασάν Ροχανί. 
Σε ομιλία του που μεταδόθηκε από την κρατική τηλεόραση, ο Ροχανί πρόσθεσε εξάλλου ότι δεν θα διαπραγματευτεί με τις ΗΠΑ υπό συνθήκες πίεσης. Εκπρόσωπος του ιρανικού Οργανισμού Ατομικής Ενέργειας σημείωσε ότι η Τεχεράνη θα αρχίσει να εμπλουτίζει ουράνιο σε υψηλότερο επίπεδο τον επόμενο μήνα και δεν θα δώσει στις ευρωπαϊκές δυνάμεις περισσότερο χρόνο για να σώσουν την πυρηνική συμφωνία πέραν της 8ης Ιουλίου.
Η Τεχεράνη προτίθεται να φέρει εις πέρας την απειλή της για τον εμπλουτισμό ουρανίου σε υψηλότερο επίπεδο αν η Ευρώπη δεν κάνει κάτι, υπογράμμισε επίσης ο εκπρόσωπος Μπεχρούζ Καμαλβαντί, προχωρώντας στην κίνηση αυτή με την οποία παραβιάζονται οι όροι της πυρηνικής συμφωνίας με τις παγκόσμιες δυνάμεις. 
Ο υπουργός Πετρελαίου του Ιράν Μπιτζάν Ζανγκανέχ σημείωσε σήμερα ότι η Ευρώπη δεν συνεργάζεται με την Τεχεράνη για την αγορά του πετρελαίου της ώστε να υπάρξει αντιστάθμισμα στις κυρώσεις που έχουν επιβάλει οι ΗΠΑ στον ενεργειακό τομέα του Ιράν.

AΠΕ-ΜΠΕ

No comments :

Post a Comment