09/06/2019

Ρωσικός Στρατός: Επιλογή στρατιωτών βάσει γονιδιακών χαρακτηριστικών; - Όλοι οι Ρώσοι με «γενετικό διαβατήριο» μέχρι το 2025

Το «γενετικό διαβατήριο», τα εγγενή χαρακτηριστικά κάθε ατόμου, θα είναι στο μέλλον το κριτήριο επιλογής των υπηρετούντων στον ρωσικό Στρατό, αναφέρει δημοσίευμα ρωσικής εφημερίδας. Αυτό σημαίνει ότι οι στρατεύσιμοι θα τοποθετούνται σε συγκεκριμένους Κλάδους των Ενόπλων Δυνάμεων βάσει της καταγεγραμμένης κληρονομικής τους προδιάθεσης, εξηγεί ο Αλεξάντερ Σεργκέιεφ, επικεφαλής της Ρωσικής Ακαδημίας Επιστημών. Ήδη η Ρωσική Ακαδημία Επιστημών βρίσκεται σε συνομιλίες με την Στρατιωτική Ιατρική Ακαδημία Κίροφ στην Αγία Πετρούπολη για την ανάπτυξη του γονιδιακού διαβατηρίου του στρατιώτη.«Η ιδέα είναι να κατανοήσουμε, σε γενετικό επίπεδο, ποιος έχει μεγαλύτερη προδιάθεση να υπηρετήσει στο Ναυτικό ή είναι καταλληλότερος για να γίνει αλεξιπτωτιστής ή αρματιστής» λέει ο Σεργκέιεφ στο πρακτορείο ΤASS. Επίσης, το σχέδιο θα συμβάλλει στο να προβλέπεται η συμπεριφορά και οι δυνατότητές του υπό στρεσογόνες συνθήκες, επισημαίνει.

Με διάταγμα που υπέγραψε τον Μάρτιο, ο Πρόεδρος Πούτιν ορίζει ότι στο πλαίσιο της εθνικής στρατηγικής για την χημική και βιολογική ασφάλεια όλοι οι Ρώσοι θα πρέπει να έχουν «γενετικό διαβατήριο» μέχρι το 2025. Στο πλαίσιο του προγράμματος του «γενετικού διαβατηρίου» η Στρατιωτική Ιατρική Ακαδημία Κίροφ πραγματοποιεί έρευνες για την αντίσταση στο στρες εν όψει της επέκτασης των επιχειρήσεων στον κυβερνοχώρο. «Ο πόλεμος του μέλλοντος θα είναι εν πολλοίς ένας πόλεμος ευφυίας, από ανθρώπους που θα λαμβάνουν αποφάσεις σε συνθήκες πολύ διαφορετικές από εκείνες του παρελθόντος» τονίζει.

https://www.ptisidiastima.com/russian-army-genetic-selection/

1 comment :

  1. Anonymous10/6/19 10:20

    Μία ακόμα ανακοίνωση εντυπωσιασμού με την οποία θα γελάει ο μισός πλανήτης πάλι! Την γενετική προδιάθεσή για αλκοολισμό πρέπει να δουν πρώτα και αφού βγάλουν τους αλκοολικούς από το στράτευμα θα συζητάμε για σοβαρό στρατό. Σαχλαμπούρδες να πούμε!

    12G

    ReplyDelete