31/05/2019

Η Microsoft ανακοινώνει νέο λειτουργικό σύστημα, το... "Modern OS"

Η Microsoft αφήνει σαφείς υπαινιγμούς για το λανσάρισμα ενός νέου λειτουργικό συστήματος που προορίζεται για χρήση στις συσκευές του μέλλοντος, που με τη σειρά τους θα είναι συνεχώς συνδεδεμένες, ασφαλείς και εξαιρετικά χαμηλού βάρους. Το blog post με το οποίο η Microsoft φανέρωνε τις προθέσεις της είναι ουσιαστικά ένα αμάλγαμα όλων όσων ανακοινώθηκαν κατά την διάρκεια της έκθεσης Computex 2019. Ουσιαστικά πρόκειται για το πώς βλέπει τα μελλοντικά λειτουργικά συστήματα η Microsoft και εξηγεί τις προθέσεις της σχετικά με αυτό που η ίδια αποκαλεί «Modern OS».

Στην ανάρτηση της Microsoft καταγράφονται οκτώ σημεία τα οποία η αμερικανική εταιρεία θεωρεί ότι χρειάζεται να έχει ένα σύγχρονο λειτουργικό σύστημα:
  • Καταρχήν θα πρέπει το Modern OS να είναι συνεχώς ενημερωμένο, με τις ενημερώσεις να γίνονται αδιαλείπτως και στο υπόβαθρο ώστε να μην δημιουργούν ενόχληση για τον χρήστη. 
  • Θα πρέπει να είναι ασφαλές από προεπιλογή, με το λειτουργικό σύστημα να είναι διαχωρισμένο από τις εφαρμογές ώστε να υπάρχει μεγαλύτερο προστασία από κακόβουλες επιθέσεις.
  • Το Modern OS θα πρέπει να είναι πάντα συνδεδεμένο εκμεταλλευόμενο την εναλλασσόμενη υποστήριξη δικτύων Wi-Fi και LTE 5G. 
  • Θα πρέπει να εξασφαλίζει στον χρήστη σταθερή απόδοση ακόμη και σε επίπεδο αυτονομίας η οποία θα πρέπει να είναι όσο δυνατόν μεγαλύτερη. 
  • Θα πρέπει να είναι πάντα συνδεδεμένο στο cloud 
  •  Aυτονόητη θα πρέπει να θεωρείται η υποστήριξη τεχνολογιών Τεχνητής Νοημοσύνης.
  • H Microsoft αναφέρεται στο Multi-Sense, δηλαδή στην δυνατότητα ο χρήστης να μπορεί να χρησιμοποιεί κάθε είδους μέσο (πένα, φωνή, αφή ή ακόμη και το βλέμμα) σαν μέθοδο εισαγωγής δεδομένων στην συσκευή, πέρα φυσικά από τα παραδοσιακά πληκτρολόγιο και ποντίκι. 
  • Θα πρέπει να διαθέτει την κατάλληλη ενσωμάτωση αισθητήρων ώστε να μπορούν να υποστηριχθούν καινοτόμες εφαρμογές που θα προσφερθούν μελλοντικά στο εν λόγω οικοσύστημα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι αρκετά από τα παραπάνω σημεία, όπως οι συνεχείς ενημερώσεις και η μόνιμη διασύνδεση με το cloud, θυμίζουν έντονα τις ιδιότητες του Chrome OS της Google, στοιχείο που ίσως φανερώνει ότι στις προθέσεις της Microsoft είναι να φέρει στην αγορά μία εντελώς νέα πρόταση που θα αφήνει πίσω τα Windows, το πιο εμβληματικό από τα προϊόντα της εταιρείας.

https://www.naftemporiki.gr/story/1482086/i-microsoft-anakoinonei-ena-neo-leitourgiko-sustima-to-modern-os

ΚΟΥΡΗΤΗΣ: ΕΦΙΑΛΤΗΣ ΓΙΑ ΜΕΝΑ Η ΜΟΝΙΜΗ ΚΑΙ ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΗ ΔΙΑΣΥΝΔΕΣΗ, ΑΡΑ ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΜΕΝΑ ΑΛΛΕΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ. ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΤΥΠΟΠΟΙΕΙΤΑΙ Η ΜΟΝΙΜΗ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΗΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ. ΣΗΜΕΙΩΝΩ ΠΩΣ ΤΩΡΑ Η ΜΟΝΗ ΑΠΟΔΕΚΤΗ ΑΠΟ ΕΜΕΝΑ ΕΚΔΟΣΗ ΤΩΝ WINDOWS 10  EINAI H "LTSC".  ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ ΠΟΥ ΠΕΡΙΕΓΡΑΦΕ ΤΗΝ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΗ ΕΚΔΟΣΗ ΕΔΩ: https://isxys.blogspot.com/2018/08/1-windows-10-2-ltsb.html

ΕΠΕΙΔΗ ΤΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΠΟΥ Η Microsoft ΠΕΡΙΓΡΑΦΕΙ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΑΠΟΔΕΚΤΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΝΟΜΙΖΩ ΠΩΣ ΑΥΤΟ ΤΟ ... "Modern OS" ΘΑ ΑΠΕΥΘΥΝΕΤΑΙ ΜΟΝΟΝ ΣΕ ΟΙΚΙΑΚΟΥΣ ΠΕΛΑΤΕΣ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΑ ΣΕ ΧΡΗΣΤΕΣ LAPTOPS. ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ ΠΩΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΤΕΛΕΙΩΣ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ, ΑΠΛΑ ΠΡΟΣΑΡΜΟΣΜΕΝΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΟΥΣ ΣΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ ΓΝΩΣΤΟ ΩΣ "Windows 10 Home"

1 comment :

  1. Anonymous31/5/19 16:17

    ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΕΣΑ ΣΕ ΕΝΑ ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΡΕΥΣΤΟ ΦΡΑΚΤΑΛ (ΚΛΑΣΜΑΤΙΚΟ) ΚΑΙ ΦΡΑΚΤΑΛΙΖΟΜΑΣΤΕ (ΓΙΝΟΜΑΣΤΕ), ΔΙΑΡΚΩΣ, ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΜΕ.

    ΟΜΩΣ, ΟΣΟΙ ΓΕΝΝΗΘΗΚΑΜΕ ΠΡΙΝ ΜΕΡΙΚΕΣ ΔΕΚΑΕΤΙΕΣ, ΑΝΤΙΛΑΜΒΑΝΟΜΑΣΤΕ, ΔΙΑ ΤΗΣ ΣΥΓΚΡΙΣΕΩΣ, ΟΤΙ Ο "ΙΣΤΟΡΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ" ΕΠΙΤΑΧΥΝΕΤΑΙ ΚΑΙ ΟΤΙ ΟΛΑ ΕΞΕΛΙΣΣΟΝΤΑΙ ΠΙΟ ΓΡΗΓΟΡΑ, ΠΛΕΟΝ.

    ΓΕΝΙΚΩΣ, ΜΕ ΟΡΟΥΣ ΦΥΣΙΚΗΣ, ΟΤΑΝ ΟΙ ΚΥΜΑΤΟΜΟΡΦΕΣ ΚΑΤΑΡΡΕΟΥΝ (ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΠΕΡΙΟΔΙΚΑ), ΤΟΤΕ ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΠΟΚΛΙΝΟΥΣΕΣ ΤΑΣΕΙΣ ΣΥΓΚΛΙΝΟΥΝ ΠΡΟΣ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΚΥΜΑ. ΤΟ ΤΣΟΥΝΑΜΙ -ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΠΑΛΙΑ ΟΝΟΜΑΖΑΜΕ ΠΑΛΙΡΡΟΙΑΚΟ ΚΥΜΑ- ΘΑ ΑΦΗΣΕΙ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΜΟΝΟ ΜΙΑ ΝΙΚΗΤΡΙΑ ΟΜΑΔΑ ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ, ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΣΚΟΠΕΥΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΠΙΒΙΩΣΗ ΤΟΥΣ (ΚΑΘΩΣ Η ΖΩΗ ΔΙΚΑΙΩΝΕΙ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΗΣ, ΣΧΕΔΟΝ ΠΑΝΤΑ).

    ΤΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΜΗΧΑΝΩΝ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ, ΑΠΛΩΣ, ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΕΝΔΕΙΞΗ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΚΥΜΑΤΟΜΟΡΦΗΣ, ΔΗΛΑΔΗ ΕΝΑ, ΟΜΟΙΩΣ, ΜΙΚΡΟΤΕΡΟ ΦΡΑΚΤΑΛ. Η ΤΑΣΗ ΕΙΝΑΙ Η ΔΙΑΣΥΝΔΕΣΗ, ΚΑΙ ΑΥΤΗ Η ΤΑΣΗ ΔΕΝ ΑΝΤΙΣΤΡΕΦΕΤΑΙ.

    Η ΔΙΑΣΥΝΔΕΣΗ (ΕΚ ΤΗΣ ΣΥΝΘΕΤΗΣ ΛΕΞΕΩΣ ΔΙΑ-ΣΥΝ-ΔΕΝΩ) ΕΞΥΠΗΡΕΤΕΙ ΤΗΝ ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗ ΜΟΡΦΗ, ΔΗΛΑΔΗ ΤΗ ΔΟΜΗ, ΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ. ΟΙ ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΕΣ ΕΠΙΒΙΩΣΗΣ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΠΟΥ ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΝΤΑΙ, ΑΥΞΑΝΟΝΤΑΙ, ΟΤΑΝ ΔΙΑΣΥΝΔΕΟΝΤΑΙ. ΔΕΝΟΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΔΕΣΜΕΥΟΜΑΣΤΕ, ΕΠΕΙΔΗ ΤΟ ΔΕΣΙΜΟ ΑΥΤΟ ΑΥΞΑΝΕΙ ΤΗΝ ΙΣΧΥ ΜΑΣ, ΔΗΛΑΔΗ ΤΟΝ ΡΥΘΜΟ ΜΕΤΑΒΟΛΗΣ ΕΡΓΟΥ. ΜΕ ΑΠΛΑ ΛΟΓΙΑ, ΕΝΕΡΓΟΥΜΕ ΛΙΓΟΤΕΡΟ, ΑΛΛΑ ΠΑΡΑΓΟΥΜΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ.

    ΠΛΕΟΝ, ΖΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΟΥ ΑΥΤΟΜΑΤΟΠΟΙΗΜΕΝΟΥ, ΜΗΧΑΝΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ. ΣΥΝΕΠΩΣ, ΟΙ ΜΗΧΑΝΕΣ ΜΑΣ ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΝΤΑΙ, ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΩΣ. ΜΕ ΑΛΛΑ ΛΟΓΙΑ, ΠΕΣ ΜΟΥ ΠΩΣ ΔΙΑΣΥΝΔΕΕΙΣ ΤΑ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΑ ΣΟΥ, ΩΣΤΕ ΝΑ ΣΟΥ ΠΩ ΠΟΙΟΣ ΕΙΣΑΙ. ΟΣΟΙ ΑΡΝΟΥΜΑΣΤΕ ΝΑ ΔΙΑΣΥΝΔΕΣΟΥΜΕ ΤΑ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΑ ΜΑΣ, ΚΑΤ'ΟΥΣΙΑΝ, ΕΚΦΡΑΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΠΟΜΟΝΩΤΙΣΜΟ ΜΑΣ (ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΩΣ, ΚΑΙ ΤΟ ΕΞΕΛΙΚΤΙΚΟ ΜΑΣ ΑΔΙΕΞΟΔΟ).

    Η ΔΙΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΟΠΛΙΚΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ (analystsforchange.org/2019/05/s400-f35ti-boyn-kai-ti-ektimoyn-oi.html) ΕΙΝΑΙ Η ΠΙΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΝΔΕΙΞΗ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΤΑΣΗΣ. ΜΕ ΑΛΛΑ ΛΟΓΙΑ, ΟΙ ΜΗΧΑΝΕΣ ΤΩΝ ΟΠΛΙΤΩΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΣΥΝΔΕΔΕΜΕΝΕΣ, ΩΣΤΕ ΝΑ ΝΙΚΗΣΟΥΝ ΤΟΥΣ ΑΝΤΙΠΑΛΟΥΣ ΟΠΛΙΤΕΣ.

    ΟΙ ΜΗΧΑΝΕΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ, ΠΡΕΠΕΙ, ΕΠΙΣΗΣ, ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΣΥΝΔΕΔΕΜΕΝΕΣ, ΩΣΤΕ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΙ Ο ΠΟΛΙΤΑΡΧΗΣ ΟΣΑ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ, ΩΣΤΕ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΟΥΝ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΟΥ ΖΩΝΤΑΝΟΙ.

    ΕΑΝ ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ, ΤΟΤΕ ΣΥΝΕΙΔΗΤΟΠΟΙΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΝΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΜΑΣ, ΝΤΕΤΕΡΜΙΝΙΣΤΙΚΑ. ΟΜΩΣ, ΕΑΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ, ΤΟΤΕ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΝΑ ΠΡΑΤΤΟΥΜΕ ΟΠΩΣ ΘΕΛΟΥΜΕ.

    ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ, ΕΛΕΥΘΕΡΑ, ΣΥΛΛΟΓΙΖΟΝΤΑΙ ΤΗΝ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ. ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΛΛΟΙ, ΕΛΕΥΘΕΡΑ, ΣΥΛΛΟΓΙΖΟΝΤΑΙ ΤΗΝ ΑΜΥΝΑ ΤΟΥΣ.

    ΑΜΥΝΟΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΕΠΙΒΙΩΝΟΥΜΕ, ΟΤΑΝ ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΜΕ ΤΗΝ ΝΙΚΗΤΡΙΑ ΟΜΑΔΑ. Η ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΤΗΣ ΝΙΚΗΣ ΕΙΝΑΙ ΔΥΣΚΟΛΗ (ΣΠΑΖΟΝΤΑΣ ΤΑ ΦΤΕΡΑ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΜΟΡΦΙΚΟΥ ΕΙΔΩΛΟΥ ΤΗΣ, ΜΑΛΛΟΝ, ΔΕΙΚΝΥΕΙ ΤΗΝ ΑΠΕΛΠΙΣΙΑ ΜΑΣ).

    ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΖΗΣΟΥΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΑΣΧΟΥΝ, ΔΗΛΑΔΗ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΒΙΩΝΟΥΝ ΤΟ ΑΥΤΟΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΟ ΣΠΙΡΑΛ, ΟΦΕΙΛΟΥΝ ΝΑ ΚΥΤΤΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΖΟΝΤΑΙ, ΠΟΙΚΙΛΟΤΡΟΠΩΣ.

    ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΤΕΧΝΟΥΡΓΗΜΑΤΑ ΔΕΝ ΜΑΣ ΒΟΗΘΟΥΝ, ΩΣΤΕ ΝΑ ΕΠΙΒΙΩΣΟΥΜΕ, ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΟΡΡΙΠΤΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΤΑ ΑΝΤΙΚΑΘΙΣΤΟΥΜΕ ΜΕ ΑΛΛΑ ΧΡΗΣΙΜΑ ΣΕ ΕΜΑΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΠΙΔΙΩΞΕΙΣ ΜΑΣ.

    Η ΔΙΕΛΕΥΣΗ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΕΝΑ ΤΥΦΩΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΗ, ΕΝΩ Η ΑΠΟΦΥΓΗ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΩΤΗΡΙΑ. ΕΑΝ ΝΟΟΥΜΑΣΤΕ ΩΣ ΜΟΝΑΔΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ (ΕΘΝΙΚΕΣ) ΟΜΟΙΟΤΗΤΕΣ ΣΕ ΑΛΛΟΥΣ), ΤΟΤΕ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ "ΣΕΡΦΑΡΟΥΜΕ" ΣΤΑ ΠΛΑΝΗΤΙΚΑ ΦΡΑΚΤΑΛ ΠΟΥ ΔΕΝ ΒΛΑΠΤΟΥΝ ΤΟ ΣΥΝΕΙΔΗΣΙΑΚΟ ΜΑΣ ΦΡΑΚΤΑΛ, ΕΙΔΑΛΛΩΣ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΤΗΝ ΜΟΙΡΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΚΑΘΕ ΤΥΦΩΝΑΣ ΟΤΑΝ ΔΙΑΛΥΕΤΑΙ, ΜΙΑΣ ΑΝΑΜΝΗΣΗΣ ΚΑΙ ΕΝΟΣ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΟΣ ΠΡΟΣ ΑΠΟΦΥΓΙΝ ΣΤΗ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ ΑΛΛΩΝ ΦΡΑΚΤΑΛ.

    ReplyDelete