23/05/2019

Huawei Offers A 'No-Spy' Agreement - Μετά τη Huawei, οι ΗΠΑ σκέφτονται να αποκλείσουν και την Hikvision

Huawei says it is "willing to sign no-spy agreements with governments" including the UK, its chairman Liang Hua (pictured) said. It follows concerns from some countries that China could use products made by the telecoms firm for surveillance. The Chinese company has denied that its work poses any risks of espionage or sabotage. However, some British MPs believe Huawei should be banned from the UK. A Report from the Henry Jackson Society (HJS), claims that Huawei has often been accused of espionage and concerns should be raised. The HJS report has a foreword by Sir Richard Dearlove, who led MI6 between 1999 and 2004. Using blunter language than the report’s authors, he wrote: “I very much hope there is time for the UK Government ... to reconsider the Huawei decision. “No part of the Communist Chinese state is ultimately able to operate free of the control exercised by its Communist Party leadership,” Dearlove added. “Therefore, we must conclude the engagement of Huawei presents a potential security risk to the UK.” Huawei has said it is independent from the Chinese government. However, finding this statement untenable, some countries have blocked the organisation from their 5G networks, often saying that their reasons are based on national security grounds.

https://www.cybersecurityintelligence.com/blog/huawei-offers-a-no-spy-agreement-4317.html

ΣΧΕΤΙΚΑ:

Μετά την απαγόρευση της συνεργασίας μεταξύ Huawei και αμερικανικών εταιρειών, η κυβέρνηση Trump βάζει στη μαύρη λίστα και την κινεζική εταιρεία επιτήρησης, Hikvision. Αυτό τουλάχιστον ισχυρίζονται οι New York Times.Αν εγκριθεί η απόφαση απαγόρευσης, η Hikvision δεν θα μπορεί να προμηθεύεται εξαρτήματα και τεχνολογικά προϊόντα, που χρειάζεται, από την Αμερική. Οι αμερικανικές εταιρείες θα πρέπει να ζητούν ειδική άδεια από την κυβέρνηση, για να συνεργαστούν με την κινεζική εταιρεία και να της πουλήσουν τα προϊόντα τους.Για αρκετά χρόνια, από το 2011 έως το 2017, η Hikvision ήταν ο μεγαλύτερος κατασκευαστής καμερών παρακολούθησης σε όλο τον κόσμο. Μια έρευνα της IHS Markit, έδειξε ότι η Hikvision διέθετε το 38% της αγοράς, παγκοσμίως, το 2017.Μετά την γνωστοποίηση της πρόθεσης των ΗΠΑ, να απαγορεύσουν τη συνεργασία με τη Hikvision, η κινεζική εταιρεία δήλωσε ότι ελπίζει να έχει δίκαιη αντιμετώπιση από τις ΗΠΑ, δεδομένου ότι όλα αυτά τα χρόνια δεν έχει παραβιάσει ποτέ τους κανονισμούς, που επιβάλλονται στις εμπορικές εταιρείες.

Ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών της Κίνας, Lu Kang, δήλωσε ότι η Κίνα εναντιώνεται στην κατάχρηση της εξουσίας από την αμερικανική κυβέρνηση και στις προσπάθειες των Ηνωμένων Πολιτειών να δυσφημίσουν και να καταστείλουν τις πρακτικές των κινεζικών εταιρειών. Από τη μεριά της, η Hikvision δήλωσε ότι μια ενδεχόμενη απαγόρευση από τις ΗΠΑ, δεν θα της προκαλούσε μεγάλα προβλήματα, καθώς η εταιρεία προμηθεύεται εξοπλισμό και από τη Νοτιοανατολική Ασία, καθώς και από άλλες χώρες. Η Hikvision είναι μια πολύ σημαντική εταιρεία, καθώς στην Κίνα χρησιμοποιούνται πάρα πολύ τα συστήματα και οι κάμερες παρακολούθησης. Σε όλη τη χώρα, υπάρχουν περίπου 200 εκατομμύρια κάμερες, οι οποίες χρησιμοποιούνται κυρίως για λόγους ασφάλειας και ελέγχου της κυκλοφορίας, καθώς και για τη σύλληψη εγκληματιών.

8 comments :

  1. Anonymous23/5/19 20:55

    ΑΠΌΣΟ ΓΝΩΡΙΖΩ,Θ'ΑΝΑΠΤΥΞΕΙ ΚΑΙ ΔΙΚΟ ΤΗΣ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟ (ΤΟ ΕΧΕΙ ΕΤΟΙΜΟ ΔΛΔ).

    -ΔΗΜΗΤΡΑ-

    ReplyDelete
  2. Anonymous24/5/19 15:27

    Αν επιμείνουν οι ΗΠΑ και η google στο ban θα είναι απλά το τέλος αυτής της εταιρίας στον χώρο των κινητών.


    12G

    ReplyDelete
  3. "θα είναι απλά το τέλος αυτής της εταιρίας στον χώρο των κινητών" ... ΣΤΗΝ ΔΥΣΗ. ΝΟΜΙΖΩ ΠΩΣ ΑΝΕΤΑ Η ΚΙΝΕΖΙΚΗ ΑΓΟΡΑ ΑΠΟ ΜΟΝΗ ΤΗΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΤΗΡΙΞΕΙ ΤΙΣ ΠΩΛΗΣΕΙΣ, ΠΟΣΟ ΜΑΛΛΟΝ ΕΑΝ ΣΥΝΥΠΟΛΟΓΙΣΩ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗΝ ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΑΓΟΡΑ ΠΛΗΝ ΗΠΑ, Ε.Ε, ΚΑΝΑΔΑ, ΩΚΕΑΝΙΑ.

    ReplyDelete
  4. Anonymous24/5/19 17:45

    Ναι σαφώς, για την θέση της στη δύση μιλάω όπου ήταν δεύτερη σε πωλήσεις μέχρι σήμερα, αλλά σε ποιες άλλες χώρες αναφέρεσαι? Ποιοι θα πάρουν κινητό με κινεζικό λειτουργικό εκτός από τους ίδιους τους κινέζους που δεν μπορούν να κάνουν αλλιώς?

    12G

    ReplyDelete
  5. ΟΛΗ Η ΧΕΡΣΟΝΗΣΟΣ ΤΗΣ ΙΝΔΟΚΙΝΑΣ, Η Ν.ΑΜΕΡΙΚΗ , Η ΑΦΡΙΚΗ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΜΠΟΛΙΚΕΣ ΑΛΛΕΣ ΧΩΡΕΣ ΟΠΩΣ, Η ΜΟΓΓΟΛΙΑ Κ.Λ.Π
    ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΝΔΙΚΗ ΧΕΡΣΟΝΗΣΟ ΔΕΝ ΞΕΡΩ. ΘΑ ΕΞΑΡΤΗΘΕΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΙΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΗΠΑ. ΑΥΤΟΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΒΡΟΥΝ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΓΙΑ ΔΙΑΘΕΣΗ ΔΙΚΟΥ ΤΟΥΣ ΜΟΝΤΕΛΟΥ ΚΑΠΟΙΑΣ ΝΕΑΣ ΔΙΚΗΣ ΤΟΥΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ. ΤΟ ΠΑΚΙΣΤΑΝ ΠΑΝΤΩΣ ΔΕΝ ΘΑ ΕΧΕΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑ, ΕΧΕΙ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΜΕ ΤΗΝ ΚΙΝΑ.
    ΣΕ ΑΡΚΕΤΑ ΦΘΗΝΟΤΕΡΕΣ ΤΙΜΕΣ ΘΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΧΩΡΕΣ ΤΗΣ ΔΥΣΗΣ (ΕΚΤΟΣ ΚΑΙ ΑΝ ΑΠΑΓΟΡΕΥΘΕΙ Η ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑ ΤΟΥΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΟ ΠΙΣΤΕΥΩ).

    ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΑΝΤΙΛΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΔΥΤΙΚΟΙ ΕΙΝΑΙ ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΑΚΟΜΗ ΜΙΑ ΚΡΑΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ Η ΟΠΟΙΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΟΣΤΡΑΡΕΤΑΙ ΩΣ ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΑΛΛΑ ΣΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΔΕΝ ΕΡΓΑΖΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΚΕΡΔΟΣ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΚΡΑΤΙΚΟΥ ΣΤΟΧΟΥ ΔΙΕΙΣΔΥΣΗΣ ΟΠΟΥ ΚΑΙ ΟΣΟ ΜΠΟΡΕΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ. Η ΚΕΡΔΟΦΟΡΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΑ ΕΝΑ ΕΥΠΡΟΣΔΕΚΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΑΛΛΑ ΟΧΙ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΛΟΓΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΗΣ.

    Η ΔΙΕΙΣΔΥΣΗ ΣΕ ΧΑΜΗΛΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΜΙΑ ΧΑΡΑ ΕΠΙΤΥΓΧΑΝΕΤΑΙ ΣΕ ΕΠΙΠΕΔΟ ΣΥΣΚΕΥΩΝ ΧΑΜΗΛΗΣ ΤΙΜΗΣ , ΕΠΑΙΞΗΜΕΝΩΝ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΩΝ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΠΕΙΡΑΓΜΕΝΩΝ. ΝΑΙ ΘΑ ΚΑΤΑΚΛΥΣΤΟΥΝ ΑΠΟ ΑΧΡΗΣΤΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΑΛΛΑ ΣΤΑ ΤΟΣΑ ΕΚΚΑΤΟΜ ΣΥΣΚΕΥΩΝ ΠΟΥ ΘΑ ΔΙΑΣΠΕΙΡΟΥΝ ΚΑΠΟΙΑ ΘΑ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΝ ΚΑΙ ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΠΛΗΤΡΟΦΟΡΙΕΣ.

    ReplyDelete
  6. Anonymous24/5/19 19:11

    ΤΗΝ ΖΗΜΙΑ ΘΑ ΤΗΝ ΠΑΘΕΙ Η GOOGLE.ΗΔΗ ΟΙ ΜΕΤΟΧΕΣ ΤΗΣ ΕΧΟΥΝ ΠΕΣΕΙ.

    -ΔΗΜΗΤΡΑ-

    ReplyDelete
  7. Anonymous25/5/19 09:44

    Έχει μπαναρηστεί η χρήση του android σε αυτές τις χώρες? Αν όχι τότε γιατί να προτιμήσει κάποιος κινεζικό κινητό όταν παίζουν συσκευές σε χαμηλότατες τιμές και με επαυξημένες δυνατότητες και στο android? Στην δύση με ότι τιμές και να κυκλοφορήσουν το πολύ πολύ να τα έπαιρναν παππούδες και γιαγιάδες, ακόμα και σε αυτήν την κατηγορία όμως παίζουν οι "εγχώριοι" κατασκευαστές που φέρνουν με το κιλό φθηνές συσκευές κατασκευασμένες στην κίνα και κοτσάρουν λογότυπο μόνο πάνω.
    Η ζημιά στην google θα είναι μικρή μάλλον, έτσι κι αλλιώς την θέση της huawei θα την πάρει η xiaomi σιγά σιγά.

    12G

    ReplyDelete
  8. https://www.makeuseof.com/tag/android-really-open-source-matter/

    ReplyDelete