16/05/2019

Τουρκική φρεγάτα ανάμεσα σε Κέα και Σούνιο - Τουρκικό κατασκοπευτικό αεροσκάφος «σάρωσε» κάθετα το Αιγαίο - Τουρκικό CN-235 εκτόξευσε φωτοβολίδες κατά Ελληνικών Μαχητικών

Στα ανοιχτά του Σουνίου και εντός των ελληνικών χωρικών υδάτων, πλέει αυτή την ώρα μια φρεγάτα του τουρκικού Ναυτικού. Είναι η φρεγάτα «Σαλίχ Ρέϊς» τύπου ΜΕΚΟ, η οποία, κινείται μεταξύ Τζιας και Σουνίου πολύ κοντά στις ακτές της Αττικής. Την ακολουθεί πλοίο του Πολεμικού Ναυτικού το οποίο παρακολουθεί από πολύ κοντινή απόσταση τις κινήσεις της. Σύμφωνα με κύκλους του Πενταγώνου, η τουρκική φρεγάτα, μέχρι ώρας τουλάχιστον δεν επιδεικνύει προκλητική συμπεριφορά πραγματοποιώντας αβλαβή διέλευση, δεδομένου ότι η πορεία της, όπως και η ταχύτητά της είναι σταθερή και τα όπλα της δεσμευμένα.

Τουρκικό κατασκοπευτικό αεροσκάφος Boeing E-7T Peace Eagle (13-004) το οποίο απογειώθηκε από το πολεμικό αεροδρόμιο του Ικονίου, πέταξε πάνω από 31.000 πόδια, καταγράφοντας τα πάντα στο Αιγαίο σε μια πρωτόγνωρης φύσεως αποστολή επιτήρησης. Το ραντάρ τύπου MESA του τουρκικού αεροσκάφους Boeing E-7T Peace Eagle έχει εμβέλεια 850 μιλίων.

Περίπου στις 10 το πρωί ελληνικά μαχητικά αεροσκάφη έσπευσαν στην περιοχή του Αη Στράτη για να αναχαιτίσουν τουρκικό αεροσκάφος ηλεκτρονικού πολέμου CN-235.Ο Τούρκος χειριστής αντέδρασε κάνοντας άφεση αερόφυλλων (flares) κίνηση που αποτελεί οπωσδήποτε ένδειξη κλιμάκωσης, κατά τη διάρκεια αναχαίτισης. Για το συγκεκριμένο περιστατικό ενημερώθηκε άμεσα ο Αρχηγός ΓΕΑ που εκείνη τη στιγμή βρισκόταν στο συνέδριο της ΠΑ στην Σχολή Ικάρων στο Τατόϊ.

https://www.stoxos.gr/

2 comments :

  1. Anonymous16/5/19 21:57

    Είδατε τώρα πως ήταν σοφή η απόφαση του ΓΑΠ να σταματήσει την χρήση οπλισμένων μαχητικών για την αναχαίτιση (πες το κι έτσι) των τούρκων? Ρίχνει ο άλλος flares για να αποφύγει και καλά τι? Τώρα ακόμα και να ρίξουν αεροσκάφος τους στην προσπάθεια δημιουργίας προβοκάτσιας δεν θα μπορούν να ισχυριστούν ότι το έριξαν τα ελληνικά "μαχητικά". Σοφοί οι ταγοί μας λοιπόν. Δεν με νοιάζει να ψηφίσω πασοκ, ή όπως λέγεται τώρα τέλος πάντων!

    Πάντως δεν βλέπω λόγους ανησυχίας. Όπως είπε σήμερα στην εκπομπή της η αρχιμασονάρα ο τράγκας, η συνθήκη της λωζάνης πάει για αναθεώρηση. Για να το λέει αυτός κάποιος του το σφύριξε εκεί στην στοά!

    12G

    ReplyDelete
  2. Anonymous16/5/19 22:55

    Δεν έχουν νόημα ούτε τα αεροπλάνα ούτε οι φιλιππινεζες δημόσιοι υπάλληλοι του στρατού, αν το κράτος δεν είναι δικό σου, από τότε που δημιουργήθηκε, και ανήκει στους γνωστούς κυβερνήτες του πλανήτη και τα παραμαγαζα τους. Το κράτος, είναι αποκλειστικά ιδιοκτησία των ακροαριστερών του σορρος, των δημόσιων υπαλλήλων, των τουρκογυφτων, των αφροασιατων και άλλων μειονοτήτων, και όχι των Ελλήνων(περίπου 2 εκατομμύρια είναι αυτοί με ελληνικό αίμα και συνείδηση), τους οποίους βλέπει εχθρικά και θέλει απροκάλυπτα την γενοκτονία τούς. Το ίδιο ισχύει σε γενικές γραμμές για όλα τα κράτη που διαμένουν λευκοί πληθυσμοί. Η μόνη λύση για επιβίωση είναι η φυλή και οχι το έδαφος(κάτι που πίστευαν απόλυτα και οι αρχαίοι), ο φυλετισμος και όχι ο ελεγχόμενος απόλυτα από το σύστημα εθνικοπατριωτισμός. Κοινό έθνος των λίγων ελληνογενων που έχουν μείνει, με ένα μεγάλο μέρος του πληθυσμού που κατοικεί στο έδαφος της σημερινής Ελλάδας δεν υπήρξε ποτέ και όσο πιο γρήγορα το κατανοήσουμε, τόσο το καλύτερο για εμάς. Το μόνο που μπορούν για την ώρα να κάνουν οι λίγοι Έλληνες που έχουν απομείνει, είναι να καταλάβουν και να απελευθερώσουν αρχικά ένα κομμάτι της χώρας, και μετέπειτα και αφού καταρρεύσει το ακροαριστερο νεοταξικο αυτό κρατίδιο, να συμπεριλάβει όσα εδάφη μπορεί στο νέο ελληνικό κράτος, με 100% Έλληνες. Σταδιακά στις επόμενες γενιές θα διεκδικήσει τα εδάφη του από τους Τούρκους και άλλους εχθρούς, αλλά το κυριότερο και το πιο σημαντικό για την επιβίωση του ελληνισμού είναι να κερδίσει με οποιοδήποτε κόστος τον εσωτερικό πόλεμο.

    ReplyDelete