17/05/2019

Η CIA λανσάρει επίσημο Onion Site μέσω του δικτύου Tor

"Το Onion Site μας, σας δίνει την δυνατότητα με ασφάλεια, ανώνυμα και χωρίς να εντοπίζονται διάφορα χαρακτηριστικά σας να περιηγηθείτε στο διαδίκτυο. Η παγκόσμια αποστολή μας απαιτεί τα άτομα να έχουν πρόσβαση σε μας από οπουδήποτε. Η δημιουργία ενός onion site είναι ένας από τους πολλούς τρόπους να πηγαίνουμε όπου είναι οι άνθρωποι. Επίσης μπορείτε να υποβάλετε αίτηση για μια θέση εργασίας με περισσότερες σχετικές λεπτομέρειες για τις θέσεις να είναι διαθέσιμες στο onion site μας" δήλωσε η Brittany Bramell, Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων της CIA.

Τα onion websites μπορούν να προσεγγιστούν μέσω του δικτύου Tor και οι μηχανές αναζήτησης δεν κάνουν εύρεση αυτών των ιστότοπων. Δρουν κάτω από τα επίπεδα των δικτύων proxy. Το Dark Web, ορίζεται ως «το τμήμα του Διαδικτύου που σκοπίμως κρύβεται από τις μηχανές αναζήτησης, χρησιμοποιεί διευθύνσεις IP που έχουν αποκρυφτεί και είναι προσβάσιμο μόνο με ένα συγκεκριμένο πρόγραμμα περιήγησης στο Web.

https://www.secnews.gr/181468/cia-dark-web-site-tor/

3 comments :

  1. Anonymous17/5/19 13:09

    Ποτέ μου δεν κατάλαβα, τι κέρδος έχει η CIA, NSA, κτλ., επιτρέποντας την κυκλοφορία ενός λογισμικού που δίνει τη δυνατότητα σε οποιονδήποτε, να διαφεύγει της παρακολούθησης από την CIA, NSA, κτλ. Εξάλλου η DARPA δεν το ανέπτυξε; Εκτός και αν αυτό είναι, όπως λένε κάποιοι, καλοστημένη παγίδα. Στην τελική, γιατί δεν υπάρχουν, ευρέως διαδεδομένα, και άλλα συναφή λογισμικά, ανεπτυγμένα από κρυπτο-ανεξάρτητους.

    ReplyDelete
  2. ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΟΥΤΕ ΤΟN TOR BROWSER ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΩ, ΟΥΤΕ ΤΟ ONION RING ΕΜΠΙΣΤΕΥΟΜΑΙ. ΕΧΩ ΑΝΑΠΤΥΞΕΙ ΑΛΛΕΣ ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ ΚΑΙ ΜΕΘΟΔΟΥΣ ΔΙΚΕΣ ΜΟΥ. ΕΙΝΑΙ ΔΥΣΧΡΗΣΤΕΣ ΑΛΛΑ ΕΞΥΠΗΡΕΤΟΥΝ ΤΗΝ "ΠΑΡΑΝΟΙΑ" ΜΟΥ, ΠΕΡΙ ΙΔΙΩΤΙΚΟΤΗΤΟΣ, ΟΤΑΝ ΕΠΙΘΥΜΩ ΝΑ ΒΡΩ ΣΕΛΙΔΕΣ ΣΤΟ ΑΠΟΚΑΛΟΥΜΕΝΟ DEEP ΚΑΙ DARK WEB. Η ΒΑΣΗ ΑΥΤΩΝ ΤΩΝ ΠΕΙΡΑΓΜΕΝΩΝ ΑΠΟ ΕΜΕΝΑ, ΕΙΝΑΙ ΤΟ "Memex" ΠΟΥ ΚΑΠΟΙΑ "EARLY BETA" ΜΟΡΦΗ ΤΟΥ ΠΕΡΙΗΛΘΕ ΣΤΗΝ ΚΑΤΟΧΗ ΜΟΥ ΠΑΛΙ ΜΕ ΠΕΡΙΕΡΓΕΣ ΜΕΘΟΔΟΥΣ.

    ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΔΙΑΦΕΥΓΕΙ ΤΗΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ, ΟΥΤΕ ΣΤΟ DEEP ΟΥΤΕ ΣΤΟ DARK WEB, ΕΑΝ ΣΤΟΧΟΠΟΙΗΘΕΙ ΑΠΟ ΚΑΠΟΙΑ ΣΟΒΑΡΗ ΥΠΗΡΕΣΙA. Η ΜΑΖΙΚΟΤΗΤΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΚΑΙ Η ΔΙΑΣΠΟΡΑ, ΔΙΝΟΥΝ ΕΝΑ ΜΙΚΡΟ ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑ ΠΟΥ ΑΔΟΚΙΜΑ ΤΟ ΟΝΟΜΑΖΩ ..."ΚΡΥΒΟΜΑΙ ΦΑΝΕΡΑ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΠΛΗΘΟΣ". ΕΓΩ ΠΑΝΤΩΣ ΔΕΝ ΗΜΟΥΝ ΠΟΤΕ ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΗΣ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΤΑΚΤΙΚΗΣ, ΟΥΤΕ ΤΗΝ ΘΕΩΡΩ ΑΣΦΑΛΗ. ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΛΥΔΙΑΦΗΜΙΣΜΕΝΗ ΚΡΥΠΤΟΓΡΑΦΗΣΗ, ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΚΑΜΜΙΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΔΕΝ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ, ΕΚΤΟΣ ΚΑΙ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΕΙΔΙΚΗΣ ΜΟΡΦΗΣ ΠΟΥ ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΕΞΥΠΗΡΕΤΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΥΣ SERVERS ΤΟΥ ΟΝΙΟΝ.

    ΤΟ ΙΔΙΟ ΙΣΧΥΕΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ VPN ΑΝΕΥ ΟΥΔΕΜΙΑΣ ΕΞΑΙΡΕΣΕΩΣ. ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΟΜΩΣ ΑΚΟΜΗ PROXY SERVERS ΠΟΥ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΑΣΦΑΛΩΣ.

    ΟΛΕΣ ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΔΟΜΕΣ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΑΝΑΠΤΥΧΘΗΚΑΝ ΑΚΡΙΒΩΣ ΑΠΟ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ. ΚΑΠΟΙΑ ΠΟΛΥ ΑΡΧΙΚΗ ΜΟΡΦΗ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΟ ΑΠΟ ΤΗΝ CIA ΗΔΗ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΔΕΚΑΕΤΙΑΣ ΤΟΥ 80. ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΒΑΣΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΑΝ ΑΡΓΟΤΕΡΑ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΔΟΣΗ ΤΟΥ INTERNET ΦΤΙΑΧΝΟΝΤΑΣ ΣΤΗΝ ΟΥΣΙΑ ΕΝΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ INTRANET ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΟΥΣ.

    ΑΥΤΟ ΜΕΤΑ ΕΓΙΝΕ ΤΟ ΓΝΩΣΤΟ ONION .

    ReplyDelete
  3. Anonymous17/5/19 15:40

    Υπήρχε παλιά, δηλαδή πριν από σχεδόν δύο δεκαετίες, από κάποιο πανεπιστήμιο των ΗΠΑ, ένα ανάλογο πρόγραμμα ανώνυμης πλοήγησης στο διαδίκτυο, που ονομαζόταν Tarzan. Και αυτό, όπως και το Memex, δεν είναι πλέον διαθέσιμα.

    https://pdos.csail.mit.edu/tarzan/
    https://opencatalog.darpa.mil/MEMEX.html

    Επίσης, μιας και το ανέφερες, ούτε αυτό που συμβαίνει με τα VPNs, τα τελευταία χρόνια, το καταλαβαίνω. Είναι, όντως, ιδιωτικές εταιρείες που κερδίζουν, προσελκύοντας πελάτες με premium υπηρεσίες, τους οποίους πρώτα δελεάζουν με δωρεάν περιορισμένη πρόσβαση; Ή μήπως με αυτό τον τρόπο φακελώνουν όσους χρήστες τα χρησιμοποιούν δωρεάν, ως add-ons στον browser; Οπότε, τα αποφεύγω συλλήβδην.

    Δε γνωρίζω σε ποια ασφαλή proxy servers αναφέρεσαι, αλλά εν πάση περιπτώσει.

    Τέλος πάντων, εγώ για να πω την μαύρη αλήθεια, έχω κουραστεί με όλα αυτά, γενικώς και ειδικώς, και δεν μπορώ να ακολουθήσω πλέον τις εξελίξεις. Πέρασαν και τα χρόνια. Εξάλλου, δεν κάνω και κάτι αξιόποινο, τώρα πια. Απλώς, η ιδιωτικότητά μου με ενδιαφέρει και καλύπτομαι όπως μπορώ.

    ReplyDelete