08/05/2019

Ιταλία: Όχι στον αγωγό φυσικού αερίου

Αρνήθηκε τελικά η ιταλική κυβέρνηση την κατασκευή σε ιταλικό έδαφος του χερσαίου τμήματος του αγωγού φυσικού αερίου Poseidon των εταιρειών Edison και ΔΕΠΑ. Ο αγωγός Poseidon σχεδιάζεται να συνδέσει την Ελλάδα με την Ιταλία στην περιοχή του Οτράντο. Το υποθαλάσσιο τμήμα του αγωγού θα έχει μήκος 217 χλμ και σχεδιαζόταν να τροφοδοτήσει την ευρωπαϊκή αγορά με φυσικό αέριο από την Αν. Μεσόγειο μέσω του αγωγού EastMed. Σύμφωνα με τον Ιταλό Πρωθυπουργό Giuseppe Conte η κυβέρνηση του δεν ενδιαφέρεται αυτή την περίοδο να δώσει την άδεια για την κατασκευή του τελικού τμήματος του αγωγού στο ιταλικό έδαφος.

ΑΜΠΕ

3 comments :

  1. Anonymous8/5/19 17:53

    Μα δεν βγαίνουν χαμένοι με αυτή την απόφαση; Στην ουσία μόνο οι Ρώσοι δεν ωφελούνται;

    ReplyDelete
  2. ΝΑΙ, ΑΚΡΙΒΩΣ. ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΕΝΙΣΧΥΟΥΝ ΤΟΥΣ ΡΩΣΣΟΓΕΡΜΑΝΟΥΣ ΚΑΙ ΑΥΣΤΡΙΑΚΟΥΣ ΠΟΥ ΗΘΕΛΑΝ ΚΑΙ ΘΕΛΟΥΝ ΜΟΝΟΠΩΛΙΟ ΤΟΥ NORDSTREAM ΚΑΙ ΤΟΥ TAP
    ΣΗΜΕΙΩΝΩ ΞΑΝΑ ΠΩΣ Ο TAP, ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΡΟΦΟΔΟΤΗΘΕΙ ΜΟΝΟΝ ΜΕ ΤΟ ΑΖΕΡΙΚΟ ΑΕΡΙΟ ΔΙΟΤΙ ΔΕΝ ΦΤΑΝΕΙ ΚΑΙ ΟΥΤΩΣ ή ΑΛΛΩΣ ΤΑ 8/10 ΑΥΤΟΥ ΘΑ ΤΑ ΚΡΑΤΟΥΣΑΝ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ. ΟΠΟΤΕ ΤΩΡΑ ΣΥΖΗΤΟΥΝ ΝΑ ΠΕΣΟΥΝ ΜΕΣΑ ΚΑΙ ΡΩΣΣΙΚΕΣ ΚΑΙ ΙΡΑΝΙΚΕΣ ΠΟΣΟΤΗΤΕΣ. ΑΡΑ ΠΑΛΙ ΜΟΝΟΜΕΡΗΣ ΕΞΑΡΤΗΣΗ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ.
    ΘΥΜΙΖΩ ΕΠΙΣΗΣ ΠΩΣ Ο TAP ΗΤΑΝ ΕΜΜΟΝΗ ΤΗΣ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΤΩΝ ΗΠΑ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΔΗΘΕΝ ΑΠΕΞΑΡΤΗΣΗ ΤΩΝ ΕΥΡΩΠΑΙΩΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΡΩΣΣΟΥΣ.
    Η ΜΟΝΗ ΔΙΑΦΑΙΝΟΜΕΝΗ ΤΩΡΑ ΑΠΕΞΑΡΤΗΣΗ ΕΙΝΑΙ Ο EASTMED ΣΤΟΝ ΟΠΟΙΟ ΘΑ ΕΠΕΦΤΑΝ ΚΑΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΠΟΣΟΤΗΤΕΣ ΟΤΑΝ ΜΕ ΤΟ ΚΑΛΟ (ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΠΟΤΕ) ΘΑ ΕΒΓΑΙΝΑΝ.
    ΜΠΟΡΕΙ ΠΑΝΤΩΣ ΟΙ ΙΤΑΛΟΙ ΑΠΛΑ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΟΥΣ ΔΥΣΚΟΛΟΥΣ ΩΣΤΕ ΝΑ ΑΥΞΗΣΟΥΝ ΤΗΝ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ ΤΟΥΣ.
    ΜΠΟΡΕΙ ΕΠΙΣΗΣ ΚΑΠΟΙΟΙ ΝΑ ΤΑ ΕΧΟΥΝ ΠΑΡΕΙ ΧΟΝΤΡΑ ΓΙΑ ΝΑ ΑΡΝΗΘΟΥΝ.
    ΜΠΟΡΕΙ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΣΤΙΣ ΗΠΑ ΝΑ ΝΟΜΙΖΟΥΝ ΠΩΣ ΕΤΣΙ ΘΑ ΤΡΟΦΟΔΟΤΗΣΟΥΝ ΑΥΤΟΙ ΜΕ ΜΕΤΑΦΕΡΟΜΕΝΟ ΣΧΙΣΤΟΛΙΘΙΚΟ
    ΜΠΟΡΕΙ... ΕΙΝΑΙ ΝΩΡΙΣ ΑΚΟΜΗ ΓΙΑ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΟΛΑ ΤΑ "ΜΠΟΡΕΙ".

    ΣΕ ΚΑΘΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΟΙ ΜΩΡΟ-ΜΙΚΡΟ-ΦΙΛΟΔΟΞΙΕΣ ΤΩΝ ΟΠΟΙΩΝ ΙΤΑΛΩΝ ΔΕΝ ΧΩΡΟΥΝ ΣΤΟ ΟΛΟΝ ΚΑΙ ΘΑ ΠΑΡΑΚΑΜΦΘΟΥΝ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΝΑ ΕΧΕΙ, ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΑΝ ΑΥΤΟ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΝΕΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΣΤΑΘΕΙΑ ΣΤΗΝ ΙΤΑΛΙΑ, ΥΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΗ ΠΩΣ ΟΙ ΕΒΡΑΙΟΙ ΠΟΥ ΤΩΡΑ ΕΧΟΥΝ ΤΟ ΠΑΝΩ ΧΕΡΙ ΔΕΝ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΘΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΦΡΑΞΙΑ ΤΩΝ ΕΒΡΑΙΩΝ ΠΟΥ ΠΡΙΝ ΕΙΧΕ ΤΟ ΠΑΝΩ ΧΕΡΙ ΚΑΙ ΠΟΥ ΗΘΕΛΕ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΜΕΣΩ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΤΩΝ ΕΒΡΑΙΚΩΝ ΠΟΣΟΤΗΤΩΝ.

    ReplyDelete
  3. Anonymous9/5/19 11:36

    περίπου τα ίδια με σενα λεει και ο σχολιαστής εδώ
    http://infognomonpolitics.blogspot.com/2019/05/eastmed.html

    ReplyDelete