19/05/2019

Αποχή, άκυρο, λευκό: Τρεις έννοιες, μία ουσία

Οφείλουμε να ορίσουμε το περιεχόμενο βασικών εννοιών γύρω από το ζήτημα των εκλογών.
  • Η αποχή είναι η μη προσέλευση στις κάλπες κατά τις εκλογικές διαδικασίες.
  • Η άκυρη ψήφος, είναι η ψήφος, η οποία εμπεριέχει κάποιου είδους νομικό ελάττωμα. 
  • Η λευκή ψήφος ή απλώς λευκό (γνωστή και ως protest vote) είναι η ψήφος που συχνά εξασκείται με τη χρήση λευκού (κενού) ψηφοδελτίου. Αποτελεί μορφή διαμαρτυρίας κατά του πολιτικού συστήματος ή των κομμάτων που υπάρχουν. Το λευκό, προσμετρείται όμως ως άκυρο. (Αυτό εναντιώνεται στο πνεύμα του νόμου, σύμφωνα με την υπ’ αριθμόν 12/2005 απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου, που έκρινε ότι η λευκή ψήφος αποτελεί άσκηση του εκλογικού δικαιώματος.)
  • Το εκλογικό μέτρο καθορίζεται επί του συνόλου των εγκύρων ψηφοδελτίων ΜΟΝΟΝ.
Οποιοσδήποτε ψήφισε λευκό ή άκυρο, θεωρείται απών, δηλαδή σαν να μην παρέστη ποτέ στην κάλπη. Και οι τρεις αυτές έννοιες παράγουν κοινό αποτέλεσμα, αυτό της αποχής.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ: https://www.offlinepost.gr/2019/04/17/

ΚΟΥΡΗΤΗΣ: Η ΔΙΚΗ ΜΟΥ ΑΠΟΨΗ ΕΙΝΑΙ ΠΩΣ ΤΟ ΛΕΥΚΟ ΕΙΧΕ ΝΟΗΜΑ ΟΤΑΝ ΕΞΑΝΑΓΚΑΖΑΝ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ (ΜΕ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΠΟΙΝΕΣ) ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ. ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΕΞΑΝΑΓΚΑΖΟΝΤΑΝ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΜΠΟΡΟΥΣΑΝ ΝΑ ΡΙΞΟΥΝ "ΛΕΥΚΟ". ΣΗΜΕΡΑ Ο ΚΡΑΤΙΚΟΣ ΕΞΑΝΑΓΚΑΣΜΟΣ ΣΧΕΔΟΝ ΔΕΝ ΥΦΙΣΤΑΤΑΙ, ΑΛΛΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΥΦΙΣΤΑΤΑΙ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΟΣ ή ΑΛΛΟΣ ΕΞΑΝΑΓΚΑΣΜΟΣ. ΑΡΑ ΣΩΣΤΑ ΕΡΜΗΝΕΥΕΤΑΙ ΛΕΥΚΟ=ΑΠΟΧΗ. ΟΙ ΕΞΑΝΑΓΚΑΣΘΕΝΤΕΣ ΛΟΙΠΟΝ ΓΙΑ ΟΠΟΙΟΝΔΗΠΟΤΕ ΛΟΓΟ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ, ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΡΙΞΟΥΝ ΛΕΥΚΟ. ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ Η ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΣΗΜΑΣΙΑ ΤΗΣ ΔΙΑΤΗΡΗΣΗΣ ΤΟΥ, ΑΚΟΜΗ ΩΣ ΕΠΙΛΟΓΗ.
ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΙΣ ΕΝΝΟΙΕΣ, ΛΕΥΚΟ = ΑΚΥΡΟ = ΑΠΟΧΗ. ΟΥΔΕΜΙΑ ΕΠΙΡΡΟΗ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΑΣΚΗΣΟΥΝ ΕΠΙ ΤΟΥ ΕΚΛΟΓΙΚΟΥ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΟΣ.
ΩΣ ΔΙΑΝΟΗΤΙΚΗ ΑΣΚΗΣΗ, ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΠΑΡΑ ΝΑ ΑΝΑΡΩΤΗΘΩ ΤΙ ΘΑ ΣΥΝΕΒΑΙΝΕ ΕΑΝ Η ΑΠΟΧΗ (ΜΕ ΤΑ ΛΕΥΚΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΚΥΡΑ) ΑΓΓΙΖΕ ΤΟ 75-80-90%, ΤΙ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ ΘΑ ΕΒΓΑΙΝΕ ΚΑΙ ΠΟΣΗ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΘΑ ΑΙΣΘΑΝΟΤΑΝ Ο ΟΠΟΙΟΣΔΗΠΟΤΕ "ΝΙΚΗΤΗΣ" ΤΗΣ ΟΠΟΙΑΣ ΕΚΛΟΓΙΚΗΣ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗΣ.

10 comments :

  1. Anonymous19/5/19 21:44

    ΤΟ ΛΕΥΚΟ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΝΝΟΙΑ ΤΟΥ "ΔΕ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΤΩΡΙΝΟ ΚΟΜΜΑ, ΑΛΛΑ ΘΕΛΩ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΩ ΣΤΗΝ ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ, ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΔΕΝ ΑΠΑΞΙΩΝΩ, ΑΠΛΑ ΕΚΦΡΑΖΩ ΤΗΝ ΔΥΣΑΡΕΣΚΕΙΑ ΜΟΥ, ΛΕΓΟΝΤΑΣ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΧΩ ΑΠΟΨΗ ΕΠΙ ΤΩΝ ΤΩΡΙΝΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ, ΔΛΔ Η ΑΠΟΨΗ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΛΕΥΚΗ, ΚΑΘΩΣ ΔΕΝ ΜΕ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΥΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΚΟΜΜΑ ΑΠΟ ΑΥΤΑ".

    ΑΝ Η ΑΠΟΧΗ (ΜΕ ΤΑ ΛΕΥΚΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΚΥΡΑ) ΑΓΓΙΖΕ ΟΠΩΣ ΛΕΣ ΤΟ 75-80-90%, ΤΟΤΕ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΘΑ ΤΟ ΗΞΕΡΕ ΕΚ ΤΩΝ ΠΡΟΤΕΡΩΝ ΜΕ ΤΙΣ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΣΤΟΕΣ ΘΑ ΑΠΟΦΑΣΙΖΑΝ ΠΙΟ ΡΙΖΙΚΕΣ ΛΥΣΕΙΣ, ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΑΛΛΑΓΗ ΠΟΛΙΤΕΥΜΑΤΟΣ ΜΕ ΤΟ ΖΟΡΙ, ΜΕ ΚΑΠΟΙΑ ΑΦΟΡΜΗ. ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΑΝΟΗΤΟ ΝΑ ΠΑΝΕ ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΝΑ ΡΙΞΟΥΝ ΣΤΑ ΚΑΛΑ ΚΑΘΟΥΜΕΝΑ ΑΚΥΡΟ, ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΕΚΔΗΛΩΘΕΙ ΠΙΟ ΠΡΙΝ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΕΧΟΥΝ ΠΑΡΕΙ ΧΑΜΠΑΡΙ ΟΙ ΔΗΜΟΣΚΟΠΟΙ.

    ΟΙ ΔΗΜΟΣΚΟΠΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΕΣ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΕΥΝΟΟΥΝ ΤΗΝ ΕΓΚΑΙΡΗ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΑΠΟ ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΠΡΟΟΠΤΟ, Ή/ΚΑΙ ΝΑ ΕΚΒΙΑΖΟΥΝ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ. ΟΧΙ ΓΙΑ ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΝΟΥΝ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ, ΟΠΩΣ ΨΕΥΔΩΣ ΛΕΝΕ. ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΔΙΚΛΕΙΔΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ. ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΦΤΑΝΕΙ Ο ΜΠΑΤΣΟΣ, ΦΤΑΝΕΙ Ο ΔΗΜΟΣΙΟΚΑΦΡΟΣ. ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΦΤΑΝΕΙ Ο ΔΗΜΟΣΙΟΚΑΦΡΟΣ, ΦΤΑΝΕΙ Ο ΔΗΜΟΣΚΟΠΟΣ. ΕΓΩ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑ ΓΙΑΤΙ ΤΟΥΣ ΑΠΑΝΤΑΝΕ. ΚΑΙ ΕΝΝΟΕΙΤΕ ΟΤΙ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΦΤΑΝΕΙ ΟΥΤΕ Ο ΔΗΜΟΣΚΟΠΟΣ, ΦΤΑΝΕΙ Ο ΨΥΧΙΑΤΡΟΣ. ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ PONZI SCHEME.

    ReplyDelete
  2. Anonymous20/5/19 03:18

    Ξέχασες το πολίτευμα της δυτικοκρατούμενης (πρώην ανατολικοκρατούμενης) χερσονήσου που είναι Hellenic Republic. Ξέχασες τον εκλογικό νόμο που αλλάζει κατά το δοκούν. Ξέχασες τα κομμένα από τον Άρειο Πάγο κόμματα, δες την καταγγελία Αϋφαντή. Ξέχασες την Singular Logic που παλιά τη λέγανε Δέλτα Πληροφορική, δες την καταγγελία Καρατζαφέρη. Ξέχασες τους εκλογικούς καταλόγους με τους νεκρούς. Ξέχασες τις ελληνοποιήσεις. Ξέχασες τα "Pampers" και την Chase Manhattan. Ξέχασες τους διεγραμμένους «λαγούς» του συστήματος. Ξέχασες τις πεταμένες κάλπες στους δρόμους. Ξέχασες τους «δικαστικούς» επιμελητές. Ξέχασες τις «επανακαταμετρήσεις». Αλλά το «λευκό» δεν το ξέχασες. Μόνο οι βολεμένοι ψηφίζουν. Αν οι εκλογές άλλαζαν κάτι για τους υπόλοιπους, θα ήταν παράνομες.

    ReplyDelete
  3. @ 20/5/19 03:18

    ΔΕΝ ΤΑ ΞΕΧΑΣΑ. ΤΑ ΕΧΩ ΕΠΑΡΚΩΣ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙ ΠΟΛΛΑΚΙΣ . ΑΝΤΙΘΕΤΩΣ ΑΥΤΟ ΤΟ ΘΕΜΑ, ΑΚΥΡΟ-ΛΕΥΚΟ-ΑΠΟΧΗ, ΕΙΝΑΙ ΜΟΛΙΣ Η ΔΕΥΤΕΡΗ ΦΟΡΑ ΠΟΥ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΓΡΑΦΕΤΑΙ ΚΑΤΙ. Η ΠΡΩΤΗ ΗΤΑΝ ΕΞ ΑΦΟΡΜΗΣ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΨΗΦΙΣΗ ΤΟΥ "ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ".
    ΕΧΩ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΩΣΗ ΠΩΣ Ο ΛΟΓΟΣ ΣΟΥ ΠΡΟΣ ΕΜΕ ΕΙΝΑΙ ΕΛΑΦΡΩΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΤΙΚΟ ή ΠΑΡΑΠΟΝΟΥΜΕΝΟΣ. ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΑΝΩ ΛΑΘΟΣ ΣΕ ΑΥΤΟ. ΑΝ ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΚΑΝΩ ΛΑΘΟΣ ΤΟΤΕ ΘΕΛΩ ΝΑ ΣΟΥ ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΩ ΠΩΣ ΞΕΚΑΘΑΡΑ ΕΧΩ ΔΗΜΟΣΙΩΣ ΓΡΑΨΕΙ ΠΑΜΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕ ΠΩΣ ΔΕΝ ΜΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΤΟ ΠΟΛΙΤΕΥΜΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΣΕ ΟΥΔΕΜΙΑ ΜΟΡΦΗ ΤΟΥ, ΕΙΤΕ ΑΥΤΗ ΤΗΣ ΑΡΧΑΙΑΣ ΑΘΗΝΑΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ , ΕΙΤΕ ΤΗΣ ΣΥΓΧΡΟΝΗΣ ΑΣΤΙΚΗΣ ΤΟΥ, ΤΟΥ 19ου ΑΙΩΝΟΣ.

    ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΠΕΠΟΙΘΗΣΗ ΜΟΥ ΠΩΣ Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΩΣ ΛΟΓΙΚΗ ΚΑΙ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΕΧΕΙ ΝΟΗΜΑ ΜΟΝΟΝ ΜΕΤΑΞΥ ΙΣΩΝ. ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΙΣΟΙ ΥΠΟ ΚΑΜΜΙΑ ΕΝΝΟΙΑ ΚΑΙ ΣΗΜΑΣΙΑ ΑΡΑ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ Η ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΩΝ ΚΑΝΟΝΩΝ ΕΙΝΑΙ ΑΦΥΣΙΚΗ ΕΞ ΟΡΙΣΜΟΥ. Η ΠΑΡΑΝΟΙΑ ΕΠΙΤΕΙΝΕΤΑΙ ΑΚΟΜΗ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΔΙΟΤΙ ΟΙ ΠΟΛΛΟΙ ΝΟΜΙΖΟΥΝ ΠΩΣ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΙΣΟΙ ΕΦΑΡΜΟΖΟΝΤΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, ΛΕΣ ΚΑΙ Η ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΚΑΠΟΙΑΣ ΜΟΡΦΗΣ ΠΟΛΙΤΕΥΜΑΤΟΣ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΔΥΝΑΜΗ ή ΤΗΝ ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΝΑ ΤΟΥΣ ΕΞΙΣΩΣΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΑΛΕΙΨΕΙ ΕΓΓΕΝΕΙΣ ΔΙΑΦΟΡΕΣ (ΦΥΣΙΚΕΣ ή ΕΠΙΚΤΗΤΕΣ) ΓΝΩΣΙΑΚΕΣ -ΜΑΘΗΣΙΑΚΕΣ- ΕΡΓΑΣΙΑΚΕΣ Κ.Λ.Π
    ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΟΙ ΠΟΛΛΟΙ ΔΕΝ ΑΝΤΙΛΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ ΠΩΣ ΑΥΤΟ ΓΙΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΟΥΝ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Η "ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ" ΑΛΛΑ Η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΜΕ ΑΠΩΤΕΡΟ ΣΤΟΧΟ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΙΣΟΝΟΜΙΑ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΕΓΩ ΕΡΜΗΝΕΥΩ ΟΧΙ ΣΕ ΑΠΟΔΟΣΗ ΙΔΙΑΣ ΠΟΙΝΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΙΔΙΟ ΑΔΙΚΗΜΑ, ΑΛΛΑ ΙΔΙΑΣ ΠΟΣΟΤΗΤΟΣ ΠΟΙΝΗΣ , ΙΔΙΟ ΠΟΣΟΣΤΙΑΙΟ ΠΛΗΓΜΑ ΣΤΟΝ ΠΑΡΑΒΑΤΗ ΑΝΑΛΟΓΑ ΜΕ ΤΗΝ ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΑ ΛΟΙΠΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ-ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ-ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΑ ΚΑΙ ΛΟΙΠΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΤΟΥ.

    ΑΦΟΡΜΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΩΡΙΝΗ ΕΝΑΣΧΟΛΗΣΗ ΜΟΥ ΜΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΠΗΡΑ ΕΞΑΙΤΙΑΣ ΔΙΑΦΟΡΩΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΩΝ, ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΑΠΕΔΙΔΑΝ ΑΛΛΕΣ ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ ΣΤΟ "ΛΕΥΚΟ" ΚΑΙ ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΑ ΠΩΣ ΠΟΛΛΟΙ ΝΟΜΙΖΑΝ-ΠΙΣΤΕΥΑΝ ΠΩΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΛΛΟΥ ΕΙΔΟΥΣ ΒΑΡΥΤΗΤΑ ΣΕ ΑΥΤΟ, ΕΝΑΝΤΙ ΤΗΣ ΑΠΟΧΗΣ ή ΤΟΥ ΑΚΥΡΟΥ.

    ReplyDelete
  4. Anonymous20/6/19 18:34

    "Όπως είναι γνωστό, η «Ελεύθερη Πατρίδα» έχει ξεφύγει από την καταστροφική παθογένεια του σάπιου πολιτικού συστήματος, που δεν είναι άλλη από το αρχηγικό μοντέλο ηγεσίας, το οποίο είναι χαρακτηριστικό γνώρισμα των μαζών που τις διακατέχει το ένστικτο της αγέλης.

    Θέλουμε τους Έλληνες πολίτες ελεύθερους, υπεύθυνους, με κριτική σκέψη και με δυνατότητα ελεύθερης έκφρασης, έτσι ώστε να γίνεται σύνθεση γνώσεων και εμπειριών για το κοινό όφελος. Αυτό είναι η ουσιώδης προϋπόθεση της δημοκρατίας. Γι αυτό και έχουμε συλλογική ηγεσία.

    Προτρέπουμε λοιπόν τα μέλη, τους φίλους και υποστηρικτές μας, όσους μας ψήφισαν στις Ευρωεκλογές καθώς και όσους δεν μας ψήφισαν, να συμμετάσχουν στις εκλογές! Όχι αποχή! Να ψηφίσουν λευκό, που σημαίνει ότι δεν αποδέχονται κανένα από τα συμμετέχοντα σχήματα ή άκυρο. Η ύπαρξη λευκού ψηφοδελτίου είναι υποχρεωτική και πρέπει να υπάρχει ανάμεσα στα υπόλοιπα.

    Όσο για τις διαδόσεις ότι τα λευκά ή τα άκυρα πάνε στο πρώτο κόμμα, αποτελούν προπαγανδιστικά μυθεύματα που διαδίδονται από συγκεκριμένους κύκλους.

    Μιχαήλ Καϊκουνίδης, Μέλος Κεντρικής Επιτροπής Παράταξης ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΠΑΤΡΙΔΑ."


    Ο Μ.ΚΑΪΚΟΥΝΙΔΗΣ ΣΕ ΔΙΑΨΕΥΔΕΙ, ΚΟΥΡΗΤΗ.

    ΤΕΛΙΚΑ, ΕΙΧΑ ΔΙΚΙΟ ΣΤΗΝ ΕΚΔΟΧΗ ΠΟΥ ΕΔΩΣΑ, ΣΤΟ ΠΡΩΤΟ ΣΧΟΛΙΟ. ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΠΟΥ ΒΛΕΠΟΥΝ ΤΟ ΛΕΥΚΟ ΜΕ ΤΗΝ ΕΝΝΟΙΑ ΤΟΥ "ΔΕ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΤΩΡΙΝΟ ΚΟΜΜΑ, ΑΛΛΑ ΘΕΛΩ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΩ ΣΤΗΝ ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ, ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΔΕΝ ΑΠΑΞΙΩΝΩ, ΑΠΛΑ ΕΚΦΡΑΖΩ ΤΗΝ ΔΥΣΑΡΕΣΚΕΙΑ ΜΟΥ, ΛΕΓΟΝΤΑΣ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΧΩ ΑΠΟΨΗ ΕΠΙ ΤΩΝ ΤΩΡΙΝΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ, ΔΛΔ Η ΑΠΟΨΗ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΛΕΥΚΗ, ΚΑΘΩΣ ΔΕΝ ΜΕ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΥΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΚΟΜΜΑ ΑΠΟ ΑΥΤΑ".

    ReplyDelete
  5. 20/6/19 18:34

    ΠΟΥ ΜΕ ΔΙΑΨΕΥΔΕΙ; Η ΟΥΣΙΑ ΟΠΩΣ ΕΓΡΑΨΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ.

    - Οποιοσδήποτε ψήφισε λευκό ή άκυρο, θεωρείται απών, δηλαδή σαν να μην παρέστη ποτέ στην κάλπη. Και οι τρεις αυτές έννοιες παράγουν κοινό αποτέλεσμα, αυτό της αποχής.
    - ΛΕΥΚΟ = ΑΚΥΡΟ = ΑΠΟΧΗ. ΟΥΔΕΜΙΑ ΕΠΙΡΡΟΗ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΑΣΚΗΣΟΥΝ ΕΠΙ ΤΟΥ ΕΚΛΟΓΙΚΟΥ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΟΣ.

    ΠΟΥ ΓΡΑΦΩ ΕΓΩ ΠΩΣ ΤΑ ΛΕΥΚΑ ΠΑΝΕ ΣΤΟ ΠΡΩΤΟ ΚΟΜΜΑ;

    ReplyDelete
  6. Anonymous6/7/19 04:49

    https://www.iefimerida.gr/ekloges/ethnikes-ekloges-2019-15-lathi-poy-odigoyn-se-akyro

    Αν προσέξετε, πολλά από αυτά που λένε ως άκυρα ψηφοδέλτια, είναι στην πραγματικότητα σκοπίμως ή εκ πεποιθήσεως άκυρα, δηλαδή λευκά ή κάτι σαν λευκά. Το σημαντικό είναι ότι δεν πρόκειται για λάθη. Ούτε αυτό δεν καταλαβαίνουν και δεν το αναγνωρίζουν. Οι ψηφοφόροι θέλουν να εκφράσουν κάτι άλλο, να εκδηλώσουν τη διαφωνία τους ακόμα και επί της διαδικασίας, αλλά ούτε αυτό δεν επιτρέπεται μία φορά στα τέσσερα χρόνια. Φανταστείτε πόσα ακυρώθηκαν, αδίκως. Όλη η διαδικασία από το ψηφοδέλτιο μέχρι την singular logic είναι μια εξαπάτηση.

    ReplyDelete
  7. ΣΕ ΜΙΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΟΛΟΙ ΛΕΝΕ ΠΩΣ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΩΣ ΤΗΝ ΥΠΕΡΤΑΤΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΛΗΛΟΤΕΡΗ ΜΟΡΦΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑΚΗΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ ΚΑΙ ΕΚΦΡΑΣΗΣ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣΕΩΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ, ΘΑ ΠΕΡΙΜΕΝΕ ΚΑΝΕΙΣ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΚΑΤΑΓΡΑΦΗΣ ΤΗΣ ΛΑΙΚΗΣ ΔΥΣΑΡΕΣΚΕΙΑΣ ΚΑΙ ΑΠΟΡΡΙΨΗΣ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ.

    ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΟΡΙΣΟΥΝ ΕΝΑΝ ΤΡΟΠΟ ΕΙΤΕ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΧΗΣ ΜΕ ΤΟΝ ΟΠΟΙΟ ΘΑ ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΟΥΝΤΟ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΕΠΑΝΑΚΑΘΟΡΙΣΜΟΥ ΤΟΥ ΙΔΙΟΥ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΕΥΜΑΤΟΣ.
    ΑΣ ΠΟΥΜΕ ΑΝ Η ΑΠΟΧΗ ΥΠΕΡΒΕΙ ΤΟ 60%-70% Η ΟΛΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΝΑ ΒΓΑΙΝΕΙ ΑΚΥΡΗ ΚΑΙ ΝΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΑΝΑΓΙΝΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗ ΔΙΕΝΕΡΓΕΙΑ ΕΘΝΟΣΥΝΕΛΕΥΣΕΩΣ ΕΚ ΤΗΣ ΟΠΟΙΑΣ ΘΑ ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΘΕΙ Η ΝΕΑ ΠΟΛΙΤΕΙΑΚΗ ΜΟΡΦΗ.
    ή ΑΝ ΤΑ ΛΕΥΚΑ ΒΓΟΥΝ ΠΡΩΤΑ ΤΟΤΕ ΝΑ ΠΡΟΒΛΕΠΕΤΑΙ Η ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΩΝ ΥΠΑΡΧΟΝΤΩΝ ΚΟΜΜΑΤΙΚΩΝ ΣΥΝΔΥΑΣΜΩΝ ΚΑΙ Ο ΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΣ ΝΕΩΝ.
    ΔΕΝ ΞΕΡΩ.

    ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΠΩΣ ΤΕΤΟΙΕΣ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ ΔΕΝ ΥΦΙΣΤΑΝΤΑΙ, ΟΧΙ ΜΟΝΟΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΑΛΛΑ ΠΟΥΘΕΝΑ. ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΔΛΔ ΝΟΜΙΜΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΑΜΦΙΣΒΗΤΗΣΗΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΕΥΜΑΤΟΣ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΜΑΛΙΣΤΑ ΕΧΟΥΝ ΦΡΟΝΤΙΣΕΙ ΝΑ ΤΟ ΚΑΤΟΧΥΡΩΣΟΥΝ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΑ. ΟΝΤΩΣ ΑΥΤΑ ΘΑ ΟΔΗΓΟΥΣΑΝ ΣΕ ΠΡΩΤΟΦΑΝΕΙΣ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΕΣ ΔΕΔΟΜΕΝΟΥ ΠΩΣ Η ΣΥΝΤΡΙΠΤΙΚΗ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΑΠΟΡΡΙΠΤΕΙ ΣΥΛΛΗΒΔΗΝ ΣΧΕΔΟΝ ΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΤΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ ΤΩΡΑ.

    ΕΧΩ ΞΑΝΑΓΡΑΨΕΙ ΠΩΣ ΤΟ ΠΟΣΟΣΤΟ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΩΣ ΤΩΝ ΕΙΔΙΚΩΝ ΕΠΙ ΤΟΥ ΕΚΛΟΓΙΚΟΥ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΟΣ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΤΟ ΥΠΟΛΟΓΙΖΩ ΠΕΡΙ ΤΟ 6% . ΟΣΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΒΓΑΖΟΥΝ ΤΗΝ ΑΠΟΧΗ ΤΟΣΟ ΚΟΝΤΥΤΕΡΑ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ 6% ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΦΤΑΣΕΙ Η ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥΣ. ΕΝΑΣ ΤΡΟΠΟΣ ΝΑ ΒΓΑΙΝΕΙ ΜΕΓΑΛΗ Η ΑΠΟΧΗ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΕΓΓΡΑΦΟΥΝ ΩΣ ΨΗΦΟΦΟΡΟΥΣ ΑΝΥΠΑΡΚΤΕΣ "ΚΕΦΑΛΕΣ".

    ReplyDelete
  8. Anonymous6/7/19 18:01

    https://www.filosofein.com/ellada/1-8-ekatomyria-fantastikoi-psifoforoi/

    ReplyDelete
  9. Anonymous8/7/19 03:28

    @Μιχαήλ Καϊκουνίδη

    ΤΟ ΕΚΛΟΓΟΔΙΚΕΙΟ ΕΚΑΝΕ ΔΕΚΤΗ ΤΗΝ ΕΝΣΤΑΣΗ ΤΗΣ Π. ΦΟΥΝΤΟΥΚΙΔΟΥ
    "Το Εκλογοδικείο έκρινε κατά πλειοψηφία (6 - 5) ότι τα λευκά ψηφοδέλτια υπολογίζονται στο εκλογικό μέτρο, αφού είναι έγκυροι ψήφοι."

    http://www.hri.org/news/greek/mpegrb/2005/05-05-10.mpegrb.html#02

    ReplyDelete
  10. @ 8/7/19 03:28

    Εξι ανώτατοι δικαστές «χάρισαν» μία έδρα στη Νέα Δημοκρατία, αλλάζοντας την 30χρονη νομολογία του Εκλογοδικείου για τα λευκά ψηφοδέλτια και προκαλώντας παράλληλα αλυσιδωτές συνέπειες στο εκλογικό σύστημα της χώρας που εκ των πραγμάτων πρέπει να αλλάξει. H κυβέρνηση μετά την απόφαση-κόλαφο του Εκλογοδικείου (12/2005) πρέπει – αφού εξασφαλίσει τη συναίνεση των 2/3 της Βουλής – να προχωρήσει σε άμεση αλλαγή του εκλογικού νόμου, έτσι ώστε να λαμβάνονται υποχρεωτικά υπόψη οι λευκές ψήφοι για την ανεύρεση του εκλογικού μέτρου, όπως σημειώνουν έγκυροι συνταγματολόγοι. H αλλαγή, προσθέτουν, δεν θα αφορά μόνο τις βουλευτικές εκλογές αλλά και τις δημοτικές.


    ΚΑΙ ΤΟ... "ΑΛΛΑΞΑΝ" , ΑΛΛΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΑΠΟΔΗ, ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΑΝ ΠΩΣ ΠΟΤΕ ΚΑΝΕΝΑ ΕΚΛΟΓΟΔΙΚΕΙΟ ΔΕΝ ΘΑ ΒΓΑΛΕΙ ΤΕΤΟΙΑ ΑΠΟΦΑΣΗ ΞΑΝΑ
    με τον εκλογικό νόμο 3434/2006 (νόμος Παυλόπουλου), στο Αρθρο 1, του οποίου αναφέρεται ρητά ότι «τα λευκά ψηφοδέλτια ΔΕΝ προσμετρούνται στα έγκυρα».

    https://dikaiopolisproject.wordpress.com/2012/04/26/o-mythos-ths-leukhs-pshfou/

    ΕΞΕΔΩΣΑΝ ΚΑΙ ΣΧΕΤΙΚΟ ΠΡΟΕΔΡΙΚΟ ΔΙΑΤΑΓΜΑ ...
    Σύμφωνα με την παρ. 8 του άρθρου 98 του Προεδρικού Διατάγματος 26/2012, «κατά τη σύνταξη, ανά εκλογική περιφέρεια, των πινάκων αποτελεσμάτων από τα αρμόδια δικαστήρια, κατά την κατανομή των εδρών, καθώς και για τον καθορισμό του εκλογικού μέτρου, τα λευκά ψηφοδέλτια δεν προσμετρώνται στα έγκυρα».

    https://www.lawspot.gr/nomika-nea/ekloges-2015-ti-ishyei-gia-ta-akyra-kai-ta-leyka-psifodeltia

    ΑΡΑ ΜΕ ΤΟΝ ΥΦΙΣΤΑΜΕΝΟ ΝΟΜΟ...
    ΛΕΥΚΑ + ΑΚΥΡΑ + ΑΠΟΧΗ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΝΤΑΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΟ ΙΔΙΟ, ΔΕΝ ΠΡΟΣΜΕΤΡΩΝΤΑΙ ΣΤΟ ΕΚΛΟΓΙΚΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΟΤΕ ΥΠΟΛΟΓΙΖΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΕΚΛΟΓΙΚΟ ΜΕΤΡΟ.

    ReplyDelete