07/04/2019

Ο ρόλος της Wall Street στην Οκτωβριανή Επανάσταση. («Wall Street and the Bolshevik Revolution». Antony C. Sutton)

Τ​​ο μεγαλύτερο fake news του 20ού αιώνα ήταν δύο λέξεις: «Οκτωβριανή Επανάσταση» ή με κομμουνιστικότερους όρους «Μεγάλη Οχτωβριανή Επανάσταση». Και αυτό διότι τον Οκτώβριο του 1917 (Νοέμβριο με το δικό μας ημερολόγιο) δεν έγινε καμιά ρωσική επανάσταση. Αυτή είχε γίνει τον Φεβρουάριο (Μάρτιο) του ίδιου έτους. Τον Οκτώβριο/Νοέμβριο, η κόκκινη φρουρά της Πετρούπολης κατέλαβε διά της βίας το κεντρικό τηλεγραφείο, τις γέφυρες, τους σιδηροδρομικούς σταθμούς, την Κρατική Τράπεζα και τελευταία τα Χειμερινά Ανάκτορα. Δεν υπήρξε καμιά λαϊκή επανάσταση όπως έγινε τον Φεβρουάριο/Μάρτιο του 1917. Αντιθέτως, μια μειοψηφική δύναμη κατέλαβε διά των όπλων την εξουσία, κάτι που αρχικώς μεταφράστηκε «Οκτωβριανό πραξικόπημα» («περέβοροτ» στα ρωσικά) και αφού κατίσχυσε πλήρως, μεταφράστηκε σε «Οκτωβριανή Επανάσταση». Είναι χαρακτηριστικό ότι στις πρώτες και μόνες (έστω μερικώς) ελεύθερες εκλογές που έγιναν δύο εβδομάδες μετά τη στρατιωτική επικράτηση των μπολσεβίκων, το κόμμα του Λένιν ήρθε δεύτερο με 24%. Πρώτο ήταν το Επαναστατικό Σοσιαλιστικό Κόμμα του Βίκτορ Τσέρνοφ, που πήρε 40,4%. Πύρρειος… ήττα για τους μπολσεβίκους, διότι δύο μήνες αργότερα, τον Ιανουάριο του 1918, διέλυσαν το Κοινοβούλιο. Στις 18 Ιανουαρίου το σώμα αρνήθηκε την πρόταση του Λένιν για μετατροπή της Ρωσίας σε «Σοβιετική Δημοκρατία» και στις 19 Ιανουαρίου το εκλεγμένο από τον λαό σώμα έπαψε να υπάρχει. Μέχρι το τέλος του 1918 … έμεινε το ένα κόμμα. Ολα τα άλλα απαγορεύτηκαν και τα ηγετικά τους στελέχη δολοφονήθηκαν ή αυτοεξορίστηκαν.

@GYPAS Μετάφραση: Αναρχική απελευθερωτική δράση / Anarchy press
Από την ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ, 2017

Ενώ το μονοπώλιο του ελέγχου των βιομηχανιών ήταν κάποτε ο στόχος των J. P. Morgan και J. D. Rockefeller, από τα τέλη του 19ου αι. τα εσωτερικά ιερά της Wall Street κατανόησαν ότι ο πιο αποτελεσματικός τρόπος για να κερδίσουν ένα αδιαμφισβήτητο μονοπώλιο ήταν να «βαδίσουν πολιτικά» και να κάνουν την κοινωνία να πάει να εργαστεί για τα μονοπώλια – στο όνομα του κοινού καλού και του δημόσιου συμφέροντος. Υπήρχε μια συνεχής, αν και κρυμμένη, συμ­μαχία μεταξύ των διεθνών πολιτικών καπιταλιστών και των διεθνιστών επαναστατών σοσιαλιστών – προς αμοιβαίο όφελος. Η συμμαχία αυτή πέρασε απαρατήρητη σε μεγάλο βαθμό, επειδή οι ιστορικοί –με μερικές αξιοσημείωτες εξαιρέσεις– έχουν μια ασυνείδητη μαρξιστική προκατάληψη και ως εκ τούτου είναι εγκλωβισμένοι. Ο μπολσεβικισμός της Wall Street ήταν γνωστός στους καλά πληροφορημένους κύκλους ήδη από το 1919. Ο οικονομικός δημοσιογράφος Barron κατέγραψε μια συνομιλία με έναν μεγιστάνα του πετρελαίου, τον E.H. Doheny το 1919 και συγκεκριμένα κατονόμασε τρεις επιφανείς χρηματοδότες, τον William Boyce Thompson, τον Thomas Lamont και τον Charles R. Cane.μέσα στην αδυναμία οποιασδήποτε τέτοιας υπάρχουσας συμμαχίας.Αυτή η στρατηγική περιγράφεται λεπτομερώς το 1906 από τον Frederick C. Howe στις «Εξομολογήσεις ενός Μονοπωλιακού» [Confessions of a Monopolist].

ΔΙΑΒΑΣΤΕ: Ο ρόλος της Wall Street στην Οκτωβριανή Επανάσταση.

2 comments :

  1. Anonymous7/4/19 21:48

    Καλός ο Sutton αλλά δεν είδε το ρόλο των Εβραίων ή δεν τόλμησε να υιοθετήσει τις πολλές πηγές που αποδίδουν σε αυτόν τον ρόλο καθοριστική σημασία στην επικράτηση των Μπολσεβίκων και τη διαμόρφωση του καταστροφικού τους έργου.

    ReplyDelete
  2. Anonymous8/4/19 23:18

    η "επαναστα" των "φιδιων" που ξεκανανε ακομα και τα παιδια απογονους της Παλαιολογας, εγινε μια μερα ακριβως μετα την υπογραφη της διακηρυξης μπαλφουρ!!!
    απο το 74 εχουμε αριστερη χουντα στην ελλαδιτσα μας, αλλα τοσα χρονια δε βρεθηκε ουτε ενας να τα πει αυτα εδω που γραφει ο Antony Sutton.. σε ολες τις διηγησεις και τα ντοκιμαντερ τους δειχνουν μονο οσα θελουν να δειξουν.. το εχω ξαναπει οτι δε μαθαινουμε ιστορια, ουτε στο σχολειο ουτε στην τβ ουτε πουθενα, μαθαινουμε προπαγαντα.
    αμα καθισει κανεις και διαβασει το χρονικο της ιστοριας της υπερκαυκασιας τα τελευταια 100 χρονια θα παθει σοκ!! ακομα και στο ekke.net.gr μπορει να τα βρει οποιος θελει.. μιλαμε για απιστευτη φρικη. οι ανθρωποι δεν ειδαν ουτε μια ασπρη μερα. και στο καπακι 40000 χιλιαδες ελληνες ποντιοι εξοντωθηκαν απο το σταλιν!!! εφυγαν απο τον φιδοατατουρκ για να σωθουν και τους εσφαξε ο γεωργιανος ληστης τραπεζων.. χωρια αυτους που εδιωξαν απο την αμπχαζια μετα το 90 αλλα για αυτα κουβεντα
    εμενα στο σχολειο δε μου εδειξαν ουτε που ειναι ο ποντος!!! τρου στορι
    κατα τα αλλα θελουν βιαιη κολεκτιβοποιηση
    κοιταξτε τι γραφει ο πολυς μπογιό για την επανασταση του 21.. τοτε που δεν υπηρχε ακομα κουκουεδιλα.. το ταγαρι ο μπογιοπουλος.. αυτος που ολη μερα καθε μερα γραφει με υφακι και τουπε ξερολα και ποσταρει σαν ναχει βαλει απευθειας εθερνετ καλωδιο στο μυαλο του.. "αντικειμενικα" κειμενα, οχι αστεια.. οποιος τα διαβασει θα νομισει οτι κανενας δεν εκανε επανασταση υπερ πιστεως.. αντικειμενικοτητα και ιστοριογραφια πανω απολα

    https://www.imerodromos.gr/1821-poioi-oloi-mazi-vre-zagaria-2/

    ReplyDelete