17/04/2019

Ε.Ε.: Δεν υπάρχουν αποδείξεις για την επικινδυνότητα της Kaspersky

Τον Ιούνιο του 2018, είχε προκύψει ένα θέμα με τα προϊόντα της εταιρείας Kaspersky Lab. Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο είχε εγκρίνει ένα ψήφισμα, το οποίο χαρακτήριζε το λογισμικό της εταιρείας ως «κακόβουλο». Αυτός ο χαρακτηρισμός προέκυψε επειδή υπήρχαν υποθέσεις ότι η εταιρεία συνεργαζόταν με την Υπηρεσία Πληροφοριών της Ρωσίας. Μάλιστα σε μια έκθεση σχετικά με τις διαδικτυακές απειλές και την άμυνα, ο Εσθονός ευρωβουλευτής εξωτερικών, ζήτησε την απαγόρευση της κυκλοφορίας του λογισμικού της Kaspersky στα μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η έκθεση ζητούσε από την Ευρωπαϊκή Ένωση να κάνει μια συνολική αναθεώρηση του λογισμικού, του εξοπλισμού και των υποδομών, που χρησιμοποιούνται στα θεσμικά όργανα. Η σύσταση αυτή έγινε με σκοπό να απομακρυνθούν προγράμματα και συσκευές που μπορεί να είναι επικίνδυνα. Στο πλαίσιο αυτό ζήτησε την απαγόρευση των προϊόντων της Kaspersky Lab, καθώς είχε χαρακτηριστεί ως επικίνδυνη λόγω κακόβουλου λογισμικού. Οι Ευρωπαίοι ευρωβουλευτές ενέκριναν την πρόταση Α8-0189 / 2018, σύμφωνα με την οποία τα προϊόντα της εταιρείας θα ήταν απαγορευμένα στα θεσμικά όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Πολλές χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Ηνωμένο Βασίλειο, Ολλανδία, Λιθουανία) απαγόρευσαν τα προϊόντα της Kaspersky, μετά την κατηγορία ότι η εταιρεία εργαζόταν για λογαριασμό της εθνικής υπηρεσίας πληροφοριών της Ρωσίας. Ωστόσο, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή επιβεβαίωσε ότι δεν γνωρίζει να υπάρχει κάποιο πρόβλημα με τα προϊόντα της Kaspersky Lab. Για παράδειγμα η Γερμανία, η Γαλλία και το Βέλγιο δεν έχουν βρει κανένα πρόβλημα κατά τη χρήση των προϊόντων της εταιρείας. Ο Gerolf Annemans, ευρωβουλευτής από το Βέλγιο, διεξήγαγε μια έρευνα τον Μάρτιο γι’ αυτό το θέμα. Ρώτησε την Ευρωπαϊκή Επιτροπή αν υπάρχουν και άλλοι λόγοι που η Kaspersky έχει χαρακτηριστεί ως «επικίνδυνη» ή «κακόβουλη» πέρα από κάποια δημοσιεύματα που έχουν κυκλοφορήσει και την περιγράφουν με αυτόν τον τρόπο. Ζήτησε ακόμα να του δοθούν αποδείξεις για τα προβλήματα που έχουν αναφερθεί και αναφορές ή απόψεις ειδικών για την Kaspersky Lab. Ωστόσο, η Επιτροπή δεν διαθέτει στοιχεία που να επιβεβαιώνουν ότι τα προϊόντα της εταιρείας δημιουργούν προβλήματα.

ΑΜΠΕ

ΚΟΥΡΗΤΗΣ: ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΥΤΕ ΗΤΑΝ ΠΟΤΕ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ Η  Kaspersky. ΤΟ ΠΡΟΙΟΝ ΤΗΣ ΕΙΝΑΙ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ ΚΑΙ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΡΟΕΚΥΨΑΝ, ΟΦΕΙΛΟΝΤΑΝ ΣΤΗΝ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΤΟΥ ΣΤΕΛΕΧΟΥΣ ΤΗΣ NSA. ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΜΙΑ ΚΑΤΑΝΟΗΤΗ ΕΞΗΓΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΤΙ ΣΥΝΕΒΗ ΤΟΤΕ: https://isxys.blogspot.com/search?q=Kaspersky

Υ.Γ: ΔΕΝ ΕΧΩ ΕΓΚΑΤΕΣΤΗΜΕΝH ΚΑΜΜΙΑ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΗΣ Kaspersky, ΑΛΛΑ ΚΑΤΑ ΔΙΑΣΤΗΜΑΤΑ ΔΟΚΙΜΑΖΩ ΔΙΑΦΟΡΕΣ. ΤΗΝ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΤΟΤΕ ΤΗΝ ΕΙΧΑ ΔΟΚΙΜΑΣΕΙ. ΜΟΥ ΗΤΑΝ ΕΝΟΧΛΗΤΙΚΗ Η ΕΛΕΙΨΗ ΠΑΡΑΜΕΤΡΟΠΟΙΗΣΗΣ ΑΡΚΕΤΩΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΩΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΑ ΚΑΤΑΛΟΙΠΑ ΠΟΥ ΑΥΤΗ ΑΦΗΣΕ ΣΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΜΟΥ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΠΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ.
ΓΕΝΙΚΑ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ ΒΡΙΣΚΩ ΕΝΟΧΛΗΤΙΚΗ ΤΗΝ ΕΛΛΕΙΨΗ ΠΑΡΑΜΕΤΡΟΠΟΙΗΣΗΣ, ΑΛΛΑ ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΚΑΚΟΝΑΣ ΠΟΥ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΠΡΟΩΘΕΙΤΑΙ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΤΗ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ. Ο ΣΚΟΠΟΣ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΠΡΑΚΤΙΚΗΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΑΣΧΕΤΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΑΝΕΠΙΔΕΚΤΟΙ ΜΑΘΗΣΕΩΣ ΝΑ ΜΗΝ ΧΑΛΑΣΟΥΝ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΚΑΤΑΝΟΟΥΝ. ΠΑΛΙ ΟΜΩΣ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΔΙΝΟΥΝ ΠΟΛΥ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΚΑΙ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΕΛΕΓΧΟΥ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΞΕΡΟΥΝ ή ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΜΑΘΟΥΝ.

No comments :

Post a Comment