05/04/2019

Θα συνεχιστεί η εκπαίδευση των Τούρκων πιλότων στα μαχητικά F-35 - Να ΜΕΙΝΕΙ η Τουρκία στη γραμμή παραγωγής των F-35

Το Πεντάγωνο ανακοίνωσε σήμερα ότι θα συνεχιστεί η εκπαίδευση των Τούρκων πιλότων σε δύο μαχητικά F-35 στην Αεροπορική Βάση Λιουκ στην Αριζόνα, παρά τη διαμάχη μεταξύ των ΗΠΑ και της Τουρκίας με αφορμή το σχέδιο της Άγκυρας να αγοράσει το ρωσικό αντιπυραυλικό σύστημα S-400. “Η εκπαίδευση θα συνεχιστεί στην Αεροπορική Βάση Λιουκ”, είπε ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου Τσάρλι Σάμερς κατά την ενημέρωση των δημοσιογράφων. Όταν ρωτήθηκε αν το υπουργείο Άμυνας σχεδιάζει να πάρει πίσω τα δύο μαχητικά που έχουν παραδοθεί στην Τουρκία και βρίσκονται στη συγκεκριμένη βάση, ο Σάμερς απάντησε: “Δεν σχεδιάζουμε να κάνουμε κάτι τέτοιο”.

Αν η Τουρκία αφαιρεθεί από την αλυσίδα των προμηθειών για το μαχητικό F-35 λόγω της διένεξης με τις ΗΠΑ για την αγορά από την Άγκυρα των S-400, αυτό θα έχει επιπτώσεις στον ρυθμό παραγωγής έως και 75 μαχητικών του τύπου, δήλωσε αξιωματούχος του Πενταγώνου.  «Η αποχώρηση της Τουρκίας θα είχε αντίκτυπο σε 50 έως 75 αεροπλάνα σε μια περίοδο δύο ετών», δήλωσε ο επικεφαλής του προγράμματος των F-35 αντιναύαρχος Ματίας Ουίντερ σε υποεπιτροπή της Επιτροπής Ενόπλων Υπηρεσιών της Βουλής των Αντιπροσώπων. Η Τουρκία παράγει το 6% έως το 7% των τμημάτων του F-35 διευκρίνισε ο Ουίντερ. «Μέσα σε 45 έως 90 ημέρες θα βλέπαμε την επίδραση από την επιβράδυνση ή το σταμάτημα της παραγωγής αυτών των τμημάτων στις τρεις γραμμές παραγωγής». Το F-35 έχει γραμμές παραγωγής στην Ιταλία, το Τέξας και την Ιαπωνία. «Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει διαταραχή» στην αλυσίδα προμηθειών, λέει ο Ουίντερ. Σύμφωνα με τον ίδιο, το πρόγραμμα έχει στόχο την παράδοση 131 αεροπλάνων F-35 φέτος.

Το σχόλιο του Ουίντερ έγινε καθώς η Ουάσινγκτον διερευνά αν μπορεί να αφαιρέσει την Τουρκία από την παραγωγή του F-35. Η Τουρκία κατασκευάζει μέρος της ατράκτου, του συστήματος προσγείωσης και των ενδείξεων στο πιλοτήριο. Όπως δήλωσαν την περασμένη εβδομάδα πηγές στην περίπλοκη παγκόσμια διαδικασία της παραγωγής του F-35, ο ρόλος της Τουρκίας μπορεί να αντικατασταθεί.

ΑΜΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΟ:  https://www.ptisidiastima.com/what-happens-if-turkey-is-kicked-out-of-f-35-production/

Οι εκπαιδευόμενοι χειριστές της THK δεν επιτρέπεται να χρησιμοποιούν το F-35 στην πλήρη του ικανότητα. Εκπαιδεύονται μόνο στα πλαίσια πιστοποίησης πτητικής ικανότητας και δεν κάνουν καμία χρήση των προηγμένων συστήματων του αεροσκάφους. Δεν διευκρινίζεται αν αυτό το μοτίβο με τους Τούρκους χειριστές ειδικά, ισχύει από την ώρα που παραδόθηκαν τα πρώτα δυο αεροσκάφη πέρυσι ή αν πρόκειται για πρόσφατη κλιμάκωση μετά την επιδείνωση των σχέσεων των δυο χωρών.

https://www.ptisidiastima.com/turks-not-allowed-to-use-advanced-f-35-systems/

ΔΙΑΒΑΣΤΕ: Πως μπορούν να διαρρεύσουν τα μυστικά του F-35 αν η Τουρκία πάρει τους S-400

3 comments :

  1. Anonymous5/4/19 13:20

    Κάθε μέρα άλλη είδηση περί του θέματος. Χθες διαβάσαμε ότι σταματάει η εκπαίδευση των τούρκων, σήμερα ότι ψάχνουν να δώσουν τα 35άρια σε άλλες 5 χώρες μεταξύ των οπίων και η ελλάδα.

    12G

    ReplyDelete
  2. ΑΛΛΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΑΠΟ ΑΛΛΕΣ ΟΜΑΔΕΣ ΠΗΓΩΝ. ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΟΜΟΝΟΙΑ ΕΝΤΟΣ ΤΩΝ ΗΠΑ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΩΝ.
    Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΜΠΗΚΕ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ F-35 ΛΟΓΩ ΚΟΣΤΟΥΣ, ΟΧΙ ΛΟΓΩ ΑΡΝΗΣΕΩΣ ΤΩΝ ΗΠΑ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ ΣΕ ΑΥΤΟ. ΑΥΤΟΣ Ο ΛΟΓΟΣ ΔΕΝ ΗΡΘΗ. ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΠΑΝΑΚΡΙΒΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΩΡΙΝΕΣ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΑΕΡΟΣΚΑΦΟΣ.

    ΟΠΩΣ ΣΚΩΠΤΙΚΑ ΜΟΥ ΕΙΠΕ ΕΝΑΣ ΓΝΩΣΤΟΣ ΧΘΕΣ. "ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΙ; ΝΑ ΤΟ ΣΤΕΛΝΟΥΜΕ ΣΕ ΑΕΡΟΜΑΧΙΕΣ ΜΕ ΤΑ ΤΟΥΡΚΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ "ΕΙΚΟΝΙΚΟΥ LOCK-KILL" ΑΠΟ ΑΚΟΜΗ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΑΠΟΣΤΑΗ, ή ΝΑ ΒΑΥΚΑΛΙΖΟΜΑΣΤΕ ΠΩΣ ΤΟΥΣ ΕΧΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΕΑΝ ΚΑΙ ΟΠΟΤΕ(ΠΟΤέ) Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΗΓΕΣΙΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΙ ;

    ReplyDelete
  3. Anonymous5/4/19 17:07

    Εάν και εφόσον δεν θα το παρελάμβαναν οι τούρκοι θα είχε νόημα. Ας έχουμε τα όπλα και ποτέ δεν ξέρεις αν θα ανέβει κάποιος της προκοπής στην κυβέρνηση κάποια στιγμή. Τώρα το να πάρουν καμιά 200αριά οι τούρκοι και καμιά 30αριά εμείς...αρχίδια μέντολες.!


    12G

    ReplyDelete