11/04/2019

Ε.Ε: Τα συγχρηματοδοτούμενα, από την υπηρεσία EDF (European Defense Fund), αμυντικά προγράμματα για την περίοδο 2019-2020

Τα προγράμματα εντάσσονται στο ευρύτερο πρόγραμμα EDIDP (European Defense Industrial Development Program) και είναι συνολικής αξίας € 500 εκατομμυρίων:
  1. Διευκόλυνση στρατιωτικών επιχειρήσεων, προστασίας και κινητικότητα Ενόπλων Δυνάμεων: 80 εκατομμύρια €  διατίθενται για την ανάπτυξη συστημάτων εντοπισμού πυρηνικών, βιολογικών και χημικών ουσιών και συστημάτων αναχαίτισης UAV.
  2. Πληροφορίες, ασφάλεια επικοινωνιών και ασφάλεια κυβερνοχώρου:182 εκατομμύρια € θα διατεθούν για την ασφάλεια και την άμυνα του κυβερνοχώρου, την επιτήρηση του διαστήματος και τη θαλάσσια επιτήρηση.
  3. Ικανότητα εκτέλεσης στρατιωτικών επιχειρήσεων με ακρίβεια: 71 εκατομμύρια € θα διατεθούν για την αναβάθμιση ή την ανάπτυξη της επόμενης γενιάς χερσαίων συστημάτων προσβολών ακριβείας, την ανάπτυξη ικανοτήτων χερσαίας μάχης, την ανάπτυξη ικανοτήτων αεροπορικού ελέγχου και την ανάπτυξη μελλοντικών ικανοτήτων ναυτικών συστημάτων. Καινοτόμες αμυντικές τεχνολογίες: 27 εκατομμύρια € θα διατεθούν στην ανάπτυξη λύσεων τεχνητής νοημοσύνης, εικονικής πραγματικότητας και νέων εφαρμογών στον τομέα του κυβερνοχώρου.
  4. 100 εκατομμύρια € θα διατεθούν στο πρόγραμμα Eurodrone και 37 εκατομμύρια € στην υποστήριξη της ασφάλειας των στρατιωτικών επικοινωνιών.

ΚΟΥΡΗΤΗΣ: ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΝ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΟΥ ΕΠΡΕΠΕ ΗΔΗ ΝΑ "ΤΡΕΧΕΙ" ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΒΟΛΗ ΠΡΟΤΑΣΕΩΝ ΚΑΙ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗΣ ΜΕΓΑΛΟΥ ΜΕΡΟΥΣ ΑΥΤΩΝ.

No comments :

Post a Comment