04/04/2019

Η.Β: Τελικά ενέκριναν (οριακά) νομοσχέδιο που αποκλείει Brexit χωρίς συμφωνία

Η Βουλή των Κοινοτήτων ενέκρινε το βράδυ της Τετάρτης, σχέδιο νόμου που υποχρεώνει την Τερέζα Μέι να επιδιώξει την αναβολή του Brexit ώστε να αποφευχθεί το ενδεχόμενο αποχώρησης χωρίς συμφωνία από την Ευρωπαϊκή Ένωση την καθορισμένη ημερομηνία, τη 12η Απριλίου. Η πρόταση εγκρίθηκε στην ψηφοφορία εντελώς οριακά, με 313 ψήφους υπέρ έναντι 312 κατά. Αναμένεται να τεθεί σε συζήτηση και ψήφιση από τη Βουλή των Λόρδων αργότερα σήμερα Πέμπτη. Η κυβέρνηση θα ζητήσει από την Ευρωπαϊκή Ένωση αναβολή του Brexit αλλά με την επιλογή η αποχώρηση να γίνει αμέσως μόλις εγκριθεί κάποια συμφωνία για το διαζύγιο από τη Βουλή των Κοινοτήτων, δήλωσε ο βρετανός υπουργός Οικονομικών Φίλιπ Χάμοντ αργά το βράδυ της Τετάρτης [τα ξημερώματα της Πέμπτης ώρα Ελλάδας].

«Το σημαντικό τώρα είναι στην όποια παράταση εξασφαλίσουμε από την ΕΕ, να έχουμε ξεκαθαρίσει απόλυτα πως μόλις εγκρίνουμε τη συμφωνία, θα μπορούμε να την τερματίσουμε, άρα το θέμα δεν είναι τόσο η ονομαστική διάρκεια της παράτασης αλλά ο μηχανισμός του τερματισμού της μόλις εγκριθεί η συμφωνία», είπε ο Χάμοντ στο βρετανικό ιδιωτικό τηλεοπτικό δίκτυο ITV.

ΑΜΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΟ, ΜΕ ΔΙΑΓΡΑΜΜΑ ΤΩΝ ΔΙΑΘΕΣΙΜΩΝ  ΕΠΙΛΟΓΩΝ ΤΟΥ Η.Β: https://www.naftemporiki.gr/story/1461584/to-paixnidi-telous-tou-brexit-se-ena-diagramma

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΚΑΙ ΑΥΤΟ: http://bankingnews.gr/index.php?id=418288

No comments :

Post a Comment