16.4.19

"Η συνεργασία μεταξύ Ρωσίας και ΝΑΤΟ έχει διακοπεί πλήρως...

...και ως προς την πολιτική και ως προς την στρατιωτική της κατεύθυνση", δήλωσε στο Ria Novosti ο Ρώσος υφυπουργός Εξωτερικών Αλεξάντρ Γκρουσκό. Ο Γκρουσκό δήλωσε ότι το ΝΑΤΟ είναι αυτό που αρνήθηκε μια θετική ατζέντα στις σχέσεις του με την Ρωσία, επισημαίνοντας ότι προς το παρόν δεν υπάρχουν ενδείξεις που να δείχνουν ότι ο οργανισμός αυτός γνωρίζει πως θα βγει από το αδιέξοδο. Το ΝΑΤΟ έχει υπερβεί τα εσκαμμένα στην αντιπαράθεση του με την Ρωσία, δήλωσε ο Ρώσος υφυπουργός, ισχυριζόμενος ότι η σημερινή κατάσταση θυμίζει την περίοδο του ‘ψυχρού πολέμου’. «Το παράδοξο είναι, είπε ο Γκρουσκό, ότι οι σημερινές σχέσεις Ρωσίας-ΝΑΤΟ θυμίζουν περισσότερο μια ‘συνήθη’ κατάσταση, την εποχή που το ΝΑΤΟ δημιουργούνταν, την εποχή του ‘ψυχρού πολέμου’».Ο Αλεξάντρ Γκρουσκό είπε ότι διαφωνίες στους κόλπους της συμμαχίας υπάρχουν και υπήρχαν, αλλά σήμερα είναι «ακόμη πιο βαθιές, απ ότι στο παρελθόν» και ότι η Βορειοατλαντική συμμαχία προσπαθεί να συσπειρωθεί γύρω από την λεγόμενη «ρωσική απειλή».

Αναφερόμενος μάλιστα στις διαφωνίες αυτές στους κόλπους του ΝΑΤΟ, επικαλέσθηκε την στρατιωτική επέμβαση στο Ιράκ το 2003, η οποία όπως είπε είχε προκαλέσει έντονες τριβές μεταξύ των κύριων χωρών της συμμαχίας. Ο Ρώσος υφυπουργός Εξωτερικών είπε επίσης ότι το ΝΑΤΟ είναι αναμφίβολα ένα σοβαρός παράγοντας στον τομέα της ασφάλειας τον οποίο δεν προτιθέμεθα να αγνοήσουμε. Μάλιστα κατανοούμε – συνέχισε ο Γκρουσκό- ότι πολλά από αυτά που γίνονται στους κόλπους της συμμαχίας είναι συνέπειες της πολιτικής των ΗΠΑ. Αν αλλάξουν οι σχέσεις Ρωσίας–ΗΠΑ θα αλλάξουν και οι σχέσεις Ρωσίας-ΝΑΤΟ». Τέλος ο Ρώσος υφυπουργός Εξωτερικών υπενθύμισε ότι «η ρωσική αντίδραση στα γεγονότα της 11ης Σεπτεμβρίου του 2001 (τρομοκρατικές επιθέσεις της Αλ Κάιντα στους δίδυμους πύργους-σ.σ.) υπήρξαν ο καταλύτης για την δημιουργία μιας νέας ποιότητας σχέσεων με την συμμαχία, για την ίδρυση του Συμβουλίου Ρωσίας-ΝΑΤΟ».

ΑΜΠΕ

ΚΟΥΡΗΤΗΣ:  ΕΧΕΙ ΔΙΚΙΟ Ο ΡΩΣΣΟΣ ΣΧΕΔΟΝ ΣΕ ΟΛΑ ΚΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΩΣ ΣΕ ΑΥΤΟ..."η Βορειοατλαντική συμμαχία προσπαθεί να συσπειρωθεί γύρω από την λεγόμενη «ρωσική απειλή»".
ΤΟ ΝΑΤΟ ΔΕΝ ΕΠΡΕΠΕ ΠΟΤΕ ΝΑ ΕΠΕΚΤΑΘΕΙ-ΔΙΕΥΡΥΝΘΕΙ ΣΕ/ΜΕ ΠΡΩΗΝ ΣΟΒΙΕΤΙΚΕΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΕΠΙΧΕΙΡΕΙ ΝΑ ΕΠΕΚΤΑΘΕΙ ΑΚΟΜΗ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΜΕ ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΚΑΙ ΓΕΩΡΓΙΑ.  ΑΝ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΓΙΝΟΤΑΝ Η ΡΩΣΣΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΧΕ ΕΠΕΜΒΕΙ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ.
ΕΓΙΝΕ ΟΜΩΣ, ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΝΟΗΣΟΥΝ ΟΛΟΙ ΑΡΓΟΤΕΡΑ ΠΩΣ ΑΥΤΗ Η ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΥ ΟΥΣΙΑΣ ΔΙΟΤΙ ΤΟ ΝΑΤΟ ΑΔΥΝΑΤΕΙ ΝΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΕΙ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΧΩΡΕΣ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΔΙΟΤΙ ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΧΩΡΕΣ ΔΕΝ ΕΙΧΑΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΝΑ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΝ ΤΙΠΟΤΑ ΣΤΟ ΝΑΤΟ, ΠΛΗΝ ΤΟΝ ΕΚΝΕΥΡΙΣΜΟ ΤΗΣ ΡΩΣΣΙΑΣ.
ΑΛΗΘΕΙΑ ΟΙ ΥΠΕΡΜΑΧΟΙ ΤΗΣ ΔΙΕΥΡΥΝΣΗΣ-ΕΠΕΚΤΑΣΗΣ ΤΟΥ ΝΑΤΟ, ΟΙ ΦΑΝΑΤΙΚΟΙ ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΕΣ ΚΑΙ ΕΙΣΗΓΗΤΕΣ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ ΤΙ ΘΕΣΕΙΣ ΚΑΤΕΧΟΥΝ ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΠΟΥ;
ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΑΠΟΦΕΥΓΕΙ ΝΑ ΠΕΙ Ο ΡΩΣΣΟΣ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΟΙ ΜΙΣΟΙ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΤΩΡΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΟΥΤΙΝ ΚΑΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΜΙΣΟΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΙΝΕΖΟΥΣ.
ΣΥΜΠΤΩΣΗ ΘΑ ΕΙΝΑΙ, ΟΠΩΣ ΚΑΙ Η ΚΑΤΑΓΩΓΗ/ΘΡΗΣΚΕΥΜΑ ΟΛΩΝ ΑΥΤΩΝ. (ΔΕΝ ΘΑ ΔΩΣΩ ΕΙΔΙΚΕΣ ΕΞΗΓΗΣΕΙΣ ΟΥΤΕ ΑΛΛΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΕΠΙ ΑΥΤΟΥ). 

No comments :