05/04/2019

Το Ισραήλ έγινε η έβδομη χώρα στην ιστορία που έθεσε σε τροχιά μια διαστημοσυσκευή γύρω από το φεγγάρι - Ισραήλ: Απέτυχε η προσελήνωση του διαστημικού σκάφους Beresheet

Το μικρό ρομποτικό ισραηλινό σκάφος Beresheet (Γένεσις), που είχε εκτοξευθεί στις 21 Φεβρουαρίου, εισήλθε σε ελλειπτική τροχιά γύρω από τη Σελήνη περίπου στις 17:15 ώρα Ελλάδας. Η τροχιά του θα το φέρει πλέον για λίγες μέρες να κινείται σε απόσταση 500 έως 10.000 χιλιομέτρων από το φεγγάρι. Είναι το πρώτο κρίσιμο βήμα, προκειμένου στις 11 Απριλίου, το σκάφος, ύψους ενάμισι μέτρου, να επιχειρήσει αυτόνομη προσελήνωση – κάτι που θα καταστήσει το Ισραήλ την τέταρτη χώρα που θα έχει «πατήσει» στο φεγγάρι, μετά τις ΗΠΑ, την ΕΣΣΔ-Ρωσία και την Κίνα. Το βάρους 585 κιλών και κόστους 100 εκατομμυρίων δολαρίων Beresheet, αναπτύχθηκε με την υποστήριξη της ιδιωτικής επιχειρηματικής πρωτοβουλίας από τον μη κερδοσκοπικό οργανισμό SpaceIL και από την κρατική ισραηλινή αεροδιαστημική εταιρεία Israel Aerospace Industries. Αντίθετα με τις επανδρωμένες αποστολές των δεκαετιών του 1960 και του 1970, που χρειάστηκαν μόνο τρεις μέρες για να φθάσουν στο φεγγάρι, το ισραηλινό σκάφος ακολούθησε μια πολύ πιο μακρινή και πολύπλοκη διαδρομή. Αν τελικά φθάσει στη σεληνιακή επιφάνεια, δεν προβλέπεται να λειτουργήσει για περισσότερες από δύο μέρες.

ΑΜΠΕ

Κατά τη διάρκεια της τρέχουσας εβδομάδας, θα ενεργεί περιστροφές γύρω από τη Σελήνη και θα πλησιάζει σταδιακά ώστε να προσπαθήσει να προσεληνωθεί στις 11 Απριλίου. Η αποτυχία του ελιγμού θα σήμαινε την αποτυχία της αποστολής και την απώλεια του διαστημικού σκάφους, το οποίο σε μία τέτοια περίπτωση θα αρχίσει να έλκεται από τη βαρύτητα του Ήλιου. ​Μετά την προσελήνωση, το Beresheet, που είναι ένα αντικείμενο στο μέγεθος ενός πλυντηρίου και με βάρος περίπου 600 κιλά, θα πρέπει να περιηγηθεί για περίπου 500 μέτρα στην επιφάνεια της Σελήνης, λαμβάνοντας πανοραμικές φωτογραφίες και πραγματοποιώντας μετρήσεις του μαγνητικού της πεδίου.

https://www.ptisidiastima.com/israel-to-reach-the-moon/

Το ισραηλινό διαστημικό σκάφος Beresheet ("Γένεσις") έφτασε σήμερα στη Σελήνη, όμως δεν κατάφερε να προσεληνωθεί και συνετρίβη στην επιφάνειά της, όπως ανακοίνωσε το κέντρο ελέγχου. Η σχεδιαζόμενη ελεγχόμενη κάθοδός του στον δορυφόρο της Γης ήταν ανεπιτυχής, ανέφερε η ομάδα που ανέπτυξε την μη επανδρωμένη διαστημοσυσκευή. Σύμφωνα με την πηγή αυτή, το Beresheet αντιμετώπισε ορισμένα τεχνικά προβλήματα στην τελική φάση της καθόδου προς την επιφάνεια της Σελήνης.

ΑΜΠΕ

8 comments :

  1. Anonymous5/4/19 17:06

    ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ,ΓΙΑΤΙ;

    -ΔΗΜΗΤΡΑ-

    ReplyDelete
  2. 1) Η ...ΣΥΝΟΜΟΣΙΟΛΟΓΙΚΗ ΕΞΗΓΗΣΗ: ΟΤΑΝ Η ΕΠΙΣΤΗΜΗ ΓΙΝΕΤΑΙ ΥΠΟΧΕΙΡΙΟ ΤΟΥ ΜΥΣΤΙΚΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΘΕΟΚΡΑΤΙΚΩΝ ΜΩΡΟ-ΔΟΞΑΣΙΩΝ, (ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΑΥΤΗ ΤΗΣ ΚΑΜΠΑΛΑ) ΤΟΤΕ ΕΠΙΛΕΓΟΝΤΑΙ ΟΧΙ ΟΙ ΣΥΝΤΟΜΟΤΕΡΕΣ ΑΛΛΑ ΟΙ ΣΥΜΒΑΤΟΤΕΡΕΣ ΜΕ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΙΣΧΥΡΙΣΜΟΥΣ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ. ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΚΑΤΟΙΚΟΥΝ ΣΤΗΝ ΣΕΛΗΝΗ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΒΛΕΠΟΥΝ ΤΕΛΕΤΟΥΡΓΙΚΕΣ ΠΙΡΟΥΕΤΕΣ.

    2) Η ...ΠΕΡΙΠΟΥ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΕΞΗΓΗΣΗ: ΘΕΜΑ ΤΡΟΧΙΩΝ ΚΑΙ ΕΙΣΟΔΟΥ-ΕΞΟΔΟΥ ΣΤΗΝ ΓΗΙΝΗ ΑΤΜΟΣΦΑΙΡΑ ΔΙΟΤΙ ΔΕΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΑΝ ΟΠΩΣ ΕΠΡΕΠΕ ή ΥΠΟΛΟΓΙΣΑΝ ΤΕΛΕΙΩΣ ΛΑΘΟΣ ΤΗΝ ΘΕΣΗ ΤΗΣ ΣΕΛΗΝΗΣ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΕΚΤΟΞΕΥΣΗΣ.

    3) Η ...ΚΑΤΑΣΚΟΠΕΥΤΙΚΗ ΕΞΗΓΗΣΗ: ΜΕ ΠΡΟΦΑΣΗ ΤΗΝ ΕΚΤΟΞΕΥΣΗ ΑΥΤΗ, ΕΘΕΣΑΝ ΣΕ ΤΡΟΧΙΑ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΣΥΣΚΕΥΕΣ , ΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΡΘΗ ΓΕΩΣΥΓΧΡΟΝΗ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΤΟΥΣ ΕΠΡΕΠΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΜΙΚΡΟΣΚΑΦΟΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ ΠΟΥ ΒΟΛΙΚΑ ΤΟ ΕΦΕΡΑΝ ΣΕ ΣΗΜΕΙΑ ΠΡΟΝΟΜΙΑΚΗΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗΣ ΚΥΡΙΩΝ ΕΧΘΡΩΝ ΚΑΙ ΦΙΛΩΝ ΤΟΥΣ. Η ΕΞΗΓΗΣΗ ΓΙΑ ΑΥΤΗΝ ΤΟΥ ΤΗΝ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ ΘΑ ΔΟΘΕΙ ΜΕΣΩ ΤΟΥ 2.

    ReplyDelete
  3. Anonymous5/4/19 19:55

    ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.ΝΑ ΣΟΥ ΠΩ,ΣΤΟ 1ο ΚΑΙ ΣΤΟ 3ο ΠΗΓΕ ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΜΟΥ...

    -ΔΗΜΗΤΡΑ-

    ReplyDelete
  4. Anonymous5/4/19 22:56

    Πιστεύεις οτι η Σελήνη κατοικείται ;

    ReplyDelete
  5. ΠΙΣΤΕΥΩ ΠΩΣ ΑΛΛΟΙ ΚΑΙ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΙΣΧΥΡΟΙ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ΠΩΣ Η ΣΕΛΗΝΗ ΚΑΤΟΙΚΕΙΤΑΙ.

    ΕΓΩ ΝΟΜΙΖΩ ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΤΕΧΝΗΤΟ ΣΩΜΑ ΣΕ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΜΕΝΗ ΤΡΟΧΙΑ (ΠΟΥ ΚΑΤΑ ΔΙΑΣΤΗΜΑΤΑ ΜΑΛΙΣΤΑ ΑΥΤΟΔΙΟΡΘΩΝΕΤΑΙ) ΚΑΙ ΠΩΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΑ ΔΕΝ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΕΙΤΑΙ Η ΥΠΑΡΞΗ ΤΗΣ, ΟΥΤΕ Η ΤΡΟΧΙΑ ΤΗΣ, ΟΥΤΕ Η ΦΑΙΝΟΜΕΝΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΗ, ΑΚΡΙΒΩΣ ΙΣΗ ΜΕ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ, ΔΙΑΜΕΤΡΟΣ ΤΗΣ. ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΚΟΣΜΙΚΑ ΜΟΝΑΔΙΚΕΣ ΚΑΙ ΜΑΖΕΜΕΝΕΣ ΣΥΜΠΤΩΣΕΙΣ.

    ΕΓΩ ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΩ ΣΤΙΣ ΣΥΜΠΤΩΣΕΙΣ.

    ReplyDelete
  6. Anonymous6/4/19 15:23

    Για ποιον λόγο δεν δικαιολογείται η ύπαρξη της ; Και ποιος κατα την αποψη σου έφτιαξε αυτο το τεχνικό σώμα και με ποια πρόθεση ;

    ReplyDelete
  7. ΕΔΩ ΟΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΑΡΞΗ ΤΗΣ
    https://isxys.blogspot.com/2011/01/blog-post_8727.html

    ΕΔΩ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΠΟΛΛΟΙ
    https://isxys.blogspot.com/2017/02/blog-post_326.html

    Η ΤΡΟΧΙΑ ΤΗΣ ΕΠΙΣΗΣ "ΣΤΑΘΕΡΟΠΟΙΗΘΗΚΕ" ΣΕ ΕΝΑ ΣΗΜΕΙΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΠΟΛΛΕΣ (ΤΡΟΧΙΑΚΕΣ ΚΑΙ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΕΣ ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ) ΔΙΟΡΘΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΤΗΝ ΔΙΑΤΗΡΕΙ.

    ΤΕΤΟΙΟΥ ΜΕΓΕΘΟΥΣ ΣΩΜΑ ΕΧΕΙ ΒΑΡΥΤΙΚΕΣ ΕΠΙΔΡΑΣΕΙΣ ΕΠΙ ΤΗΣ ΓΑΙΑΣ. ΧΩΡΙΣ ΤΗΝ ΣΕΛΗΝΗ Η ΓΑΙΑ ΘΑ ΕΙΧΕ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΒΑΡΥΤΗΤΑ. ΩΣ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΑΥΤΟΥ, ΟΙ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ ΕΠΙ ΤΗΣ ΓΑΙΑΣ ΑΝΕΠΤΥΞΑΝ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΥΨΟΣ ΑΛΛΑ ΕΧΑΣΑΝ ΣΕ ΜΥΙΚΗ ΔΥΝΑΜΗ ΚΑΙ ΠΥΚΝΟΤΗΤΑ ΜΑΖΑΣ. Η ΣΕΛΗΝΗ ΣΗΜΕΡΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΚΑΙ ΩΣ ΑΣΠΙΔΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΗΣ ΓΑΙΑΣ ΑΠΟ ΠΕΡΙΠΛΑΝΟΜΕΝΑ ΟΥΡΑΝΙΑ ΣΩΜΑΤΑ ΑΣΤΑΘΩΝ ΤΡΟΧΙΩΝ ΠΟΥ ΘΑ ΚΑΤΕΠΙΠΤΑΝ ΕΠΙ ΤΗΣ ΓΑΙΑΣ ΑΝ ΔΕΝ ΠΑΡΕΜΒΑΛΛΟΤΑΝ ΑΥΤΗ. ΕΧΕΙ ΕΠΙΣΗΣ ΕΠΙΔΡΑΣΗ ΕΠΙ ΤΟΥ ΜΑΓΝΗΤΙΚΟΥ ΠΕΔΙΟΥ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΣ ΤΡΟΧΙΑΣ ΤΗΣ ΓΑΙΑΣ ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΗΛΙΟ. ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΤΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ ΤΗΣ ΑΜΠΩΤΙΔΟΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΛΥΜΜΥΡΙΔΟΣ ΟΦΕΙΛΟΝΤΑΙ ΣΕ ΑΥΤΗΝ.

    ΑΥΤΟ ΛΕΓΕΤΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΓΑΙΟΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ (TERRA-FORMING) ΚΑΙ ΟΙ ΤΩΡΙΝΟΙ ΜΑΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ ΦΙΛΟΔΟΞΟΥΝ ΝΕ ΕΡΘΕΙ ΕΠΟΧΗ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΤΕΤΟΙΕΣ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ ΓΑΙΟΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗΣ ΜΕ ΧΡΗΣΗ ΤΕΧΝΗΤΩΝ ΣΩΜΑΤΩΝ ΕΠΙ ΣΤΑΘΕΡΩΝ ΤΡΟΧΙΩΝ.

    ΟΠΟΙΟΣ(ΟΙ) ΚΑΙ ΑΝ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣΕ(ΑΝ) ΣΤΗΝ ΣΕΛΗΝΗ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟ ΠΟΛΛΟΥ ΝΕΚΡΟΙ. ΑΝ ΕΧΕΙ ΜΕΙΝΕΙ ΚΑΤΙ, ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΑΦΟΡΑ ΤΟΝ ΥΛΙΚΟ ΚΟΣΜΟ ΟΠΩΣ ΤΟΝ ΑΝΤΙΛΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΠΟΛΛΟΙ, ΑΛΛΑ ΜΟΝΟΝ ΣΚΕΠΤΟΜΟΡΦΕΣ ΚΑΙ ΕΠΙΘΥΜΙΕΣ , ΟΙ ΟΠΟΙΕΣ ΤΡΟΦΟΔΟΤΟΥΝΤΑΙ ΑΠΟ ΠΡΟΣΔΟΚΙΕΣ ΖΩΝΤΩΝ ΚΑΙ ΥΠΑΡΚΤΩΝ, ΟΙ ΟΠΟΙΕΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝΤΑΙ ΑΠΟ ΦΑΝΑΤΙΚΑ ΘΡΗΣΚΟΛΗΠΤΑ "ΠΙΣΤΕΥΩ", ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΑΝΑΜΟΧΛΕΥΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΙΣΧΥΡΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΠΙΣΗΜΕΣ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ.

    ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ "ΦΑΙ", ΤΟΥ ΟΤΙ ΝΟΜΙΖΕΙ ΠΩΣ "ΖΕΙ" ΑΚΟΜΗ ΣΤΗΝ ΣΕΛΗΝΗ, ΜΕ ΑΥΤΟ ΣΥΝΤΗΡΕΙΤΑΙ ΚΑΙ ΜΕ ΑΥΤΟ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΠΕΜΒΑΙΝΕΙ ΣΕ ΝΟΕΣ ΠΙΣΤΩΝ ΤΟΥ. ΤΟ ΔΥΣΤΥΧΗΜΑ ΓΙΑ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ, ΠΩΣ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΑΚΟΜΗ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΝΥΠΑΡΚΤΟ ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΚΑΙ ΠΡΟ ΠΟΛΛΟΥ ΝΕΚΡΟ "ΠΡΑΓΜΑ", ΕΧΟΥΝ ΜΕΓΑΛΗ ΔΥΝΑΜΗ ΣΤΟΝ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΥΠΑΡΚΤΟ ΚΟΣΜΟ ΜΑΣ.

    ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΙΟΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΠΟΙΟ ΛΟΓΟ, ΝΟΜΙΖΩ ΠΩΣ ΕΦΤΙΑΞΕ ΤΗΝ ΣΕΛΗΝΗ . ΟΠΩΣ ΓΡΑΦΩ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΠΛΕΟΝ ΝΑ ΕΧΕΙ ΣΗΜΑΣΙΑ . ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ(ΟΙ) ΠΟΥ ΤΗΝ ΕΦΤΙΑΞΑΝ ΚΑΙ ΟΙ ΛΟΓΟΙ ΤΟΥΣ, (ΚΑΛΟΙ ή ΚΑΚΟΙ) ΕΧΟΥΝ ΠΡΟ ΠΟΛΛΟΥ (ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΟΥ) ΑΚΥΡΩΘΕΙ. ΑΠΟ ΟΣΑ ΕΧΩ ΔΙΑΒΑΣΕΙ ΝΟΜΙΖΩ ΙΣΧΥΡΩΣ ΠΩΣ Η ΕΛΕΥΣΗ ΤΗΣ ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ ΓΙΑ ΚΑΛΟ ΣΚΟΠΟ ΑΛΛΑ Η ΜΕΤΕΠΕΙΤΑ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΤΗΣ ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΘΕΣΗ ΕΓΙΝΕ ΜΕ ΚΑΛΟ ΣΚΟΠΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΛΟΓΙΚΗ ΠΩΣ ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΑΝΤΙΣΤΡΕΨΩ ΤΗΝ ΕΛΕΥΣΗ ΤΗΣ , ΑΣ ΔΟΚΙΜΑΣΩ ΝΑ ΔΩ ΠΩΣ ΜΠΟΡΕΙ ΜΕΡΙΚΩΣ ΝΑ ΜΟΥ ΦΑΝΕΙ ΧΡΗΣΙΜΗ. ΕΙΝΑΙ ΔΛΔ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΣΥΜΒΙΒΑΣΜΟΥ. ΚΑΙ ΑΝΑΓΚΑΙΟΤΗΤΟΣ ΚΑΙ ΑΠΕΧΕΙ ΠΟΛΥ ΑΠΟ ΤΟ ΒΕΛΤΙΣΤΟ ΠΟΥ ΘΑ ΕΠΙΘΥΜΟΥΣΑΝ ΟΣΟΙ ΤΟΤΕ ΑΣΧΟΛΗΘΗΚΑΝ ΜΕ ΤΟ ΘΕΜΑ.

    ReplyDelete
  8. Anonymous16/4/19 01:13

    @ 5/4/19 22:56

    https://isxys.blogspot.com/2019/02/blog-post_53.html

    ReplyDelete