22/04/2019

Η Τουρκία ενημέρωσε τον ΟΗΕ για γεωτρήσεις εντός της Κυπριακής ΑΟΖ

Την απόφαση της Τουρκίας να προχωρήσει σε παράνομες γεωτρήσεις στα κυπριακά Οικόπεδά “F”και “G” που έχει παραχωρήσει το ψευδοκράτος στην ΤΡΑΟ νότια της Κύπρου, κοινοποιεί στον ΟΗΕ με επιστολή που κατέθεσε ο εκπρόσωπος του ψευδοκράτους Ιμράν Κορούκογλου και η οποία δημοσιεύθηκε ως επίσημο έγγραφο του ΟΗΕ. Η επιστολή (A/73/827-S/2019/297) με ημερομηνία 28 Μαρτίου και την υπογραφή του εκπροσώπου του ψευδοκράτους, κατατέθηκε από τον Τούρκο Μόνιμο Αντιπρόσωπο στα Ηνωμένα Έθνη στις 8 Απριλίου και απευθύνεται στο Συμβούλιο Ασφαλείας και στην Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ.

Και τα δύο «Οικόπεδα» που παράνομα έχουν οριοθετηθεί από το ψευδοκράτος, βρίσκονται στα Νότια της Κύπρου εκεί που δεν μπορεί καν να ισχυρισθεί το ψευδοκράτος ότι ασκεί «κυριαρχία» και επικαλύπτουν τα Οικόπεδα της Κυπριακής ΑΟΖ 1,2,3,8,9,13 για τα τέσσερα εκ των οποίων έχει δοθεί άδεια ερευνών στην Ιταλική ΕΝΙ (που αποτελεί και τον πιο αδύναμο κρίκο). Στις περιοχές αυτές τους τελευταίους μήνες το Barbaros πραγματοποιεί παράνομα τρισδιάστατες σεισμογραφικές έρευνες.


Η επιστολή αυτή, που έρχεται σε συνέχεια της επιστολής μανιφέστο των τουρκικών διεκδικήσεων που διαγράφουν την επήρεια σε θαλάσσιες ζώνες όχι μόνο του Καστελόριζου αλλά και της Κύπρου, της Κρήτης, της Ρόδου που κατέθεσε στον ΟΗΕ ο Τούρκος Μόνιμος Αντιπρόσωπος (και αποκάλυψε ο Φιλελεύθερος και το Liberal.gr), αμφισβητεί το δικαίωμα της Κυπριακής Δημοκρατίας να ασκεί τα κυριαρχικά δικαιώματα της, απαιτεί να προτείνει ο ΟΗΕ την συγκρότηση «μηχανισμού» για την από κοινού λήψη αποφάσεων για τους υδρογονάνθρακες από Τουρκοκύπριους και ελληνοκύπριους. Και καταλήγει με την Δήλωση ότι τις επόμενες ημέρες θα αρχίσουν οι γεωτρήσεις βάσει της Συμφωνίας της «ΤΔΒΚ» με την Τουρκία αποκαλύπτοντας για πρώτη φορά που θα επιχειρηθεί η νέα τουρκική «εισβολή».

Η Επιστολή: https://www.liberal.gr/arthro/249020/amyna--diplomatia/2019/

ΔΙΑΒΑΣΤΕ: Α. Συρίγος: «Γαλάζια πατρίδα» και συνεκμετάλλευση

No comments :

Post a Comment