10.4.19

Ν.Μπακογιάννη: Δεν είδε, δεν άκουσε, δεν διάβασε, δεν ξέρει τίποτα και δεν έχει στοιχεία για ύπαρξη υδρογονανθράκων στη Ελλάδα.

Στο θέμα των υδρογονανθράκων αναφέρθηκε η Ντόρα Μπακογιάννη μιλώντας στον δημοσιογράφο Γιώργο Σαχίνη. Όσα είπε κάνουν τεράστια εντύπωση, διότι πίσω από έναν μανδύα δήθεν σοβαρότητας, μοιάζουν να προκρίνουν τη γνωστή πρακτική που είχε ακολουθηθεί και επί κυβερνήσεων Νέας Δημοκρατίας, το να θέτουν προσκόμματα δηλαδή στις έρευνες για την εξόρυξη υδρογονανθράκων. Κι επειδή βαρεθήκαμε μεγαλώνοντας να ακούμε τα ίδια και τα ίδια, να ρωτήσουμε την κυρία πολιτικό να μας πει, μήπως η ίδια δεν είναι σοβαρή απέναντι στον κόσμο που την ακούει, λέγοντας ότι δεν υπάρχουν στοιχεία. Διότι φαίνεται ότι η καλή μας Ντόρα, δεν θεωρεί σοβαρή την αμερικανική ExxonMobil και τη γαλλική Total που επενδύουν δισεκατομμύρια. Αυτό δεν της φτάνει της κυρίας που για να είναι… σοβαρή, θέλει να της πουν κι άλλα. Ευτυχώς που δεν κυβερνάει λοιπόν. Διότι κάποιος να εξηγήσει στην κυρία, πως όταν όλες οι χώρες της περιοχής συμμετέχουν στο “πάρτι” των υδρογονανθράκων” στην Ανατολική Μεσόγειο και οι πλέον ειδικοί του χώρου βρίσκουν… σκανδαλιστικές γεωλογικές ομοιότητες των πλούσιων κοιτασμάτων με περιοχές που συγκεντρώνουν το ενδιαφέρον ενεργειακών κολοσσών στον ελληνικό χώρο, κάτι δεν πάει καλά με την ίδια. Η κρίση ενός ανθρώπου μπορεί να αλλοιωθεί για πολλούς λόγους.

Στην Ελλάδα μας, την ίδια στιγμή, είχαμε ένα άλλο πάρτι, αυτό των εισαγωγών φυσικού αερίου σε πολύ, μα πολύ υψηλές τιμές, ενώ δέσμευαν τη χώρα και για το μέλλον. Μην τυχόν έρθει κανείς και το διαλύσει… Το πάρτι! Οπότε, εξαρτάται σε ποιο πάρτι πήγε κανείς, προσκαλεσμένος ή όχι. Αρκεί να τον δεχθοιύν. Κάτι δεν πάει καλά όμως και θα έπρεπε να ψαχτεί σοβαρά εάν η χώρα είχε σοβαρή κυβέρνηση ή πιο ενεργή Δικαιοσύνη, για ποιον λόγο π.χ. οι Κύπριοι προηγούνται 15 χρόνια των Ελλαδιτών στην αναζήτηση κοιτασμάτων υδρογονανθράκων και γιατί μια ζωή, η Ελλάδα είναι τόσο… καθυστερημένη. Ή μήπως οι πολιτικοί της ; Διότι οι πολιτικοί μας, άνδρες και γυναίκες, δεν αισθάνθηκαν -θεωρούμε- και πολύ την οικονομική κρίση. Πολλοί έχουν δουλέψει… πολύ και έκαναν φαίνεται κομπόδεμα για την κακιά την ώρα. Οπότε αντί αν προβαίνουν σε προκλητικές αναφορές, καλό θα ήταν να βάλουν πλάτη μπας και η χώρα ξεμπλοκάρει… Διότι στο παρελθόν όλα τα κόμματα εξουσίας έβαζαν συνεχώς τρικλοποδιές, οπότε δεν μπορεί όλοι σε αυτό τον τόπο να προσποιούνται ότι δε συμβαίνει τίποτα και να καταχρώνται τον όρο “σοβαρότητα”…

https://www.defence-point.gr/news/ntora-poy-na-vrethoyn-stoicheia-otan-stamatoysate-ereynes-gia-koitasmata

ΚΟΥΡΗΤΗΣ: ΟΥΤΕ ΓΙΑ ΑΟΖ ΞΕΡΕΙ ΚΑΤΙ. ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ; 

No comments :