23/03/2019

Σκόπια: «Οι Έλληνες έχουν κλέψει όλη την αρχαία κληρονομιά» - Η Ακαδημία δεν θέλει να βγάλει το 'μακεδονική' από το νέο της όνομα

«Με την ιδιοποίηση του Βυζαντίου, οι Έλληνες κλέβουν και όλη την αρχαία κληρονομιά», είναι ο τίτλος του σλαβικού δημοσιεύματος των Σκοπίων της 20ης Μαρτίου 2019. Κατά τη δημιουργία ενός κράτους, οι ιδρυτές του, πάντοτε θέλουν να το συνδέουν με κάποιον ισχυρό, που να τους εκφράζει και τον παρουσιάζουν ως πρόγονο, είτε σε σχέση με την επικράτεια, είτε με τις παραδόσεις.  Η Ελλάδα δίνει πολλά χρήματα για να διαδώσει την κατασκευασμένη ιστορία της σε όλον τον κόσμο.

ΤΟ ΠΛΗΡΕΣ ΑΡΘΡΟ ΕΔΩ: https://www.echedoros-a.gr/2019/03/blog-post_895.html

Η Ακαδημία τονίζει ότι πριν από έξι μήνες όταν πραγματοποιήθηκε επιστημονική συζήτηση στη MANU, για τη Συμφωνία των Πρεσπών, κατέστη σαφές ότι θα έπρεπε να αλλάξει το όνομά της. Τότε, η διοίκηση της Ακαδημίας επέμενε στη διατήρηση της συντομογραφίας ‘MANU’ (σημείωση: Μακεδονική, δηλαδή) γιατί αυτή υπήρχε στην ιστοσελίδα της και στην αγγλική γλώσσα.  Όπως επισημαίνεται, η Ακαδημία είναι το υψηλότερο όργανο στον τομέα των τεχνών και επιστημών, η κύρια δραστηριότητά της πραγματοποιείται σε αυτόνομες σφαίρες της κοινωνίας και σύμφωνα με το Σύνταγμα έχει περιορισμένες εξουσίες και ότι είναι θεσμός με την ευρύτερη διεθνή φήμη. «Το επιχείρημα αυτό έγινε πλήρως αποδεκτό από την κυβέρνηση της Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας και έγινε κατανοητό και από την ελληνική πλευρά», σημειώνει η Ακαδημία.
 

No comments :

Post a Comment