20/03/2019

Ιταλία: Οι αρχές κατάσχεσαν πλοίο "ανθρωπιστικής" οργάνωσης

Οι ιταλικές αρχές αποφάσισαν να κατασχέσουν το πλοίο ανθρωπιστικής οργάνωσης "Mare Jonio" που φέρει σημαία Ιταλίας και που έπλεε στα ανοιχτά της Λαμπεντούζα, έχοντας... "διασώσει" την Δευτέρα 48 λαθρομετανάστες στα ανοιχτά της Λιβύης. Οι ιταλικές αρχές είχαν πρώτα απαγορεύσει τον ελλιμενισμό του αλλά επέτρεψαν να μεταφερθεί στο ιατρικό κέντρο του νησιού ένας 25χρονος που πάσχει από πνευμονία. Το Mare Jonιo, έχει ναυλωθεί από μια συλλογικότητα αριστερών οργανώσεων. Εντός των επόμενων ωρών θα ανακριθούν τα μέλη του πληρώματος.
“Τέλεια. Πλέον υπάρχει στην Ιταλία μια κυβέρνηση που υπερασπίζεται τα σύνορα και τηρεί τους νόμους, ιδίως όσον αφορά τους διακινητές ανθρώπων. Αν ένας πολίτης παραβιάσει δια της βίας ένα φράγμα της αστυνομίας ή των καραμπινιέρων, συλλαμβάνεται. Εκτιμώ ότι κάτι τέτοιο θα γίνει”, δήλωσε το πρωί ο υπουργός Εσωτερικών και ηγέτης της Λέγκα, Ματέο Σαλβίνι.

ΑΜΠΕ

ΚΟΥΡΗΤΗΣ: "Στην περιοχή βρισκόταν ένα σκάφος της λιβυκής ακτοφυλακής, όμως οι ακτιβιστές προτίμησαν να επιβιβάσουν τους μετανάστες στο δικό τους πλοίο, για να μην επιστρέψουν πίσω στη Λιβύη, καθώς κάποιοι από αυτούς θα κινδύνευαν να υποστούν βία."
ΓΝΩΡΙΖΑΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΟΙ ΑΡΙΣΤΕΡΕΣ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥΣ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ; ΠΩΣ ΠΡΟΕΞΟΦΛΟΥΝ ΠΩΣ ΚΑΠΟΙΟΙ ΕΞ ΑΥΤΩΝ ΘΑ ΕΠΕΦΤΑΝ ΘΥΜΑΤΑ ΒΙΑΣ; ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΠΙΒΙΒΑΣΑΝ ΣΤΟ ΠΛΟΙΟ ΤΟΥΣ, ΜΟΝΟΝ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΘΑ ΕΠΕΦΤΑΝ ΘΥΜΑΤΑ ΒΙΑΣ ;  ΑΣΤΕΙΟΤΗΤΕΣ ΓΙΑ ΧΑΠΑΤΑ.
ΟΛΑ ΤΑ ΠΛΟΙΑ, ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ ΔΙΑΚΙΝΟΥΝ ΚΑΙ ΔΕΝ "ΔΙΑΣΩΖΟΥΝ" ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ. ΚΙΝΟΥΝΤΑΙ ΒΑΣΕΙ ΠΡΟΚΑΘΟΡΙΣΜΕΝΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ ΜΕ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΜΕΣΟΠΕΛΑΓΑ. ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΠΑΡΑΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΟΠΛΑ ΚΑΙ ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ. ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΝΑΥΛΩΣΗ ΤΩΝ ΠΛΟΙΩΝ ΤΑ ΚΑΤΑΒΑΛΛΟΥΝ ΕΙΤΕ ΟΙ ΙΣΛΑΜΙΣΤΕΣ ΕΙΤΕ ΟΙ ΛΑΘΡΕΜΠΟΡΟΙ. ΟΙ ..."ΑΡΙΣΤΕΡΕΣ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΕΣ" ΠΑΝΤΩΣ ΣΙΓΟΥΡΑ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΜΕ ΔΙΚΑ ΤΟΥΣ ΧΡΗΜΑΤΑ ΤΙΣ ΝΑΥΛΩΣΕΙΣ. ΕΠΙΣΗΣ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΜΟΥ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΕΧΩ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ, ΤΑ ΜΕΣΑ (ΠΛΟΙΑ) ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΣΧΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΟΙ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΤΟΥΣ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΠΟΙΝΙΚΕΣ ΕΥΘΥΝΕΣ.

No comments :

Post a Comment