01/03/2019

Ύπουλο γερμανικό παιχνίδι κατά των κοιτασμάτων της ΝΑ Μεσογείου

ΣΧΟΛΙΟ D.P: "Οι Γερμανοί έχουν συνάψει ενεργειακή συμμαχία με τη Ρωσία και την Τουρκία και δεν επιθυμούν την εναλλακτική τροφοδοσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης από ισχυρές πηγές πλην της Ρωσίας. Η γερμανική βιομηχανία πουλάει τα προϊόντα της στη μεγάλη ρωσική αγορά και σε αντάλλαγμα λαμβάνει φυσικό αέριο (βλ. Nord Stream 2). Οι δε Ρώσοι, μέσω Γερμανίας, κατοχυρώνουν σε σημαντικό βαθμό τον ενεργειακό έλεγχο της ευρωπαϊκής ηπείρου… Εξ ου και ενίοτε προβληματίζει η απουσία σοβαρής αναφοράς στους υδρογονάνθρακες στο πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας, καθώς επίσης και οι θρυλούμενες καλές σχέσεις με το “λόμπι” των πανίσχυρων γερμανικών εταιριών που εμπλέκονται στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας."

https://www.defence-point.gr/news/ypoylo-germaniko-paichnidi-kata-ton-koitasmaton-tis-na-mesogeioy

ΣΧΕΤΙΚΑ:

ΚΟΥΡΗΤΗΣ: ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΣΥΜΦΩΝΩ, ΤΑ ΕΧΩ ΓΡΑΨΕΙ ΑΥΤΑ ΠΟΛΛΑΚΙΣ, ΔΕΝ ΠΑΥΩ ΟΜΩΣ ΝΑ ΑΝΑΡΩΤΙΕΜΑΙ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΓΑΛΛΙΑ, Η ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΗΣ ΟΠΟΙΑΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΛΥΤΙΚΗ ΚΑΙ ΛΥΤΡΩΤΙΚΗ ΓΙΑ ΕΜΑΣ. Η ΓΑΛΛΙΑ ΠΟΥ ΑΠΕΓΝΩΣΜΕΝΑ ΠΛΕΟΝ ΨΑΧΝΕΙ ΝΑ ΚΑΛΥΨΕΙ ΤΟ ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΟ ΕΛΛΕΙΜΜΑ ΤΗΣ. ΕΚΤΟΣ ΕΑΝ ΗΔΗ ΕΧΕΙ ΣΥΜΦΩΝΗΣΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΑΙΓΥΠΤΟ, ΑΝ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΔΕΝ ΔΙΑΦΑΙΝΕΤΑΙ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ.
ΗΠΑ ΚΑΙ ΡΩΣΣΙΑ (Η ΚΑΘΕΜΙΑ ΓΙΑ ΔΙΚΟΥΣ ΤΗΣ ΛΟΓΟΥΣ), ΕΧΟΥΝ ΑΡΝΗΤΙΚΗ ΓΙΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΚΑΙ ΜΟΝΟΝ ΩΣ ΔΕΥΤΕΡΕΥΟΝ ΣΤΟΙΧΕΙΟ ΠΙΕΣΗΣ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ, ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΡΜΗΝΕΥΤΕΙ   Η ΔΗΘΕΝ ΕΛΛΗΝΟ-ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ. ΕΞΑΛΛΟΥ ΟΙ ΗΠΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΩΘΗΣΗ ΤΟΥ ΔΙΚΟΥ ΤΟΥΣ, ΤΟΥ ΣΧΙΣΤΟΛΙΘΙΚΟΥ, ΕΠΙ ΤΟΥ ΟΠΟΙΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΕΝΑ ΙΣΧΥΡΟΤΑΤΟ ΛΟΜΠΙ ΕΛΛΗΝΩΝ ΕΦΟΠΛΙΣΤΩΝ ΠΟΥ ΕΜΠΛΕΚΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΤΟΥ, ΠΟΥ  ΕΥΚΟΛΑ ΟΜΩΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΔΙΕΜΒΟΛΙΣΤΕΙ.
ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΝΟΜΙΖΩ ΙΣΧΥΡΩΣ ΠΩΣ ΘΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΕΜΠΛΟΚΗ ΚΑΙ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΠΑΡΕΜΠΟΔΙΣΗΣ ΕΞΑΓΩΓΗΣ ΕΚΤΕΤΑΜΕΝΩΝ ΠΟΣΟΤΗΤΩΝ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΙΓΥΠΤΟ ΕΞΑΙΤΙΑΣ ΑΜΕΣΟΥ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΥ (ΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ) ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΩΣ ΤΡΟΠΟΣ ΕΛΕΓΧΟΥ ΤΗΣ ΠΟΣΟΤΗΤΟΣ, ΑΡΑ ΠΑΡΕΜΠΟΔΙΣΗΣ ΠΤΩΣΕΩΣ ΤΗΣ ΤΙΜΗΣ. ΜΙΑ ΤΡΙΜΕΡΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΣΥΝΝΕΝΟΗΣΗΣ ΕΠΙ ΤΩΝ ΕΞΑΓΩΜΕΝΩΝ ΠΟΣΟΤΗΤΩΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΡΧΙΣΕΙ ΝΑ ΣΧΕΔΙΑΖΕΤΑΙ.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ 3/3/19: Ο γαλλικός Στόλος έρχεται για να μείνει στην Κύπρο

No comments :

Post a Comment