21/02/2019

Ουκρανία: Αναβαθμισμένο ραντάρ αεράμυνας VHF

Το αναβαθμισμένο ραντάρ διαθέτει μία νέα κεραία στέρεας κατάστασης VHF η οποία μπορεί να εντοπίζει εναέριους στόχους σε μεγάλη απόσταση. Το σύνολο των μηχανισμών του ραντάρ με εξαίρεση την κεραία είναι νέας τεχνολογίας και κατασκευής ουκρανικής προέλευσης. Το αραντάρ μπορεί να εντοπίσει στόχους που τα υπόλοιπα διαθέσιμα συστήματα δεν μπορούν υπο οποιεσδήποτε καιρικές συνθήκες με μεγάλη ακρίβεια παρέχοντας δεδομένα στις αντιαεροπορικές μονάδες.

Η επίδειξη πραγματοποιήθηκε σε πεδίο δοκιμών στην περιοχή του Κιέβου. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει δείξει η ινδική κυβέρνηση αφού όπως αναμένεται οι δύο πλευρές πρόκειται να συζητήσουν για το ουκρανικό σύστημα ραντάρ κατα την διάρκεια της έκθεσης στρατιωτικού υλικού AeroIndia 2019 η οποία θα πραγματοποιηθεί στην πόλη Bangalore μεταξύ 20-24 Φεβρουαρίου.

Ενδιαφέρον για το αναβαθμισμένο ουκρανικό σύστημα ραντάρ VHF μεγάλης εμβέλειας έχουν επιδείξει σύμφωνα με την κρατική εταιρεία Spetsteсhnoexport πολλές χώρες μετά την παρουσίαση του συστήματος στους ακολούθους Άμυνας πολλών κρατών.

https://www.defence-point.gr/news/anavathmismeno-rantar-aeramynas-vhf-paroysiase-i-oykrania

No comments :

Post a Comment