08/02/2019

Γερμανία: Η ομοσπονδιακή υπηρεσία κυβερνοασφάλειας ερευνά αν η κινεζική εταιρεία Huawei Technologies μπορεί να αποτελεί απειλή - Η.Β: Μπλόκο σε κάθε δραστηριοποίηση της κινεζικής Huawei σε δίκτυα 5G

Η κυβέρνηση δεν έχει αυτή τη στιγμή δικές της πληροφορίες για το αν η κινεζική εταιρεία μπορεί να αποτελεί απειλή για την ασφάλεια, φέρεται να δήλωσε ο υπουργός Οικονομίας Πέτερ Αλτμάιερ, προσθέτοντας πως δραστηριοποιήθηκε το Ομοσπονδιακό Γραφείο για την Ασφάλεια των Πληροφοριών (BSI). Ο Αλτμάιερ είπε στον Funke πως οι συνομιλίες για τις προδιαγραφές ασφαλείας του δικτύου κινητής τηλεφωνίας συνεχίζονται και πρόσθεσε πως η Γερμανία χρειάζεται να προστατεύσει τον εαυτό της «σε όλους τους ευαίσθητους τομείς, από τα νοσοκομεία μέχρι τις τηλεπικοινωνίες». Τα σχόλιά του φαίνεται να αντιφάσκουν με πληροφορίες ότι το Βερολίνο κατέληξε στην απόφαση να μην αποκλείσει την Huawei από την κατασκευή των δικτύων της επόμενης γενιάς 5G, επιλέγοντας αντ’ αυτού να επιβάλει αυστηρότερους κανόνες συμμόρφωσης σε ξένους πωλητές.

Νέα, υπό κατάρτιση σχέδια νόμου που άπτονται των ξένων επενδύσεων στο Ηνωμένο Βασίλειο θα αποκλείσουν τη Huawei, την κινεζική εταιρεία-κολοσσό των τηλεπικοινωνιών, από δημόσιες συμβάσεις για τεχνολογικά έργα που θεωρούνται ευαίσθητα στο Ηνωμένο Βασίλειο, έγραψε χθες Παρασκευή η εφημερίδα The Sun. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, στο Λονδίνο εκφράζονται ανησυχίες ότι εάν επιτραπεί στη Χουάγουεϊ να συμμετάσχει στην ανάπτυξη υποδομών και δικτύων κινητής τηλεφωνίας πέμπτης γενιάς (5G), οι μυστικές υπηρεσίες της Κίνας θα μπορούσαν να κατασκοπεύουν τους Βρετανούς ή να παρεισφρήσουν σε συστήματα πληροφορικής βρετανικών εταιρειών. Ο υπουργός Εξωτερικών της Βρετανίας Τζέρεμι Χαντ και ο υπουργός Άμυνας Γκάβιν Γουίλιαμσον είναι ανάμεσα στα στελέχη της κυβέρνησης που ανησυχούν εντονότερα για την κινεζική εταιρεία, κατά το δημοσίευμα.

Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάικ Πομπέο θα δώσει έμφαση στις ανησυχίες της Ουάσινγκτον σχετικά με την παρουσία της Huawei στην Ουγγαρία και στην ανατολική Ευρώπη κατά τις επισκέψεις του σε κράτη της περιοχής την προσεχή εβδομάδα: θα τονίσει πως οι Ευρωπαίοι ηγέτες πρέπει να «ακούσουν τις προειδοποιήσεις» των Αμερικανών και άλλων εναντίον της στενής συνεργασίας με την Κίνα.

Ο Πομπέο θα επισκεφθεί την Ουγγαρία, τη Σλοβακία και την Πολωνία πριν μεταβεί κατόπιν στο Βέλγιο και στην Ισλανδία, για σειρά επαφών. Η περιοδεία του θα επικεντρωθεί ιδίως στον ρόλο της Κίνας στην ανατολική και την κεντρική Ευρώπη, καθώς και στην αμυντική συνεργασία. Ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας θα πάρει μέρος στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής περιοδείας του στη διεθνή σύνοδο της Βαρσοβίας για την ασφάλεια στη Μέση Ανατολή (12-14 Φεβρουαρίου) που συνδιοργανώνουν οι ΗΠΑ με την Πολωνία, σημείωσε ανώτερο στέλεχος της αμερικανικής κυβέρνησης χθες Παρασκευή. Η σύνοδος εντάσσεται στις προσπάθειες της κυβέρνησης του Ντόναλντ Τραμπ να οικοδομήσει μια συμμαχία εναντίον του Ιράν, καθώς και να συνεχίσει τις προετοιμασίες για την αποκάλυψη του σχεδίου της για το Μεσανατολικό. Στη Βουδαπέστη, «ο υπουργός θα δώσει ιδιαίτερη έμφαση στον ρόλο της Κίνας στην κεντρική Ευρώπη και θα εκφράσει τις ανησυχίες μας σχετικά με τη μεγεθυνόμενη παρουσία της Huawei στην Ουγγαρία», ανέφερε ο αξιωματούχος. Ο Πομπέο θα «προτρέψει τους ηγέτες της περιοχής να ακούσουν τις προειδοποιήσεις χωρών της περιφέρειας Ασίας-Ειρηνικού που βρέθηκαν σε εξαιρετικά δύσκολη θέση επειδή συνεργάστηκαν πολύ στενά με τους Κινέζους», πρόσθεσε. Η επίσκεψη του Πομπέο στη Σλοβακία θα είναι η πρώτη που θα κάνει υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ στη χώρα έπειτα από δύο δεκαετίες. Η τελευταία φορά που είχε γίνει επίσκεψη αυτού του επιπέδου στην Ουγγαρία εξάλλου ήταν το 2011, όταν είχε ταξιδέψει στη Βουδαπέστη η Χίλαρι Κλίντον. Η Ουάσινγκτον έχει σκοπό να ανανεώσει τις σχέσεις της με μια περιοχή που αναγνωρίζει ότι έχει παραμελήσει τα τελευταία χρόνια, σύμφωνα με τον αξιωματούχο.

Αμερικανοί αξιωματούχοι προειδοποιούν εδώ και καιρό συμμάχους τους ότι οι κινεζικές μυστικές υπηρεσίες ενδέχεται να διαθέτουν πρόσβαση από την πίσω πόρτα στα συστήματα της Χουάγουεϊ που χρησιμοποιούνται στα δίκτυα τηλεπικοινωνιών, κάτι που σημαίνει ότι ενδέχεται να είναι σε θέση να υποκλέπτουν τηλεφωνικές κλήσεις και άλλες επικοινωνίες. Η ένταση για τη Χουάγουεϊ έφθασε στην κορύφωσή της τον Δεκέμβριο, με τη σύλληψη στον Καναδά της οικονομικής διευθύντριας και κόρης του ιδρυτή της κινεζικής εταιρίας, της Μενγκ Ουάνγκζου, κατόπιν αιτήματος της Ουάσινγκτον. Το υπουργείο Δικαιοσύνης άσκησε δίωξη σε βάρος της Ουάνγκζου για τραπεζική απάτη, συνωμοσία με σκοπό τη διάπραξη τραπεζικής απάτης για να παρακαμφθούν οι αμερικανικές κυρώσεις στο Ιράν και άλλες κατηγορίες. Κατόπιν υπέβαλε επίσημο αίτημα για την έκδοσή της στις καναδικές αρχές. Η διεύθυνση της Χουάγουεϊ έχει διαψεύσει επανειλημμένα ότι συνεργάζεται με τις κινεζικές μυστικές υπηρεσίες ή με την κυβέρνηση οποιασδήποτε άλλης χώρας.

Ο Αμερικανός αξιωματούχος επέμεινε στο ότι η ανησυχία της Ουάσινγκτον είναι πως το Πεκίνο εποφθαλμιά «σχετικά μικρές χώρες, με πρόσφατη κομμουνιστική ιστορία, με μεγάλα περιθώρια για διαφθορά, που θα μπορούσαν να γίνουν στόχος διείσδυσης στον κρατικό μηχανισμό σε τομείς-κλειδιά» και θα μπορούσαν να δώσουν στην Κίνα «ένα εφαλτήριο για να επηρεάζει τα φόρα της ΕΕ».

Η Huawei, αντιμετωπίζει διεθνή έλεγχο για τις σχέσεις της με την κινεζική κυβέρνηση και υποψίες ότι θα μπορούσε να χρησιμοποιεί την τεχνολογία της για να κατασκοπεύει. Η εταιρεία το αρνείται.

ΑΜΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΟ:  Εκατοντάδες ρώσοι και κινέζοι πράκτορες στις Βρυξέλλες υπό διπλωματική κάλυψη

3 comments :

  1. Anonymous8/2/19 19:31

    ΚΟΥΡΗΤΗ,ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΓΝΩΜΗ ΣΟΥ;

    -ΔΗΜΗΤΡΑ-

    ReplyDelete
  2. - ΟΛΕΣ ΟΙ ΚΙΝΕΖΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΤΑΣΚΟΠΕΙΑ ΟΠΟΥ ΚΑΙ ΟΠΩΣ ΜΠΟΡΟΥΝ.
    - ΤΑ ΠΡΩΤΑ MODEM ΤΗΣ HUAWEI ΗΤΑΝ ΠΕΙΡΑΓΜΕΝΑ ΜΕΧΡΙ ΑΗΔΙΑΣ
    - Η ΔΕΥΤΕΡΗ ΓΕΝΙΑ ΕΙΧΕ ΚΑΠΟΙΑ ΠΕΙΡΑΓΜΕΝΑ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΑ ΟΧΙ, ΠΟΥ ΑΥΤΑ ΤΑ ΠΕΙΡΑΓΜΕΝΑ ΧΡΕΙΑΖΟΣΟΥΝ ΙΔΙΑΙΤΕΡΕΣ ΓΝΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΤΑ ΕΝΤΟΠΙΣΕΙΣ, ΔΕΝ ΑΡΚΟΥΣΕ ΕΝΑ ΑΠΛΟ ΣΕΤ ΕΝΤΟΛΩΝ ΜΕΣΩ TELNET.
    - ΟΛΕΣ ΟΙ ΚΑΛΩΔΙΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΟΙ SERVERS ΤΗΣ, ΣΗΚΩΝΟΥΝ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΜΕ ΧΡΗΣΗ ΟΜΩΣ (ΠΛΕΟΝ) ΠΟΛΥ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΟΥ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ.

    ΕΑΝ ΗΤΑΝ ΣΕ ΜΕΝΑ Η ΕΥΘΥΝΗ ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΡΕΛΑΜΒΑΝΑ ΤΙΠΟΤΑ ΑΠΟ ΚΑΜΜΙΑ ΣΙΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (ΚΟΡΕΑ-ΤΑΙΒΑΝ-ΚΙΝΑ) ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΙΠΟΤΑ ΑΠΟ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΔΥΤΙΚΕΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΕΚΕΙ ή ΣΤΗΝ ΜΑΛΑΙΣΙΑ ή ΣΤΗΝ ΙΝΔΟΚΙΝΑ. ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΕΝΤΟΝΟ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΑΘ'ΑΥΤΟ ΣΙΝΙΚΕΣ ΑΛΛΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΥΠΟΛΟΙΠΕΣ ΠΟΥ ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΝΤΑΙ ΣΕ ΤΜΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΟΠΟΙΟΥΔΗΠΟΤΕ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ ΜΕ ΣΙΝΙΚΕΣ ή ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΖΟΥΝ ΤΜΗΜΑΤΑ ΑΥΤΟΥ ΕΚΕΙ.

    ΕΙΔΙΚΑ ΣΤΑ "EMBENDDED" ΓΙΝΕΤΑΙ ΤΗΣ ΚΑΚΙΑΣ ΣΙΝΙΚΗΣ ΠΟΥΤ...Σ ΤΟ ΚΑΓΚΕΛΟ. ΕΙΝΑΙ ΑΔΥΝΑΤΟ ΝΑ ΕΛΕΓΧΘΟΥΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΑ ΚΑΙ ΕΓΩ ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΩ ΚΑΝΕΝΑΝ ΠΟΥ ΙΣΧΥΡΙΖΕΤΑΙ ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΑΡΑ. ΟΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΔΙΑΣΥΝΔΕΘΕΙ ή ΕΙΝΑΙ ΗΔΗ ΔΙΑΣΥΝΔΕΔΕΜΕΝΟ ΕΙΝΑΙ (ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΘΕΩΡΕΙΤΑΙ) ΧΟΝΤΡΑ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ . ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΜΙΑ ΔΕΚΑΕΤΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΥΠΟΚΑΤΑΣΤΑΘΟΥΝ ΟΛΑ ΤΑ ΣΙΝΙΚΑ ΑΠΑΡΤΙΑ (ΜΕ ΤΗΝ ΕΝΝΟΙΑ ΠΟΥ ΠΕΡΙΓΡΑΦΩ ΠΑΡΑΠΑΝΩ). ΤΟ ΘΕΩΡΩ ΣΧΕΔΟΝ ΑΔΥΝΑΤΟ (ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ).

    ΜΙΑ ΞΕΚΑΘΑΡΗ ΣΙΝΙΚΗ ΝΙΚΗ/ΕΠΙΚΡΑΤΗΣΗ ΣΕ ΕΝΑΝ ΙΔΙΑΙΤΕΡΩΣ ΚΡΙΣΙΜΟ ΤΟΜΕΑ. ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ ΣΤΟΝ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟ ΜΑΣ. ΑΝΕΚΤΙΜΗΤΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΙΝΕΣ.

    ReplyDelete
  3. Anonymous9/2/19 17:34

    ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΑΠΟΨΗ ΕΧΩ ΚΙ ΕΓΩ.ΜΟΥ ΕΙΧΕ ΚΑΝΕΙ ΕΝΤΥΠΩΣΗ ΜΑΛΙΣΤΑ ΣΕ ΑΝΤΑΛΛΑΚΤΙΚΟ ΟΘΟΝΗΣ ΓΙΑ ΚΙΝΗΤΟ ΤΗΛ. (PANEL,DIGITIZER),Η ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ CHIP ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΚΑΤΕΓΡΑΦΕ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ ΣΤΗΝ ΟΘΟΝΗ ΑΦΗΣ.Η ΚΑΛΩΔΙΟΤΑΙΝΙΑ ΗΤΑΝ ΔΡΟΜΟΛΟΓΗΜΕΝΗ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΚΑΠΟΙΟΣ ΕΜΠΕΙΡΟΣ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΤΟ ΑΝΤΙΛΗΦΘΕΙ.

    -ΔΗΜΗΤΡΑ-

    ReplyDelete