29/01/2019

What do I believe about Macedonia ? - Συμφωνία των Πρεσπών... Τώρα αρχίζουν τα δύσκολα



Η κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και τους συνεργάτες της, με την αντίθετη γνώμη της μείζονος αντιπολίτευσης, καθώς και μεγάλης μερίδας της ελληνικής κοινής γνώμης και σίγουρα της πλειοψηφίας των πολιτών της Β. Ελλάδας δημιουργεί πληθώρα εμπροσθοβαρών προβλημάτων που θα αντιμετωπίσει η Ελλάδα στο εξής, για την επίλυσης και διευθέτηση των οποίων, πολύ δύσκολα θα εξασφαλίσει πρόθυμους συμμάχους. Καθώς η εικόνα πλέον ξεκαθαρίζει, ουδείς μπορεί να έχει αμφιβολία ότι κινητήριος δύναμη για την fast track επίλυση του θέματος των Σκοπίων μέσα σε λιγότερο από έναν χρόνο ήταν και παραμένει η Ουάσινγκτον του κ Τραμπ. Η αμερικανική κυβέρνηση, από την πρώτη συνάντηση Τραμπ -Τσίπρα είχε ξεκαθαρίσει στην Αθήνα, ότι η αμερικανική αμυντική διπλωματία επείγεται για την άμεση λύση αυτού του διμερούς προβλήματος στα Βαλκάνια, ώστε τα Σκόπια να καταστούν ταχέως και εκ του ασφαλούς πλήρες μέλος του ΝΑΤΟ. Και τούτο γιατί η Ουάσιγκτων δεν είχε ιδιαίτερες ευαισθησίες για την τύχη των κατοίκων της ΠΓΔΜ και «τον ρωσσικό κίνδυνο «που θα αντιμετώπιζαν, αλλά γιατί επειγόταν να εξασφαλίσει σταθερό, πρόσθετο νατοϊκό έδαφος, ώστε να μπορέσουν οι ΗΠΑ να προχωρήσουν άμεσα στην αναδιάταξη των στρατιωτικών αεροπορικών δυνάμεων τους στην Ευρώπη:
- Δηλαδή, να «ξηλωθεί» σταδιακώς η μεγάλη αεροπορική βάση του Ραμστάιν, σε γερμανικό έδαφος, (κατάλοιπο πλέον του ξεπερασμένου κατά την θεωρία Τραμπ σχεδιασμού «αμερικανικής προστασίας «της Ευρώπης από την τότε ΕΣΣΔ)
- Να μεταφερθεί στο «φρέσκο» νατοϊκό έδαφος των Σκοπίων ο μεγαλύτερος όγκος των αμερικανικών δυνάμεων με νατοϊκό καπέλο στην Ευρώπη- «ένα τσιγάρο δρόμος» από την θηριώδη αμερικανική βάση Bondsteel στο Κόσσοβο, που αυτή την στιγμή υπολειτουργεί.
Η ΝΑΤΟποίηση των Σκοπίων ήταν απαραίτητο πρώτο βήμα, διότι διαφορετικά, μια σκέτη αμερικανική στρατιωτική παρουσία στα Σκόπια, θα προκαλούσε ευλόγως την άμεση ρωσσική στρατιωτική παρουσία, κάπου στα Βαλκάνια.

Η κυβέρνηση Τσίπρα αγκάλιασε μονομιάς την αμερικανική επιθυμία και ενεπλάκη, χωρίς καμμια προηγούμενη προετοιμασία στην fast track εκ των προτέρων «νικηφόρα» διαπραγμάτευση, υπό την αυστηρή και σκληρή εποπτεία του κ Νίμιτς. (σς υπενθυμίζεται ότι όταν κάποια στιγμή στη διαπραγμάτευση βγήκε προς τα έξω το θέμα της γλώσσας και του όρου identity ο κ Νίμιτς την έκοψε μαχαίρι και κανείς δεν ξαναμίλησε γι’ αυτά, παρα μόνο στο παραπέντε και αφού βεβαίως η Αθήνα έβαλε οριστικώς και αμετακλήτως τα Σκόπια στο ΝΑΤΟ στη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ τον περασμένο Ιούλιο. Η κυβέρνηση Τσίπρα- ΑΝΕΛ εξετέλεσαν στο ακέραιο την «αποστολή» που τους είχε αναθέσει η Ουάσιγκτων, χωρίς προηγουμένως κανείς από ελληνικής πλευράς, ούτε από την συμπολίτευση ούτε και από την αντιπολίτευση (με εξαίρεση την πάγια και ολοκληρωτική αντίθεση του ΚΚΕ στο ΝΑΤΟ) να σκεφθούν, να διατυπώσουν και να διαπραγματευθούν προηγουμένως με τους Νατοϊκούς εταίρους, διάφορα οφέλη και δεσμεύσεις της Συμμαχίας -πλέον- απέναντι στην Αθήνα, αν αυτή επρόκειτο να κάνει ένα τόσο μεγάλο βήμα και να ανοίξει την πόρτα του ΝΑΤΟ στα Σκόπια χωρίς να έχει διασφαλίσει απολύτως τον όρο erga omnes.

Την στιγμή μάλιστα, που υπάρχουν πολλά και σοβαρά ανοιχτά ζητήματα μεταξύ Ελλάδας και ΝΑΤΟ, λόγω της συγκεκριμένης εχθρικής πολιτικής της Τουρκίας απέναντι στην Ελλάδα , την οποία ενστερνίζεται το ΝΑΤΟ. Για παράδειγμα θα ήταν απολύτως συμβατό και με την ...νατοϊκή διπλωματική παράδοση, να απαιτήσει η Ελλάδα την κατάργηση της διαταγής του SACEUR από τον Αύγουστο του 2006, σύμφωνα την οποία το ΝΑΤΟ απαγορεύει σε όλα τα στρατιωτικά αεροσκάφη να προσεγγίζουν 19 ελληνικά νησιά του Αν. Αιγαίου εγγύτερα των 6νμ, στερώντας έτσι τυπικά ουσιαστικά και νομικά την ελληνική κυριαρχία στα νησιά αυτά, που φαίνονται πλέον ως... ξένο κράτος. (Στο κάτω κάτω της γραφής η Αθήνα δεν είχε παρά να ακολουθήσει ..το παράδειγμα της Τουρκίας το 2010, όταν συζητείτο η έγκριση του «Νέου Δόγματος του ΝΑΤΟ». Τότε, ο Τούρκος πρόεδρος Γκιουλ απείλησε την Συμμαχία να μπλοκάρει το «Νέο Δόγμα» αν το ΝΑΤΟ δεν έσβηνε το Ιράν από τον κατάλογο των χωρών που συνιστούν απειλή κατά της Δύσης. Η Τουρκία τότε πέτυχε τον σκοπό της..) Ουδείς όμως στην κυβέρνηση Τσίπρα ΑΝΕΛ διανοήθηκε μια τέτοια εθνική διαπραγμάτευση διότι ο στόχος – της πρώτης φορά αριστερής κυβέρνησης-ήταν και παραμένει η «καλή σχέση» με την Ουάσιγκτων, η οποία ακόμα και τώρα υπόσχεται «την βοήθεια της», αν έρθουν τα προεκλογικά «δύσκολα». Φυσικά ούτε πέρασε καν και από το μυαλό της μείζονος αντιπολίτευσης , που κατά τα άλλα δηλώνει «υπερατλαντική» βρέξει- χιονίσει.

Ουδείς ακόμα μπορεί να παραβλέπει και τις κινήσεις Ερντογάν απέναντι στο ελληνο-σκοπιανό πρόβλημα. Δεν ήταν καθόλου τυχαία η δήλωση Ερντoγάν, πέρσι μια ημέρα μετά το συλλαλητήριο της Αθήνας, ότι οι δεσμοί μεταξύ της Τουρκίας και της «Μακεδονίας» είναι αδελφικοί και ότι η Άγκυρα δεν πρόκειται να αφήσει ποτέ μόνα τους τα Σκόπια. Ούτε μπορεί να παραβλεφθεί τώρα η πρώτη επίσκεψη του Σκοπιανού ΥΠΕΞ στην Άγκυρα , μια μέρα μετα την λήξη της διαδικασίας συνταγματικής αλλαγής στα Σκόπια, με την Άγκυρα να υπενθυμίζει ότι αυτή ήταν η πρώτη που αναγνώρισε τη «Μακεδονία». Με άλλα λόγια αυτό σημαίνει ότι η Άγκυρα σπεύδει από τώρα να εξασφαλίσει έναν ακόμα πιστό σύμμαχο της μέσα στο νατοϊκό περιβάλλον εναντίον της Ελλάδας. Καθιστώντας ακόμα δυσκολότερη – δηλαδή αδύνατη -την εξυπηρέτηση αμιγών ελληνικών εθνικών συμφερόντων στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ. Διότι στα θέματα που απαιτούν απόφαση δια πλειοψηφίας, η Ελλάδα θα είναι μονίμως χαμένη απέναντι στο τόξο Άγκυρας -Τιράνων- Σκοπίων , δηλαδή απέναντι σε εχθούς μεταμφιεσμένους σε συμμάχους, που όλοι έχουν βλέψεις σε βάρος της ελληνικής κυριαρχίας.

Υποτίθεται ακόμα ότι η Συμφωνία των Πρεσπών δεσμεύει πάραυτα την κυβέρνηση των Σκοπίων να αιτηθεί επισήμως την αλλαγή του ονόματος και την επισημοποίηση της νέας ονομασίας σε όλους τους διεθνείς οργανισμούς και διεθνή fora. Κινήσεις αυτές, που θα βραδύνουν στο μέλλον αφού δεν υπάρχει ουσιαστικά πλέον κανένα απολύτως εργαλείο πίεσης των Σκοπίων. Υλικό άλλωστε για τα νέα ανέκδοτα που θα δημιουργηθούν από «τις πιέσεις» της Αθήνας πάνω στη Βόρεια Μακεδονία να τηρήσει τις δεσμεύσεις της, είναι, από τώρα και η υπόθεση του αεροδρομίου των Σκοπίων «Μέγας Αλέξανδρος». Στη συνάντηση τους το καλοκαίρι, ο ίδιος ο κ Ζάεφ είχε υποσχεθεί «στον αδελφό» Τσίπρα ότι θα αλλάξει αμέσως το όνομα του αεροδρομίου σε ένδειξη καλής θέλησης και εμπιστοσύνης. Ο άπειρος και άμαθος κ Τσίπρας αγκάλιασε ενθουσιωδώς αυτή την εξαγγελία, υποσχόμενος και αυτός πληθωρικά με τη σειρά του ότι θα ψηφίσει το ταχύτερο δυνατόν στην ελληνική Βουλή τη δεύτερη φάση προετοιμασίας των Σκοπίων για την ΕΕ. Χωρίς καν να περιμένει το επίσημο αίτημα των Σκοπίων στον ICAO για αλλαγή της ονομασίας του αεροδρομίου, χωρίς την οποία, η σκοπιανή δέσμευση είναι απλώς αέρας κοπανιστός. Και έχει παραμείνει μέχρι στιγμής αέρας κοπανιστός. Αυτό αποδεικνύεται κι εκ του γεγονότος ότι το 1992 η κυβέρνηση ΝΔ δημιούργησε το Κέντρο Ελέγχου Εναέριας Κυκλοφορίας ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ το οποίο λόγω αντίδρασης των Σκοπίων μέχρι σήμερα ο ICAO δεν το αναγνωρίζει και δεν το καταχωρεί στα σχετικά εγχειρίδια του…

Κύρα Αδάμ [πρώην διευθύντρια της εφημερίδας «Ελευθεροτυπία» και επικεφαλής του πολιτικού ρεπορτάζ στο pronews.gr.]

ΚΟΥΡΗΤΗΣ: ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΠΕΙΔΗ ΥΠΑΡΧΕΙ Η ΒΑΣΗ ΤΩΝ ΗΠΑ ΣΤΟ ΚΟΣΣΟΒΟ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ Η ΑΛΛΗ ΣΤΗΝ ΡΟΥΜΑΝΙΑ, ΑΜΦΟΤΕΡΕΣ ΕΓΓΥΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΡΩΣΣΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΥΠΟΤΙΘΕΜΕΝΗ ΒΑΣΗ ΠΟΥ ΥΠΟΘΕΤΙΚΑ ΘΕΛΟΥΝ ΟΙ ΝΑΤΟΙΚΟΙ ΣΤΑ ΣΚΟΠΙΑ, ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΕΙ ΠΩΣ ΟΙ ΗΠΑ ΔΕΝ ΕΙΧΑΝ ΠΛΕΟΝ ΙΔΙΑΙΤΕΡΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΙΣΔΟΧΗ ΤΩΝ ΣΚΟΠΙΩΝ ΣΤΟ ΝΑΤΟ. ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΚΟΠΤΟΝΤΑΝ ΚΑΙ ΔΙΑΚΑΩΣ ΤΟ ΕΠΙΘΥΜΟΥΣΑΝ ΗΤΑΝ ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΓΙΑ ΑΛΛΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΥΣ. ΟΙ ΗΠΑ ΕΙΧΑΝ, ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΕΛΕΥΣΗ ΤΡΑΜΠ, ΖΩΗΡΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΙΣΔΟΧΗ ΤΩΝ ΣΚΟΠΙΩΝ. ΟΧΙ ΠΛΕΟΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΠΙΑ. ΚΕΚΤΗΜΕΝΗ ΤΑΧΥΤΗΤΑ ΚΑΙ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΑΙΤΗΜΑΤΟΣ ΣΥΜΜΑΧΟΥ ΧΩΡΑΣ, ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ, ΕΚΑΝΑΝ.
ΜΙΑ ΧΑΡΑ ΕΠΙΣΗΣ, ΟΛΟΙ, ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑΝ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΟΥΝ ΤΙΣ ΒΑΣΕΙΣ ΠΟΥ ΗΘΕΛΑΝ (ΑΦΟΥ ΚΑΠΟΙΟΙ, ΟΠΩΣ Η ΑΔΑΜ,  ΑΚΟΜΑ ΑΥΤΟ ΙΣΧΥΡΙΖΟΝΤΑΙ) ΕΑΝ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΤΟ ΜΟΙΡΑΖΑΝ ΣΤΙΣ ΚΥΡΙΕΣ ΕΘΝΙΚΕΣ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΕΣ ΠΟΥ ΤΟ ΑΠΑΡΤΙΖΟΥΝ. ΟΙ... ΕΛΛΑΔΑ, ΑΛΒΑΝΙΑ, ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ ΕΙΝΑΙ ΗΔΗ ΣΤΟ ΝΑΤΟ.
Η ΥΠΑΡΞΗ ΚΡΑΤΙΚΗΣ ΟΝΤΟΤΗΤΟΣ ΜΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑ "Β.ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ" ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΟΠΟΙΩΝ ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΩΝ ΣΧΕΔΙΑΣΜΩΝ ΤΩΝ ΗΠΑ ή ΑΛΛΩΝ.
ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΕΑΝ Η ΥΠΑΡΞΗ ΞΕΧΩΡΙΣΤΗΣ ΚΡΑΤΙΚΗΣ ΟΝΤΟΤΗΤΟΣ ΗΤΑΝ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ ΣΕ ΚΑΠΟΙΟΥΣ, (ΓΙΑ ΑΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ) ΔΕΝ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΕΙΤΑΙ ΟΥΤΕ  ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ ΝΑ ΟΝΟΜΑΖΕΤΑΙ ΑΥΤΗ "Β.ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ". ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΕΧΕΙ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ ΟΝΟΜΑ ΧΩΡΙΣ ΤΟ ΣΥΝΘΕΤΙΚΟ "ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ" ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΑ ΑΦΟΥ ΟΛΟΙ ΖΟΡΙΖΟΝΤΑΝ ΝΑ ΤΗΝ ΒΑΛΟΥΝ ΣΤΟ ΝΑΤΟ, ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΠΙΕΖΟΥΝ ΑΥΤΗΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ.

ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΕΞΗΓΗΣΗ ΤΗΣ ΑΔΑΜ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟΥΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟΥΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥΣ ΚΑΙ ΚΙΝΗΤΡΑ ΕΙΝΑΙ ΜΗ ΛΟΓΙΚΗ ΚΑΙ ΜΗ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΤΙΚΗ. 
ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΕΣ ΠΩΣ ΟΙ ΣΥΡΙΖΑΙΟΙ ΔΕΝ ΕΠΕΔΕΙΞΑΝ ΟΥΤΕ ΚΑΝ ΠΡΟΣΧΗΜΑΤΙΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΑΛΛΑ ΥΛΟΠΟΙΗΣΑΝ ΕΚΔΙΚΗΤΙΚΑ ΤΙΣ ΙΔΕΟΛΗΠΤΙΚΕΣ ΟΝΕΙΡΩΞΕΙΣ ΤΟΥ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟΥ ΠΑΡΕΛΘΟΝΤΟΣ ΤΟΥΣ.
ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ ΑΠΛΑ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΟΥΣΑΝ, ΔΙΟΤΙ ΜΕΣΩ ΑΥΤΟΥ ΝΟΜΙΖΟΥΝ ΠΩΣ ΕΞΑΣΦΑΛΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΚΟΠΙΚΗ ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΤΩΝ ΣΥΡΙΖΑΙΩΝ.

15 comments :

  1. Anonymous29/1/19 19:59

    Οι κωλογερμανοί για ποιον λόγο κατα την άποψη σου επέμεναν στην συμφωνία των Σκοπίων αφού δεν έχουν λόγους στρατηγικούς να επιμείνουν ;

    ReplyDelete
  2. ΕΑΝ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΓΡΑΦΩ ΕΓΩ ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΗ, ΤΟΤΕ Ο ΜΟΝΟΣ ΛΟΓΟΣ ΠΟΥ ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΗΘΕΛΑΝ ΚΡΑΤΟΣ "ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ" ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΠΛΗΞΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.
    ΟΛΕΣ ΟΙ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΓΕΡΜΑΝΩΝ ΑΠΟ ΤΟ 2010 ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΠΛΗΤΟΥΝ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΕΜΜΕΣΑ.
    Η ΕΜΜΟΝΗ ΤΟΥΣ ΜΕ ΤΑ ΔΗΜΟΣΙΟΝΟΜΙΚΑ ΔΕΝ ΕΞΗΓΕΙΤΑΙ ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΠΡΟΤΕΣΤΑΝΤΙΚΗΣ ΗΘΙΚΗΣ. Η ΠΕΡΑΙΤΕΡΩ ΕΜΜΟΝΗ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΑ ΜΕ ΤΙΣ ΑΝΥΝΤΙΚΕΣ ΔΑΠΑΝΕΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ ΗΤΑΝ ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΗ , ΟΤΑΝ ΔΕΝ ΕΙΧΑΝ ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕ ΑΛΛΕΣ ΔΑΠΑΝΕΣ ΠΟΥ ΕΒΓΑΖΑΝ ΚΑΙ ΒΓΑΖΟΥΝ ΜΑΤΙ ΟΠΩΣ ΑΥΤΕΣ ΤΗΣ "ΠΑΙΔΕΙΑΣ" ΚΑΙ ΤΗΣ "ΥΓΕΙΑΣ". Η ΣΤΟΧΕΥΣΗ, ΤΩΝ ΓΕΡΜΑΝΩΝ, ΗΤΑΝ ΕΙΔΙΚΑ ΣΤΟ ΑΜΥΝΤΙΚΟ ΣΑΚΑΤΕΜΑ ΜΑΣ.
    ΑΡΑ ΕΧΟΥΝ ΛΟΓΟΥΣ ΝΑ ΘΕΛΟΥΝ ΤΗΝ ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΣΕ ΠΟΛΛΑ ΕΠΙΠΕΔΑ.

    ΓΙΑΤΙ;
    ΕΙΤΕ ΟΙ ΗΓΕΣΙΕΣ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΣΙΝΙΚΑ ΕΛΕΓΧΟΜΕΝΕΣ , ΑΡΑ ΜΕ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗΣ ΤΗΣ ΝΟΤΙΟ-ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗΣ ΜΕΘΟΡΙΟΥ
    ΕΙΤΕ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΣΥΓΚΡΟΥΣΗΣ ΣΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΚΑΛΟΥΜΕΝΕΣ "ΝΑΥΤΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ" ΟΙ ΟΠΟΙΕΣ ΕΛΕΓΧΟΥΝ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.
    ΕΑΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΕΙ ΕΝΑΣ ΑΣΤΑΘΗΣ ΠΟΛΛΑΠΛΑ ΤΕΜΑΧΙΣΜΕΝΟΣ ΧΩΡΟΣ ΕΔΩ, ΤΟΤΕ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΟΙΧΤΟΣ ΣΕ ΝΕΕΣ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΕΙΣ.

    ΣΗΜΕΙΩΝΩ ΠΩΣ ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΕΙΔΙΚΑ ΜΑΣ "ΒΑΡΑΝΕ" ΕΙΣ ΔΙΠΛΟΥΝ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ
    ΕΙΤΕ ΕΠΕΙΔΗ ΕΧΟΥΜΕ ΚΛΕΙΣΤΑ ΣΥΝΟΡΑ, ΑΡΑ ΚΙΝΔΥΝΕΥΟΥΝ ΟΙ ΚΑΚΟΜΟΙΡΟΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ
    ΕΙΤΕ ΓΙΑΤΙ ΕΧΟΥΜΕ ΑΝΟΙΧΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΚΑΙ ΜΠΑΙΝΕΙ Ο ΟΠΟΙΣΔΗΠΟΤΕ.

    ΤΟ ΜΕΝΟΣ ΤΟΥΣ ΔΕΝ ΗΡΕΜΗΣΕ ΟΥΤΕ ΟΤΑΝ ΒΡΕΘΗΚΑΝ ΚΟΙΤΑΣΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΛΑΔΑ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑΝ ΚΑΙ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΝΑ ΤΑ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΤΟΥΝ ΑΠΟΚΤΟΝΤΑΣ ΕΤΣΙ ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΑΠΕΞΑΡΤΗΣΗ ΑΠΟ ΤΡΙΤΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ. ΕΠΕΛΕΞΑΝ ΑΝΤΙ ΑΥΤΟΥ ΝΑ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΤΗΝ ΘΕΣΗ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΟΖ ΚΑΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΟΙ ΙΔΙΟΙ, ΑΔΡΑ, ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΔΥΟ ΑΓΩΓΩΝ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΡΩΣΣΙΑ.
    ΟΙ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΤΟΥΣ ΔΛΔ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΠΩΣ ΕΠΙΔΙΩΚΟΥΝ ΝΑ ΔΙΑΤΗΡΗΣΟΥΝ ΕΝΑΝ ΑΣ ΠΟΥΜΕ ΕΝΔΙΑΜΕΣΟ ΧΩΡΟ, Ο ΟΠΟΙΟΣ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΥΛΟΠΟΙΕΙ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΤΟΥ ΑΤΖΕΝΤΑ ΑΣΧΕΤΑ ΕΑΝ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ, ΜΕΛΗ ΤΗΣ Ε.Ε ΚΑΙ ΤΟΥ ΝΑΤΟ.

    ΥΠΑΡΧΕΙ ΒΕΒΑΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΠΟΥ ΕΓΡΑΨΑ, ΠΩΣ ΣΤΗΝ ΟΥΣΙΑ Η ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΔΙΟΙΚΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΠΟΥ ΔΡΟΥΝ ΣΥΝΕΙΔΓΗΤΑ ΥΠΕΡ ΤΩΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ ΑΛΛΩΝ ΑΛΛΟΤΡΙΩΝ ΜΕ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΩΝ ΓΕΡΜΑΝΩΝ, ΔΥΝΑΜΕΩΝ. ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΣ ΠΩΣ ΣΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΚΑΜΠΟΣΑ ΕΚΑΤΟΜ ΤΟΥΡΚΟΙ. ΑΠΛΑ ΟΙ ΕΝΔΕΙΞΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΠΛΕΟΝ ΠΟΛΛΕΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΑΝΑΦΕΡΘΟΥΝ.

    ReplyDelete
  3. Anonymous29/1/19 23:34

    Εάν υπάρχουν λόγοι εκδίκησης και πλήγματος κατά της Ελλάδος, είναι γιατί η Ελλάδα ήταν και παραμένει στη σφαίρα επιρροής των "Ναυτικών Δυνάμεων". Η πολιτική ελίτ της Ελλάδας μέσω του Γιωργάκη Παπανδρέου και της οικονομικής κρίσης ενέπλεξε το ΔΝΤ (Διεθνής Οικονομικός Οργανισμός με έδρα την Ουάσινγκτον των ΗΠΑ) στα οικονομικά της ΕΕ και κατά συνέπεια της ίδιας της Γερμανίας.
    Πράξη ολέθρια και ασυγχώρητη για τους Γερμανούς!

    Η διάλυση και αποδυνάμωση της πολιτικής ελίτ και εθνικού χώρου της Ελλάδος, θεωρείται επιβεβλημένη για λόγους μείωσης μελλοντικών επιθέσεων και κινδύνων από πλευράς Ελλάδος (Deterrence) καθώς και παραδειγματισμού προς τα υπόλοιπα Μέλη της ΕΕ (General Deterrence).

    Η σύγκρουση κατά της Γερμανίας συνεχίζεται με το Brexit καθώς και σε άλλα επίπεδα...

    INFOteller

    ReplyDelete
  4. Anonymous29/1/19 23:57

    Κωλογερμανοί βάβαροι του βορρά, που αν δεν ηταν οι προγονοι μας θα τρίβονταν μέχρι σήμερα στα δάση του τευτοβουργου με τους κωλους αρκούδων και σκιουρων.
    Οι Έλληνες ανέκαθεν ειχαν ένα δικαιολογημένο μίσος απέναντι στους Γερμανούς και γενικα βόρειους ευρωπαικούς λαούς. Το γοτθικό πνεύμα διακρίνεται από ένα ιδιαίτερο σνομπισμο εντελος αδικαιολόγητο κατα την άποψη μου. Πέρα από κάποιες οικονομικές δεξιότητες και επιτυχίες στον τεχνολογικό τομέα δεν έχουν να προσφέρουν κατι αυτοι οι λαοί στην ανθρωπότητα. Οι εκάστοτε προσπάθειες τους για την οργάνωση της παγκόσμιας τάξης όχι μόνο απέτυχαν αλλά δημιούργησαν προβλήματα μη αναστρέψιμα για ολόκληρη την λευκή φυλη τα οποία βιώνουμε μέχρι σήμερα στο πετσί μας.

    ReplyDelete
  5. Anonymous30/1/19 00:06

    ΣΧΕΤΙΚΑ

    Κατάπτυστο άρθρο της FAZ: Οι Γερμανοί ξαναγράφουν την Ιστορία με «διώξεις "Μακεδόνων" από την Ελλάδα»

    https://www.pronews.gr/amyna-asfaleia/ethnika-themata/747320_kataptysto-arthro-tis-faz-oi-germanoi-xanagrafoyn-tin-istoria

    ReplyDelete
  6. Anonymous30/1/19 11:24


    ΠΕΡΙ ΑΚΥΡΩΣΗΣ ΤΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ

    https://www.youtube.com/watch?v=c-cVSyV35BA

    Από το 37:00

    ReplyDelete
  7. INFOteller

    Η σύγκρουση κατά της Γερμανίας συνεχίζεται με το Brexit καθώς και σε άλλα επίπεδα...

    ΠΙΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΗ ΘΑ ΗΤΑΝ Η ΠΕΡΙΘΩΡΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ ΕΝΤΟΣ Ε.Ε ΑΠΟ ΤΟ Η.Β, ΠΑΡΑ Η ΕΠΙΛΟΓΗ ΤΗΣ ΑΠΟΧΩΡΗΣΕΩΣ ΤΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ Ε.Ε.
    Ο ΛΟΓΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΤΟΥ Η.Β ΕΞ ΑΡΧΗΣ ΣΤΗΝ ΕΟΚ ΤΟΤΕ, ΗΤΑΝ ΑΚΡΙΒΩΣ ΑΥΤΟΣ. Η ΑΠΟΧΩΡΗΣΗ ΤΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ Ε.Ε ΤΩΡΑ , ΑΠΛΑ ΠΑΡΑΔΙΔΕΙ ΕΔΑΦΟΣ ΣΤΟΥΣ ΓΕΡΜΑΝΟΥΣ.

    ΠΑΝΤΩΣ ΔΕΝ ΕΧΩ ΑΛΛΑΞΕΙ ΑΠΟΨΗ, ΘΕΩΡΩ ΕΣΦΑΛΜΕΝΗ ΤΗΝ ΑΠΟΧΩΡΗΣΗ ΤΟΥ Η.Β ΑΠΟ ΤΗΝ Ε.Ε ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΑ ΑΦΟΥ ΟΙ ΛΟΓΟΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΟΠΟΙΟΥΣ ΠΡΟΚΡΙΘΗΚΕ ΔΕΝ ΤΗΡΟΥΝΤΑΙ. ΤΟ Η.Β ΥΠΕΓΡΑΨΕ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΤΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΣΥΜΦΩΝΟ ΤΟΥ ΟΗΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ ΑΡΑ ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΟΥ ΝΑ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ΑΚΟΜΗ ΠΩΣ ΘΑ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΤΟΥΣ. ΑΥΤΟ, ΤΟ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ , ΗΤΑΝ ΒΑΣΙΚΟΣ ΛΟΓΟΣ ΠΟΛΛΩΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΩΝ ΤΟΥ BREXIT.
    ΣΤΗΝ ΟΥΣΙΑ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΛΕΩ ΕΙΝΑΙ ΠΩΣ ΚΑΝΟΥΝ ΛΑΘΟΣ ΝΑ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΟΥΝ ΤΗΝ Ε.Ε ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΠΙΔΙΩΞΟΥΝ ΤΟΝ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΕΝΤΟΣ Ε.Ε. ΤΩΡΑ ΑΠΛΑ ΑΦΗΝΟΥΝ-ΔΙΝΟΥΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΧΩΡΟ ΣΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΑ, ΕΑΝ ΤΕΛΙΚΑ ΒΓΟΥΝ ΠΟΥ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΑΚΟΜΗ ΠΑΙΖΕΙ.
    ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΔΙΑΚΙΝΔΥΝΕΥΟΥΝ ΤΗΝ ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΟΥ ΥΦΙΣΤΑΜΕΝΟΥ Η.Β ΕΑΝ ΟΙ ΣΚΟΤΟΙ ΕΠΙΔΙΩΞΟΥΝ ΕΚ ΝΕΟΥ ΤΗΝ ΑΠΟΣΧΙΣΗ ΤΟΥΣ. ΜΑΛΙΣΤΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ ΤΟΥ ΠΡΟΗΓΟΥΝΜΕΝΟΥ ΣΚΟΤΙΚΟΥ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ ΠΟΥ ΒΓΗΚΕ ΑΡΝΗΤΙΚΟ, Ο ΚΥΡΙΟΣ ΛΟΓΟΣ ΗΤΑΝ ΠΩΣ ΟΥΤΩΣ ή ΑΛΛΩΣ ΟΛΟ ΤΟ Η.Β ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΕΈ ΚΑΙ ΕΑΝ ΟΙ ΣΚΟΤΟΙ ΑΠΟΣΧΙΖΟΝΤΑΝ ΑΠΟ ΑΥΤΟ, ΔΕ ΘΑ ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΑΝ ΠΛΕΟΝ ΣΤΗΝ Ε.Ε.

    ReplyDelete
  8. Anonymous30/1/19 13:08

    Δημήτρης Κωνσταντακόπουλος: Εμφύλιος στην Ελλάδα;

    "Ενοχλούνται (διάφοροι υποτιθέμενοι «φίλοι», «της Αριστεράς»,) επίσης, για λόγους που γνωρίζουν καλύτερα από μας, για τη σημασία που αποδίδουμε στην «Αυτοκρατορία του Χρήματος», τη χρηματιστική ολιγαρχία και τον «τοκογλυφικό» ιμπεριαλισμό της – θέλουν να περιορίζουν αυστηρά την όποια κριτική σε Μέρκελ - Γερμανία, να μιλάνε μόνο εναντίον της λιτότητας, δεν τους αρέσει να αναφέρεσαι στο ρόλο τραπεζών όπως η GoldmanSachs, αρχιτέκτων του νέου ολοκληρωτισμού ή των ΗΠΑ, δύναμης με δεσπόζουσα επιρροή στο ΔΝΤ και στα της Μεσογείου."

    http://www.epikaira.gr/article/dimitris-konstantakopoylos-emfulios-stin-ellada-1

    ReplyDelete
  9. 30/1/19 13:08

    Η ΥΛΙΣΤΙΚΗ ΘΕΩΡΗΣΗ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ, Η ΕΡΜΗΝΕΙΑ ΤΗΣ, ΑΥΣΤΗΡΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ-ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΚΑΙ ΚΑΘΟΛΟΥ ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ ΕΙΝΑΙ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΟ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΠΟΧΡΩΣΕΙΣ ΤΗΣ. ΜΕ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΤΟΥΣ ΛΟΓΙΚΗ , ΟΛΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΜΕ ΑΠΩΤΕΡΩ ΣΤΟΧΟ ΒΡΑΧΥΠΡΟΘΕΣΜΑ ή ΜΑΚΡΟΠΡΟΘΕΣΜΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΙΣΤΙΚΑ ΟΦΕΛΗ, ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΚΑΡΠΩΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΠΛΟΥΤΟΚΡΑΤΕΣ. ΔΕΝ ΛΕΩ ΠΩΣ ΟΙ ΠΛΟΥΤΟΚΡΑΤΕΣ ΔΕ ΕΠΙΘΥΜΟΥΝ ΝΑ ΚΑΡΠΩΝΟΝΤΑΙ, ΛΕΩ ΠΩΣ ΤΟ ΚΙΝΗΤΡΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΛΟΓΗ ΤΗΣ Α ή Β ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΝΑ ΚΑΡΠΩΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΠΛΟΥΤΟΚΡΑΤΕΣ. ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΔΕΥΤΕΡΕΩΝ ΚΑΙ ΧΡΗΣΙΜΟΣ ΜΕΝ ΓΙΑ ΑΥΤΟΥΣ, ΕΦΟΣΟΝ ΟΜΩΣ ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΘΕΙ Ο ΠΡΩΤΕΥΩΝ ΣΤΟΧΟΣ ΠΟΥ ΣΧΕΔΟΝ ΠΑΝΤΑ ΕΙΝΑΙ ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟΣ - ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ.

    ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΦΙΛΟΣ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ, (ΤΟ ΑΚΡΙΒΩΣ ΑΝΤΙΘΕΤΟ) ΟΥΤΕ ΘΕΩΡΩ ΤΗΝ ΜΑΡΞΙΣΤΙΚΗ ΘΕΩΡΙΑ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΕΙΣ ΤΗΣ, ΤΠΤ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΜΠΟΥΡΔΟΛΟΓΙΕΣ ΓΙΑ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΛΟΓΟΥΣ. ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΤΗΣ ΟΛΙΚΗΣ ΑΠΟΡΡΙΨΕΩΣ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΤΟΥΣ ΘΕΩΡΙΑΣ, ΑΠΟΡΡΙΠΤΩ ΟΜΟΙΩΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΤΟΥΣ, ΜΕ ΤΗΝ ΔΙΑΚΡΙΣΗ ΤΩΝ ΤΑΞΕΩΝ ΠΟΥ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΑΝ ΟΧΙ ΜΟΝΟΝ ΔΙΟΤΙ ΤΩΡΑ ΔΕΝ ΥΦΙΣΤΑΤΑΙ ΕΝ ΤΟΙΣ ΠΡΑΓΜΑΣΙ, ΑΛΛΑ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΠΟΥ ΠΡΩΤΟΔΙΑΤΥΠΩΘΗΚΕ ΗΤΑΝ ΚΟΙΝΕΣ ΒΛΑΚΕΙΕΣ. Η ΒΑΣΗ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ, ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ, ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΠΟΤΕ ΤΟ ΠΛΕΓΜΑ ΤΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝΝ ΑΛΛΑ Η ΘΡΗΣΚΕΙΑ.

    ΔΥΣΤΥΧΩΣ Η ΜΑΡΞΙΣΤΙΚΗ ΘΕΩΡΗΣΗ ΤΩΝ ΠΑΝΤΩΝ ΕΧΕΙ ΕΜΦΥΤΕΥΘΕΙ ΣΕ ΟΛΟΥΣ , ΟΠΟΥ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΣΥΝΔΙΑΛΕΓΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΟΛΟΓΟΥΝ , ΔΕΧΟΜΕΝΟΙ ΩΣ ΥΠΑΡΚΤΗ ΟΛΗ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΜΠΟΥΡΔΟΛΟΓΙΑ (ΟΠΩΣ ΑΣ ΠΟΥΜΕ ΤΗΝ ΔΙΑΚΡΙΣΗ ΤΩΝ ΤΑΞΕΩΝ) ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΝΑ ΟΜΙΛΟΥΝ ΓΙΑ ΑΣΤΟΥΣ ΚΑΙ ΕΡΓΑΤΕΣ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΔΕΞΙΑ ή ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΚΑΙ ΚΙΝΗΜΑΤΑ.

    ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΑΚΟΠΟΥΛΟ, ΩΣ ΑΡΙΣΤΕΡΟΣ ΚΑΙ Ο ΙΔΙΟΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΠΑΡΑ ΝΑ ΕΡΜΗΝΕΥΕΙ ΤΑ ΤΡΕΧΟΝΤΑ , ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΓΙΑ, ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΘΕΩΡΗΣΗ ΤΩΝ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ.

    ReplyDelete
  10. Anonymous30/1/19 19:02

    «Αναμφίβολα, η γερμανική πολιτική είναι πολλαπλώς απαράδεκτη και απολύτως καταδικαστέα. Αλλά είναι γελοίο (αν όχι ύποπτο), να βρίσκει κανείς πίσω από οτιδήποτε γίνεται Ελλάδα γερμανικό δάκτυλο. Οι «Γερμανοί προτεστάντες» δεν επιδιώκουν να «καταστρέψουν την Ορθοδοξία», όπως διαβάσαμε, ούτε «επιβουλεύονται το ελληνικό ποδόσφαιρο»! Γερμανοί λέγεται, θέλουν να αρπάξουν τα πετρέλαια – αλλά δεν βρήκαμε ούτε μία γερμανική εταιρεία ανάμεσα στις ύαινες που μας περιτριγυρίζουν.»

    «Με δανειακές-μνημόνια γίναμε όντως «αποικία χρέους». Ο αποικιοκράτης δεν είναι η Γερμανία, είναι το Χρήμα, το διεθνές χρηματιστικό κεφάλαιο, αυτονομημένο από πολιτικές εξουσίες κατά ιστορικά πρωτοφανή τρόπο. Δεν πρόκειται για «γερμανική Ευρώπη», αλλά για «Ευρώπη του Χρήματος». Αν η Γερμανία διατηρεί δεσπόζουσα θέση στο αποικιοκρατικό οικοδόμημα, το κάνει ως «υπεργολάβος» του αποικιοκράτη, μέσω συστήματος θεσμών και κανόνων που οργανώνουν νομικά την κυριαρχία του Χρήματος, όχι την κυριαρχία της Γερμανίας. Δεν είναι Δ’ Ράιχ, είναι Ράιχ του Χρήματος.»

    http://www.konstantakopoulos.gr/2013/03/01/%CE%BC%CE%BF%CE%BD%CE%BF%CE%BC%CE%B5%CF%81%CE%B7%CF%83-%CE%B1%CE%BD%CF%84%CE%B9%CE%B3%CE%B5%CF%81%CE%BC%CE%B1%CE%BD%CE%B9%CF%83%CE%BC%CE%BF%CF%83-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CF%88%CE%B5%CF%85%CF%84/

    «Αν η Γερμανία διατηρεί δεσπόζουσα θέση στο αποικιοκρατικό οικοδόμημα, το κάνει ως «υπεργολάβος» του αποικιοκράτη.»

    «ΤΟ Η.Β ΥΠΕΓΡΑΨΕ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΤΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΣΥΜΦΩΝΟ ΤΟΥ ΟΗΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ ΑΡΑ ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΟΥ ΝΑ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ΑΚΟΜΗ ΠΩΣ ΘΑ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΤΟΥΣ. ΑΥΤΟ, ΤΟ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ , ΗΤΑΝ ΒΑΣΙΚΟΣ ΛΟΓΟΣ ΠΟΛΛΩΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΩΝ ΤΟΥ BREXIT..» (ΚΟΥΡΗΤΗΣ)

    ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ

    ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΣΤΟΙΧΕΙΑ Η ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ ΜΕΤΑΞΥ ΗΒ ΚΑΙ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΕΣΠΟΖΟΥΣΑ ΘΕΣΗ ΤΟΥ "ΥΠΕΡΓΟΛΑΒΟΥ" ΣΤΗ ΠΑΡΟΥΣΑ ΝΕΟΤΑΞΙΚΗ ΔΟΜΗ ΤΗΣ ΕΕ.
    ΤΟ ΗΒ ΩΣ ΝΙΚΗΤΗΣ ΤΟΥ Β'ΠΠ ΠΟΤΕ ΔΕ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΔΕΧΤΕΙ ΡΟΛΟ ΥΠΟΤΕΛΗ ΣΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΟΥ ΝΕΟΤΑΞΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΤΗΣ ΕΕ ΕΝΑΝΤΙ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ! ΠΡΟΤΙΜΑ ΝΑ ΔΙΑΛΥΣΕΙ (ΑΠΟΔΥΝΑΜΩΣΕΙ) ΤΗΝ ΥΠΑΡΧΟΥΣΑ ΔΟΜΗ (MANAGERIAL POSTS) ΚΑΙ ΝΑ ΤΗ ΞΑΝΑΦΤΙΑΞΕΙ ΣΤΑ ΜΕΤΡΑ ΤΟΥ!

    ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΨΥΧΡΟ ΠΟΛΕΜΟ, ΤΑ ΔΥΟ (2) ΑΝΤΙΠΑΛΑ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΑ ΤΗΣ ΔΥΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΝΑΤΟΛΗΣ ΣΥΓΧΩΝΕΥΤΗΚΑΝ Σ' ΕΝΑ ΚΟΙΝΟ ΙΔΕΟΛΟΓΗΜΑ, ΑΥΤΟ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΤΑΞΗΣ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ (ΝΕΟΑΡΙΣΤΕΡΑ), ΔΗΛ. ΤΑ ΑΠΟΛΥΤΑΡΧΙΚΑ ΟΦΕΛΗ ΤΗΣ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗΣ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗΣ ΔΟΜΗΣ ΤΗΣ ΑΝΑΤΟΛΗΣ ΜΕ ΑΥΤΑ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ "ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ" ("ΕΚΛΟΓΗ" ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΛΑΟ ΩΣ ΒΑΛΒΙΔΑ ΕΚΤΟΝΩΣΗΣ ΤΗΣ ΕΚΛΟΓΙΚΗΣ ΜΑΖΑΣ)!

    ΣΕ ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΑ ΣΧΟΛΙΑ INFOteller ΕΧΟΥΝ ΕΠΙΣΗΜΑΝΘΕΙ ΠΟΛΛΑΠΛΕΣ ΤΡΩΤΟΤΗΤΕΣ (Conclusions of Munich Security Conference, ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΩΝ ΔΟΜΩΝ κοκ) ΚΑΙ ΑΔΥΝΑΜΙΕΣ (ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΩΝ, ΦΥΛΕΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΩΝ ΠΑΡΑΓΟΝΤΩΝ) ΤΟΥ ΝΕΟΤΑΞΙΚΟΥ ΟΙΚΟΔΟΜΗΜΑΤΟΣ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕΙ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΚΑΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΑ!

    ΕΠΕΙΔΗ ΣΤΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ ΚΑΘΕ ΔΡΑΣΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ/ΕΙΣ, ΠΑΛΑΙΟΤΑΞΙΚΕΣ ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΕΣ ΙΔΕΟΛΟΓΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΞΑΝΑ ΣΤΟ ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ ΑΠΟ ΗΓΕΤΕΣ ΜΕΓΑΛΩΝ ΥΠΕΡΔΥΝΑΜΕΩΝ, ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΦΙΛΟΔΟΞΟΥΝ ΝΑ ΚΑΛΥΨΟΥΝ ΤΙΣ ΠΡΟΑΝΑΦΕΡΘΕΙΣΕΣ ΤΡΩΤΟΤΗΤΕΣ ΚΑΙ ΑΔΥΝΑΜΙΕΣ ΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΜΕΝΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ ΜΕ ΝΕΟΥΣ ΚΑΝΟΝΕΣ ΚΑΙ ΑΞΙΕΣ!

    ΣΧΕΤΙΚΑ
    Κίνα: "Ο φιλελευθερισμός που βλέπει η Δύση είναι… ο στυγνός κινεζικός εθνικισμός"
    https://isxys.blogspot.com/2018/10/blog-post_89.html

    Ντόναλντ Τραμπ: «Είμαι εθνικιστής!»
    https://www.youtube.com/watch?v=YMof7YGAojI

    INFOteller

    ReplyDelete
  11. Anonymous30/1/19 19:24

    ΔΕ ΠΑ ΝΑ ΛΕΙ Ο ΦΙΛΕΛΛΗΝ, Ο ΦΙΛΗΣ ΤΑ ΛΕΕΙ ΑΛΛΙΩΣ...

    Όπως αναφέρει το δημοσίευμα επικαλούμενο τον Νίκο Φίλη, «όταν η Ελλάδα κατέλαβε αυτή την περιοχή το 1912 η πλειοψηφία των κατοίκων ήταν Μακεδόνες και έγινε εθνοκάθαρση τις επόμενες δεκαετίες ώστε να γίνει ελληνική. Ο Φίλης που είναι γνωστός για τις ανεξάρτητες τοποθετήσεις του και για το ότι καταρρίπτει τους μύθους των Ελλήνων, απαντούσε με τον τρόπο αυτό στους εθνικιστές που διαμαρτύρονταν μπροστά από την ελληνική βουλή φωνάζοντας πως η Μακεδονία είναι μία και είναι ελληνική».

    Συμπληρώνει πως «η Ελλάδα κατέλαβε την μισή περίπου Μακεδονία το 1912 όταν πολεμούσε με τους Οθωμανούς και την διατήρησε κατά τον δεύτερο Βαλκανικό πόλεμο το 1913. Πολλοί Μακεδόνες εκδιώχθηκαν τότε. Μετά την ήττα της από την Τουρκία το 1921, εκατοντάδες χιλιάδων Έλληνες πρόσφυγες τοποθετήθηκαν σε αυτή την περιοχή αλλάζοντας δραματικά την εθνική ταυτότητα τηςσε συνδυασμό με την απαγόρευση της χρήσης της μακεδονικής γλώσσας από τους εναπομείναντες Μακεδόνες».

    ReplyDelete
  12. Anonymous31/1/19 11:18

    ''Το ΔΝΤ καταστρέφει σκόπιμα την Ελλάδα για να ξεπουληθούν τα κοιτάσματά της» ''

    Ο ίδιος θεωρεί ότι η Ελλάδα θα ήταν καλύτερα αν είχε το δικό της νόμισμα ή αν αξιοποιούσε τα κοιτάσματα φυσικού αερίου της, καθώς, όπως λέει, «στο ελληνικό υπεδάφος βρίσκονται τα μεγαλύτερα αποθέματα στην Ευρώπη», ενώ τονίζει ότι σκοπός του ΔΝΤ είναι να καταστρέψει την ελληνική οικονομία ώστε τα ελληνικά κοιτάσματα να πωληθούν φθηνά σε πολυεθνικές.

    https://odysseiatv.blogspot.com/2018/10/blog-post_278.html

    ReplyDelete
  13. ΗΠΑ-ΡΩΣΣΙΑ-ΙΣΡΑΗΛ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΝΕΝΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝ , ΟΥΤΕ ΚΙΝΗΤΡΟ ΝΑ ΕΞΑΧΘΟΥΝ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΟΙΤΑΣΜΑΤΑ. Ο ΚΑΘΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΕΧΕΙ ΚΙΝΗΤΡΟ ΝΑ ΠΟΥΛΗΣΕΙ ΤΑ ΔΙΚΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΝΑ ΔΙΑΤΗΡΗΣΕΙ ΤΙΣ ΤΙΜΕΣ ΣΕ ΕΠΙΠΕΔΑ ΠΟΥ ΤΟΝ ΒΟΛΕΥΟΥΝ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΘΑ ΔΙΑΤΑΡΑΣΣΟΝΤΑΝ ΕΑΝ ΕΠΕΦΤΑΝ ΟΙ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΠΟΣΟΤΗΤΕΣ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ

    https://isxys.blogspot.com/2012/06/debka.html
    https://isxys.blogspot.com/2012/06/business-as-usual.html
    https://isxys.blogspot.com/2012/07/blog-post_27.html

    ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΕΙΧΑΝ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΚΙΝΗΤΡΟ ΚΑΙ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΝΑ ΒΓΟΥΝ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΟΙΤΑΣΜΑΤΑ ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ. (ΓΑΛΛΟΙ-ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΩΣ ΕΜΒΛΗΜΑΤΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΗΣ Ε.Ε). ΟΙ ΓΑΛΛΟΙ ΤΗΡΗΣΑΝ ΚΑΙ ΤΗΡΟΥΝ ΠΑΘΗΤΙΚΗ ΣΤΑΣΗ, ΕΝΩ ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΣΥΜΠΕΡΙΦΕΡΟΝΤΑΙ ΠΑΓΙΩΣ ΕΧΘΡΙΚΑ. ΤΙ ΕΝΝΟΩ;
    ΓΙΑ ΝΑ ΒΓΟΥΝ ΤΑ ΚΟΙΤΑΣΜΑΤΑ ΧΕΙΑΖΕΤΑΙ ΑΝΑΚΗΡΥΞΗ ΠΡΩΤΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΟΡΙΟΘΕΤΗΣΗ ΤΗΣ ΑΟΖ. ΣΕ ΚΑΘΕ ΣΧΕΤΙΚΗ ΝΥΞΗ ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΕΠΑΙΡΝΑΝ ΚΑΙ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΤΟ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ. ΟΙ ΓΑΛΛΟΙ ΠΑΓΙΩΣ ΑΔΙΑΦΟΡΟΙ. ΣΕ ΚΑΘΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ Η Ε.Ε ΩΣ ΣΥΝΟΛΟ ΔΕΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. Η Ε.Ε ΜΕ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΟΙΤΑΣΜΑΤΑ ΕΙΧΕ ΤΗΝ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ ΝΑ ΑΝΑΔΥΘΕΙ ΩΣ ΕΤΕΡΟΣ ΠΟΛΟΣ. ΧΩΡΙΣ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΟΙΤΑΣΜΑΤΑ ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΠΑΙΔΙ ΤΩΝ ΥΠΟΛΟΙΠΩΝ. ΑΥΤΟ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΕΙΝΑΙ ΔΥΣΚΟΛΟ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΤΑΝΟΗΤΟ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΕΡΑΡΧΙΑ ΤΩΝ ΒΡΥΞΕΛΩΝ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΕΜΒΛΗΜΑΤΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΗΣ Ε.Ε.

    ΤΟ ΔΝΤ ΚΑΚΩΣ ΜΠΗΚΕ ΕΞ ΑΡΧΗΣ ΚΑΙ ΜΠΗΚΕ ΟΧΙ ΔΙΟΤΙ ΤΟ ΗΘΕΛΑΝ ΟΙ ΗΠΑ, ΑΛΛΑ ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΕΠΕΒΑΛΑΝ ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ. ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΕΚΕΙΝΗ ΟΝΤΩΣ Η Ε.Ε ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΥΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ ΑΛΛΑ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΦΤΙΑΞΕΙ. Η ΣΥΝΕΧΙΣΗ ΤΗΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΤΟΥ ΔΝΤ ΗΤΑΝ ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΕΜΜΟΝΗ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟΝ.

    ReplyDelete
  14. Anonymous31/1/19 12:26

    ΓΑΜΩ ΤΗΝ ΚΩΛΟΓΕΡΜΑΝΙΑ !!
    ΒΡΩΜΕΡΟΙ ΒΑΡΒΑΡΟΙ ΕΡΧΕΤΑΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥΣ !!

    ReplyDelete
  15. Anonymous31/1/19 23:35

    ΤΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ ΔΕΝ ΤΑ ΕΒΓΑΖΑΝ, ΔΙΟΤΙ ΑΥΤΑ ΠΡΟΟΡΙΖΑΝ ΗΠΑ-ΙΣΡΑΗΛ ΩΣ ΠΡΟΙΚΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ "ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ". ΟΙ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΙ ΑΛΛΑΞΑΝ , ΟΙ ΕΒΡΑΙΟΙ ΤΩΡΑ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΣΤΕΙΛΟΥΝ ΤΑ ΔΙΚΑ ΤΟΥΣ ΣΤΗΝ Ε.Ε ΚΑΙ ΟΙ ΗΠΑ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΠΛΕΟΝ ΚΡΑΤΟΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ (ΚΟΥΡΗΤΗΣ)

    O CEO της Αρχής Καινοτομίας του Ισραήλ επισκέπτεται την Θεσσαλονίκη

    https://startupper.gr/o-ceo-%CF%84%CE%B7%CF%82-%CE%B1%CF%81%CF%87%CE%AE%CF%82-%CE%BA%CE%B1%CE%B9%CE%BD%CE%BF%CF%84%CE%BF%CE%BC%CE%AF%CE%B1%CF%82-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CE%B9%CF%83%CF%81%CE%B1%CE%AE%CE%BB-%CE%B5%CF%80%CE%B9/

    ReplyDelete