28/01/2019

Αλβανία: Επιστροφή κομμουνιστών ασφαλιτών στο δημόσιο βίο

«Οι κατάσκοποι της πρώην κομμουνιστικής υπηρεσίας, της κρατικής ασφάλειας, εξακολουθούν να υπηρετούν. Αυτή τη φορά όχι για λογαριασμό του πρώην κομμουνιστικού συστήματος, του οποίου υπήρξαν επίσημα μέρη, αλλά του σημερινού, για την επικράτηση του οποίου συνεισφέρουν», αναφέρει αλβανικό δημοσίευμα. Παρότι ορισμένοι από αυτούς έχουν απομακρυνθεί από την υπηρεσία, οι περισσότεροι από τους μισούς εξακολουθούν να είναι παράγοντες στα κρατικά ιδρύματα μετά τη δεκαετία του ’90, υπηρετώντας ως εισαγγελείς, δικαστές, δικηγόροι, αστυνομικοί κλπ. Η ανακοίνωση–καταγγελία του Δημοκρατικού Κόμματος έρχεται μετά την ‘αποκατάσταση’ 534 ατόμων που υπηρετούν στις τάξεις της Κρατικής Αστυνομίας σύμφωνα με τη διευθύντρια της Αρχής για την Πρόσβαση στην Πληροφόρηση για Αρχεία Ασφαλείας του πρώην καθεστώτος, Γκεντιάνα Σούλα. Είναι ένας σχετικά μεγάλος αριθμός ‘αποκατασταθέντων’ δεδομένου ότι η κομμουνιστική μυστική υπηρεσία απασχολούσε περίπου 1700 άτομα. Το δημοσίευμα αναφέρεται σε συγκεκριμένα ονόματα ασφαλιτών του κομμουνιστικού καθεστώτος που προσλήφθηκαν εκ νέου τις δομές ασφαλείας της Υπηρεσίας Πληροφοριών και στην Κρατική Ασφάλεια σε πολλές πόλεις της Αλβανίας για συλλογή πληροφοριών στο εσωτερικό της χώρας, όπως στο Ελμπασάν, Δυρράχιο, Τίρανα κλπ.

Για την κατάσταση αυτή, η αντιπολίτευση εξέδωσε μια δήλωση που καταγγέλλει την επιστροφή εννέα πρώην αξιωματικών της Κομμουνιστικής Ασφάλειας του Κράτους (Sigurimit të Shtetit komunist) στην Κρατική Υπηρεσία Πληροφοριών (SHISH), αξιολογώντας την πράξη ως σκανδαλώδη.  «Αφού η κυβέρνηση διόρισε όλους τους απογόνους του Πολιτικού Γραφείου (του κομμουνιστικού κόμματος), οι στενοί φίλοι του Έντι Ράμα επέστρεψαν σε σημαντικές θέσεις στη Διοίκηση της Κρατικής Ασφάλειας. Η κρατική αστυνομία διευθύνεται τώρα από επικεφαλής που ήταν πρώην αξιωματικοί της Κομμουνιστικής Ασφάλειας του Κράτους και συνεργάτες αυτής…»

The Hellenic Information Team

ΚΟΥΡΗΤΗΣ: ΟΛΕΣ ΟΙ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΤΩΝ ΑΛΒΑΝΩΝ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΚΡΑΤΟΥΝΤΑΙ. ΤΟ Ι.Κ ΕΧΕΙ ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΡΡΟΗ ΓΕΝΙΚΑ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΤΟΥ ΑΛΒΑΝΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ. ΟΙ ΜΟΝΟΙ ΕΜΠΕΙΡΟΙ ΠΟΥ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑΝ ΘΕΩΡΗΤΙΚΑ ΝΑ ΑΝΑΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΑΥΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΙ. ΟΥΤΩΣ ή ΑΛΛΩΣ ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΕΞ ΑΥΤΩΝ, ΕΙΔΙΚΑ ΤΗΣ ΣΙΓΚΟΥΡΙΜΙ , ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΔΙΩΧΘΗΣΑΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΑΝ ΜΗ ΤΙ ΑΛΛΟ ΕΜΠΕΙΡΙΑ. ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΠΩΣ ΕΧΟΥΝ ΣΧΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ ΚΟΙΝΟ ΕΓΚΛΗΜΑ. ΑΡΑ Η ΑΠΟΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΘΑ ΕΠΙΦΕΡΕΙ ΕΝΑΓΚΑΛΙΣΜΟ ΜΕ ΤΟ ΚΟΙΝΟ ΕΓΚΛΗΜΑ. ΣΕ ΚΑΘΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΕΜΑΣ ΜΑΣ ΒΟΛΕΥΕΙ. ΟΜΟΙΩΣ ΘΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΘΕΙ ΚΑΙ Η ΑΠΟΚΙΝΕΖΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ Ο ΑΠΟΤΟΥΡΚΙΣΜΟΣ.

ΣΧΕΤΙΚΑ:
Η ‘Κολομβία της Ευρώπης’: Τα ναρκωτικά φέρνουν 4 δις δολάρια ετησίως στο ΑΕΠ της Αλβανίας 
Οι στενοί δεσμοί της αλβανικής κυβέρνησης με τον αμφιλεγόμενο δισεκατομμυριούχο Τζορτζ Σόρος, έχουν αρχίσει να κοστίζουν στην Αλβανία.

ΑΝ ΑΝΑΡΩΤΙΕΣΤΕ ΓΙΑΤΙ Ο ΣΟΡΡΟΣ ΤΑ ΒΑΖΕΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΚΙΝΕΖΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΕΒΡΑΙΟΙ, ΤΩΡΑ, ΤΑ ΒΑΖΟΥΝ ΜΕ ΤΟΥΣ ΚΙΝΕΖΟΥΣ. ΘΕΩΡΟΥΝ ΠΩΣ ΔΕΝ ΤΗΡΗΣΑΝ ΟΙ ΚΙΝΕΖΟΙ ΔΕΣΜΕΥΣΕΙΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΠΩΣ ΕΔΡΑΣΑΝ ΚΑΙ ΔΡΟΥΝ ΚΑΤΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΩΝ ΕΒΡΑΙΚΩΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ ΣΕ ΑΡΚΕΤΕΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ, ΠΑΡΑΒΙΑΖΟΝΤΑΣ ΣΥΜΦΩΝΙΕΣ. ΕΠΙΣΗΣ ΤΟ ΠΑΝΩ ΧΕΡΙ ΤΩΡΑ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΤΟ ΕΧΕΙ Η ΕΒΡΑΙΚΗ ΦΡΑΞΙΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΠΙΘΥΜΕΙ ΤΗΝ ΠΕΡΑΙΤΕΡΩ ΚΙΝΕΖΙΚΗ ΔΙΕΙΣΔΥΣΗ ΣΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΘΕΩΡΕΙ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΗΣ. (ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.)
ΑΝ ΑΡΧΙΣΑΝ ΕΠΙΦΑΝΕΙΣ ΕΒΡΑΙΟΙ ΝΑ ΜΙΛΟΥΝ ΑΝΟΙΧΤΑ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΚΙΝΕΖΩΝ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ Η ΤΑΣΗ ΝΑ ΑΥΞΗΘΕΙ.
ΑΝ ΟΙ ΚΙΝΕΖΟΙ ΘΕΩΡΗΣΟΥΝ ΠΩΣ ΧΑΝΟΥΝ ΤΟΥΣ ΕΒΡΑΙΟΥΣ ΚΑΙ ΔΙΑΛΥΕΤΑΙ ΤΟ ΔΙΚΤΥΟ ΠΟΥ ΕΣΤΗΣΑΝ ΜΕ ΤΗΝ ΒΟΗΘΕΙΑ ΤΟΥΣ, ΑΥΤΟ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΕΝΑΡΞΗ ΚΑΝΟΝΙΚΟΥ ΓΠΠ. ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΜΕ ΕΙΡΗΝΙΚΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΕΠΕΚΤΑΘΟΥΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΔΕΝ ΘΑ ΚΑΤΣΟΥΝ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ.

ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΧΕΙ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΚΑΙ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΗ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ, ΩΣΤΕ ΝΑ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΘΕΙ ΠΩΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΥΝΟΛΙΚΗ ΕΒΡΑΙΚΗ ΣΤΡΟΦΗ  ΚΑΙ ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΟΡΟΣ ΑΥΤΗΝ ΕΚΦΡΑΖΟΥΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΩΣ ΠΙΚΡΙΑ ΔΙΚΗ ΤΟΥ ΓΙΑ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΠΟΥ ΗΘΕΛΕ ΣΤΗΝ ΚΙΝΑ ή ΟΠΟΥ, ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟΥ ΤΙΣ ΕΠΕΤΡΕΨΑΝ ΟΙ ΚΙΝΕΖΟΙ.

No comments :

Post a Comment