26/01/2019

Πως παραβιάσθηκε η Συμφωνία των Πρεσπών

Θεμελιώδης διάταξη της Συμφωνίας των Πρεσπών (άρθρο 1.12) είναι το γειτονικό κράτος να ονομαστεί για κάθε χρήση και σε όλες τις περιπτώσεις Βόρεια Μακεδονία. Ως εξ αυτού, στο τροποποιημένο Σύνταγμα δεν θα έπρεπε να υπάρχει ο όρος «Μακεδονία», «μακεδονικό κράτος» και οτιδήποτε σχετικό. Κι όμως υπάρχουν τέτοιες αναφορές, γεγονός που συνιστά ευθεία παραβίαση της Συμφωνίας.

Πρώτον, στο άρθρο 36 του τροποποιημένου Συντάγματος υπάρχει αναφορά σε «Μακεδονία». Η δικαιολογία που πρόβαλε προφορικά ο Ζάεφ είναι ότι πρόκειται για ιστορική αναφορά. Φρόντισε, όμως, στη ρηματική διακοίνωση να μην αναφέρει τη δικαιολογία αυτή, ώστε να εγγράψει υποθήκη, την οποία ενδεχομένως μία επόμενη κυβέρνηση να μπορεί να την επικαλεσθεί. Η Συμφωνία, ωστόσο, δεν προβλέπει εξαιρέσεις για ιστορικές ή άλλες αναφορές. Γιατί, λοιπόν, η κυβέρνηση Τσίπρα αποδέχθηκε αυτή την ξεκάθαρη παραβίαση; Κι αν η κυβέρνηση Τσίπρα την αποδέχθηκε, γιατί δεν διαμαρτύρονται οι υποστηρικτές της Συμφωνίας; Τουλάχιστον όσοι δεν είναι χειροκροτητές, αλλά πολίτες, οι οποίοι μέτρησαν και αξιολόγησαν θετικά τις «Πρέσπες» ως διεθνή συμφωνία.

Δεύτερον, η κυβέρνηση Τσίπρα σκίζει τα ιμάτιά της ότι με τη Συμφωνία δεν αναγνώρισε «μακεδονική» εθνότητα κι ότι ο όρος «Μακεδόνες» αφορά την ιθαγένεια. Γιατί τότε στο τροποποιημένο Σύνταγμα υπάρχουν αναφορές σε «μακεδονικό λαό» και η φράση «μακεδονικοί εθνικοί απελευθερωτικοί πόλεμοι»;

Τρίτον, η Συμφωνία των Πρεσπών προβλέπει ρητά ότι τα Σκόπια θα τροποποιήσουν το Προοίμιο του Συντάγματος και τα άρθρα 3 και 49. Τροποποίησαν, άραγε, το Προοίμιο; Όλα δείχνουν πως όχι. Εάν επιβεβαιωθεί και επισήμως αυτό πρακτικά σημαίνει ότι στο νέο τροποποιημένο Σύνταγμα θα αναφέρεται ακόμα πέντε φορές το όνομα «Δημοκρατία της Μακεδονίας» και δύο φορές το όνομα «Μακεδονία».

Θα αναρωτηθεί δικαιολογημένα κάποιος: Μα είναι δυνατόν να μιλάμε με έστω και αποχρώσες ενδείξεις για το εάν άλλαξε ή όχι το Προοίμιο; Δεν θα έπρεπε αυτό να είναι σαφές, να έχουν δημοσιοποιηθεί όλες οι τροποποιήσεις; Προφανώς και θα έπρεπε σε χώρες που έστω και στοιχειωδώς σέβονται τον εαυτό τους. Εδώ, όμως, είναι Βαλκάνια και οι κυβερνήσεις θεωρούν πως και μπορούν χωρίς πολιτικό κόστος να δημιουργούν τετελεσμένα, παίζοντας παιχνίδια παραπλάνησης. Υπάρχει, ωστόσο, μία ειδοποιός διαφορά. Η κυβέρνηση Ζάεφ έχει συμφέρον να αποκρύπτει, επειδή είναι αυτή που παραβιάζει τη Συμφωνία. Το κρίσιμο ερώτημα είναι γιατί συμμετέχει σ’ αυτό το παιχνίδι η κυβέρνηση Τσίπρα. Μήπως η κυβέρνηση Ζάεφ δεν έχει κοινοποιήσει στην Αθήνα τα ακριβή κείμενα των συνταγματικών τροποποιήσεων που ψήφισε η Βουλή των Σκοπίων; Δηλαδή, μήπως η περιβόητη ρηματική διακοίνωση δεν είναι πλήρης; Σε αυτή την περίπτωση -όπως άλλωστε προβλέπει ξεκάθαρα η Συμφωνία- θα έπρεπε η διαδικασία κύρωσης να παγώσει μέχρι τα επίσημα έγγραφα με όλες τις τροποποιήσεις να διαβιβασθούν στην Αθήνα και θα ελεγχθούν από το υπουργείο Εξωτερικών ότι πράγματι εκπληρώνουν τις προβλέψεις των «Πρεσπών». Αυτό, όμως, που συνέβη είναι ότι η κυβέρνηση Τσίπρα δρομολόγησε με διαδικασίες fast truck την κύρωση.

Η συμπεριφορά του Μαξίμου καταδεικνύει ότι από τη ρηματική διακοίνωση έχει πλήρη και καθαρή εικόνα για τις συνταγματικές τροποποιήσεις που ψήφισε η Βουλή των Σκοπίων. Απλώς, τις απέκρυψε από τους βουλευτές, επειδή προφανώς η κυβέρνηση Ζάεφ δεν έχει εκπληρώσει τις συμβατικές δεσμεύσεις της, έτσι όπως αυτές προβλέπονται από τη Συμφωνία των Πρεσπών. Είναι αληθές ότι μετά από πίεση ο Κατρούγκαλος έδωσε ένα κείμενο στους βουλευτές πριν την ψηφοφορία. Αυτό το κείμενο, όμως, δεν περιέχει την τροποποίηση του Προοιμίου. Ή λοιπόν το κείμενο ήταν ελλιπές, ή το Προοίμιο δεν έχει τροποποιηθεί, πράγμα που κατά πάσα πιθανότητα συμβαίνει. Δεν είναι, όμως, παραβίαση του δημοκρατικού ήθους και των κοινοβουλευτικών κανόνων ο αρμόδιος υπουργός να υπεκφεύγει με αυτόν τον τρόπο, δημιουργώντας σύγχυση για να παραπλανήσει τη Βουλή; Ο πρωθυπουργός και το κόμμα του δηλώνουν πως οι «Πρέσπες» εξυπηρετούν το εθνικό συμφέρον. Αυτό είναι θεμιτό παρότι στη μεγάλη πλειονότητά τους οι Έλληνες διαφωνούν μαζί του. Αυτό που είναι αθέμιτο είναι η παραπλάνηση της Βουλής και των πολιτών. Όλα αυτά θα είχαν αποφευχθεί εάν οι Κοτζιάς και Τσίπρας είχαν κάνει καλά τη δουλειά τους πριν πέσουν οι υπογραφές.

Ας αφήσουμε στην άκρη την κριτική για τον πυρήνα των «Πρεσπών» που είναι «σύνθετη κρατική ονομασία με αντάλλαγμα την αναγνώριση ‘μακεδονικής’ ταυτότητας». Ήταν στοιχειώδες οι Κοτζιάς και Τσίπρας να είχαν φροντίσει σε παράρτημα της Συμφωνίας να αναφέρονται συγκεκριμένα όλα τα εδάφια του Συντάγματος των Σκοπίων που θα αλλάξουν και τις ακριβείς διατυπώσεις που θα τα αντικαταστήσουν. Με τον τρόπο αυτό δεν θα άφηναν στον Ζάεφ κανένα περιθώριο παρασπονδίας. Αντί γι’ αυτό, όμως, με επιπολαιότητα που σκοτώνει του άφησαν ελεύθερο το έδαφος με τα προαναφερθέντα αποτελέσματα. Αυτό θα είχαν κάνει εάν επρόκειτο για προσωπική υπόθεσή τους που αφορούσε π.χ. συμφωνία για περιουσιακά στοιχεία. Και όσοι σπεύσουν να πουν ότι αυτά δεν γίνονται κι ότι δεν μπορείς να επιβάλεις στην άλλη πλευρά κάτι τέτοιο, τους πληροφορώ ότι το έπραξε πριν 20 χρόνια η Βρετανία στη συμφωνία που συνήψε με την Ιρλανδία. Η εν λόγω συμφωνία έχει παράρτημα με τις ακριβείς διατυπώσεις των συνταγματικών αλλαγών. Εκτός αυτού, οι Ζάεφ-Ντιμιτρόφ φρόντισαν ό,τι ενδιαφέρει τη δική τους πλευρά να περιγράφεται αναλυτικότατα στη Συμφωνία, ώστε η Αθήνα να μην έχει κανένα περιθώριο ερμηνείας.

Τέλος, αξίζει να υπογραμμισθεί και μία ακόμα παραβίαση της Συμφωνίας από τα Σκόπια. Οι «Πρέσπες» προβλέπουν ρητά ότι πρώτα θα ετίθεντο σε ισχύ οι τροποποιήσεις του Συντάγματος και μετά η Συμφωνία θα ερχόταν προς κύρωση στην ελληνική Βουλή. Τα Σκόπια, όμως, αποφάσισαν μονομερώς ότι οι τροποποιήσεις του Συντάγματός τους θα τεθούν σε ισχύ μετά την κύρωση από την ελληνική Βουλή και της Συμφωνίας και του πρωτοκόλλου ένταξης της Βόρειας Μακεδονίας στο ΝΑΤΟ.

Να γιατί, λοιπόν, ένας σοβαρός πολίτης που έχει αξιολογήσει τη Συμφωνία των Πρεσπών σαν καλό συμβιβασμό θα έπρεπε σήμερα να διαμαρτύρεται. Εκτός του ότι η κυβέρνηση Τσίπρα υπέγραψε την εθνικά επιβλαβή αυτή Συμφωνία (τουλάχιστον για το 70% των Ελλήνων), αποδείχθηκε και ανίκανη να επιβάλει την ακριβή τήρησή της από την άλλη πλευρά.

Όταν πριν η Ελλάδα κυρώσει τη Συμφωνία, τα Σκόπια την παραβίασαν τόσο ωμά χωρίς η κυβέρνηση Τσίπρα να αντιδράσει ως όφειλε, μπορούμε βασίμως να εκτιμήσουμε τι θα συμβεί από εδώ και πέρα…

https://slpress.gr/ethnika/giati-prepei-na-einai-dysarestimenoi-osoi-ypostirizoyn-ti-symfonia-ton-prespon/

21 comments :

  1. Anonymous26/1/19 13:24

    Διέρρευσε η εισήγηση στον Β.Πούτιν για τις αλλαγές συνόρων στα Βαλκάνια -Τα νέα εδαφικά όρια των κρατών

    https://www.pronews.gr/kosmos/valkania/746424_ektakto-dierreyse-i-eisigisi-ston-vpoytin-gia-tis-allages-synoron-sta


    ΣΤΑΘΕΡΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΠΡΑΣΙΝΑ ΑΛΟΓΑ....
    ΤΟ ΠΑΝΗΓΥΡΙ ΑΡΧΙΖΕΙ !!!

    ReplyDelete
  2. Anonymous26/1/19 16:41

    TIME MAGAZINE

    Macedonia’s Name Change Deal Is a Triumph for the E.U., But Worrying for Democracy

    «The E.U. has supported the agreement throughout all the stages of its negotiation, signing and ratification. For the E.U., the Prespes deal represents all that is good about multilateralism and the rules-based international order at a time when these values are under attack by nationalism and populism in Europe, and by President Donald Trump and Russia further afield. »

    http://time.com/5508640/prespes-macedonia-greece-eu-democracy/

    ΣΤΗ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΠΑΡΑΓΡΑΦΟ ΔΙΑΚΡΙΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΔΥΟ ΑΝΤΙΠΑΛΕΣ ΠΑΡΑΤΑΞΕΙΣ (ΦΑΤΡΙΕΣ).

    «In other words, the deal pits a coalition of minorities against a majority of the majority. Such an arrangement is bound to reignite ethnic tensions and increase political polarization in Macedonia—the exact opposite of the E.U.’s intention.»

    http://time.com/5508640/prespes-macedonia-greece-eu-democracy/

    INFOteller

    ReplyDelete
  3. 26/1/19 13:24

    ΑΚΡΙΒΩΣ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΕΙΧΑ ΕΙΣΗΓΗΘΕΙ ΝΑ ΑΝΑΒΛΗΘΕΙ Η ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΗΣ "Β.ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ". ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΜΠΕΙ ΣΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΔΥΝΑΜΙΚΑ. Η ΜΕΓΑΛΗ ΑΛΒΑΝΙΑ ΘΑ ΥΠΟΛΟΙΗΘΕΙ ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΓΙΝΕΙ ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΗ Η Β.ΗΠΕΙΡΟΣ ΘΑ ΑΠΟΔΟΘΕΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.ΤΟ ΣΕΝΑΡΙΟ ΠΡΟΕΒΛΕΠΕ ΚΑΙ ΤΟΝ ΔΙΑΜΕΛΙΣΜΟ ΤΗΣ "Β.ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ".

    ΤΩΡΑ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΚΥΡΩΣΗ ΤΗΣ ΣΥΝΘΗΚΗΣ ΤΩΝ ΠΡΕΣΠΩΝ ΦΟΒΑΜΑΙ ΠΩΣ ΟΙ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΤΕΙΝΟΥΝ ΝΑ ΔΙΑΦΟΡΟΠΟΙΗΣΟΥΝ ΤΟ ΤΕΛΙΚΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ, ΑΡΝΗΤΙΚΑ ΓΙΑ ΜΑΣ. ΔΛΔ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΒΡΕΘΟΥΜΕ ΠΑΛΙ ΧΩΡΙΣ ΤΗΝ Β.ΗΠΕΙΡΟ.

    Η ΠΑΓΙΩΣΗ ΤΩΝ ΣΥΝΟΡΩΝ ΣΤΟΝ ΑΙΜΟ ΜΕΤΑΞΥ ΤΗΣ ΡΩΣΣΙΚΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ "ΔΥΤΙΚΗΣ" ΕΠΙΡΡΟΗΣ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΣΤΟ ΕΔΑΦΟΣ ΤΗΣ ΣΕΡΒΙΑΣ. ΕΚΤΟΣ ΝΑΤΟ, ΕΜΠΡΑΓΜΑΤΩΣ ΘΑ ΒΡΕΘΟΥΝ ΟΙ ΟΥΓΓΡΟΙ (ΟΥΔΕΤΕΡΗ ΖΩΝΗ). ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΟΙ ΧΩΡΕΣ ΣΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΕΥΡΩΠΗ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΤΕΡΑ ΤΗΣ ΠΟΛΩΝΙΑΣ, ΑΣΧΕΤΩΣ ΕΑΝ ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΝΑΤΟ.

    ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΨΙΛΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΚΟΜΗ ΚΥΒΕΡΝΩΝΤΕΣ ΗΜΙΠΑΡΑΦΡΟΝΕΣ ΙΔΕΟΛΗΠΤΙΚΟΥΣ. ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΤΑΚΤΙΚΟΤΕΡΗ ΠΑΡΑ ΠΟΤΕ, Η ΠΤΩΣΗ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ. ΕΑΝ ΠΑΡΑΜΕΙΝΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ ΑΚΟΜΗ ΕΝΑ ΕΞΑΜΗΝΟ ΘΑ ΒΡΕΘΟΥΜΕ ΧΩΡΙΣ ΤΟΥΦΕΚΙά ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΧΑΣΕΙ ΤΟ ΜΙΣΟ ΑΙΓΑΙΟ ΚΑΙ ΤΗ ΘΡΑΚΗ.

    ReplyDelete
  4. Anonymous27/1/19 02:02

    ΧΡΟΝΙΚΟΣ ΟΡΟΣ ΑΚΥΡΩΝΕΙ ΤΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΤΩΝ ΠΡΕΣΠΩΝ - ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ - ΒΟΜΒΑ ΑΠΟ ΤΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ!
    https://makedonikokomma.blogspot.com/2019/01/akyrothike-h-symfonia-prepson.html

    ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ - ΤΟ ΑΡΘΡΟ 75 ΤΟΥ ΣΚΟΠΙΑΝΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ ΑΚΥΡΩΝΕΙ ΑΠΟΛΥΤΑ ΤΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΤΩΝ ΠΡΕΣΠΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΛΕΥΡΑ ΤΩΝ ΣΚΟΠΙΩΝ!
    https://makedonikokomma.blogspot.com/2019/01/arthro-75-syntagmatos-skopion.html

    Τώρα ανεκάλυψε ο Τσίπρας ότι η Συμφωνία είναι άκυρη!
    https://4.bp.blogspot.com/-wlN1f8Z06iY/XExqLtdmgFI/AAAAAAAB7io/zak4EZNW8jE1F_ebS9I2RawWl9q5pbffACLcBGAs/s1600/3.jpg

    Κασιμάτης: Νομικά άκυρη η Συμφωνία των Πρεσπών – Δείτε αναλυτικά τους λόγους
    https://odysseiatv.blogspot.com/2019/01/blog-post_341.html

    ReplyDelete
  5. ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ ΕΧΕΙ ΑΝΑΡΤΗΘΕΙ ΑΥΤΟΥΣΙΟ ΕΔΩ:
    https://isxys.blogspot.com/2017/10/blog-post_82.html

    ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΘΕΜΑ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ ΜΕ ΠΙΝΑΚΑΚΙ
    ΕΔΩ: https://isxys.blogspot.com/2018/01/blog-post.html
    ΚΙ ΕΔΩ: https://isxys.blogspot.com/2018/07/blog-post_72.html
    ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΑΥΤΟ: https://isxys.blogspot.com/2013/01/blog-post_4178.html
    ΕΜΜΕΣΩΣ ΕΜΠΕΡΙΕΧΕΤΑΙ ΣΕ ΔΕΚΑΔΕΣ ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΡΤΗΘΕΙ ΣΤΟ ΙΣΧΥΣ.

    ΤΑΧΙΣΤΑ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ, ΥΠΟΘΕΤΩ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΜΟΥ ΤΑ ΣΤΕΙΛΕΣ, ΞΕΚΙΝΩΝΤΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ:
    Η ΔΙΑΝΟΙΞΗ ΤΟΥ ΑΞΙΟΥ ΗΤΑΝ ΑΥΣΤΡ-ΟΥΓΓΡΙΚΗ ΚΑ Ι ΠΡΩΣΙΚΗ ΣΥΛΗΨΗ. ΕΙΧΕ ΣΚΟΠΟ ΝΑ ΑΠΕΓΚΛΩΒΙΣΕΙ ΤΙΣ ΚΕΝΤΡΟ-ΕΥΡΩΠΑΙΚΕΣ ΧΩΡΕΣ ΑΠΟ ΠΙΘΑΝΟΥΣ ΝΑΥΤΙΚΟΥΣ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΥΣ ΤΩΝ ΑΓΓΛΟ-ΓΑΛΛΩΝ. ΣΗΜΕΡΑ ΤΙΘΕΤΑΙ ΠΑΛΙ ΩΣ ΘΕΜΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΚΙΝΕΖΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΓΕΡΜΑΝΟΥΣ.
    ΕΝΩ ΚΑΤΑΝΟΩ ΤΟΥΣ ΚΙΝΕΖΟΥΣ ΔΕΝ ΑΝΤΙΛΛΑΜΒΑΝΟΜΑΙ ΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΕΠΙΜΟΝΗ ΔΙΟΤΙ ΩΣ ΗΓΕΤΙΔΑ ΧΩΡΑ ΤΗΣ Ε.Ε ΕΧΕΙ ΟΥΤΩΣ ή ΑΛΛΩΣ ΠΛΗΡΗ ΚΑΙ ΑΠΕΡΙΟΡΙΣΤΗ ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΛΙΜΑΝΙΑ ΚΑΙ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΧΩΡΕΣ ΤΗΣ Ε.Ε.

    ΕΠΕΙΔΗ ΤΟ ΘΕΛΟΥΝ ΚΙΝΕΖΟΙ ΚΑΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΝΑΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟ ΠΡΟΤΕΚΤΟΡΑΤΟ ΔΕΝ ΤΟ ΘΕΩΡΩ ΠΙΘΑΝΟ ΝΑ ΥΛΟΠΟΙΗΘΕΙ ΑΝ ΚΑΙ ΔΕ ΘΑ ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΠΟΥ ΥΛΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΚΑΤΙ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΕΠΙΜΟΝΗ ΠΟΥ ΣΤΗΝ ΟΥΣΙΑ ΕΡΧΕΤΑΙ ΣΕ ΑΝΤΙΘΕΣΗ ΜΕ ΤΑ ΑΝΜΕΡΙΚΑΝΙΚΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ.
    ΕΠΙ ΠΡΑΚΤΙΚΟΥ ΤΩΡΑ ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΙΚΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ
    ΤΟ ΕΡΓΟ ΕΙΝΑΙ ΜΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΒΙΩΣΙΜΟ ΚΑΙ ΠΟΛΥΔΑΠΑΝΟ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΤΟΥ. ΕΙΝΑΙ ΦΑΡΑΩΝΙΚΩΝ ΔΙΑΣΤΑΣΕΩΝ ΚΑΙ Ο ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΟΓΚΟΣ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑΤΩΝ ΠΟΥ ΤΩΡΑ ΔΙΑΚΙΝΟΥΝΤΑΙ ΔΕΝ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΕΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΤΟΥ. ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΜΕ ΠΡΟΒΟΛΗ 100-150 ΕΤΩΝ ΠΑΛΙ ΑΠΟΣΒΕΣΗ ΔΕΝ ΘΑ ΕΧΕΙ.
    ΑΡΑ ΑΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΕΙ ΔΕΝ ΘΑ ΑΦΟΡΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΑΛΛΑ ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟΥΣ. Η ΜΟΝΗ ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΣΚΟΠΙΜΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΕΙΝΑΙ Η ΤΑΧΕΙΑ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΣΙΝΙΚΩΝ ΣΤΡΑΤΕΥΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΕΦΟΔΙΩΝ ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ. Η ΕΥΡΩΠΗ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΕΥΑΛΩΤΗ.
    ΟΙ ΡΩΣΣΟΙ ΕΠΙΣΗΣ ΕΠΙΘΥΜΟΥΝ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΤΟΥ, ΥΠΟ ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΕΙΣ ,ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΝΟΥΝ ΔΙΟΤΙ ΟΝΤΩΣ ΑΥΤΟΙ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΤΟ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΦΤΑΣΕΙ ΤΟ ΑΕΡΙΟ ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΥΣΙΜΟ ΤΟΥΣ ΝΟΤΙΟΤΕΡΑ ΚΑΙ ΔΥΤΙΚΟΤΕΡΑ.
    ΟΙ ΜΟΝΟΙ ΠΟΥ ΜΠΟΡΟΥΝ ΚΑΙ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΤΟ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΟΥΝ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΚΙΝΕΖΟΙ.

    ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ

    ReplyDelete
  6. ΕΓΩ ΛΕΩ ΠΩΣ ΕΡΧΕΤΑΙ ΣΕ ΑΝΤΙΘΕΣΗ ΜΕ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΕΘΝΙΚΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΔΙΟΤΙ ΑΠΟΜΕΙΩΝΕΙ ΕΝΑΝ ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟ ΡΟΛΟ ΥΠΑΡΞΕΩΣ ΜΑΣ ΜΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΧΗΜΑ. ΤΟ ΣΧΗΜΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ ΕΤΣΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΓΙΑ ΝΑ ΒΑΖΕΙ ΤΑΠΑ ΣΕ ΣΛΑΒΟΥΣ. ΑΝ ΔΙΑΝΟΙΞΟΥΝ ΤΟΝ ΑΞΙΟ ΧΑΝΟΥΜΕ ΤΟΝ ΡΟΛΟ ΤΗΣ ΤΑΠΑΣ ΚΑΙ ΜΑΖΙ ΚΑΙ ΤΟ ΣΧΗΜΑ, ΔΛΔ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΚΑΙ ΘΡΑΚΗ ΣΙΓΟΥΡΑ.
    ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑ ΔΥΝΗΤΙΚΑ ΝΑ ΣΥΖΗΤΗΣΩ ΤΗΝ ΔΙΑΝΟΙΞΗ ΤΟΥ ΑΞΙΟΥ ΜΕ ΤΕΤΟΙΟΥΣ ΟΡΟΥΣ ΚΑΙ ΜΕ ΤΕΤΟΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΡΟΛΟ ΣΤΟ ΟΛΟ ΕΡΓΟ ΠΟΥ ΑΜΦΙΒΑΛΛΩ ΠΩΣ ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ ΘΑ ΔΕΧΟΝΤΑΝ ΤΟΥΣ ΟΡΟΥΣ ΜΟΥ.
    Η ΔΙΑΝΟΙΞΗ ΤΟΥ ΑΞΙΟΥ ΠΡΟΒΛΕΠΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΣΥΜΦΩΝΙΑΤΩΝ ΠΡΕΣΠΩΝ ΕΞ ΟΥ ΚΑΙ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΟΖ ΠΟΥ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΑΝ ΜΕ ΑΥΤΗΝ.

    ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΠΩΣ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΕΙ ΔΙΚΕΣ ΤΗΣ ΜΙΚΡΟΚΟΜΑΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΣΚΟΠΙΜΟΤΗΤΕΣ ΕΦΕΡΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΣΕ ΧΡΟΝΟ ΠΟΥ Η ΟΛΗ ΥΠΑΡΞΗ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΑΥΤΟΥ (Β.ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ) ΔΕΝ ΘΕΩΡΕΙΤΑΙ ΠΛΕΟΝ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ ΑΠΟ ΤΙΣ ΗΠΑ. ΜΕΣΩ ΓΕΡΜΑΝΙΚΩΝ ΠΙΕΣΕΩΝ ΕΔΩΣΑΝ ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΙΚΑ ΤΟ ΦΙΛΙ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΣΤΟΥΣ ΣΚΟΠΙΑΝΟΥΣ ΚΑΙ ΒΙΑΣΤΗΚΑΝ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΟΥΝ ΔΙΟΤΙ ΗΔΗ ΟΙ ΗΠΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΠΙΘΥΜΟΥΝ ΤΗΝ ΔΙΑΝΟΙΞΗ ΑΞΙΟΥ ΕΙΧΑΝ ΑΡΧΙΣΕΙ ΝΑ ΕΠΙΞΕΡΓΑΖΟΝΤΑΙ ΤΗΝ ΚΡΑΤΙΚΗ ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΟΥΣ.

    ΚΑΙ ΕΡΧΟΜΑΣΤΕ ΣΤΟ ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ.
    ΤΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ ΔΕΝ ΤΑ ΕΒΓΑΖΑΝ, ΔΙΟΤΙ ΑΥΤΑ ΠΡΟΟΡΙΖΑΝ ΗΠΑ-ΙΣΡΑΗΛ ΩΣ ΠΡΟΙΚΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ "ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ". ΟΙ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΙ ΑΛΛΑΞΑΝ , ΟΙ ΕΒΡΑΙΟΙ ΤΩΡΑ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΣΤΕΙΛΟΥΝ ΤΑ ΔΙΚΑ ΤΟΥΣ ΣΤΗΝ Ε.Ε ΚΑΙ ΟΙ ΗΠΑ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΠΛΕΟΝ ΚΡΑΤΟΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ. ΕΞ ΟΥ ΚΑΙ Ο "ΣΥΜΒΙΒΑΣΜΟΣ" ΗΠΑ -ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ ΩΣΤΕ ΝΑ ΟΝΟΜΑΣΤΕΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ , ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΟΥ, ΩΣ Β.ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ. ΑΥΤΟ ΘΕΩΡΗΘΗΚΕ Η ΧΡΥΣΗ ΤΟΜΗ ΠΟΥ ΕΙΤΕ ΘΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΕΙ ΤΗΝ ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΟΥ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΕΙΤΕ ΤΗΝ ΜΕΓΕΘΥΝΣΗ ΤΟΥ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ.

    ΙΣΧΥΡΑ ΘΕΩΡΩ ΠΩΣ ΕΑΝ ΔΕΝ ΕΙΧΑΝ ΥΠΟΓΡΑΨΕΙ ΟΙ ΤΣΙΠΡΟΚΟΤΖΙΑΔΕΣ ΤΗΝ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΤΩΝ ΠΡΕΣΠΩΝ , ΜΕΧΡΙ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΗΡΧΕ. ΘΑ ΤΟ ΕΙΧΑΝ ΔΙΑΜΕΛΙΣΕΙ ΟΙ ΙΔΙΕΣ ΟΙ ΗΠΑ ΜΕΤΑΞΥ ΑΛΒΑΝΙΑΣ -ΒΟΥΛΓΑΡΙΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΣΕΙ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΩΝ ΡΩΣΣΩΝ. ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΕΙΧΑΝ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΠΑΝΤΑ ΑΛΛ ΣΧΕΔΙΑ. ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΚΥΡΙΩΣ ΟΦΕΙΛΕΤΑΙ ΚΑΙ Η ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΗΣ ΤΟΤΕ ΓΙΟΥΓΚΟΣΛΑΒΙΑΣ.

    ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ

    ReplyDelete
  7. ΔΥΣΤΥΧΩΣ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΛΕΟΝ ΧΩΡΑ, ΑΛΛΑ ΧΩΡΟΣ. ΩΣ ΧΩΡΟΣ ΔΙΕΚΔΙΚΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΠΟΙΝΔΗΠΟΤΕ ΚΑΙ Ο ΟΠΟΙΣΔΔΗΠΟΤΕ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΦΑΡΜΟΖΕΙ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΤΟΥ ΕΠΙ ΑΥΤΗΣ.
    ΕΙΧΑΜΕ ΕΔΩ ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΧΡΟΝΙΑ "ΜΑΛΑΚΑ" ΣΥΝΟΡΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΝΟΙΑ ΠΩΣ ΟΥΔΕΠΟΤΕ ΑΝΤΙΔΡΑΣΑΜΕ ΔΥΝΑΜΙΚΑ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΒΙΑΣΕΙΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΟΥΔΕΠΟΤΕ ΑΠΩΘΗΣΑΜΕ ΟΠΟΙΟΝ ΤΑ ΠΕΡΝΟΥΣΕ.
    ΤΩΡΑ ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΜΑΣ ΕΓΙΝΑΝ "ΡΕΥΣΤΑ". ΧΩΡΑ ΜΕ ΡΕΥΣΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΔΕΝ ΔΥΝΑΤΑΙ ΝΑ ΕΦΑΡΜΟΖΕΙ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΣΥΜΦΩΝΙΕΣ. ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΝΑΚΗΡΥΞΑΝ ΠΟΤΕ ΑΟΖ, ΟΥΤΕ 12ΝΜ ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΒΓΑΛΟΥΝ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ ΑΕΡΙΟ ΑΚΟΜΗ ΚΙ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ 1ΝΜ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΚΤΕΣ ΜΑΣ. (ΠΛΗΝ ΘΑΣΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΜΦΩΝΗ ΓΝΩΜΗ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ.
    ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΜΟ ΤΩΝ ΚΟΙΤΑΣΜΑΤΩΝ ΕΙΝΑΙ ΠΙΘΑΝΟ ΝΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΔΙΑΜΕΛΙΣΜΟΣ.
    https://isxys.blogspot.com/2016/11/blog-post_792.html

    Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΠΙΕΖΕΙ, ΑΚΡΙΒΩΣ ΓΙΑΤΙ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΤΑΙ ΓΙΑ ΚΟΜΜΑΤΙΑ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΔΙΑΜΕΛΙΣΜΟΥ. ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΝ ΠΟΛΛΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΙΝΑΙ ΠΩΣ ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΑΣΧΕΤΑ ΜΕ ΤΗΝ ΜΟΙΡΑ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΩΝ ΚΑΙ ΝΟΜΙΖΟΥΝ ΠΩΣ ΑΝ ΑΥΤΟΙ ΔΙΑΜΕΛΙΣΤΟΥΝ (ΔΕΝ ΤΟ ΑΜΦΙΣΒΗΤΩ) ΔΕΝ ΘΑ ΔΙΑΜΕΛΙΣΤΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ. ΔΕΝ ΤΑΥΤΙΖΟΝΤΑΙ ΑΥΤΑ ΤΑ ΔΥΟ. ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΥΜΒΕΙ ΤΟ ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ, ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΣΧΕΣΗ ΤΟ ΕΝΑ ΜΕ ΤΟ ΑΛΛΟ.

    ΔΕΝ ΘΕΩΡΩ ΠΩΣ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΠΟΦΥΓΕΙ ΤΟΝ ΔΙΑΜΕΛΙΣΜΟ ΤΗΣ ΚΑΙ ΣΙΓΟΥΡΑ ΟΧΙ ΜΕ ΤΗΝ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΤΗΣ ΚΑΙ ΜΕ ΤΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΠΟΥ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ ΕΦΑΡΜΟΖΕΙ. ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΚΑΚΟ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΤΕΤΟΙΑΣ ΠΟΙΟΤΗΤΟΣ (ΚΑΤΑΝΤΙΑΣ) ΣΥΝΟΡΑ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΑΚΟΜΗ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ ΠΟΥ ΟΙ ΨΗΦΟΦΟΡΟΙ ΕΚΛΕΓΟΥΝ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΤΕΤΟΙΑΣ ΠΟΙΟΤΗΤΟΣ (ΚΑΤΑΝΤΙΑΣ).

    ΣΤΗΝ Β.ΕΛΛΑΔΑ (ΘΡΑΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ) ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΟΙ ΝΤΟΠΙΟΙ ΧΑΙΡΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΔΙΑΝΟΙΞΗ ΤΟΥ ΑΞΙΟΥ. ΝΟΜΙΖΟΥΝ ΠΩΣ ΕΤΣΙ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΠΛΟΥΣΙΟΙ , ΝΟΜΙΖΟΥΝ ΠΩΣ ΘΑ ΑΠΟΚΤΗΣΟΥΝ ΑΞΙΑ , ΝΟΜΙΖΟΥΝ ΠΩΣ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΣΩΣΤΟ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ. ΑΡΑ ΟΥΤΕ ΟΙ ΤΟΠΙΚΕΣ ΚΟΙΝΩΝΙΕΣ ΔΙΑΘΕΤΟΥΝ ΕΥΘΥΚΡΙΣΙΑ ΔΙΑΓΝΩΣΗΣ ΤΟΥ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΥ ΑΠΤΟΥ ΚΙΝΔΥΝΟΥ ΑΛΛΑ ΧΑΙΡΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΑΠΟ ΠΑΝΩ.

    ΕΜΒΛΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ, ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ , ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ ΠΡΟΩΘΟΥΝ ΚΑΙ ΘΑ ΠΡΟΩΘΗΣΟΥΝ ΑΚΟΜΗ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΤΟ ΟΛΟΝ. ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ ΚΑΙ Ο "ΣΟΦΟΣ" ΛΑΟΣ. ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΧΑΙΡΟΝΤΑΝ ΠΟΥ Ο ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ ΘΑ ΤΟΥΣ ΕΦΕΡΝΕ ΡΩΣΣΙΚΟ ΑΕΡΙΟ. ΟΥΔΕΙΣ ΑΝΑΡΩΤΗΘΗΚΕ ΓΙΑΤΙ Ο ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΦΕΡΕΙ ΡΩΣΣΙΚΟ ΑΕΡΙΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΒΓΑΖΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΜΑΣ;
    ΑΛΛΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΧΑΙΡΟΝΤΑΙ ΓΙΑΤΙ ΤΩΡΑ ΕΧΟΥΜΕ ΥΓΡΟΠΟΙΗΜΕΝΟ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟ ΑΕΡΙΟ ΑΛΛΑ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕ ΑΝΑΡΩΤΙΕΤΑΙ ΓΙΑΤΙ ΡΕ ΓΑΜΩΤΟ ΕΙΣΑΓΟΥΜΕ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΒΓΑΖΟΥΜΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΜΑΣ;

    ΣΥΝΟΨΙΖΟΝΤΑΣ: Η ΜΟΝΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΤΩΡΑ ΔΙΑΚΡΙΝΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΔΙΑΝΟΙΞΗΣ ΤΟΥ ΑΞΙΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΝ ΟΙ ΗΠΑ ΚΑΙ ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ ΤΗΝ ΕΠΙΔΙΩΞΟΥΝ. ΜΕΧΡΙ ΣΤΙΓΜΗΣ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΦΑΙΝΕΤΑΙ. ΚΑΙ ΕΠΕΙΔΗ ΚΑΠΟΥ ΔΙΑΒΑΣΑ ΠΩΣ ΟΙ ΗΠΑ ΤΟ ΘΕΛΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΣΤΕΛΝΟΥΝ ΛΕΕΙ ΥΓΡΟΠΟΙΗΜΕΝΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥΣ ΑΕΡΙΟ ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΥΡΩΠΗ, ΜΙΑ ΜΑΤΙΑ ΣΤΟ ΧΑΡΤΗ ΘΑ ΤΟΥΣ ΔΕΙΞΕΙ ΠΩΣ Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΑΠΟ ΤΙΣ ΗΠΑ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΡΟΤΕΡΝΤΑΜ ΑΣ ΠΟΥΜΕ, ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΤΟΜΟΤΕΡΗ ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΠΟΛΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΤΕΡΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΙΑΝΟΙΞΗ ΤΟΥ ΑΞΙΟΥ.

    ReplyDelete
  8. Υ.Γ: ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟ ΜΟΥ ΣΤΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΘΕΜΑ ΠΟΥ ΜΟΥ ΑΠΕΣΤΕΙΛΕ ΕΝΑΣ ΑΝΩΝΥΜΟΣ. ΜΟΥ ΖΗΤΟΥΣΕ ΝΑ ΚΑΝΩ ΟΤΙ ΘΕΛΩ ΜΕ ΑΥΤΑ.

    ΑΝΩΝΥΜΕ ΜΕ ΣΥΓΧΩΡΕΙΣ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΒΡΙΣΚΟΜΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΕΔΩ ΚΑΙ ΜΕΡΙΚΕΣ ΗΜΕΡΕΣ. ΑΠΟ ΜΝΗΜΗΣ ΕΓΡΑΨΑ ΚΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΩΣ ΒΙΑΣΤΙΚΑ. ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΘΕΩΡΩ ΑΚΟΜΗ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΔΙΑΝΟΙΞΗΣ ΤΟΥ ΑΞΙΟΥ, ΕΠΕΙΓΟΝ, ΔΕΝ ΤΟΥ ΕΧΩ ΔΩΣΕΙ ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ. ΟΠΩΣ ΔΙΑΠΙΣΤΩΝΕΙΣ ΟΜΩΣ ΤΟ ΕΧΩ ΑΝΑΦΕΡΕΙ.

    ΜΙΑ ΑΚΟΜΗ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ ΜΟΥ. ΣΤΗΝ ΠΗΓΗ -ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΚΑΠΟΥ ΑΝΕΦΕΡΕ ΓΙΑ ΔΑΣΜΟΥΣ. ΔΑΣΜΟΙ ΥΦΙΣΤΑΝΤΑΙ ΚΑΙ ΘΑ ΥΦΙΣΤΑΝΤΑΙ ΑΣΧΕΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΩΣ ΦΤΑΝΟΥΝ ΤΑ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑΤΑ ΣΤΗΝ Κ.ΕΥΡΩΠΗ. ΟΙ ΔΑΣΜΟΙ ΔΕΝ ΑΦΟΡΟΥΝ ΤΟΝ, ΤΟΥΣ, ΤΡΟΠΟΥΣ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ ΑΛΛΑ ΑΠΟ ΠΟΙΕΣ ΧΩΡΕΣ ΠΡΟΕΡΧΟΝΤΑΙ. ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΤΡΙΤΕΣ ΧΩΡΕΣ , ΕΚΤΟΣ Ε.Ε (ΠΛΗΝ ΕΛΒΕΤΙΑΣ) ΕΠΙΒΑΛΛΟΝΤΑΙ ΔΑΣΜΟΙ ΣΤΑ ΣΗΜΕΙΑ ΕΚΤΕΛΩΝΙΣΜΟΥ, ΕΚΤΟΣ ΕΑ ΕΧΟΥΝ ΥΠΟΓΡΑΦΕΙ ΑΛΛΕΣ ΣΥΜΦΩΝΙΕΣ ΜΕΤΑΞΥ Ε.Ε ΚΑΙ ΑΥΤΩΝ ΤΩΝ ΧΩΡΩΝ.

    ReplyDelete
  9. Anonymous28/1/19 14:04

    Σάββατο, 26 Ιανουαρίου 2019
    ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΤΕΛΕΙΩΣΕ. Ας αφήσουν το δούλεμα ΝΔ, ΚΙΝΑΛ κ.λ.π. ΑΡΚΟΥΝ 120 βουλευτές να ΕΠΙΒΑΛΛΟΥΝ Δημοψήφισμα (Αρθρο 44 παρ. 2 Συντάγματος) ΚΑΙ επι ΨΗΦΙΣΜΕΝΟΥ Νομοσχεδίου.

    https://olympiada.files.wordpress.com/2011/10/syntagma.jpg

    Η Βουλή : Το Πολίτευμα
    Σύνταγμα


    Το άρθρο 44 παρ. 2 του Συντάγματος που αναφέρεται στην προκήρυξη δημοψηφίσματος ορίζει ότι «O Πρόεδρος της Δημοκρατίας προκηρύσσει με διάταγμα δημοψήφισμα για κρίσιμα εθνικά θέματα, ύστερα από απόφαση της απόλυτης πλειοψηφίας του όλου αριθμού των βουλευτών, που λαμβάνεται με πρόταση του Yπουργικού Συμβουλίου. Δημοψήφισμα προκηρύσσεται από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας με διάταγμα και για ψηφισμένα νομοσχέδια που ρυθμίζουν σοβαρό κοινωνικό ζήτημα, εκτός από τα δημοσιονομικά, εφόσον αυτό αποφασιστεί από τα τρία πέμπτα (120) του συνόλου των βουλευτών...



    https://olympiada.files.wordpress.com/2011/10/syntagma.jpg

    Η Βουλή : Το Πολίτευμα
    Σύνταγμα


    ύστερα από πρόταση των δύο πέμπτων του συνόλου και όπως ορίζουν ο Kανονισμός της Bουλής και νόμος για την εφαρμογή της παραγράφου αυτής. Δεν εισάγονται κατά την ίδια περίοδο της Bουλής περισσότερες από δύο προτάσεις δημοψηφίσματος για νομοσχέδιο.
    Aν νομοσχέδιο υπερψηφιστεί, η προθεσμία του άρθρου 42 παράγραφος 1 αρχίζει από τη διεξαγωγή του δημοψηφίσματος».
    Επίσης με το άρθρο 115 του Κανονισμού της Βουλής «1. H πρόταση τoυ Yπoυργικoύ Συμβoυλίoυ με την oπoία ζητείται η διεξαγωγή δημoψηφίσματoς για κρίσιμo εθνικό θέμα σύμφωνα με τo άρθρo 44 παρ. 2 εδ. α΄ τoυ Συντάγματoς κατατίθεται στη Boυλή, τυπώνεται και διανέμεται στoυς Boυλευτές και εγγράφεται κατά πρoτεραιότητα στην ημερήσια διάταξη.
    2. H πρόταση πρέπει να αναφέρει τo εθνικό θέμα για τo oπoίo ζητείται η διεξαγωγή δημoψηφίσματoς, καθώς και την πρoθεσμία διενέργειάς τoυ και να πρoσδιoρίζει με σαφήνεια τo ερώτημα ή τα ερωτήματα στα oπoία θα απαντήσει o λαός.
    3. H πρόταση συζητείται με ανάλoγη εφαρμoγή των διατάξεων των άρθρων 95 έως 100.
    4. H ψηφoφoρία για την απoδoχή ή μη της πρότασης είναι oνoμαστική και αφoρά τo κείμενo της πρότασης όπως κατατέθηκε ή διαμoρφώθηκε κατά τη συζήτηση στη Boυλή.
    5. H πρόταση εγκρίνεται με την απόλυτη πλειoψηφία τoυ όλoυ αριθμoύ των Boυλευτών.
    6. H απόφαση της Boυλής πoυ δέχεται την πρόταση τoυ Yπoυργικoύ Συμβoυλίoυ για τη διεξαγωγή δημoψηφίσματoς δημoσιεύεται με παραγγελία τoυ Πρoέδρoυ της Boυλής στην Eφημερίδα της Kυβερνήσεως τo αργότερo μέσα σε δέκα ημέρες».

    http://skeftomasteellhnika.blogspot.com/2019/01/120-44-2.html

    ReplyDelete
  10. 28/1/19 14:04

    ΤΑ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΠΑΡΑΓΟΥΝ ΔΕΣΜΕΥΤΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ. (ΞΕΡΩ ΠΩΣ ΣΕ ΑΥΤΟ ΘΑ ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ, ΑΛΛΑ ΕΙΔΙΚΑ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΩ ΚΑΝ ΣΤΟΝ ΚΟΠΟ)

    ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΙ ΤΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ; ΝΑ ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΟΥΜΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΗΔΗ ΞΕΡΟΥΜΕ-ΞΕΡΟΥΝ ΠΩΣ ΤΟ 80%-85% ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΣΥΜΦΩΝΙΑ;

    ΤΟ ΝΑΤΟ ΣΙΓΟΥΡΑ ΤΕΛΕΙΩΣΕ. ΟΛΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΕΙ Η ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΤΩΝ ΠΡΕΣΠΩΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ Η ΑΠΟΛΥΤΗ ΒΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΝΕΑ. Η ΜΟΝΗ ΟΡΙΣΤΙΚΗ ΚΑΙ ΑΠΟΔΕΚΤΗ ΑΠΟ ΕΜΕΝΑ ΛΥΣΗ ΕΙΝΑΙ Η ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ. ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΟΥΔΕΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΔΕΝ ΤΗΝ ΗΘΕΛΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ. ΜΑΛΙΣΤΑ ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΑΚΟΜΗ ΣΑΛΙΑΡΙΖΟΥΝ ΜΕ ΤΟ ΠΕΡΙΦΗΜΟ "ΑΝ ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΕ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΤΩΝ ΣΚΟΠΙΩΝ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΤΟ ΕΦΕΥΡΟΥΜΕ" ΚΑΙ ΓΙΑ "ΜΑΞΙΛΑΡΙ" ΑΠΟΣΒΕΣΗΣ ΜΕΓΑΛΟΙΔΕΑΤΙΣΜΩΝ.

    ΕΧΕΙ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ. ΕΑΝ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΚΑΙ ΘΕΛΕΤΕ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΣΤΡΕΨΕΤΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΣΤΗΝ ΜΟΥΡΗ ΟΛΩΝ ΤΟΥΣ ΑΛΛΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΑΠΟΔΗ. ΠΩΣ;

    ΚΑΝΤΕ ΕΝΑ "ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΤΗΣ ΒΟΡΕΙΑΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ". ΖΗΤΗΣΤΕ ΞΚΑΙ ΑΠΑΙΤΗΣΤΕ ΕΝΩΣΗ ΤΗΣ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΝΤΕ ΓΡΑΦΕΙΑ, ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ, ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΤΕ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΥΠΑΡΧΟΥΣΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΑ. ΕΑΝ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΒΡΕΙΤΕ-ΦΤΙΑΞΤΕ. ΚΑΛΕΣΤΕ ΔΙΕΘΝΗ ΜΕΣΑ. ΠΕΙΤΕ ΠΟΣΟ ΣΑΣ ΑΛΛΑΖΕΙ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΣΑΣ, Η ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΗ ΣΛΑΒΟ-ΒΟΥΛΓΑΡΟΠΟΙΗΣΗ ΠΟΥ ΕΠΕΦΕΡΕ Η ΣΥΜΦΩΝΙΑ. ΚΛΑΥΤΕΙΤΕ -ΦΩΝΑΞΤΕ -ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΗΘΕΙΤΕ -ΑΠΕΙΛΗΣΤΕ -ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ -ΟΡΓΑΝΩΘΕΙΤΕ.

    ΑΛΛΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΛΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΝΑ ΠΙΣΤΕΥΕΤΕ ΚΑΙ ΝΑ ΒΑΣΙΖΕΤΕ ΕΛΠΙΔΕΣ ΣΕ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΑ ΚΑΙ ΜΑΛΑΚΙΕΣ ΠΟΥ ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ ΔΕΞΙΑ ΚΑΙ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΚΑΙ ΣΕ ΤΕΛΕΙΩΜΕΝΕΣ ΑΙΣΧΡΕΣ ΠΟΡΝΕΣ ΟΠΩΣ Η ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ , ΟΙ ΚΑΜΜΕΝΟΙ , ΟΙ ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΙ , ΟΙ ΚΑΤΖΑΚΗΔΕΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΚΙ ΕΓΩ ΠΟΙΟΙ ΑΛΛΟΙ.

    ReplyDelete
  11. Anonymous28/1/19 15:47

    ΔΗΛΑΔΗ ΓΙΑ ΔΕΚΑΕΤΕΙΕΣ ΘΑ ΚΟΥΒΑΛΑΜΕ ΝΕΡΟ ΜΕ ΤΟ ΚΟΦΙΝΙ.......
    ΚΑΤΙ ΣΑΝ ΤΗΝ Μ. ΑΣΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ.......

    ΕΧΩ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΟΤΙ ΟΛΑ ΕΧΟΥΝ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ .

    ΕΙΧΑ ΔΕΙ ΜΙΑ ΕΚΠΟΜΠΗ ΣΤΟ ΤΕΡΡΑ ΙΓΚΟΓΝΙΤΑ ΠΟΥ ΕΙΠΑΝ ΟΤΙ ΣΤΗΝ ΣΥΝΘΗΚΗ ΤΗΣ ΓΙΑΛΤΑΣ ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟΝ Η ΑΤΤΙΚΗ ...........

    ΕΥΤΥΧΩΣ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ Ο ΘΑΝΑΤΟΣ ΚΑΙ ΘΑ ΓΛΥΤΩΣΩ ΚΑΠΟΤΕ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΠΑΡΑΝΟΙΑ ΤΥΠΟΥ ΒΑΒΕΛ ...........

    ReplyDelete
  12. Anonymous28/1/19 16:10

    ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΜΕΝΟΥΣ:

    «Η Κρήτη δε γνώρισε ακόμα οικονομική κρίση (λόγω τουρισμού και αξιόλογης γεωγραφικής θέσης). Τώρα ήρθε η σειρά της. Η πλειοψηφία των Κρητικών ψήφισε την προλεταριοποίηση του (“κουμουνισμό”/νεοαριστερά), παρόλο που οι κάτοικοι του νησιού ανήκουν στη μέση αστική ή/και ανώτερη μέση αστική τάξη! Οι σημερινοί Κρητικοί έχουν εξελιχθεί σε αξιόλογους επιχειρηματίες αποδεικνύοντας εμπράκτως το ελληνικό επιχειρηματικό δαιμόνιο στις business, γιαυτό και θα κληθούν να πληρώνουν υψηλότερους φόρους για να χρηματοδοτηθούν επαρκώς τα οικογενειακά επιδόματα των νεοεισερχομένων εισβολέων για την αναπαραγωγή τους (http://www.iefimerida.gr/news/385366/apokalypsi-kai-xenoi-apo-172-ypikootites-piran-koinoniko-merisma) προς αντικατάσταση των ντόπιων γηγενών Κρητικών και Δυτικών γενικότερα!»
    (ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΟ ΣΧΟΛΙΟ INFOteller - Δεκ 2017)

    ΣΗΜΕΡΑ ΔΙΑΒΑΖΟΥΜΕ:

    Προς… πώληση 105 ξενοδοχεία της Κρήτης
    (ΛΟΓΩ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑΣ.....ΜΑΝΤΕΨΤΕ ΠΟΥ ΠΗΓΑΙΝΟΥΝ ΤΑ ΕΣΟΔΑ ΤΗΣ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑΣ!)
    https://www.neakriti.gr/article/kriti/1533595/pros-polisi-105-xenodoheia-tis-kritis/

    ΣΧΕΤΙΚΑ:

    Ο τεμαχισμός της Ελληνικής ΑΟΖ μετά απο αυτονομήσεις περιοχών
    https://isxys.blogspot.com/2016/11/blog-post_792.html

    INFOteller

    ReplyDelete
  13. 28/1/19 15:47

    ΕΛΠΙΖΩ ΟΧΙ ΓΙΑ ΔΕΚΑΕΤΙΕΣ. ΠΑΝΤΩΣ ΜΕΧΡΙ ΕΔΩ ΦΤΑΣΑΜΕ ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΜΑΛΑΚΙΕΣ ΓΙΑ ΔΕΚΑΕΤΙΕΣ ....
    ΤΟ ΘΕΜΑ ΓΕΝΙΚΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ. ΕΑΝ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΗΤΑΝ ΟΜΟΙΓΕΝΕΣ ΘΑ ΕΙΧΕ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ. ΟΙ ΑΛΒΑΝΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΤΟΥ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΧΟΝΤΕΣ ΒΟΥΛΓΑΡΙΚΑ ΔΙΑΒΑΤΗΡΙΑ ΘΑ ΤΟ ΚΡΑΤΗΣΟΥΝ ΑΝΟΙΧΤΟ.

    ΕΞΑΡΤΑΤΑΙ ΤΙ ΕΙΔΟΥΣ ΘΑΝΑΤΟΣ ΕΝΝΟΕΙΣ... ΟΡΙΣΤΙΚΟΣ ΤΕΛΕΣΙΔΙΚΟΣ ΘΑΝΑΤΟΣ ΣΠΑΝΙΩΣ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ. ΑΝ ΕΝΝΟΕΙΣ ΑΠΛΑ ΝΑ ΑΦΗΣΕΙΣ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΖΩΗ , ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΟΥΤΕ ΤΩΝ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΩΝ ΣΟΥ, ΟΥΤΕ ΤΩΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΩΝ ΣΟΥ ΟΥΤΕ ΤΙΠΟΤΑ. ΚΑΠΟΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΠΑΡΑΝΟΙΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΑΝΤΟΥ ... ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΚΑΙ ΕΚΕΙ ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑΚΤΟΠΟΙΗΜΕΝΑ... ΕΞΑΡΤΑΤΑΙ...

    ReplyDelete
  14. Anonymous28/1/19 17:33

    Μετά τον θάνατο σε περιμένει η ίδια κατάσταση οπως προτου την γέννηση σου. Το τίποτα

    ReplyDelete
  15. 28/1/19 17:33

    ΙΣΧΥΡΩΣ ΝΟΜΙΖΩ ΠΩΣ ΤΟ ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕΙ ΚΑΤΙ.
    ΕΠΙΣΗΣ ΤΟ ΚΑΤΙ, ΣΠΑΝΙΩΣ (ΣΧΕΔΟΝ ΠΟΤΕ ΚΑΙ ΜΕ ΠΟΛΥ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΕΣ ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΕΙΣ) ΚΑΤΑΛΗΓΕΙ ΣΤΟ ΤΙΠΟΤΑ, ΑΝ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΠΑΛΙ ΥΠΕΡΒΟΛΗ ΕΙΝΑΙ ΔΙΟΤΙ ΠΑΛΙ ΚΑΤΙ ΑΠΟΜΕΝΕΙ ΑΛΛΑ ΤΟΣΟ ΔΙΑΣΚΟΡΠΙΣΜΕΝΟ ΠΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΟΝΟΜΑΣΤΕΙ "ΚΑΤΙ" ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΥΜΠΥΚΝΩΘΕΙ ΣΕ ΚΑΠΟΙΑ ΔΙΑΣΤΑΣΗ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΑΠΕΙΡΟΕΛΑΧΙΣΤΑ.

    ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΤΟ ΘΑ ΣΕ ΤΕΛΕΙΩΣΩ , ΘΑ ΣΕ ΕΞΑΦΑΝΙΣΩ, ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΘΑ ΣΕ ΔΙΑΛΥΣΩ, ΘΑ ΣΕ ΑΠΟΣΥΜΠΥΚΝΩΣΩ ΣΕ ΤΕΤΟΙΟ ΒΑΘΜΟ ΣΕ ΤΟΣΕΣ ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ ΣΕ ΤΟΣΟΥΣ ΧΡΟΝΟΥΣ ΠΟΥ ΑΝΤΕ ΝΑ ΞΑΝΑ ΜΑΖΕΨΕΙΣ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΙΑ ΣΟΥ. ΔΥΣΑΡΕΣΤΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ. ΔΕΝ ΑΦΟΡΑ ΠΑΝΤΩΣ ΤΟΝ ΚΟΙΝΟ ΘΑΝΑΤΟ ΠΟΥ ΒΙΩΝΟΥΝ ΤΑ ΕΜΒΙΑ ΟΝΤΑ. ΜΙΑ ΥΛΙΚΗ ΔΙΑΛΥΣΗ ΥΦΙΣΤΑΜΕΘΑ, ΣΕ ΜΙΑ ΔΙΑΣΤΑΣΗ, ΑΥΤΗΝ ΤΩΡΑ, ΑΛΛΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ ΟΝΤΟΛΟΓΙΚΗΣ ΥΠΑΡΞΕΩΣ ΜΑΣ ΠΥΚΝΩΝΟΝΤΑΙ ΣΕ ΑΛΛΑ ΕΠΙΠΕΔΑ, ΣΕ ΑΛΛΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ.

    ΚΑΤΑ ΤΙΣ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ ΣΚΕΥΟΣ ΣΥΛΛΟΓΗΣ ΤΩΝ ΠΥΚΝΩΜΕΝΩΝ "ΚΟΜΜΑΤΙΩΝ" ΤΗΣ ΥΠΑΡΞΕΩΣ ΜΑΣ ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ ΕΙΝΑΙ Η ΨΥΧΗ. ΑΦΟΥ ΟΜΟΝΟΟΥΝ ΣΤΗΝ ΥΠΑΡΞΗ ΤΗΣ , ΟΛΟΙ , ΠΑΝΤΟΥ ΚΑΙ ΠΑΝΤΑ, ΜΑΛΛΟΝ ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΝ ΛΑΘΟΣ. ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΑΝ ΚΑΝΟΥΝ ΛΑΘΟΣ ΠΡΟΤΙΜΩ ΝΑ ΝΟΜΙΖΩ , ΝΑ ΘΕΩΡΩ , ΝΑ ΔΕΧΟΜΑΙ ΑΥΤΟ, ΩΣ ΠΙΘΑΝΟΤΕΡΟ ΤΗΣ ΔΙΚΗΣ ΣΟΥ ΕΞΗΓΗΣΕΩΣ. ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΣΗΜΑΣΙΑ ΟΜΩΣ ΑΥΤΑ , ΤΩΡΑ.

    ΘΑΝΑΤΟΣ ΕΝ ΖΩΗ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ Η ΑΠΟΛΥΤΗ ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΑΠΟ ΤΑ ΚΟΙΝΑ ΤΟΥ ΒΙΟΥ, ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΟΣ ΓΕΝΙΚΑ. ΣΦΑΛΙΑΡΕΣ ΤΡΩΜΕ , ΠΛΗΓΜΑΤΑ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ , ΜΑΖΕΥΟΥΜΕ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ. ΓΙΑΤΙ; ΑΠΟ ΠΕΙΣΜΑ, ΓΙΑ ΤΟ ΓΑΜΩΤΟ , ΓΙΑΤΙ ΕΤΣΙ ΠΡΕΠΕΙ, ΓΙΑΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΛΛΗΝΕΣ , ΓΙΑΤΙ... ΓΙΑΤΙ.. ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΓΙΑΤΙ , ΔΙΑΛΕΞΕ ΕΝΑ ή ΒΡΕΣ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΟΥ. ΜΗΝ ΤΑ ΠΑΡΑΤΑΣ ΟΜΩΣ.

    ΔΕΝ ΞΕΡΩ , ΠΡΟΤΕΙΝΩ...

    ReplyDelete
  16. Anonymous28/1/19 18:19

    ΔΙΚΑΙΩΣ ΣΕ ΕΧΩ ΣΑΝ ΞΕΧΩΡΙΣΤΟ ΔΗΛΑΔΗ ΟΤΙ - ΤΟ΄ΧΕΙΣ -
    ΣΟΥ ΕΞΗΓΩ ΛΟΙΠΟΝ ΟΤΙ ΕΑΝ ΕΧΕΙ ΕΡΘΕΙ Η ΜΕΓΑΛΗ ΣΤΙΓΜΗ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΕΔΩ ΚΑΤΩ ΕΙΝΑΙ ΤΥΧΗ ΠΟΥ ΘΑ ΦΕΥΓΕΙΣ .............

    ReplyDelete
  17. Anonymous29/1/19 01:44

    "ΜΙΑ ΥΛΙΚΗ ΔΙΑΛΥΣΗ ΥΦΙΣΤΑΜΕΘΑ, ΣΕ ΜΙΑ ΔΙΑΣΤΑΣΗ, ΑΥΤΗΝ ΤΩΡΑ, ΑΛΛΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ ΟΝΤΟΛΟΓΙΚΗΣ ΥΠΑΡΞΕΩΣ ΜΑΣ ΠΥΚΝΩΝΟΝΤΑΙ ΣΕ ΑΛΛΑ ΕΠΙΠΕΔΑ, ΣΕ ΑΛΛΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ. ΣΚΕΥΟΣ ΣΥΛΛΟΓΗΣ ΤΩΝ ΠΥΚΝΩΜΕΝΩΝ "ΚΟΜΜΑΤΙΩΝ" ΤΗΣ ΥΠΑΡΞΕΩΣ ΜΑΣ ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ ΕΙΝΑΙ Η ΨΥΧΗ "

    Μα δε μπορεις να το αποδειξεις αυτο. Μπορεις; Οχι. Κανενας δε μπορει. Αρα;

    "ΑΦΟΥ ΟΜΟΝΟΟΥΝ ΣΤΗΝ ΥΠΑΡΞΗ ΤΗΣ , ΟΛΟΙ , ΠΑΝΤΟΥ ΚΑΙ ΠΑΝΤΑ, ΜΑΛΛΟΝ ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΝ ΛΑΘΟΣ."

    Ε και; Καποτε ολοι ομονοουσαν οτι η γη ειναι επιπεδη. Και τι με αυτο; Κανανε λαθος.

    "ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΑΝ ΚΑΝΟΥΝ ΛΑΘΟΣ ΠΡΟΤΙΜΩ ΝΑ ΝΟΜΙΖΩ , ΝΑ ΘΕΩΡΩ , ΝΑ ΔΕΧΟΜΑΙ ΑΥΤΟ, ΩΣ ΠΙΘΑΝΟΤΕΡΟ ΤΗΣ ΔΙΚΗΣ ΣΟΥ ΕΞΗΓΗΣΕΩΣ"

    Δηλαδη στρουθοκαμηλιζεις;

    "ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΣΗΜΑΣΙΑ ΟΜΩΣ ΑΥΤΑ , ΤΩΡΑ."

    Πως δεν εχουν; Τα υπαρξιακα ζητηματα ειναι τα πιο σημαντικα. Παντα ηταν.

    "ΘΑΝΑΤΟΣ ΕΝ ΖΩΗ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ Η ΑΠΟΛΥΤΗ ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΑΠΟ ΤΑ ΚΟΙΝΑ ΤΟΥ ΒΙΟΥ, ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΟΣ ΓΕΝΙΚΑ."

    Καποιοι φιλοσοφοι αυτο το κανανε τροπο ζωης και το διδασκανε στους μαθητες τους.

    "ΔΕΝ ΞΕΡΩ , ΠΡΟΤΕΙΝΩ..."

    Γιατι δεν προτεινεις το προφανες; Οτι μας τρωνε τα σκουληκια και παπαλα.

    ReplyDelete
  18. 29/1/19 01:44

    - Μα δε μπορεις να το αποδειξεις αυτο. Μπορεις; Οχι. Κανενας δε μπορει. Αρα;
    ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΩ ΤΗΝ ΛΕΞΗ "ΝΟΜΙΖΩ" ΚΑΙ ΟΧΙ ΞΕΡΩ. ΔΕΝ ΞΕΡΩ.

    - Ε και; Καποτε ολοι ομονοουσαν οτι η γη ειναι επιπεδη. Και τι με αυτο; Κανανε λαθος.
    ΟΥΔΕΠΟΤΕ ΟΛΟΙ ΟΜΟΝΟΟΥΣΑΝ ΣΕ ΚΑΤΙ "ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΟ" - "ΥΠΕΡΦΥΣΙΚΟ" ΠΛΗΝ ΤΗΣ ΥΠΑΡΞΕΩΣ ΤΗΣ ΨΥΧΗΣ.

    - Δηλαδη στρουθοκαμηλιζεις;
    ΤΟ ΝΟΜΙΖΩ-ΕΙΣΗΓΟΥΜΑΙ-ΠΡΟΤΕΙΝΩ -ΕΞΕΤΑΖΩ -ΕΠΕΞΕΡΓΑΖΟΜΑΙ -ΣΚΕΠΤΟΜΑΙ ΔΕΝ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΣΤΡΟΥΘΟΚΑΜΗΛΙΖΩ. ΣΤΡΟΥΘΟΚΑΜΗΛΙΖΩ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΝΑ ΑΠΟΦΕΥΓΩ ΚΑΠΟΙΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΝΑ ΕΠΙΛΕΓΩ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟ ΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ ΝΑ ΤΟ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΩ. ΝΑ ΚΑΝΩ ΠΩΣ ΔΕΝ ΑΚΟΥΣΑ ΔΕΝ ΕΙΔΑ Κ.Λ.Π

    - Πως δεν εχουν; Τα υπαρξιακα ζητηματα ειναι τα πιο σημαντικα. Παντα ηταν.
    ΤΑ ΜΟΝΑ ΥΠΑΡΞΙΑΚΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΣΗΜΑΣΙΑ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΒΙΟΛΟΓΙΚΟ, ΕΝΖΩΟ ΔΛΔ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ, ΕΙΝΑΙ Η ΑΜΥΝΑ Η ΤΡΟΦΗ ΚΑΙ Η ΑΝΑΠΑΡΑΓΩΓΗ. ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΠΙΦΑΝΕΙΑΚΑ ΚΑΙ ΑΤΕΧΝΩΣ ΣΥΖΗΤΟΥΜΕ ΕΔΩ, ΕΙΝΑΙ ΜΕΤΑ-ΥΠΑΡΞΙΑΚΟ ΖΗΤΗΜΑ ΚΑΙ ΩΣ ΤΕΤΟΙΟ ΕΧΕΙ ΑΚΑΔΗΜΑΙΚΗ-ΦΙΛΟΣΟΦΙΚΗ-ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΗ ΣΗΜΑΣΙΑ ΜΟΝΟΝ. ΕΝΑΣΧΟΛΗΣΗ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΟΤΑΝ ΕΧΟΥΝ ΛΥΣΕΙ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΣΟΒΑΡΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΤΟΥΣ. ΠΑΝΤΩΣ ΕΧΟΥΝ ΣΗΜΑΣΙΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΤΑ "ΜΕΤΑ-ΥΠΑΡΞΙΑΚΑ", ΔΙΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΠΡΩΤΑ ΠΟΥ ΣΥΖΗΤΟΥΝ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΟΤΑΝ ΑΙΣΘΑΝΟΝΤΑΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΓΕΜΑΤΗ ΚΟΙΛΙΑ.
    ΜΕ ΤΟ "ΤΩΡΑ" ΣΤΗΝ ΓΡΑΦΗ ΜΟΥ, ΕΝΝΟΟΥΣΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΨΥΧΗΣ, ΤΗΝ ΩΡΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ Η ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΣΟΒΑΡΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΕΑΝ ΔΕΝ ΤΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΟΥΜΕ ΔΙΑΚΙΝΔΥΝΕΥΟΥΜΕ ΤΗΝ ΒΙΟΛΟΓΙΚΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΜΑΣ. ΑΡΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΠΡΩΤΟΓΕΝΗ ΚΑΙ ΕΠΕΙΓΟΝΤΑ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΤΩΡΑ.

    - Καποιοι φιλοσοφοι αυτο το κανανε τροπο ζωης και το διδασκανε στους μαθητες τους.
    ΕΙΝΑΙ ΝΟΜΙΖΩ ΣΑΦΕΣ ΠΩΣ ΕΓΩ ΔΕΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΩ ΤΙΣ ΘΕΩΡΙΕΣ ΑΥΤΩΝ ΤΩΝ ΦΙΛΟΣΟΦΩΝ.

    - Γιατι δεν προτεινεις το προφανες; Οτι μας τρωνε τα σκουληκια και παπαλα.
    ΔΙΟΤΙ ΤΟ ΠΡΟΦΑΝΕΣ ΔΕΝ ΠΡΟΤΕΙΝΕΤΑΙ. ΕΙΝΑΙ ΕΜΦΑΝΕΣ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΩΣ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΚΟΙΝΗΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗΣ ΤΩΝ 5 ΚΥΡΙΩΝ ΑΙΣΘΗΣΕΩΝ ΜΑΣ. ΤΟ ΠΡΟΦΑΝΕΣ ΕΙΝΑΙ ΑΜΕΣΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΙΜΟ. ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΣΥΝΗΘΩΣ ΠΡΟΤΕΙΝΕΤΑΙ, ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΘΕΩΡΙΑ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΕΙΤΕ ΝΑ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΘΕΙ ΕΙΤΕ ΝΑ ΔΙΑΨΕΥΣΘΕΙ. ΤΟ ΜΗ ΠΡΟΦΑΝΕΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΚΑΙ "ΠΛΑΚΑ". ΕΙΝΑΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ-ΧΙΛΙΑΔΩΝ ΜΗ ΠΡΟΦΑΝΗ ΠΡΑΓΜΑΤΑ (ΜΗ ΑΝΤΙΛΗΨΙΜΑ ΑΜΕΣΑ ή ΕΜΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΙΣΘΗΣΕΙΣ ΜΑΣ) ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΟΙ ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ ΣΙΓΑ-ΣΙΓΑ ΑΝΑΚΑΛΥΠΤΟΥΝ.

    ReplyDelete
  19. Anonymous29/1/19 18:40

    ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΜΑΤΑΙΑ. ΕΧΕΙ ΔΙΚΙΟ Ο ΦΙΛΟΣ ΠΑΡΑΠΑΝΩ. ΖΟΥΜΕ ΣΕ ΒΑΒΕΛ. ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΑΛΛΑΖΕΙ ΟΥΤΕ ΣΩΖΕΤΑΙ ΚΑΝΕΝΑΣ. ΤΑ ΙΔΙΑ ΠΑΝΤΕΛΑΚΗ ΜΟΥ ΤΑ ΙΔΙΑ ΠΑΝΤΕΛΗ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΛΑ ΕΔΩ ΚΑΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΧΡΟΝΙΑ. ΟΛΟΙ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝΕ ΝΑ ΠΙΑΣΟΥΝ ΤΗΝ ΚΑΛΗ. ΕΥΤΥΧΩΣ ΘΑ ΠΕΘΑΝΟΥΜΕ ΝΑ ΗΣΥΧΑΣΟΥΜΕ. ΤΟ ΜΟΝΟ ΘΛΙΒΕΡΟ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΔΕ ΖΗΣΑΜΕ ΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ ΚΑΙ ΟΥΤΕ ΘΑ ΤΗ ΖΗΣΟΥΜΕ ΟΣΟ ΚΑΙ ΑΝ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΟΥΜΕ. ΘΑ ΠΕΘΑΝΟΥΜΕ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΓΙΑΤΙ ΓΕΝΝΗΘΗΚΑΜΕ ΚΑΙ ΤΙ ΜΑΣ ΕΧΕΙ ΣΥΜΒΕΙ. ΕΙΝΑΙ ΣΑΝ ΝΑ ΒΛΕΠΕΙΣ ΕΝΑΝ ΦΥΛΑΚΙΣΜΕΝΟ ΣΤΟΝ ΚΟΡΥΔΑΛΟ ΝΑ ΣΟΥ ΛΕΕΙ ΟΤΙ ΝΙΩΘΕΙ ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΚΑΙ ΟΤΙ ΖΕΙ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ.

    ReplyDelete
  20. Anonymous29/1/19 19:37

    Το τίποτα προτού την γέννηση μας δεν ήταν αιώνιο. Διακόπηκε με την γέννηση μας. Άρα ακόμη και αν μετά από αυτή την ζωή βρεθούμε ξανά στο "τίποτα", δεν υπάρχει εγκύηση οτι αυτό το τίποτα θα είναι αιώνιο. Μπορεί να ξανά διακοπεί αυτή η κατάσταση με μια νέ γέννηση μας, ίσως σε μια άλλη οντολογική μορφή.

    Οι αρχαίοι μας πρόγονοι δεν πίστευαν στο τίποτα. Το τίποτα είναι απλά η απουσία ύπαρξης, η απουσία του κάτι.

    Στο τίποτα πιστεύουν οι εβραίοι και γενικά οι ασιατικοί λαοί. Αυτοί διασκορπούν το δηλητηριωδες πνεύμα του υλισμού και μηδενισμού. Σε αντιδιαστολή βρίσκεται το πνεύμα του φωτεινού άριου Έλλην ο οποίος σκορπίζει το πνεύμα της δημιουργίας, του ιδεαλισμού και των ανώτερων ιδανικών.

    Βλάχος

    ReplyDelete
  21. Anonymous4/2/19 14:26

    Ο πλωτός διάδρομος από το Αιγαίο ως τον Δούναβη.Η βαλκανική και ευρωπαϊκή διάσταση του καναλιού Μοράβα-Αξιού*

    https://ivan-2-google.blogspot.com/2018/02/blog-post_89.html

    ReplyDelete