23/12/2018

Τουρκική παράνομη Navtex μέχρι και την …Κρήτη

ΚΟΥΡΗΤΗΣ: Προσωπικά έχω βαρεθεί κάθε φορά που οι τούρκοι προβαίνουν σε επιθετικές κινήσεις παραβάσεις, παραβιάσεις κ.λ.π, όλοι (πολιτικόι, στρατιωτικοί, δημοσιογράφοι, ειδικοί κ.λ.π) να τρέχουν να με ενημερώσουν στο που οφείλονται αυτές και όχι στο τί έκαναν πρακτικά για να τις εμποδίσουν ή ακόμη καλύτερα στο τι θα κάνουν ώστε να μην ξανασυμβούν. Λες και η ορθή αναγνώριση των τουρκικών προθέσεων τους απαλλάσει από την λήψη των απαραίτητων μέτρων για την ανάσχεση, διακοπή και αντιστροφή της τουρκικής επιθετικότητος.

Ο χάρτης δείχνει τις περιοχές που εχει αναγγειλει η Ελληνικη NAVTEX για την πραγματοποιηση των ασκήσεων της Καναδικής φρεγατας Η Τουρκία θεωρεί ότι αφορουν περιοχη δικης της αρμοδιότητας.

Την αρμοδιότητα έκδοσης NAVTEX μέχρι και νότια της Ρόδου και της Κρήτης διεκδικεί η Τουρκία στο πλαίσιο της γενικευμένης αμφισβήτησης ελληνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων και αρμοδιοτήτων, συνεχίζοντας την έμπρακτη εφαρμογή του δόγματος της «Γαλάζιας Πατρίδας». Με τις κινήσεις αυτές οι τουρκικές Αρχές επιχειρούν να δημιουργήσουν σύγχυση και να υπονομεύσουν την άσκηση κυριαρχικών δικαιωμάτων και αρμοδιοτήτων της χώρας ακομη και σε περιοχές που μεχρι τώρα, επισήμως τουλάχιστον, δεν έχει εκδηλωθεί τουρκική αμφισβήτηση…

Η νεα αντιπαράθεση μάλιστα αφορά δραστηριότητες καναδικής φρεγάτας η οποία βρίσκεται στην Μεσόγειο στο πλαίσιο της καναδικής συνεισφοράς σε αποστολές και επιχειρήσεις του ΝΑΤΟ. Αργά το βραδυ της Παρασκευής οι τουρκικές Αρχές εξέδωσαν NAVTEX 1388/18 με την οποία δηλώνουν ότι οι NAVWARN ΗΑ53 και ΚΑ02 που ειχαν εκδώσει οι σταθμοί του Ηρακλείου και της Κέρκυρας έχουν εκδοθεί από «αναρμοδίους» σταθμούς καθώς οι Αναγγελίες αφορούν περιοχές «της τουρκικής ευθύνης για έκδοση Αναγγελιών” και αυτό μαλιστα έγινε όπως ισχυρίζονται «χωρις τον προηγούμενο συντονισμό με τις τουρκικές Αρχές». Η Τουρκική NAVTEX υποστηρίζει ακομη ότι ο Σταθμός της Αττάλειας «είναι ο μόνος εξουσιοδοτημένος σταθμός στην περιοχή» και συστήνεται “όλα τα μηνύματα NAVTEX να συντονίζονται με τις τουρκικές Αρχές για την ασφάλεια των ναυτιλομένων»

Οι δυο ελληνικές NAVTEX που εκδόθηκαν από τους Σταθμούς του Ηρακλείου και της Κέρκυρας (και είναι ταυτόσημες καθώς αφορούν περιοχές και του Ιονίου και του Νοτιοανατολικού Κρητικού) αφορούν εργασίες ρυμούλκησης και βύθισης σόναρ από το σκάφος HMCS VILLE DE QUEBEC σε περιοχές που εμπίπτουν προφανέστατα σε ελληνική αρμοδιότητα και δικαιοδοσία.

https://hellasjournal.com/2018/12/toyrkiki-paranomi-navtex-mechri-kai-tin-kriti-gia-ergasies-poy-aforoyn-to-nato/


No comments :

Post a Comment