7.12.18

«Κόβονται» από τη διδακτέα ύλη Μακεδονικός Αγώνας και Παύλος Μελάς

Την ύλη που αφορά τον Μακεδονικό Αγώνα και τον Παύλο Μελά περικόπτει το Υπουργείο Παιδείας από το μάθημα της Ιστορίας για τους μαθητές της Γ' Λυκείου. Το υπουργείο Παιδείας σε έγγραφό του παραθέτει αναλυτικό οδηγό σχετικά με τα κεφάλαια της Ιστορίας που πρέπει να διδαχθούν οι μαθητές της Γ Λυκείου και κατ' επέκταση ποια είναι αυτά που μένουν εκτός διδακτέας ύλης. Εμβληματικές προσωπικότητες όπως ο Παύλος Μελάς, ο Γερμανός Καραβαγγέλης, αλλά και ολόκληρος ο Μακεδονικός Αγώνας μένουν... εκτός ύλης όπως συνάγεται από το έγγραφο του Υπουργείου προς τις Περιφερειακές Διευθύνσεις Εκπαίδευσης, Συντονιστές Εκπαιδευτικού Έργου Δ.Ε. (μέσω των Περιφερειακών Διευθύνσεων Εκπαίδευσης), Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και Γενικά Λύκεια (μέσω των Διευθύνσεων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης).  

Και όλα αυτά την ώρα που ο Ζόραν Ζάεφ φέρεται να επιμένει σε «μακεδονική γλώσσα» και ταυτότητα, ενώ ακόμα δεν έχει ξεκαθαρίσει το θέμα με τις Επιτροπές που θα αφαιρέσουν τυχόν αλυτρωτικές αναφορές στα βιβλία της Ιστορίας στην πΓΔΜ.

https://www.liberal.gr/arthro/232092/epikairotita/2018/

ΣΧΕΤΙΚΟ: Αυτή είναι η νέα σχολική ιστορία των ιδεοληπτικών εθνομηδενιστών

1 comment :

Anonymous said...

να γιατι!
βαλτε το παντου και διαδωστε το να το μαθουν ολοι ειναι φοβερο!

Οι κομμουνιστές οφείλουν τόσο στα αισθήματα όσο και στις πράξεις τους να αποφεύγουν κάθε ενίσχυση σε όσους φρονούν εθνικά.
Δεν πρέπει να υπερασπίζουν την χώρα και τον λαό απ όπου κατάγονται.
Αντίθετα έχουν καθήκον να την προδίδουν.
Την μόνη χώρα που πρέπει να υπηρετούν και να υπερασπίζουν είναι η Σοβιετική Δημοκρατία!
Ολομέλεια της Κ.Δ.συνεδρ.Απριλίου 1931