03/12/2018

Η.Π.Α: Νέα προσωπίδα ασφαλείας σε περιβάλλον ΧΒΡΠ για πληρώματα ελικοπτέρων.

Η Πολεμική Αεροπορία των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής (ΗΠΑ) ολοκλήρωσε την εξέλιξη της βελτιωμένης προσωπίδας χημικής, βιολογικής, ραδιολογικής και πυρηνικής προστασίας (ΧΒΡΠ) για τα ιπτάμενα πληρώματα των ελικοπτέρων, παρέχοντας στις επιχειρησιακές μονάδες τη δυνατότητα να επιτύχουν τις πλήρεις επιχειρησιακές ικανότητες τους. Η νέας γενιάς προστατευτική προσωπίδα, επίσης γνωστή και ως η Κοινή Υπηρεσιακή Προσωπίδα Ιπταμένων – Περιστροφικής Πτέρυγας (JSAM RW), αντικαθιστά το παλιότερο σύστημα προσωπίδας Προστασίας Οφθαλμών και Αναπνοής Ιπταμένων (AERP) στα ελικόπτερα HH-60G Pave Hawk και UH-1N Huey. Η νέα προσωπίδα παρέχει στα πληρώματα ελικοπτέρων σημαντικά βελτιωμένη προστασία οφθαλμών, επιδερμίδας και αναπνοής και ενσωματώνει διόπτρες νυχτερινής παρατήρησης, δεν απαιτείται τροποποίηση των ελικοπτέρων, και διαθέτει κοινά χαρακτηριστικά για διυπηρεσιακή χρήση, πενταπλάσια αύξηση στον συντελεστή εφαρμογής, εξαπλάσια αύξηση στη διάρκεια ζωής της μπαταρίας και αφαιρούμενη πρόσοψη. Επιπλέον, η προσωπίδα παρέχει στα ιπτάμενα πληρώματα αυξημένο οπτικό πεδίο ώστε να διεξάγουν καλύτερα τις πολεμικές αποστολές σε περιβάλλον ΧΒΡΠ.

Ομάδες εξοικείωσης της προσωπίδας από το εκτελεστικό γραφείο κοινού προγράμματος χημικής, βιολογικής, ραδιολογικής και πυρηνικής προστασίας και τη Διοίκηση Αεροπορικών Επιχειρήσεων (ACC) εκπαίδευσαν το προσωπικό εξοπλισμού πληρωμάτων πτήσης (AFE) στη ρύθμιση του μεγέθους, τοποθέτηση και την εκτέλεση ελέγχων προληπτικής συντήρησης και εργασιών στην προσωπίδα JSAM RW. Εκπαίδευσαν επίσης τους χειριστές των ελικοπτέρων στον σωστό τρόπο χρήσης και τοποθέτησης της προσωπίδας. Μέχρι σήμερα, οι ομάδες εξοικείωσης έχουν εκπαιδεύσει περίπου 100 άτομα AFE και περίπου 75 ιπτάμενους.

“Με τα πρόσφατα και συνεχιζόμενα παγκόσμια γεγονότα, η ικανότητα της χώρας μας να πολεμάει αποτελεσματικά και να νικάει σε περιβάλλον που περιλαμβάνει όπλα μαζικής καταστροφής καθίσταται όλο και πιο σημαντική. Αυτη η προσωπίδα νέας γενιάς ειναι μια καλή είδηση για όλον τον κόσμο. Το σημαντικότερο, παρέχει στους μαχητές μας προστιθέμενη προστασία και επιχειρησιακές ικανότητες. Όμως επισημαίνει την αποστολή του AFLCMC στην συνεργασία με οργανισμούς εκτός της Πολεμικής Αεροπορίας. Αυτό το διυπηρεσιακό πρόγραμμα μας επέβαλε να συνεργαστούμε με τους ομόλογους μας στον Στράτο, το Ναυτικό και τους Πεζοναύτες ώστε να αντλήσουμε και εξισορροπήσουμε τις απαιτήσεις του συστήματος που να καλύπτουν όλα τα προφίλ αποστολών των υπηρεσιών. Παρά τις προκλήσεις, τα καταφέραμε.” δήλωσε ο Δρ Μοχάμεντ Μούγκαλ, αρχιμηχανικός του τμήματος Προστατευτικά Συστήματα ΧΒΡΠ του Κέντρου Διαχείρισης Κύκλου Ζωής Πολεμικής Αεροπορίας (AFLCMC ).

“Ως στιγμής, η Πολεμική Αεροπορία έχει παραδώσει ήδη τις μάσκες JSAM RW σε περίπου δώδεκα αεροπορικές βάσεις σε όλον τον κόσμο. Η ανάπτυξη των νέων προσωπίδων ειναι σημαντική επειδή αντικαθιστούν τον εξοπλισμό που περιορίζει την ικανότητα των ιπτάμενων πληρωμάτων να εκτελέσουν την αποστολή τους. Η ανατροφοδότηση που λαμβάνω από τους χειριστές ειναι ότι λατρεύουν το σύστημα και ειναι ενθουσιασμένοι που παρέλαβαν αυτήν την νέα ικανότητα." δήλωσε ο Αντισυνταγματάρχης Ουίλιαμ Χολ, επικεφαλής υλικού Προστατευτικών Συστημάτων ΧΒΡΠ στο AFLCMC στο πεδίο δοκιμών Αμπερντίν στο Μέριλαντ.

https://www.proelasi.org/

No comments :

Post a Comment