06/12/2018

Η Ρωσία εγκαλεί την Κύπρο για στρατιωτικοποίηση του νησιού, ούτε λέξη για την τουρκική κατοχή

Με μια προκλητική ανάρτηση στο «Twitter» η εκπρόσωπος Τύπου του Υπουργείου Εξωτερικών της Ρωσίας, Μαρία Ζαχάροβα, εγκαλεί την Κύπρο ότι στρατιωτικοποιεί το νησί, και προειδοποιεί, εμμέσως πλην σαφώς, τη Λευκωσία να μην προχωρήσει σε βελτίωση των σχέσεων της με τις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ, διότι κάτι τέτοιο θα έχει συνέπειες. «Έχουμε επανειλημμένα καταστήσει σαφές στην κυπριακή ηγεσία ότι περαιτέρω στρατιωτικοποίηση της νήσου και η εμπλοκή της στα αμερικανικά και νατοϊκά σχέδια για την περιοχή αναπόφευκτα θα οδηγήσει σε επικίνδυνες και αποσταθεροποιητικές επιπτώσεις για την Κύπρο», αναφέρει χαρακτηριστικά η ανάρτηση της Ζαχάροβα.

https://defencereview.gr/i-rosia-egkalei-tin-kypro-gia-stratiotikopoiisi-toy-nisioy-oyte-lexi-gia-tin-toyrkiki-katochi/

Με γραπτή δήλωσή του, ο κ. Προδρόμου τονίζει «ότι ουδέποτε ήταν στόχος μας ούτε και τώρα επιδιώκουμε στρατιωτικοποίηση της Κύπρου». Ο κ. Προδρόμου, κάνοντας αναφορά στη γεωγραφική θέση της Κύπρου, επεσήμανε πως η Κυπριακή Δημοκρατία παρέχει διευκολύνσεις για ανθρωπιστικής φύσεως επιχειρήσεις και αυτό μόνο σε περιπτώσεις που κάποιες χώρες υποβάλουν σχετικό αίτημα ή και έχουν κάποια σχετική με το θέμα αυτό Συμφωνία ή Μνημόνιο (MOU) με την Κυπριακή Δημοκρατία.Στο σημείο αυτό ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επικαλέστηκε σχετικά στοιχεία που κατατέθηκαν από τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Χριστοδουλίδη στη Βουλή των Αντιπροσώπων. Το 2017 δόθηκαν από τη Δημοκρατία διευκολύνσεις σε αεροδρόμια της χώρας σε 672 περιπτώσεις και διευκολύνσεις ελλιμενισμού σε άλλες 225 στα λιμάνια της Κύπρου. Στη διάρκεια του φετινού χρόνου και μέχρι τις 29 Οκτωβρίου είχαν παραχωρηθεί διευκολύνσεις σε 212 περιπτώσεις στα αεροδρόμια και σε 207 περιπτώσεις στα λιμάνια της Κύπρου, καταλήγει η γραπτή δήλωση του Πρόδρομου Προδρόμου.

Ο Κύπριος ΥΠΕΞ, Νίκος Χριστοδουλίδης, με δική του πρωτοβουλία, επικοινώνησε τηλεφωνικώς με τον Ρώσο ομόλογο του, Σεργκέϊ Λαβρόφ.

ΑΜΠΕ

2 comments :

  1. Anonymous6/12/18 14:58

    Τα γαμημένα καθάρματα οι φίλοι μας οι ρώσοι! Α ρε πούστη πόσες φορές τσακώθηκα στα φόρουμς και τα μπλογκς με τους ρωσοκαμμένους τον καιρό της ρωσολατρείας. Και ακόμα δλδ τους δικαιολογούν!


    12G

    ReplyDelete
  2. Anonymous7/12/18 01:21

    Και με την Αμερικανολατρεία επί 70 Χρόνια τι κατάλαβες? Μήπως αυτοί δεν εργάζονταν και σεν εργάζονται για τον σιωνισμό? Την Μακεδονία μας Ρώσσοι την πούλησαν ή τα αμερικανοθρεμένα καθίκια και πρακτόρια του διεθνούς σιωνισμού? Ποιός μας έχωσε στα μνημόνια,οι Ρώσσοι ή τα κωλόπαιδα των Αμερικανικών κολεγίων που δεν γνωρίζουν από ποιόν πατέρα φύτρωσαν?

    ReplyDelete