12.12.18

Γεωδιαμόρφωση του πλανήτη την άνοιξη του 2019 ;

Οι επιστήμονες του Χάρβαρντ ξεκινούν πραγματικά ένα πείραμα γεωμηχανικής αποκλεισμού από τον ήλιο. Μια πρόταση για τον ψεκασμό των σωματιδίων στην ατμόσφαιρα ώστε να αντικατοπτρίζει το φως του ήλιου και τις χαμηλότερες θερμοκρασίες παίρνει το πράσινο φως. ... για να γεμίσουν την ατμόσφαιρα με σωματίδια που εμποδίζουν το φως του ήλιου να περάσει.

Οι ερευνητές σκοπεύουν να ψεκάσουν σωματίδια που αντανακλούν το ηλιακό φως στη στρατόσφαιρα, μια προσέγγιση που θα μπορούσε τελικά να χρησιμοποιηθεί για να μειώσει γρήγορα τη θερμοκρασία του πλανήτη. Η ιδέα είναι απλή: ψεκάστε ένα σωρό σωματίδια στη στρατόσφαιρα και θα δροσίσουν τον πλανήτη αντανακλώντας κάποιες από τις ακτίνες του Ήλιου πίσω στο διάστημα, με ένα έργο που ονομάζεται Πειραματικός Έλεγχος Διαταραχών Στρατοσφαιρικού Ελέγχου (SCoPEx). Με πολλούς τρόπους, η στρατόσφαιρα είναι ένα ιδανικό μέρος για να προσπαθήσουμε να κάνουμε την ατμόσφαιρα πιο αντανακλαστική. Τα μικρά σωματίδια που εγχύονται εκεί μπορούν να εξαπλωθούν σε όλη την υδρόγειο και να μείνουν ψηλά για δύο ή περισσότερα χρόνια. Εάν τοποθετηθούν στρατηγικά και τακτικά σε αμφότερα τα ημισφαίρια, θα μπορούσαν να δημιουργήσουν μια σχετικά ομοιόμορφη κουβέρτα που θα προστατεύει ολόκληρο τον πλανήτη.

Σε μια έκθεση τον περασμένο μήνα, η Διακυβερνητική Επιτροπή για την Κλιματική Αλλαγή [LLE: Verenigde Naties] πρότεινε ένα στόλο από αεροσκάφη που θα απελευθερώνουν σωματίδια θείου για να αντισταθμίσει περίπου 1,5 ° C της αύξησης της θερμοκρασίας για περίπου 1 δις $ έως $ 10 δισεκατομμύρια ευρώ ετησίως.

SPRAY AND PRAY Ο ψεκασμός αερολυμάτων στον ουρανό για να εμποδίσει τον ήλιο «θα μπορούσε να προκαλέσει υπερθέρμανση του πλανήτη HALT», αναγνωρίζουν οι ειδικοί. Το σχέδιο θα απαιτούσε την κατασκευή εξ ολοκλήρου νέων τύπων αεροσκαφών και θα κόστιζε περίπου 2 δισεκατομμύρια δολάρια ετησίως για να τρέξει, αν και οι συγγραφείς επικεντρώνονται περισσότερο στις πρακτικές πτυχές του σχεδίου παρά στο αν θα ήταν επιθυμητό

Μερικοί επιστήμονες πιστεύουν ότι τα θειικά αερολύματα που θερμαίνονται από τον ήλιο στη στρατόσφαιρα ενδέχεται να επηρεάσουν την κίνηση του ρεύματος αεριωθουμένων, που θα μπορούσε να επηρεάσει σημαντικά τα καιρικά φαινόμενα. "Υπάρχουν όλα αυτά τα downstream αποτελέσματα που δεν καταλαβαίνουμε πλήρως", δήλωσε ο Frank Keutsch, ένας χημικός της ατμόσφαιρας στο Χάρβαρντ και ο κύριος ερευνητής της SCoPEx. "Στην πραγματικότητα δεν ξέρουμε τι θα κάνει ο ψεκασμός διοξειδίου του ασβεστίου, επειδή δεν υπάρχει στη στρατόσφαιρα", λέει ο Keutsch.

Ρίξτε μια ματιά στο ντοκιμαντέρ Η Μεγάλη Παγκόσμια Θερμαινόμενη Έκπληξη
Διαβάστε περισσότερες δημοσιεύσεις σε αυτή την ιστοσελίδα στην κατηγορία «Γεω-μηχανική» .

http://dia-kosmos.blogspot.com/2018/12/2019-de-terraforming-van-planeet-aarde.html

No comments :