22/11/2018

F-15IA για το Ισραήλ

Σύμφωνα με δημοσιεύματα από το Ισραήλ, τα οποία επικαλούνται κυβερνητικούς αξιωματούχους, η Ισραηλινή Πολεμική Αεροπορία θα αποκτήσει αριθμό νέων μαχητικών αεροσκαφών της έκδοσης F-15IA (Israeli Advanced). Σύμφωνα με τα ίδια δημοσιεύματα το πρώτο F-15IA αναμένεται να παραδοθεί το 2023. Εντωμεταξύ η χώρα θα συνεχίσει να παραλαμβάνει τα 50 F-35A Lightning II που έχει παραγγείλει.  Στην νέα έκδοση IA το F-15 θα μπορεί να μεταφέρει 13 τόνους πολεμικού φορτίου, ενώ θα ενσωματώνει προηγμένα ηλεκτρονικά και αισθητήρες και ραντάρ AESA. Θα είναι ταχύτερο, ποιο οικονομικό και με μεγαλύτερη ακτίνα δράσης.

Η προμήθεια θα χρηματοδοτηθεί από την ετήσια, δωρεάν αμερικανική βοήθεια προς το Ισραήλ, που για τα επόμενα 10 χρόνια θα είναι $ 38 δισεκατομμύρια ή $ 3,8 δισεκατομμύρια κατ’ έτος.

https://defencereview.gr/f-15ia-gia-to-israil/

ΚΟΥΡΗΤΗΣ: ΨΗΓΜΑ ΤΗΣ ΟΠΟΙΑΣ ΕΑΝ ΕΔΙΔΕΤΟ ΣΤΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ (Η ΟΠΟΙΑ ΛΕΚΤΙΚΑ ΕΧΕΙ ΑΝΑΓΟΡΕΥΘΕΙ ΣΕ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟ ΣΥΜΜΑΧΟ ΤΩΝ ΗΠΑ ΚΑΙ ΕΞΑΙΤΙΑΣ ΤΩΝ ΔΙΕΥΚΟΛΥΝΣΕΩΝ ΠΟΥ ΑΠΛΟΧΕΡΑ ΚΑΙ ΑΦΙΛΟΚΕΡΔΩΣ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ ΕΧΕΙ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΚΑΙ ΘΑ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ), ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΡΙΖΙΚΑ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΩΝ Ε.Δ ΤΗΣ.

No comments :

Post a Comment