27/11/2018

Το Ιράν θα θέσει σε υπηρεσία τρία νέα αντιτορπιλικά και ένα υποβρύχιο νέας κλάσης

Τα τελευταία χρόνια, το ιρανικό Ναυτικό έχει αυξήσει την παρουσία του στα διεθνή ύδατα για να ασφαλίσει τις θαλάσσιες πλόες και να προστατεύσει τα πλοία και πετρελαιοφόρα από τους πειρατές. Τρία νέα αντιτορπιλικά σύντομα θα ενταχθούν στο ιρανικό Ναυτικό, όπως μετέδωσε η ειδησεογραφική υπηρεσία IRNA την Κυριακή, επικαλούμενη τον Ναύαρχο Χοσείν Χανζάντι. Συμφωνά με τον Χανζάντι, τα Σαχάντ και Ντένα θα αναπτυχθούν στα νότια ύδατα της χώρας, ενώ το Νταμαβάντ θα αποσταλεί στον Βόρειο Στόλο. Όλες οι αναπτύξεις έχουν προγραμματιστεί να ολοκληρωθούν εντός των επόμενων τεσσάρων μηνών.

Το Σαχάντ, το οποίο μπορεί να μεταφέρει ναρκοθηρευτικά ελικόπτερα, έχει προγραμματιστεί να εισέλθει στην ενεργό υπηρεσία μαζί με τον Νότιο Στόλο κατά τη διάρκεια της τελετής για τον εορτασμό της Ημέρας του Ναυτικού στο τέλος αυτής της εβδομάδας.  “Σήμερα, το Σαχάντ προτάθηκε για την μεγαλη αποστολή,” δήλωσε ο Ναύαρχος Χανζάντι, προσθέτοντας ότι το Νταμαβάντ θα πλεύσει μετά την ανακατασκευή για την εγκατάσταση βελτιωμένων ικανοτήτων πρόωσης, σταθερότητας και ελιγμού.
Το Ντένα, το τελευταίο που θα εισέλθει σε υπηρεσία, αυτή την στιγμή δέχεται τον οπλισμό και εξοπλισμό του, δήλωσε ο Χανζάντι.
Πρόσθεσε οτι το Φατιχ, το νέας κλάσης υποβρύχιο που διαθέτει εξελιγμένη και εγχώριας παραγωγής τεχνολογία, έχει προγραμματιστεί να εισέλθει στην υπηρεσία την επόμενη εβδομάδα, “πρόκειται να ξαφνιάσει τους εχθρούς μας κατά την είσοδο του στην ενεργό υπηρεσία.”

Το Ιράν, τα τελευταία χρόνια, έχει αναβαθμίσει σοβαρά την στρατιωτική δυναμικότητα του και έχει επιτύχει αυτάρκεια στην παραγωγή σημαντικού στρατιωτικού εξοπλισμού και υλικού.

http://www.proelasi.org/

No comments :

Post a Comment