17/11/2018

ΚΟΠΡΟΣΚΥΛΑ

    - Υπήρξαν νεκροί εντός του Πολυτεχνείου;
    Κανένα από τα πορίσματα που έχουν εκδοθεί δεν στοιχειοθέτησε την ύπαρξη νεκρού εντός του Πολυτεχνείου.

    - Τι αφορά η λίστα των 88 ονομάτων που διαβάζεται στην επέτειο του Πολυτεχνείου;
    Η συγκεκριμένη λίστα έχει συνταχθεί κυρίως από την Προοδευτική Ένωση Μητέρων Ελλάδας (Π.Ε.Μ.Ε), και αφορά τα θύματα ολόκληρης της επταετίας της δικτατορίας (1967-1974), όχι μόνο των περιστατικών της Εξέγερσης του Πολυτεχνείου.

    - Το Πολυτεχνείο έριξε την Χούντα;
    Η 21η Απριλίου έκλεισε τον κύκλο της την 8η Οκτωβρίου του 1973 με την λήξη των Στρατιωτικών Νόμων στις δύο τελευταίες πόλεις Αθήνα και Θεσσαλονίκη, την γενική αμνηστία και το κλείσιμο των εναπομεινάντων στρατοπέδων στα ξερονήσια και την μεταβατική κυβέρνηση με προσωρινό πρωθυπουργό τον Σπυρίδωνα Μαρκεζίνη για να οδηγήσει την Ελλάδα μέχρι τις εκλογές του Φεβρουαρίου του 1974.Άρα κατά την διάρκεια του τριημέρου 15,16,17 Νοεμβρίου του 1973, δεν υπήρχε καμμία Χούντα αλλά μεταβατική Κυβέρνηση.

    Με το Πολυτεχνείο, πέρα από τις φαντασιώσεις πολλών περί "λαϊκής επαναστάσεως", το μόνο που ..."κατάφεραν" ήταν να μην γίνουν οι προγραμματισμένες εκλογές. Επανέφεραν με τις πράξεις τους, το στρατιωτικό καθεστώς, δεν το έριξαν. Ακύρωσαν έτσι την πραγματοποίηση των εκλογών που είχαν προγραμματιστεί για την πρώτη Κυριακή του Φεβρουαρίου του 1974. (Κάποιοι προφανώς δεν ήθελαν να γίνουν εκλογές με τίποτα.) Μετά τα γεγονότα του Πολυτεχνείου την εξουσία έλαβε ο Ιωαννίδης με το κίνημα της 25ης Νοεμβρίου 1973 και έκατσε μέχρι τις 24 Ιουλίου του 1974, δηλαδή 8 μήνες μετά το Πολυτεχνείο. Ο Ιωαννίδης τελικά έπεσε από τα γεγονότα με την τουρκική εισβολή στην Κύπρο, όχι εξαιτίας του Πολυτεχνείου.

    ΟΣΟΙ ΘΕΛΕΤΕ ΔΙΑΒΑΣΤΕ: 

    1 comment :

    1. https://3.bp.blogspot.com/_SFZt0tl-B3U/Swcymf3os_I/AAAAAAAAot4/AWuMcPRhel8/s640/DAMANAKI2.bmp

      Άραγε αυτή η δήλωση είναι νοηματικά σωστή; Η λέξη εβραίος δεν δηλώνει θρήσκευμα; Διότι υπάρχουν και Ισραηλινοί που είναι εβραίοι, όπως υπάρχουν και εβραίοι που δεν είναι Ισραηλινοί. Συνεπώς, η άθεη είναι εβραία το θρήσκευμα; Ο -κατά τα άλλα λαλίστατος- Ανδρεουλάκος δεν μπορούσε, να απευθύνει αυτό το ερώτημα προς την γεννημένη εις την Κρήτη και μέλος του Κοινοβουλίου;

      ReplyDelete