30.11.18

Ψήφισμα του Δήμου Καντάνου-Σελίνου κατά των "εθνικιστικών" καταλήψεων

«Καταγγέλλουμε και καταδικάζουμε την προσπάθεια κομματικών ομάδων απ’ όπου κι αν προέρχονται να καπηλευτούν το συναίσθημα των εφήβων για να χειραγωγήσουν τους μαθητές της περιοχής μας σε ανιστόρητο και εθνικιστικό παραλήρημα είτε με πρόσχημα την ελληνικότητα της Μακεδονίας είτε ακόμη με τη διεκδίκηση της Βόρειας Ηπείρου. Οι ανήλικοι μαθητές των σχολείων μας δεν ρωτήθηκαν και δεν ψήφισαν σε γενικές συνελεύσεις τις ακραίες εθνικιστικές θέσεις που παρουσίασαν τα φασιστικά έντυπα. Οι μαθητές μας πρέπει να μείνουν μακριά από την τοξικότητα της εθνικιστικής ιδεολογίας, μακριά από το δηλητήριο του φασισμού. 
Ο Δήμος μας αποτελεί τόπο Ολοκαυτώματος, είναι Δήμος Έμβλημα της Αντίστασης στον Ολοκληρωτισμό των Ναζί. Οι Ναζί έκαψαν την Κάντανο, βομβάρδισαν τη Μονή, το Κουστογέρακο και το Λειβαδά για να παραδειγματίσουν τους κατοίκους της περιοχής μας και να κάμψουν την αντίστασή τους. Δεν ξεχνάμε το Φασισμό και το Ναζισμό, είμαστε υπερήφανοι για την Ιστορία του τόπου μας και δεν ξεχνάμε ότι ο φασισμός γεννάει το μίσος και τον πόλεμο. Δεν θα επιτρέψουμε σε κανένα υπερπατριώτη να δηλητηριάσει τις ψυχές των παιδιών με τον εθνικισμό και το μίσος για τους άλλους λαούς. Τα σχολεία της περιοχής μας είναι και πρέπει να παραμείνουν φυτώρια σκέψης, ενεργής συμμετοχής στα κοινά, χώρος έκφρασης ελεύθερου διαλόγου.
Το Δημοτικό Συμβούλιο του μαρτυρικού Δήμου Καντάνου-Σελίνου δηλώνει ότι τιμάμε την Ιστορία μας και αρνούμαστε να αφήσουμε την νεολαία του τόπου μας να γίνει φερέφωνο των ακραίων εθνικιστικών κύκλων, διατρανώνουμε με αυτό το ψήφισμα την πίστη μας στο διάλογο, στη Δημοκρατία, στην ειρηνική συνύπαρξη και συνεργασία με τους γειτονικούς λαούς».

ΚΟΥΡΗΤΗΣ: ΘΑΥΜΑΣΤΕ ..."ΛΟΓΙΚΗ"
1) "Οι ανήλικοι μαθητές των σχολείων μας δεν ρωτήθηκαν και δεν ψήφισαν σε γενικές συνελεύσεις"
2) "Τα σχολεία της περιοχής μας είναι και πρέπει να παραμείνουν φυτώρια σκέψης, ενεργής συμμετοχής στα κοινά, χώρος έκφρασης ελεύθερου διαλόγου."
3) "διατρανώνουμε με αυτό το ψήφισμα την πίστη μας στο διάλογο, στη Δημοκρατία"
4) "αρνούμαστε να αφήσουμε την νεολαία του τόπου μας να γίνει φερέφωνο των ακραίων εθνικιστικών κύκλων"
5) "Δεν θα επιτρέψουμε σε κανένα υπερπατριώτη να δηλητηριάσει τις ψυχές των παιδιών"
ΑΝ 1,2,3 ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΗ ΤΟΤΕ ΠΩΣ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΕΠΙΒΑΛΕΤΕ ΤΑ 4, 5; ΕΙΤΕ ΤΑ ΜΕΝ ΕΙΤΕ ΤΑ ΔΕ. ΚΑΙ ΤΑ ΔΥΟ ΜΑΖΙ, ΛΟΓΙΚΑ-ΝΟΗΜΑΤΙΚΑ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ.

ΠΕΡΑΝ ΑΥΤΟΥ...
"σε ανιστόρητο και εθνικιστικό παραλήρημα"
ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΕΝΝΟΟΥΝ ΤΟ... "Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ" ή "Β.ΗΠΕΙΡΟΣ ΓΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ".
ΑΥΤΟ ΞΕΚΑΘΑΡΑ ΔΕΙΧΝΕΙ ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΝΙΣΤΟΡΗΤΟΙ ΚΑΙ ΠΑΡΑΛΗΡΟΥΝ ΕΥΡΙΣΚΟΜΕΝΟΙ ΣΕ ΑΚΡΑΙΟ ΠΑΝΙΚΟ.

ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ...
Ο ΑΓΩΝΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΔΙΚΩΝ ΜΟΥ ΠΡΟΓΟΝΩΝ ΣΤΗΝ ΚΑΝΔΑΝΟ ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ ΕΤΣΙ ΓΕΝΙΚΑ ΚΑΙ ΑΟΡΙΣΤΑ ΓΙΑ ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΝΑΖΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΦΑΣΙΣΜΟΥ ΑΛΛΑ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΙΤΑΛΩΝ ΠΡΩΤΑ (ΑΛΒΑΝΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ) ΚΑΙ ΤΩΝ ΓΕΡΜΑΝΩΝ ΑΡΓΟΤΕΡΑ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΕΙΣΕΒΑΛΑΝ-ΚΑΤΕΛΑΒΑΝ ΤΗΝ ΝΗΣΟ.
ΑΝ ΣΤΗΝ ΘΕΣΗ ΤΟΥΣ ΗΤΑΝ ΟΙ ΣΟΒΙΕΤΙΚΟΙ ή ΟΙ ΑΓΓΛΟΙ ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΥΣ ΠΟΛΕΜΟΥΣΑΝ; ΘΑ ΚΑΘΟΝΤΑΝ ΣΑΝ ΤΙΣ ΚΟΤΕΣ ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΕΙΣΒΟΛΕΙΣ ΔΕΝ ΘΑ ΗΤΑΝ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΝΑΖΙΣΤΕΣ;
ΕΙΣΤΕ ΑΣΤΕΙΟΙ, ΤΕΛΕΙΤΕ, ΕΝ ΣΥΝΟΛΩ ΣΕ ΕΓΚΕΦΑΛΙΚΗ ΣΥΓΧΥΣΗ. ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΙΣΤΟΡΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΕΧΕΤΕ ΚΑΤΟΡΘΩΣΕΙ ΝΑ ΒΓΑΛΕΤΕ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ ΑΠΟ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΣΑΣ (φυτώρια σκέψης) ΕΙΝΑΙ ΦΥΤΑ-ΒΛΗΤΑ.
ΔΕΝ ΦΤΑΙΝΕ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΣΥΝΕΤΑΞΑΝ ΤΟ ΨΗΦΙΣΜΑ ΠΑΝΤΩΣ. ΦΤΑΙΝΕ ΤΑ ΔΙΠΟΔΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΨΗΦΙΣΑΝ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΒΓΑΛΑΝ.  

1 comment :

Anonymous said...

Και πάλι η συμμετοχή των σχολείων πανελλαδικά, πλην τη Κρήτης ως συνήθως, ήταν εντυπωσιακή.! Απορίας άξιο το πόσο βλάκες είναι οι κρήτες!


12G