04/11/2018

A/ΓΕΑ: Τι (ΜΑΛΑΚΙΕΣ) είπε για τις παραβιάσεις στο Αιγαίο και την απειλή των τουρκικών UAV

Ερωτηθείς σχετικά με τη διάσταση του προβλήματος αναφορικά με μη επανδρωμένα αεροσκάφη που προέρχονται από την Τουρκία και έχουν παρατηρηθεί σε ορισμένες περιπτώσεις από μονάδες επιφανείας και ραντάρ αεράμυνας να πετάνε στο Αιγαίο, ο Αρχηγός ΓΕΑ διευκρίνησε οτι υπάρχει θεσμοθετημένη διαδικασία και κανόνες εμπλοκής για την αντιμετώπιση UAV. Η διάσταση του κόστους προς αποτέλεσμα για τη χρήση μαχητικών απέναντι σε UAV (που είναι φτηνά στην χρήση τους), ήταν ένα ερώτημα που – αν και έχει τεθεί στο παρελθόν – επανήλθε με την μορφή ερώτησης, την οποία ο Αντιπτέραρχος Χριστοδούλου απάντησε φρόντιζοντας να θέσει τα πράγματα στι σωστή τους διάσταση: «Κάποιος στρατηγός είπε κάποτε...To να σκοτώσω ένα κουνούπι με κανόνι δεν είναι Cost effective. Αλλά αν χρειαστεί θα γίνει! Αν χρειαστεί το κανόνι να σκοτώσει το κουνούπι τότε θα γίνει με αυτόν τον τρόπο. Η μέθοδος που θα χρησιμοποιηθεί είναι με τα υπαρχοντα μέσα. Δεν είναι λόγια σοφίας. Θα αντιμετωπίσεις το πρόβλημα με οτι έχεις στη διάθεση σου».

Πάντως διευκρινίστηκε παρά τον όποιο «θόρυβο» κατά καιρούς γύρω απο το συγκεκριμένο ζήτημα, δεν έχει παρατηρηθεί σημαντική παρουσία του φαινομένου πάνω απο το Αιγαίο, καθώς πρόκειται για μια νέα τεχνολογία και διαδικασία με αμφίβολα επιχειρησιακά αποτελέσματα. Καταλήγοντας ο Αρχηγός ΓΕΑ δήλωσε: «Όπως είδατε στα στατιστικά στοιχεία έχουμε, περί τα 100 μαχητικά το μήνα που εισέρχονται παράνομα στο FIR Αθηνών. Αυτό είναι το ζητούμενο. Αυτό που βλέπουμε στατιστικά από το ‘74 και μετά δημιουργεί συνθήκες μόνιμης αμφισβήτησης. Και αυτή την αμφισβήτηση δεν θα την επιτρέψουμε! Το δήλωσα ως Αρχηγός ΑΤΑ, το δηλώνω και απο τη θέση του Α/ΓΕΑ. Οτι και να γίνει η τελευταία προσγείωση θα είναι δικιά μας. Για όσα αεροπλάνα κι αν χρειαστεί! Δεν πρόκεται για ζήτημα κόστους ή αριθμών. Θα είμαστε πάντα «+1» μαχητικό στο τέλος. Τα πράγματα είναι απλά!

https://www.ptisidiastima.com/agea-ti-eipe-gia-tis-paraviaseis-kai-tin-apeili-ton-uav/

ΣΧΟΛΙΟ "ΚΟΥΡΗΤΗΣ":
- "δεν έχει παρατηρηθεί σημαντική παρουσία του φαινομένου"
ΚΑΤΑΡΧΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ. ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ ΩΣ ΓΝΩΣΤΟΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟΝ Ο ΚΑΡΡΑΣ. ΚΑΤΑ ΔΕΥΤΕΡΟΝ ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΤΗΝ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΣ ΔΕΝ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΑ ΠΩΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ. ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΠΩΣ ΕΣΥ ΕΙΣΑΙ ΤΟΣΟ ΑΧΡΗΣΤΟΣ ΚΑΙ ΤΟΣΟ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΑ ΑΝΙΚΑΝΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΤΗΝ ΕΝΤΟΠΙΣΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ
- αμφίβολα επιχειρησιακά αποτελέσματα
ΜΟΝΟΝ ΕΣΥ ΘΕΩΡΕΙΣ ΑΜΦΙΒΟΛΗ ΤΗΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΗ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΩΝ UAV. ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΤΑ ΘΕΩΡΟΥΝ ΠΟΛΥΤΙΜΟΤΑΤΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΞΙΟΠΟΙΟΥΝ ΣΥΝΕΧΩΣ ΚΑΙ ΠΑΝΤΟΥ.
- Θα είμαστε πάντα «+1» μαχητικό στο τέλος.
ΕΠΕΙΔΗ ΕΣΥ ΤΟ ΔΗΛΩΝΕΙΣ ΔΕΝ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΠΩΣ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΝΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ. Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΔΗΛΩΝΕΙ ΜΙΑ ΣΥΝΤΡΙΠΤΙΚΗ ΑΡΙΘΜΗΤΙΚΗ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΥΠΕΡΟΠΛΙΑ ΣΕ ΜΕΣΑ ΠΟΥ ΕΞΑΣΦΑΛΙΖΕΙ ΑΝ ΜΗ ΤΙ ΑΛΛΟ ΤΗΝ ΓΡΗΓΟΡΗ ΚΟΠΩΣΗ ΤΩΝ ΔΙΚΩΝ ΜΑΣ ΜΕΣΩΝ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΩΝ, ΕΙΔΙΚΑ ΕΑΝ ΤΑ ΤΟΥΡΚΙΚΑ ΕΠΙΧΕΙΡΟΥΝ ΚΑΤΑ ΚΥΜΑΤΑ ΚΑΙ ΑΔΙΑΦΟΡΟΥΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΩΛΕΙΕΣ. ΟΤΑΝ ΛΟΙΠΟΝ ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΚΑΘΗΛΩΜΕΝΑ ΤΟΤΕ ΘΑ ΕΞΑΠΟΛΥΘΕΙ ΚΑΙ Η ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΕ ΜΙΑ ΕΚ ΤΩΝ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ ΣΧΕΔΟΝ ΑΝΥΠΑΡΚΤΗ ΕΠΙΓΕΙΑ ΑΕΡΑΜΥΝΑ ΚΑΙ ΑΦΟΥ ΕΣΥ ΕΧΕΙΣ ΕΞΑΝΤΛΗΣΕΙ ΤΑ ΔΙΚΑ ΣΟΥ ΙΠΤΑΜΕΝΑ ΜΕΣΑ ΣΕ ΚΑΤΑΡΡΙΨΕΙΣ UAV ΚΑΙ ΑΛΛΩΝ "ΑΝΑΞΙΩΝ" ΣΤΟΧΩΝ.
- Αλλά αν χρειαστεί θα γίνει
ΠΟΤΕ ΘΕΩΡΕΙΣ ΠΩΣ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ; ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΦΤΑΣΟΥΝ ΤΑ ΤΟΥΡΚΙΚΑ ΜΕΣΑ , ΠΟΣΟ ΒΑΘΕΙΑ; ΔΙΟΤΙ ΕΧΟΥΝ ΗΔΗ ΦΤΑΣΕΙ ΠΟΛΥ ΒΑΘΕΙΑ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΩΣ ΦΤΑΝΟΥΝ ΟΛΟ ΚΑΙ ΒΑΘΥΤΕΡΑ ΑΛΛΑ ΕΣΥ ΔΕΝ ΑΠΑΝΤΑΣ. ΤΟ ΝΑ ΠΑΙΖΕΤΕ, ΟΛΟΙ ΟΙ ΙΠΤΑΜΕΝΟΙ,  ΜΕ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΤΟ "ΠΕΡΝΑ-ΠΕΡΝΑ Η ΜΕΛΙΣΣΑ " ΚΑΙ ΝΑ ΙΚΑΝΟΠΟΙΕΙΣΤΕ ΑΠΟ ΤΑ ΕΙΚΟΝΙΚΑ "KILL", ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ ΑΜΥΝΑ ΑΛΛΑ ΠΑΝΑΚΡΙΒΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΠΑΙΓΝΙΟ.

ΤΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΤΑ ΕΙΧΑ ΘΕΣΕΙ ΕΓΩ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΝΩΡΙΣ ΣΕ ΑΛΛΟΝ ΑΝΤΙΠΤΕΡΑΡΧΟ ΕΔΩ: https://isxys.blogspot.com/2016/07/blog-post_991.html
ΕΠΑΝΗΛΘΑ ΕΔΩ: https://isxys.blogspot.com/2016/09/f-16-uav.html
ΞΑΝΑ-ΕΠΑΝΗΛΘΑ ΕΔΩ: https://isxys.blogspot.com/2016/09/f-16-uav.html
ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΠΡΟΗΛΘΕ ΚΑΙ Η "ΕΞΥΠΝΑΔΑ" ΤΟΥ ΤΩΡΙΝΟΥ ΓΙΑ ΚΑΝΟΝΙΑ ΚΑΙ ΣΠΟΥΡΓΙΤΙΑ ΠΟΥ ΞΕΚΑΘΑΡΑ ΑΠΑΝΤΗΣΕ ΠΩΣ ΕΑΝ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ ΘΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟ.
Η ΟΥΣΙΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΠΩΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ, ΟΧΙ ΣΧΕΔΙΟ, ΑΛΛΑ ΟΥΤΕ ΚΑΝ ΥΠΟΨΙΑ ΣΧΕΔΙΟΥ ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΗ ΑΜΥΝΑ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΕΤΟΙΩΝ ΑΠΕΙΛΩΝ.

2 comments :

  1. Anonymous4/11/18 16:50

    Ο άνθρωπος απλά τροφοδοτεί με τα λεγόμενα του την γνωστή παπαριά περί του αξιόμαχου των ΕΔ, που τους έχει λέει και εμπιστοσύνη ο ελληνικός λαός. Ποιος λαός? Αν ρωτήσεις τον καθένα που πήγε φαντάρο θα σου πει τα γνωστά περί ατελείωτου μπουρδέλου! Μόνο αν τύχη κι είναι τίποτα γκόμενες στην συζήτηση θα βγάλει τον κομάντο από μέσα του και θα μιλήσει για το πόσο μάχιμη ήταν η μονάδα του! Κατά τα λοιπά θα ακούσεις ότι η μονάδα μου ήταν μπουρδέλο αλλά υπάρχουν άλλες που θα κάνουν την δουλειά όταν θα χρειαστεί! Το ακούσαν από τον θείο τους που έχει έναν φίλο που υπηρετεί στα καράβια και είπε ότι ο στόλος μας θα κλείσει τους τούρκους στα Δαρδανέλια αν χρειαστεί!
    Τα ίδια και στο φάσμα των παραβιάσεων σε αέρα και θάλασσα περί του τι διακινείται μεταξύ των πολιτών. Είχα καλιώρα την προηγούμενη βδομάδα δύο μαστόρους στο σπίτι να μου περάσουν κάτι ηλεκτρικά. Η μία εκ των συσκευών φαίνεται ότι είναι τουρκικής κατασκευής ενώ μου πουλήθηκε από τον κωτσόβολο ως Ελληνικής κατασκευής!!! Τους τόνισα λοιπόν ότι αν το ήξερα δεν θα την έπαιρνα διότι οι τούρκοι παρενοχλούν τους ψαράδες μας στο αιγαίο (το πήγα light το πράμα.) Η απάντηση και από τους δύο γνωστή και χιλιοακουσμένη στα αυτιά μου! "Ξέρεις τι τους κάνουμε εμείς? Εμείς κάνουμε χειρότερα!!!" Το τι μαλακίες έχω ακούσει σε τέτοιες συζητήσεις περί ελληνικών f16 που πετάνε πάνω από την τουρκία κλπ κλπ δεν λέγεται!
    Το ζουμί της υπόθεσης...ο μέσος Έλληνας πολίτης όχι απλά πιστεύει τις παπαριές των προκόπιδων και καμμένων περί ΕΔ αλλά είναι ικανός και να πιστέψει σε περίπτωση πολέμου ότι εμείς φταίγαμε και καλά να πάθουμε!

    12G

    ReplyDelete
  2. Anonymous5/11/18 05:37

    @12

    ΟΣΑ ΠΕΡΙΕΓΡΑΨΕΣ, ΙΣΧΥΟΥΝ 100%

    -ΔΗΜΗΤΡΑ-

    ReplyDelete