22/10/2018

ΠΟΥΤΙΝ ΚΑΙ ΤΡΑΜΠ “ΕΦΑΓΑΝ” ΤΟΝ ΚΟΤΖΙΑ

Ο Πάνος Καμμένος δεν πήγε από μόνος του στις ΗΠΑ. Τον κάλεσαν, κι ως καλός “ταχυδρόμος” έφερε το “γράμμα” στον Αλέξη Τσίπρα! Το περιεχόμενο του γράμματος έδινε – προφανώς – την εντολή της καρατόμησης του Νίκου Κοτζιά! Γιατί θα διερωτηθείτε; Αφού ο Νίκος Κοτζιάς εκτέλεσε κατά γράμμα τις επιθυμίες της Δύσεως (ΗΠΑ–Γερμανίας) στο ζήτημα της ονομασίας των Σκοπίων και όχι μόνο. Όμως, η Συμφωνία των Πρεσπών είναι μετά το δημοψήφισμα στα Σκόπια, μια πολιτικά νεκρή Συμφωνία, από την οποία βγήκε λαβωμένη η αμερικανική εξωτερική πολιτική. Έτσι, ο Ντόναλντ Τραμπ αναδιπλώθηκε και προσπαθεί να ρίξει όλο το ανάθεμα της αποτυχίας στην αδύνατη πολιτικά, αυτήν την στιγμή, Καγκελάριο της Γερμανίας Άγκελα Μέρκελ, μετά και το εκλογικό στραπάτσο που εισέπραξε εκείνη, στο κρατίδιο της Βαυαρίας και στο οποίο σίγουρα “έβαλε το χεράκι του” ο Ντόναλντ Τραμπ, αφού ποτέ δεν έκρυψε “τη μεγάλη αγάπη” του τρέφει για την Ανατολικογερμανίδα Καγκελάριο!

Η αποτυχία λοιπόν –εξ όσων φαίνεται– της Συμφωνίας των Πρεσπών είναι οριστική και προδιέγραψε την ήττα των ΗΠΑ και την σαρωτική διπλωματική νίκη της Ρωσίας και του Βλαδιμίρ Πούτιν. Αυτή η εξέλιξη ανατρέπει τον σχεδιασμό της Δύσης για την Βαλκανική και ενισχύει την εξωτερική πολιτική της Ρωσίας, η οποία δεν θέλει με τίποτε στο μαλακό υπογάστριό της μια χώρα (των Σκοπίων) στο ΝΑΤΟ και τη γερμανοκρατούμενη ΕΕ! Έτσι, ήταν αναγκαία η προσέγγιση της Ρωσίας από την πλευρά των ΗΠΑ, η οποία “έφερε” το προσεχές ταξίδι του Τσίπρα στη Μόσχα. Με τον όρο, όχι μόνο να μην τολμήσει να πατήσει ο ΥΠΕΞ Νίκος Κοτζιάς το πόδι του στη Ρωσία, αλλά να έχει ήδη καρατομηθεί πολιτικά μέχρι τότε! Για τον λόγο αυτό, το ΥΠΕΞ το αναλαμβάνει ο ίδιος ο Πρωθυπουργός!

Όμως, όπως ενημερωνόμαστε από την πλευρά του Ατλαντικού, το μενού της “επαφής” Τραμπ – Πούτιν περιελάμβανε και “ορεκτικά”, που λέγονται Τουρκία και Ρ. Τ. Ερντογάν. Στην οποία “συμφωνία” μεταξύ των δυο υπερδυνάμεων, η Ρωσία θα κερδίσει την “αναβολή–αποχώρηση” του σχεδίου της Αμερικής από τα Βαλκάνια και θα ασκήσει πίεση στην Τουρκία για να έρθουν πιο κοντά ΗΠΑ και Τουρκία, με την ακύρωση της παράδοσης των συστοιχιών πυραύλων εδάφους – αέρος S-400 στην Τουρκία και την προώθηση αγοράς των αμερικανικών αεροπλάνων στο “χαλιφάτο του Σουλτάνου Ερντογάν”. Αυτή η “γέφυρα” κατασκευάστηκε και με την απελευθέρωση του προτεστάντη πάστορα Άντριου Μπράνσον, στις 12 Οκτωβρίου 2018, ο οποίος είχε συλληφθεί από τις τουρκικές αρχές και του είχαν απαγγελθεί βαρύτατες κατηγορίες: Της συμμετοχής σε τρομοκρατική οργάνωση και της κατασκοπίας υπέρ του Γκιουλέν και του PKK! Να σημειωθεί, πως ο αμερικανός πάστορας κρατείτο στην Τουρκία επί διετία! Έτσι, ας εκληφθεί ως σύμπτωση αυτή η απελευθέρωση, το ίδιο χρονικό διάστημα που είχε κληθεί στις ΗΠΑ ο Πάνος Καμμένος! Πάντως, μετά την απελευθέρωση του αμερικανού πάστορα, ο Ντόναλντ Τραμπ έγραψε στο αγαπημένο του διαδικτυακό μέσο, το twitter: “Ελπίζω οι ΗΠΑ και η Τουρκία να συνεχίσουν τη συνεργασία τους όπως αρμόζει μεταξύ δύο συμμάχων και να πολεμούν από κοινού τις τρομοκρατικές οργανώσεις”, ευχαριστώντας ταυτόχρονα τον Πρόεδρο Ερντογάν για τη βοήθειά του και στέλνοντας το μήνυμα της αναθέρμανσης των διπλωματικών σχέσεων των δυο κρατών μελών του ΝΑΤΟ,

Αυτές οι ραγδαίες εξελίξεις, που προκλήθηκαν από το Βατερλό της “Συμφωνίας των Πρεσπών” έχουν πολιτικές αναταράξεις και στις δυο χώρες. Στην Ελλάδα και τα Σκόπια. Η πληροφορία που μας διοχετεύτηκε από πηγή μας πέραν του Ατλαντικού, είναι πως: “Μην σας κάνει ιδιαίτερη εντύπωση, αν διεξαχθούν ταυτόχρονα εκλογές σε Ελλάδα και Σκόπια”! Λέτε; Είδομεν! Να συμπληρώσω στο σημείο αυτό και κλείνοντας το σημερινό μου άρθρο, ακόμη το εξής: Οι σχέσεις των Αμερικανών με τον Νίκο Κοτζιά, ήταν τόσο στενές, που στο μυαλό τους είχαν τη σκέψη ανάληψης Πρωθυπουργίας από το Νίκο Κοτζιά. Ή μήπως κι ακόμη τώρα, να εξακολουθούν να έχουν στο μυαλό τους μια τέτοια λύση; Γίνεται; Γίνεται, γίνεται!!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΠΛΗΡΕΣ ΑΡΘΡΟ ΕΔΩ: http://egerssi.gr/

ΣΧΟΛΙΟ "ΚΟΥΡΗΤΗΣ": ΔΕΝ ΣΥΜΦΩΝΩ ΜΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ. ΤΟ ΑΝΑΡΤΩ ΩΣ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΤΗΣ ΔΙΚΗΣ ΜΟΥ ΘΕΩΡΗΣΗΣ ΤΩΝ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΟ ΤΟΥ ΤΡΟΠΟΥ ΣΚΕΨΗΣ ΠΟΛΛΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ. 

No comments :

Post a Comment