14/10/2018

ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΜΕ ΚΑΜΗΛΙΕΡΗΔΕΣ

Τι ήταν η δολοφονία του Κασόγκι; Εξαφάνιση στοιχείων-πειστηρίων συνεργασίας των επίσημων σαουδαραβικών αρχών (και του θρόνου)  με εξτρεμιστικές μουσουλμανικές τρομοκρατικές ομάδες στην Συρία αλλά και σε όλον τον κόσμο. Ο σύνδεσμος Κασόγκι, έπρεπε να εξαφανισθεί για να μην μιλήσει.

Γιατί τώρα; Γιατί τώρα πρέπει να έχει περιέλθει στα χέρια τρίτων, ενοχοποιητικό υλικό από την εκκένωση των ισλαμιστών στην Συρία. Ο Κασόγκι δεν ήταν ο μόνος κρίκος που συνέδεε τους σαουδάραβες με αυτούς αλλά ήταν ο μόνος που συνέδεε τις ΗΠΑ με αυτούς. Αυτό εξηγεί και γιατί ο Τραμπ μετά που ενημερώθηκε από τις υπηρεσίες του, άλλαξε τιε αρχικές δηλώσεις του περί τιμωρίας των σαουδαράβων.

Γιατί στη Τουρκία; Γιατί οι Τούρκοι πληρώθηκαν (θα δούμε στο μέλλον πως) να κάνουν τα στραβά μάτια και αν όχι να βοηθήσουν, τουλάχιστον να συγκαλύψουν τις όποιες "στραβές" θα προέκυπταν από την μεταφορά του πτώματος μετά την δολοφονία.

Γιατί μας ενδιαφέρει εμάς ο ισλαμιστής Κασόγκι; Δεν μας ενδιαφέρει άμεσα. Μας ενδιαφέρει ως παράδειγμα δράσης "παικτών" σε πολλά επίπεδα. Μας ενδιαφέρει γιατί εάν έχεις ελαφρά "πειραγμένο" μυαλό όπως το δικό μου, άνετα μπορείς να κάνεις συσχετισμούς με την απελευθέρωση του "πάστορα" ("σύμπτωση" με διαφορά ημερών από τη δολοφονία Κασόγκι) και με την αφορμή που αυτή δίνει στις ΗΠΑ να άρουν τμήμα των μέτρων που έχουν πάρει εναντίον της. Ειδικά εάν ζητήθηκε η συνδρομή της στην περίπτωση Κασόγκι, τότε είναι πολύ πιθανό οι σχέσεις της με τις ΗΠΑ να επανέλθουν γρηγορότερα στα "φυσιολογικά" και αυτό πλέον θα έπρεπε να μας ενδιαφέρει πολύ.

ΠΡΟΣΘΗΚΕΣ ΚΑΙ ΜΕ ΑΛΛΕΣ ΠΑΡΑΜΕΤΡΟΥΣ:

ΚΟΥΡΗΤΗΣ

No comments :

Post a Comment