24/10/2018

Στην Καβάλα θέλουν να παρελάσουν Σύριοι, στην θέση Ελλήνων που δεν επιθυμούν

Οι μέρες για την παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου πλησιάζουν, μια ιστορία από το 2ο ΓΕΛ Καβάλας έρχεται στην δημοσιότητα μέσω του διευθυντή του σχολείου. Μια ιστορία που προκάλεσε έντονες αντιδράσεις τόσο από τους υποστηρικτές της, όσο και από τους επικριτές.

Αναλυτικότερα, ο κ. Λυμπεράκης γράφει:
«Πριν λίγες ώρες στο 2ο ΓΕΛ Καβάλας: Προσπαθώ με τον γυμναστή του σχολείου, ματαίως, να σχηματίσουμε, από ένα σύνολο 300 μαθητών, δύο τμήματα παρέλασης αγοριών και κοριτσιών, συνολικά 65 παιδιά… οι δικαιολογίες των δικών μας παιδιών απίστευτες, προκειμένου να αποφύγουν την παρέλαση… τα τηλέφωνα των γονιών, για να υπερασπιστούν το δικαίωμα των κανακάρηδων στη μη παρέλαση, βροχή!!!.. κι εν μέσω ύβρεων και απειλών ένθεν κακείθεν εμφανίζονται 5 προσφυγόπουλα από τη Συρία-μαθητές μας της Α’ τάξης (από τα 16 που φοιτούν) και μου δηλώνουν, μέσω του Αχμέτ που γνωρίζει ελληνικά σπαστά, ότι ΕΠΙΘΥΜΟΥΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΠΑΡΕΛΑΣΗ, διότι είναι υποχρέωσή τους προς το σχολείο και τη χώρα που τους φιλοξενεί… Απόλυτη σιγή των υπολοίπων πιτσιρικάδων, συγκίνηση δική μας, δώρο στην απογυμνωμένη από ανθρωπιά και φιλοπατρία καθημερινότητά μας… χαρισμένη η εμπειρία μας στους Ελληναράδες του πληκτρολογίου που καλλιεργούν το φόβο και την μισαλλοδοξία, ποντάροντας στην ημιμάθεια… Τελικά τί σημαίνει ΕΛΛΗΝΑΣ;»

https://defencereview.gr/stin-kavala-theloyn-na-parelasoyn-syrioi-stin-thesi-ellinon-poy-den-epithymoyn/

ΣΧΟΛΙΟ "ΚΟΥΡΗΤΗΣ": ΟΙ ΣΥΡΙΟΙ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΠΑΡΕΛΑΣΟΥΝ ΔΙΟΤΙ ΤΟΥΣ ΕΒΑΛΑΝ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΒΑΖΟΥΝ ΟΙ ΑΡΙΣΤΕΡΙΣΤΕΣ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ, ΠΡΟΣΠΑΘΩΝΤΑΣ ΝΑ ΠΡΟΩΘΗΣΟΥΝ ΤΗΝ ΕΘΝΟΑΠΟΔΟΜΗΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΟΥΣ.  ΤΟ ..."ΑΣΤΕΙΟ" ΕΙΝΑΙ ΠΩΣ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΕΒΓΑΖΑΝ ΚΑΙ ΒΓΑΖΟΥΝ ΣΠΥΡΙΑ ΜΕ ΤΙΣ ΠΑΡΕΛΑΣΕΙΣ ΑΛΛΑ ΤΩΡΑ ΕΓΙΝΑΝ ΕΝΘΕΡΜΟΙ ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΕΣ.  Ο ΛΥΜΠΕΡΑΚΗΣ ΠΟΥ ΣΥΝΕΤΑΞΕ ΤΟ  ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΚΕΙΜΕΝΟ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ.
ΠΡΟΤΑΣΗ ΣΤΟΝ ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΟ ΛΥΜΠΕΡΑΚΗ. ΒΑΛΕ ΜΟΝΟΝ ΤΟΥΣ 5 ΣΥΡΙΟΥΣ ΝΑ ΠΑΡΕΛΑΣΟΥΝ, ΧΩΡΙΣ ΕΛΛΗΝΕΣ. ΕΤΣΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΤΟ ΤΡΙΨΕΙΣ ΣΤΗ ΜΟΥΡΗ. 

ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΠΑΡΕΛΑΣΟΥΝ ΔΙΟΤΙ:
1)  ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΑΛΛΟΔΑΠΟΙ
2) ΟΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΤΩΝ ΠΑΡΕΛΑΣΕΩΝ, ΓΥΜΝΑΣΤΕΣ, ΑΠΑΞΙΩΝΟΥΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΠΡΟΒΕΣ ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΟ ΟΛΟ ΘΕΑΜΑ (ΤΟΥ ΚΑΘΕ ΣΧΟΛΕΙΟΥ) ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΘΛΙΒΕΡΟ.
3) ΕΧΟΥΝ ΑΠΟΔΕΧΤΕΙ ΤΑ ΚΥΡΙΑ ΣΥΝΘΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΕΘΝΟΜΗΔΕΝΙΣΜΟΥ.
4) ΟΣΟΙ ΕΝΘΕΡΜΩΣ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΡΕΛΑΣΟΥΝ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΥΠΟΚΕΙΜΕΝΑ ΧΛΕΥΑΣΜΟΥ
5) ΔΕΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΙΠΟΤΑ ΠΛΕΟΝ,  ΕΧΟΥΝ "ΓΡΑΨΕΙ" ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΑΝΤΕΣ. (ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΛΟΙ ΤΕΤΟΙΟΙ).
6) ΟΙ ΜΑΘΗΤΙΚΕΣ ΠΑΡΕΛΑΣΕΙΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ (ΑΠΙΘΑΝΟΥΣ) ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΕΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ ΟΛΟ ΣΤΗΣΙΜΟ ΤΟΥΣ, ΘΥΜΙΖΟΥΝ ΛΑΙΚΗ ΠΑΝΗΓΥΡΗ ΚΑΙ ΒΟΛΤΑ ΣΤΟ ΠΑΡΚΟ.

Η "ΙΣΧΥΣ", ΟΤΑΝ ΥΠΗΡΧΕ ΗΤΑΝ  ΑΝΤΙΘΕΤΗ ΜΕ ΤΙΣ ΜΑΘΗΤΙΚΕΣ ΠΑΡΕΛΑΣΕΙΣ. ΤΟ ΙΔΙΟ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΕΓΩ,  ΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΣ ΥΠΟΨΙΝ ΜΟΥ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΤΟ ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΤΙΚΟ-ΘΛΙΒΕΡΟ ΘΕΑΜΑ ΠΟΥ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΑΝ. ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΘΕΛΑΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΩΝ ΔΥΟ ΚΥΡΙΩΝ ΕΘΝΙΚΩΝ ΕΟΡΤΩΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΥΜΠΤΥΞΗ ΤΟΥΣ ΣΕ ΜΙΑ, ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΘΑ ΓΙΝΟΤΑΝ ΜΕΓΑΛΗ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΠΑΡΕΛΑΣΗ.

2 comments :

  1. "ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΠΑΡΕΛΑΣΟΥΝ ΔΙΟΤΙ:"
    7. Δεν έχουν "κίνητρο"! Όταν ο σημαιοφόρος εκλέγεται με κλήρωση, που μπορεί να τύχει ο χειρότερος του σχολείου ή αλλοδαπός τότε γιατί να παρελάσει;
    Ακόμα με τόσα που ακούν από τους γονείς τους, πως να πάνε και να στρέψουν να χαιρετίσουν "τους επίσημους" κοπρίτες που κατέστρεψαν την χώρα;
    Α.Α.

    ReplyDelete

  2. Θα μου επιτρέψεις να σου πω ότι, κατά τη γνώμη μου, τα αιτιολογείς όλα επαρκέστατα.
    Επομένως οι Έλληνες μαθητές και φοιτητές-σπουδαστές θα πρέπει να γαλουχηθούν και, κατά συνέπεια να δράσουν, όπως οι ηρωικοί Χίτες Εθνικιστές φοιτητές των πανεπιστημίων της περιόδου 1941-44.

    ReplyDelete