26/10/2018

Τουρκία: Ο «Πορθητής» στην Α. Μεσόγειο για την πρώτη του γεώτρηση

Με σκοπό να πραγματοποιήσει την πρώτη του γεώτρηση στην ανατολική Μεσόγειο, το πλωτό τουρκικό γεωτρύπανο «Πορθητής» αρχίζει τη Δευτέρα 29 Οκτωβρίου, επέτειο ίδρυσης του τουρκικού κράτους, το ταξίδι του. Η γεώτρηση έχει προγραμματιστεί να γίνει ανοιχτά της Αττάλειας και δυτικά της Κύπρου στην τουρκική ΑΟΖ. (;;;) Σύμφωνα με την τουρκική εφημερίδα Χουριέτ, στο πρώτο αυτό ταξίδι του «Πορθητή» θα συμμετάσχει και ο Τούρκος υπουργός Ενέργειας Φατίχ Ντονμέζ, με τη συνοδεία τουρκικών πολεμικών πλοίων.

https://www.naftemporiki.gr/story/1406642/tourkia-o-porthitis-stin-a-mesogeio-gia-tin-proti-tou-geotrisi

Η τουρκική εταιρεία πετρελαίου (TPAO) και η αμερικανική Σλούμπεργκερ (Schlumberger) υπέγραψαν συμφωνία αξίας 15 εκατομμυρίων δολαρίων στο πλαίσιο των εργασιών γεώτρησης πετρελαίου.

Η Σλούμπεργκερ με έδρα τις Ηνωμένες Πολιτείες που ασχολείται με την εξερεύνηση πετρελαίου θα συνεργασθεί με την TPAO στην περιοχή της ανατολικής Μεσογείου. Η έκθεση της Σλούμπεργκερ που αναφέρεται στο τρίτο τρίμηνο του 2018, σημειώνει ότι η εταιρεία θα προσφέρει στήριξη στην τουρκική εταιρεία πετρελαίου στις προσπάθειές εξερεύνησης πετρελαίου στη Μεσόγειο. Σύμφωνα με την Σλούμπεργκερ η Τουρκία θα διεξάγει εργασίες εξερεύνησης στην περιοχή «Fatih» όπως αναφέρεται στην έκθεση και θα παράσχει υπηρεσίες τεχνικής υποστήριξης. «Στην ανατολική Μεσόγειο για το οικόπεδο 1 (Alanya-1) έχει υπογραφεί σύμβαση με την TPAO ύψους 15 εκατομμυρίων δολαρίων», όπως σημειώνεται. Σύμφωνα, εξάλλου, με τον υπουργό Ενέργειας και Φυσικών Πόρων, Φατίχ Ντονμέζ, όπως είχε δηλώσει παλαιότερα, το πλοίο ‘Fatih’ θα αρχίσει έρευνες ανοικτά της Αττάλειας στα τέλη Οκτωβρίου.

The Hellenic Information Team

ΣΧΟΛΙΟ "ΚΟΥΡΗΤΗΣ":  ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΝΑ "ΤΡΙΓΩΝΟ" ΤΟΥΡΚΙΚΗΣ ΑΟΖ, ΑΛΛΑ ΑΜΦΙΒΑΛΛΩ ΠΩΣ ΕΚΕΙ ΘΑ ΕΓΚΑΤΑΣΤΗΣΟΥΝ ΤΟ ΓΕΩΤΡΥΠΑΝΟ. ΕΠΙΣΗΣ ΑΜΦΙΒΑΛΛΩ ΠΩΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΓΕΩΤΡΥΣΗ, ΑΛΛΑ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΑΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΤΕΧΝΙΚΑ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΝΑ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΟΥΝ. ΤΟ ΟΛΟ ΘΕΜΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗ ΑΜΦΙΣΒΗΤΗΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ-ΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΘΑ ΕΠΑΝΑΚΑΘΟΡΙΣΟΥΝ ΤΗΝ ΟΛΗ ΣΤΑΣΗ ΤΟΥΣ. ΕΙΝΑΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΝΑ ΥΠΑΡΞΟΥΝ ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΑΜΦΙΒΑΛΛΩ. ΕΑΝ ΔΕΝ ΥΠΑΡΞΟΥΝ ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΤΟΤΕ Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΣΕ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΣΧΕΤΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΘΕΩΡΕΙΤΑΙ ΔΕΔΟΜΕΝΗ.

ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΤΟΥΣ ΜΕ ΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ...
Η ΑΠΟΨΗ ΤΩΝ ΗΠΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΛΛΑΞΕΙ, ΟΥΤΕ ΤΩΡΑ ΜΕ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΤΡΑΜΠ ΜΕ ΤΟΝ ΕΡΝΤΟΓΚΑΝ. ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΑΠΟΨΗ ΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΕΒΡΑΙΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΡΩΣΣΟΙ: Ο Πούτιν προσφέρθηκε να μεσολαβήσει ώστε να βελτιωθούν οι σχέσεις Τουρκίας - Ισραήλ ΚΑΙ ΚΟΒΕΙ ΜΕΡΤΙΚΟ ΑΠΟ ΤΑ ΚΟΙΤΑΣΜΑΤΑ ΣΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ !

Η ΚΥΡΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΟΛΟΓΙΑ ΟΛΩΝ ΑΥΤΩΝ ΕΙΝΑΙ ΠΩΣ Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΘΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ ΣΥΝΕΧΩΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΤΟΥΣ ΗΣΥΧΟ ΤΗΣ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ "ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ" ΠΟΥ ΚΟΒΕΤΑΙ ΟΜΩΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ. ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΖΟΥΜΙ. ΟΣΟ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΣΥΜΠΕΡΙΦΕΡΕΤΑΙ ΨΟΦΟΘΕΩΣ, ΤΟΣΟ ΛΙΓΟΣΤΕΥΟΥΝ ΟΙ ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ. ΟΤΙ ΠΑΡΕΙ Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΘΑ ΤΟ ΠΑΡΕΙ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ ΚΑΙ ΜΟΝΟΝ.

ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΕΠΟΥΔΕΝΙ ΝΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΙ Η ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΤΟΥΡΚΙΚΟΥ ΓΕΩΤΡΥΠΑΝΟΥ ΕΝΤΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΟΖ.

No comments :

Post a Comment