28/10/2018

Β.Ήπειρος: Νεκρός μετά από καταδίωξη ο ομογενής που ύψωσε την ελληνική σημαία

ΠΡΟΣΘΗΚΗ 1/11:
Μήπως ήρθε η ώρα να ασχοληθεί σοβαρά η Αθήνα με την περίπτωση Ράμα;
Οι αλβανικές αρχές εκβίασαν την οικογένεια Κατσίφα για να επιστρέψουν την σορό

ΠΡΟΣΘΗΚΗ 31/10: Το αλβανικό Βαθύ Κράτος “έφαγε” τον Βορειοηπειρώτη… φρένο θα πατήσει η Ελλάδα;

ΠΡΟΣΘΗΚΗ 30/10: Με αφορμή το θάνατο του ομογενή Κωνσταντίνου Κατσίφα από πυρά της αλβανικής αστυνομίας, κυκλοφόρησαν τα πρώτα fake news στη γειτονική χώρα που αφήνουν να εννοηθεί πως ο θανών είχε την υποστήριξη Ελλήνων στρατιωτών. Συγκεκριμένα, η ιστοσελίδα panorama.com.al, μια από τις μεγαλύτερες της Αλβανίας, επικαλείται τον ιστορικό Arben Llalla και ισχυρίζεται πως ο Κατσίφας δεν έδρασε μόνος του, αλλά Έλληνες καταδρομείς επιχείρησαν να τον φυγαδεύσουν.Ο ισχυρισμός του Αλβανού ιστορικού προέρχεται από την εικόνα που υποτίθεται πως απεικονίζει τη στιγμή της διαφυγής του Κατσίφα, με τη βοήθεια Ελλήνων στρατιωτών. Η εικόνα που χρησιμοποίησε ο Arben Llalla όμως προέρχεται από το προφίλ του Κων/νου Κατσίφα στο Facebook, όπου αναρτήθηκε πριν 2 ημέρες και πουθενά δεν αναφέρει ότι απεικονίζει τον ίδιο.Στη πραγματικότητα, η εικόνα κυκλοφορεί στο διαδίκτυο τουλάχιστον από το 2015 και απεικονίζει εκπαίδευση σε ανορθόδοξο πόλεμο της Μονάδας Υποβρυχίων Καταστροφών.  Εν κατακλείδι, μια από τις μεγαλύτερες ενημερωτικές ιστοσελίδες της Αλβανίας, έκανε το λάθος (;) να αναδημοσιεύσει τον ψευδή ισχυρισμό του Arben Llalla, που είναι ιδιαιτέρως γνωστός για τις ακραίες θέσεις του, ακόμη και εναντίον της χώρας μας.

https://www.ptisidiastima.com/katsifas-fake-news/

ΣΧΕΤΙΚΑ:
Υπουργός Αλβανίας: Ο ψευδο-ελληνισμός αιτία της βίας στα Βαλκάνια…
Πανό σε αλβανικό γήπεδο: ΄Ένας Έλληνας νεκρός, ένας μπάσταρδος λιγότερος’
Άσχετο βίντεο παρουσιάζεται ως η στιγμή της σύλληψης του Κατσίφα

Νεκρός είναι σύμφωνα με τα αλβανικά ΜΜΕ ο ομογενής που ύψωσε την ελληνική σημαία την Κυριακή στο χωριό Βουλιαράτι στην Αλβανία, ύστερα από αστυνομική καταδίωξη. Ο ομογενής ύψωσε την ελληνική σημαία στο στρατιωτικό νεκροταφείο των Ελλήνων πεσόντων στο πλαίσιο της επετείου της 28ης Οκτωβρίου. Ωστόσο, την σημαία κατέβασε λίγο αργότερα η αλβανική αστυνομία, με αποτέλεσμα o ομογενής να αρχίσει να πυροβολεί με καλάσνικοφ. Δεν έχει ξεκαθαριστεί αν πυροβόλησε εναντίον των αστυνομικών ή στον αέρα, ωστόσο αλβανικά ΜΜΕ υποστηρίζουν ότι έβαλλε κατά ανδρών των αλβανικών ειδικών δυνάμεων (RENEA). Ο ομογενής ανεζητείτο από την αλβανική αστυνομία, ενώ στο σημείο αναμενόταν να μεταβούν και οι προξενικές αρχές προκειμένου να μεσολαβούσαν εαν χρειάζονταν.

Σύμφωνα με την αστυνομία, ο 35χρονος που επιτέθηκε στην αστυνομία δεν είναι Έλληνας πολίτης, αλλά κατάγεται από το χωριό Βουλιαράτες. Πυροβολούσε την αστυνομία για περίπου 30 λεπτά, όπως αναφέρεται.Κατά το θάνατό του, βρέθηκε ένα αυτόματο όπλο, Καλάσνικοφ, δύο δεσμίδες με σφαίρες, μια τσάντα με πυρομαχικά, ενώ στο σπίτι που διέμενε βρήκαν μια στολή καμουφλάζ. Ερευνητική ομάδα υπό τη διεύθυνση του περιφερειακού εισαγγελέα του Αργυροκάστρου προέβη σε συλλογή στοιχείων από τον τόπο της δολοφονία του 35χρονου.

Ο ερευνητής δημοσιογράφος Αρτάν Χότζα, αντέδρασε μετά τη δολοφονία από τις δυνάμεις ασφαλείας της Αλβανίας (Renea) του Κωνσταντίνου Κατσίφα, την ημέρα της εορτής προς τιμή των Ελλήνων στρατιωτών στην Αλβανία, γράφει το αλβανικό δημοσίευμα. Με ανάρτησή του σε κοινωνικά δίκτυα, ο Αρτάν Χότζα όπου εκθειάζει τους άνδρες της Renea, υπενθυμίζει τη δολοφονία δύο Αλβανών μαρτύρων στις 10 Απριλίου του 1994, του αξιωματικού Φατμίρ Σέχου και του στρατιώτη Αρσέν Γκίνι, στα αλβανο-ελληνικά σύνορα, έγραψε: «Καλύτερα να κλαίνε οι μητέρες σας από να φορέσουν μαύρες μαντίλες οι μητέρες μας». «Ας μάθουν ποιος είναι ο νοικοκύρης του σπιτιού την επόμενη φορά…» Ο Αλβανός δημοσιογράφος πρόσθεσε απευθυνόμενος στους Έλληνες: «Εάν έχουν αμφιβολία, μπορούν να ξαναπροσπαθήσουν…»

https://www.echedoros-a.gr/2018/10/blog-post_355.html

Σύμφωνα με πληροφορίες του Himara.gr, το περιστατικό συνέβη στις 10 το πρωί, όταν ο 35χρονος Βορειοηπειρώτης από τους Βουλιαράτες πυροβόλησε στον αέρα ενώπιον αστυνομικών προσπαθώντας να τους εμποδίσει να κατεβάσουν την ελληνική σημαία που βρισκόταν σε περίοπτη θέση στην περιοχή. Από τα πυρά του δεν τραυματίστηκαν αστυνομικοί, αλλά τοπικά ΜΜΕ ανάρτησαν φωτογραφίες με σημάδια στα περιπολικά από τις σφαίρες του καλάσνικοφ. Στην συνέχεια ο Κατσίφας, διέφυγε στην ορεινή περιοχή για να αποφύγει την σύλληψη. Οι αστυνομικές δυνάμεις του Αργυροκάστρου ζήτησαν την συνδρομή των αλβανικών ειδικών δυνάμεων "Rinea" και στις έρευνες συμμετέχει και ελικόπτερο που έσπευσε στην περιοχή από τα Τίρανα. Σύμφωνα με το syri.net ο ομογενής «εξτρεμιστής» όπως τον χαρακτηρίζει, ο οποίος ονομάζεται Κωνσταντίνος Κατσίφας (Kostandinos Kaçifa) και είναι 35 ετών φέρεται να είναι νεκρός.

https://thecaller.gr/diethni/alvania-omogenis-ipsose-tin-elliniki-simaia-kai-i-topiki-astynomia-anoixe-pyr/

ΣΧΕΤΙΚΑ:
https://www.stoxos.gr/2018/10/blog-post_5437.html
https://www.echedoros-a.gr/2018/10/28.html

Πολιτικές διαστάσεις έχει λάβει ο θάνατος του ομογενή Κ.Κ., ο οποίος τραυματίστηκε θανάσιμα κατά τη διάρκεια ανταλλαγής πυροβολισμών με αστυνομικούς στο χωριό Βουλιαράτες στην Αλβανία, ύστερα από αστυνομική καταδίωξη. Ο Πρωθυπουργός της Αλβανίας, Εντι Ράμα, με tweet του, υπερασπίστηκε τη στάση της αλβανικής αστυνομίας, σημειώνοντας ότι «έκανε μόνο τη δουλειά της» και μάλιστα έκανε λόγο για την «απώλεια ζωής ενός τρελού» «Αγαπητοί γείτονες! Αντί να χαρακτηρίζουμε απαράδεκτο το περιστατικό της απώλειας ζωής ενός τρελού που πυροβόλησε την αστυνομία μας, η οποία έκανε μόνο τη δουλειά της, ας ευχαριστήσουμε μαζί τον Θεό, που δεν χάθηκε κανείς αθώος από μία εξτρεμιστική τρέλα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Εντι Ράμα,σε ανάρτησή του στο twitter.

«Από τις ελληνικές Αρχές γίνονται όλες οι ενέργειες που προβλέπονται σε αυτές τις περιπτώσεις, για να διακριβωθεί τι ακριβώς συνέβη με τον θάνατο του ομογενούς στην Αλβανία», δήλωσε ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος. Ο κ. Τζανακόπουλος, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Open, είπε ότι οι ελληνικές Αρχές βρίσκονται σε επικοινωνία με τις Αρχές της Αλβανίας, τόνισε πως δεν πρέπει να βιαστούμε να βγάλουμε συμπεράσματα και να μείνουμε στο αυστηρό μήνυμα που έστειλε το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών. Παράλληλα, σημείωσε ότι πρέπει να τηρούνται χαμηλότεροι τόνοι από την πλευρά της κυβέρνησης της Αλβανίας και να μην αντιμετωπίζεται το ζήτημα με επιθετικότητα όταν έχει χαθεί μια ζωή, ώστε να μην τροφοδοτούνται τα αντανακλαστικά των κοινωνιών.

Άγρια συμπλοκή ανάμεσα σε Έλληνες και Αλβανούς σε πάρκο στη διασταύρωση των οδών Δομοκού και Λεωφόρου Γέρακα σημειώθηκε τα ξημερώματα τις Δευτέρας. Το περιστατικό σημειώθηκε στις 01.40 με τις συγκρούσεις να αφήνουν πίσω τους συνολικά έξι τραυματίες. Τρεις από αυτούς, ανάμεσά τους και ένας Έλληνας που φέρει τραύμα από πυροβόλο όπλο, μεταφέρθηκε στο Σισμανόγλειο, ενώ οι άλλοι τρεις, διακομίσθηκαν στον Ερυθρό Σταυρό. Η κατάσταση της υγείας του Έλληνα που νοσηλεύεται σε Σισμανόγλειο κρίνεται ιδιαίτερα σοβαρή καθώς φέρει τραύμα από σφαίρα στο λαιμό. Οι άλλοι τέσσερις που έχουν τραυματιστεί - δυο Έλληνες και δυο Αλβανοί - φέρουν τραύματα από μαχαίρι. Στο σημείο της συμπλοκής βρέθηκε ένα όπλο, ενώ η αστυνομία εξετάζει το ενδεχόμενο η αφορμή της συμπλοκής να ήταν ο θάνατος του Έλληνα ομογενή στην Αλβανία. Σημειώνεται πάντως ότι στην ΕΛ.ΑΣ. υπάρχει ανησυχία από πληροφορίες για διάφορα καλέσματα που γίνονται στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

ΑΜΠΕ

"Το υπουργείο Ευρωπαϊκών και Εξωτερικών Υποθέσεων της Δημοκρατίας της Αλβανίας, για το περιστατικό που συνέβη σήμερα (χθες) στους Βουλιαράτες του Αργυροκάστρου, όπου έχασε τη ζωή του ο πολίτης Κωνσταντίνος Κατσίφας, εκφράζει τη λύπη του για την αδικαιολόγητη πολιτικοποίηση της εκδήλωσης στη γειτονική χώρα. Οι περιστάσεις στις οποίες ο πολίτης Κατσίφας έχασε τη ζωή του, έχουν επίσημα ανακοινωθεί από τις αρμόδιες αρχές της Αλβανίας. Η Κρατική Αστυνομία εξήγησε λεπτομερώς ότι πρόκειται για ένα γεγονός απομονωμένο από τις σημερινές δραστηριότητες στην περιοχή και μια κατάφωρη περίπτωση εξτρεμιστικής επιθετικότητας κατά της αλβανικής κρατικής αστυνομίας. Το υπουργείο Ευρωπαϊκών και Εξωτερικών Υποθέσεων εκφράζει την απογοήτευσή του για την αντίδραση του υπουργείου Εξωτερικών της Ελλάδας, η οποία όχι μόνο δεν καταδικάζει την επίθεση με όπλο κατά των δυνάμεων ασφαλείας μας, αλλά μιλάει για ‘απαράδεκτη απώλεια ζωής’. Κάνουμε έκκληση για σύνεση καθώς οι πολιτικές και διπλωματικές παρανοήσεις της υπόθεσης αυτής είναι σαφείς και άνευ προηγουμένου, διαβεβαιώνουμε τους γείτονές μας ότι η Αλβανία είναι μια ασφαλής και ειρηνική χώρα για όλους τους πολίτες της, συμπεριλαμβανομένων χωρίς διακρίσεις εκείνων της ελληνικής ιθαγένειας."

https://www.echedoros-a.gr/2018/10/blog-post_134.html

1 comment :

  1. αμεση απελευθερωση και προσαρτηση βορειου ηπειρου!!!!!!!

    τα τουρκαλβανικα κτηνη δολοφονησαν ακομα εναν ελληνα και μαλιστα ελληνάρα!
    εχουν δολοφονησει χιλιαδες ελληνες (οχι εκατονταδες επαναλαμβανω
    χιλιαδες) απο το 90 που εισεβαλλαν εδω μεσα, εχουν βιασει δεκαδες
    χιλιαδες ελληνιδες εχουν σακαταψει στο ξυλο ,τραυματισει και
    τρομοκρατησει εκατονταδες χιλιαδες και εχουν ληστεψει εκατομμυρια
    ελληνες μεταξυ των οποιων και μενα!

    δεν ξεχναμε δεν συγχωρουμε!!!!!!!
    θαρθει η ευλογημενη ωρα του ιερου μισους….

    ReplyDelete