16/10/2018

Τουρκία: Νέες εκκαθαρίσεις σε αυτοδιοίκηση, Στρατό και Στρατοχωροφυλακή

259 ανώτεροι τοπικοί αξιωματούχοι, 34 στρατιωτικοί και 50 αξιωματικοί της Στρατοχωροφυλακής, σύμφωνα με τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης.

Η Τουρκία έθεσε σε αναστολή 259 ανώτερους τοπικούς αξιωματούχους με την κατηγορία ότι φέρονται να έχουν σχέσεις με την τρομοκρατία, ανέφερε το υπουργείο Εσωτερικών στις 15 Οκτωβρίου. Ο υπουργός Εσωτερικών Σουλεϊμάν Σόυλου απομάκρυνε 259 τοπικούς αξιωματούχους (μουχτάρ στα τουρκικά) από τις θέσεις τους, σύμφωνα με δήλωση του γραφείου του. Δεν παρείχε περαιτέρω λεπτομέρειες σχετικά με τις τρομοκρατικές οργανώσεις που φέρονται να συνδέονται με τους αξιωματούχους. Ο muhtar είναι ο εκλεγμένος επικεφαλής ενός χωριού ή μιας γειτονιάς σε μια πόλη και είναι υπεύθυνος για καθημερινές υπηρεσίες για τους κατοίκους. Η Τουρκία έχει απομακρύνει 140.000 υπαλλήλους του δημόσιου τομέα λόγω των φερόμενων δεσμών τους με το παράνομο PKK και το κίνημα Γκιουλέν, που πιστεύεται ότι έχει ενορχηστρώσει την απόπειρα πραξικοπήματος που απέτυχε τον Ιούλιο του 2016.

Νέες εκκαθαρίσεις και στον Στρατό Ξηράς για 34 στρατιωτικούς από τους οποίους έχουν συλληφθεί οι 20. Είκοσι στρατιωτικοί, εν ενεργεία και μη, συνελήφθησαν σήμερα Τρίτη (16.10.2018), καθώς θεωρούνται ύποπτοι για συμμετοχή στην ομάδα που διοργάνωσε το αποτυχημένο πραξικόπημα του 2016 στην Τουρκία, σύμφωνα με δικαστικές πηγές. Οι στρατιωτικοί, που συνελήφθησαν σε 23 επαρχίες, είναι μέρος μιας ομάδας 34 στρατιωτικών που φέρονται να συνδέονται με το κίνημα Γκιουλέν (FETO), για τους οποίους οι εισαγγελείς της Κωνσταντινούπολης εξέδωσαν εντάλματα σύλληψης, συμπεριλαμβανομένων 19 εν ενεργεία αξιωματικών, τεσσάρων πρώην μαθητών σε στρατιωτικές σχολές και 11 αποστράτους. Στους 19 εν ενεργεία στρατιωτικούς, περιλαμβάνονται δύο συνταγματάρχες, τρεις ταγματάρχες, πέντε υπολοχαγοί, πέντε ανθυπολοχαγοί και τέσσερις λοχίες. Έρευνες των αρχών βρίσκονται σε εξέλιξη για να συλλάβουν τους υπόλοιπους ύποπτους.

Αργότερα, συνελήφθησαν 30 στελέχη των δυνάμεων χωροφυλακής, αφού οι εισαγγελείς της Άγκυρας εξέδωσαν ένταλμα σύλληψης για 50 της για ύποπτες διασυνδέσεις με το κίνημα Γκιουλέν. Σύμφωνα με δήλωση του εισαγγελέα, τα εντάλματα σύλληψης αφορούν έναν υπολοχαγό και 49 ανθυπολοχαγούς της Στρατοχωροφυλακής. Τριάντα πέντε από αυτούς είναι εν ενεργεία στελέχη της Στρατοχωροφυλακής.

http://www.onalert.gr/stories/toyrkia-nea-firmania-ekka8arissewn-se-autodioikhsh-strato-kai-streatoxwrofylakh/71938

No comments :

Post a Comment