16/09/2018

Northrop Grumman: Επιτυχής δοκιμή της νέας πυραυλικής ασπίδας των ΗΠΑ

ΣΧΟΛΙΟ "ΚΟΥΡΗΤΗΣ": Battlefield Airborne Communications Node ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΤΜΗΜΑ (ΧΩΡΙΣ ΤΟ airborne) TOY IBCS. ΑΥΤΟ ΕΙΧΑΝ "ΧΑΚΑΡΕΙ" ΟΙ ΚΙΝΕΖΟΙ. ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΚΡΙΒΕΙΑ  ΔΕΝ ΤΟ ΕΙΧΑΝ "ΧΑΚΑΡΕΙ". ΕΙΧΑΝ ΕΞ ΑΡΧΗΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΗΣΕΙ ΔΙΚΟ ΤΟΥΣ,  "ΠΕΙΡΑΓΜΕΝΟ" ΤΣΙΠ, ΕΚ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ, ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΕΔΙΝΕ ΑΠΟΜΑΚΡΥΣΜΕΝΗ ΠΡΟΣΒΑΣΗ. ΑΥΤΟ ΔΙΟΡΘΩΘΗΚΕ;

Η εταιρεία Northrop Grumman δοκίμασε με επιτυχία το Ενσωματωμένο Σύστημα αντι-αεροπορικής και αντι-πυραυλικής Άμυνας (IBCS), μια νέα μονάδα αεροπορικής άμυνας στο White Sands Missile Range. Τρεις εβδομάδες δοκιμών υπό την επίβλεψη του Στρατού των ΗΠΑ, τον Απρίλιο και τον Μάιο, είχαν ως αποτέλεσμα να επιτευχθεί μεγάλη βελτίωση του IBCS στον τομέα της αεροπορικής και πυραυλικής άμυνας, δήλωσαν αξιωματούχοι της Grumman αυτή την εβδομάδα. Κατά τη διάρκεια της δοκιμής, τα IBCS απέδειξαν ότι συνδυάζουν δεδομένα από αισθητήρες και άλλες πηγές σε προσομοιώσεις αναχαιτίσεων τόσο πραγματικών όσο και ψηφιακών αεροσκαφών, ελικοπτέρων, πυραύλων cruise και στόχων που προσομοίαζαν σε τακτικούς βαλλιστικούς πυραύλους. Μαχητικά αεροσκάφη όπως το F-15 Eagle, το F-16 Fighting Falcon και το C-12 χρησιμοποιήθηκαν ως στόχοι για τις προσομοιωμένες αναχαιτίσεις στο White Sands. Το IBCS έχει σχεδιαστεί για να βοηθήσει στον συντονισμό πολλών σύγχρονων συστημάτων αεροπορικής άμυνας μέσω ενός συστήματος εντολών και ελέγχου. Το πρόγραμμα έχει βιώσει μια σειρά τεχνικών σφαλμάτων, συμπεριλαμβανομένου του λογισμικού του, αλλά η ανάπτυξη και οι δοκιμές συνέχισαν να προχωρούν.

Το IBCS της Northrop Grumman είναι το επίκεντρο του ολοκληρωμένου συστήματος αντι-αεροπορικής και αντι-πυραυλικής μονάδας του Στρατού, το οποίο βρίσκεται σε εξέλιξη. Είκοσι κύρια τμήματα του IBCS συμμετείχαν στη δοκιμή, συμπεριλαμβανομένων των κέντρων επιχειρήσεων εμπλοκής IBCS και των ολοκληρωμένων κυκλωμάτων ελέγχου εκτόξευσης. Η δοκιμή περιελάμβανε ελέγχους εκτοξευτήρων και αισθητήρων σε ένα ζωντανό περιβάλλον, ταυτόχρονες προσομοιώσεις αναχαίτισης πολλαπλών εναέριων στόχων και τα τακτικά δεδομένα Link 16 καθώς επίσης και το δίκτυο διαχείρισης της εναέριας κυκλοφορίας.
Ο Dan Verwiel, αντιπρόεδρος της Northrop Grumman και γενικός διευθυντής του συστήματος πυραυλικής άμυνας και προστασίας, δήλωσε πως το IBCS συνεχίζει να παρουσιάζει υψηλά επίπεδα απόδοσης και αξιοπιστίας. Προσέθεσε πως ως η ραχοκοκαλιά της μελλοντικής πολεμικής αεροπορικής και πυραυλικής άμυνας του Στρατού, το IBCS θα υποβληθεί σε ολοένα και πιο πολύπλοκες δοκιμές, καθώς θα λειτουργεί μέσω της ανάπτυξης και θα προετοιμάζεται για μελλοντικές επιχειρησιακές δραστηριότητες.

http://www.onalert.gr/stories/northrop-grunman-epituxis-dokimi-ths-neas-puraulikis-aspidas-twn-hpa/70610

No comments :

Post a Comment