15/09/2018

Τουρκία: Με NAVTEX: «δεσμεύει» το Καστελόριζο και τη Ρω

Με την NAVTEX 0908/18 η οποία εκδόθηκε το μεσημέρι ανακοινώνει την διεξαγωγή άσκησης Έρευνας και Διάσωσης στις 19 Σεπτεμβρίου σε περιοχή η οποία επικαλύπτει όλο το σύμπλεγμα του Καστελόριζου και της Ρω. Η τουρκική άσκηση επικαλύπτει φυσικά την ελληνική περιοχή ευθύνης για Έρευνα και Διάσωση αλλά και ελληνικά χωρικά ύδατα και τον Εθνικό Εναέριο Χώρο.
Με προγούμενη NAVTEX 0902/18 η Τουρκία έχει δεσμεύσει επίσης μεγάλη περιοχή και στα ύδατα μεταξύ Ρόδου και Καστελόριζου μέχρι τις 21 Σεπτεμβρίου για ασκήσεις με πραγματικά πυρά, ενώ συγχρόνως ενεργοποίησε το πεδίο βολής που αυθαίρετα έχει δεσμεύσει για όλο τον χρόνο, στο μέσο του Αιγαίου μεταξύ Χίου, Αη Στράτη και Σκύρου για ασκήσεις με πυρά από τις 24-27 Σεπτεμβρίου και 30-31 Οκτωβρίου.

ΣΧΟΛΙΟ "ΚΟΥΡΗΤΗΣ": ΜΗΝ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ ΠΑΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, ΠΕΡΑΝ ΤΩΝ ΣΥΝΗΘΩΝ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΩΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΚΔΟΣΗ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΩΝ, ΑΚΥΡΩΤΙΚΩΝ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΙΚΩΝ, ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΩΝ. ΤΟ ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΑΜΥΝΤΙΚΟ ΔΟΓΜΑ ΤΩΝ ΥΠΕΥΘΥΝΩΝ, ΕΙΝΑΙ Η... "ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΨΥΧΡΑΙΜΙΑ". (ΣΤΟ ΒΙΑΣΜΟ).

No comments :

Post a Comment