27/09/2018

ECSC ’18: Γνώρισε την εθνική ομάδα hacking – Βίντεο

Ο πανευρωπαϊκός διαγωνισμός κυβερνοασφάλειας European Cyber Security Challenge 2018 (ECSC ’18), θα διεξαχθεί στο Λονδίνο στις 15 και 17 Οκτωβρίου 2018 και η ελληνική ομάδα προπονείται με πυρετώδεις ρυθμούς. Η φετινή ομάδα, αποτελείται από δέκα νέα παιδιά, επαγγελματίες και μη, hackers, ερευνητές ασφαλείας, αλλά ακόμη και μαθητές, που ασχολούνται με το hacking. Οι Αναστάσης Τσιμπούκης, Πέτρος Μάντος, Νίκος Μουρούσιας, Γιώργος Τσεκαλάς, Νίκος Βανταλιάντς, Δήμος Πούπος, Παύλος Κολιός, Νίκος Καμαρινάκης, Στράτος Καπλανέλης και Θωμάς Ρογδάκης θα εκπροσωπήσουν την Ελλάδα στο φετινό ECSC με εφόδιο τις συμβουλές των προπονητών τους (ομάδα Greunion, ειδικούς του Hack the Box).

ΒΙΝΤΕΟ:  https://www.youtube.com/watch?v=dTY5tASOU4o

Τα μέλη της φετινής ομάδας ξεχώρισαν με τις επιδόσεις τους στον προκριματικό διαγωνισμό που πραγματοποιήθηκε τον περασμένο Απρίλιο στα πλαίσια του EthiHak 2018. Από τότε μέχρι και τις αρχές Σεπτεμβρίου, όλα τα παιδιά που προκρίθηκαν ξεκίνησαν εντατικές προπονήσεις, με live-hacking δοκιμασίες αλλά και εκπαίδευση, που είχε ως στόχο την ενημέρωση και εξάσκηση των συμμετεχόντων στις σύγχρονες απειλές, τα κενά ασφαλείας αλλά και τα μέσα που χρησιμοποιούν οι hackers για την παράκαμψη των συστημάτων ασφάλειας. Ενδεικτικά αναφέρουμε ορισμένες κατηγορίες ασκήσεων reverse engineering, cryptography, steganography, computer forensics, hardware challenges, mobile challenges καθώς και το αμιγώς hacking.

Δηλώσεις συμμετοχής στο ECSC ’19 μέσω του προκριματικού διαγωνισμού EthiHak: https://ctf.hackthebox.eu/ethihak/register

Facebook: Hellenic Team-European Cyber Security Challenge
LinkedIn: European Cyber Security Challenge – Hellenic Team
Twitter: Hellenic Cyber Security Team @ECSCGR

ΣΧΟΛΙΟ "ΚΟΥΡΗΤΗΣ": ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΘΕΡΜΩΣ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΥ ΜΠΟΡΟΥΝ, ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΕΣ. ΕΝΘΑΡΡΥΝΕΤΕ ΕΝΕΡΓΗΤΙΚΑ ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΩΝ ΣΥΓΓΕΝΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΦΙΛΩΝ ΣΑΣ ΝΑ ΑΣΧΟΛΗΘΟΥΝ ΜΕ ΤΟ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ.
Ο ΚΥΒΕΡΝΟΧΩΡΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΑΚΟΜΗ, ΠΟΛΥ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΠΕΔΙΟ, ΣΤΟ ΟΠΟΙΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΟΥΜΕ. ΤΟ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΣΥΜΒΑΤΟ ΜΕ ΤΙΣ  ΕΓΓΕΝΕΙΣ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ. ΕΑΝ ΑΣΧΟΛΗΘΟΥΜΕ ΘΑ ΚΥΡΙΑΡΧΗΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΠΟΛΥ ΚΟΠΟ.

No comments :

Post a Comment