08/09/2018

Ε.Σ.Ο. (Εθνικό Συντονιστικό Όργανο): Δελτίο τύπου, ενημέρωση και κάλεσμα για ψήφισμα

«Οι πρόσφατες εξελίξεις στο Σκοπιανό με την ουσιαστική εκχώρηση του ονόματος της Μακεδονίας μας στο γειτονικό κράτος, αλλά και η απόλυτη αδυναμία που η κυβέρνηση επέδειξε στην προστασία των Ελλήνων πολιτών κατά την πρόσφατη εθνική συμφορά στο Μάτι, δεν μπορούν να μας αφήνουν αδιάφορους και να μας καθιστούν παθητικούς θεατές των εξελίξεων. Είμαστε Έλληνες πατριώτες και εθνικιστές και έχουμε μάθει να αγωνιζόμαστε για την πατρίδα μας. Αρκετοί από εμάς, συμμετείχαμε τόσο στις εθνικές κινητοποιήσεις όσο και στις εθελοντικές πρωτοβουλίες στο Μάτι. Διαπιστώσαμε μετά λύπης την πλήρη απουσία της πολιτείας, αλλά και το έλλειμμα ηγεσίας που ταλανίζει το ελληνικό έθνος. Το ελληνικό έθνος και όχι απλά τον εφήμερο λαό, καθώς μαζί με εμάς δοκιμάζεται η παρακαταθήκη που μας παρέδωσαν οι πρόγονοί μας, αλλά και το μέλλον των παιδιών μας. Διαπιστώνουμε μετά λύπης ότι η έννοια του εθνικού συμφέροντος δεν υπηρετείται πια στο ελληνικό κοινοβούλιο, πολλώ δε μάλλον στην ελληνική κυβέρνηση.

Το πιο απογοητευτικό όμως είναι, ότι στον ευρύτερο πατριωτικό χώρο δεν διακρίνεται ούτε κατά διάνοια η ελπίδα κοινοβουλευτικής εκπροσώπησης, που θα μπορούσε να αντιμετωπίσει την πολιτική πανώλη που λυμαίνεται την πατρίδα μας και την οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στο θάνατο. Ο εποικισμός της Ελλάδος από λαθρομετανάστες, ο δημογραφικός μαρασμός, η οικονομική και αμυντική της εξαθλίωση και η απόλυτη ηθική και κοινωνική της κατάπτωση δεν αφήνουν περιθώρια αδρανείας, καθώς πλέον τα κτυπήματα για το έθνος μας είναι απανωτά και αδιάκοπα. Ο παραδοσιακός εθνικός χώρος είναι κατακερματισμένος και δεν διαφαίνεται διάθεση συνεργασίας μεταξύ αρκετών εκ των ηγετών του. Αυτό γεννά εύλογες υποψίες για τον ρόλο των κομμάτων και των προσώπων αυτών, καθώς δεν δικαιολογούν την ύπαρξή τους και πρακτικά υπονομεύουν ηθελημένα ή μη με τη στάση τους το εθνικό συμφέρον, που θα προϋπέθετε περισσότερο από κάθε άλλη φορά την συσπείρωση των εθνικών δυνάμεων με σκοπό την μεγαλύτερη δυνατή εκπροσώπησή τους στο ελληνικό κοινοβούλιο».

Το Εθνικό Συντονιστικό Όργανο – Ε.Σ.Ο., συνεχίζοντας τις προσπάθειες για την Ενότητα των Εθνικιστικών και Πατριωτικών δυνάμεων, συμμετέχει ενεργά στο συλλαλητήριο τού Σαββάτου 8/9 στη Θεσσαλονίκη για το όνομα της Μακεδονίας και καλεί σε αρραγές μέτωπο όλους τούς φορείς και τον Ελληνικό λαό για την ΑΝΑΤΡΟΠΗ τής προδοτικής συμφωνίας των Πρεσπών. Ας γίνει αυτή η συγκέντρωση για το μεγάλο αυτό εθνικό θέμα, η αφορμή και η αγωνιστική αφετηρία για την ΕΝΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ.

Το Εθνικό Συντονιστικό Όργανο, μία υπερκομματική πρωτοβουλία για τη συνένωση – σύμπραξη των κομμάτων του πατριωτικού χώρου, ανακοινώνει την έναρξη των διαδικασιών για την εκπλήρωση του σκοπού του. Κατά τη διάρκεια του μήνα που πέρασε, το ΕΣΟ συνέταξε ψήφισμα, το οποίο απευθύνει στους επικεφαλής των πολιτικών κομμάτων του πατριωτικού χώρου και συνέλεξε 85 υπογραφές γνωστών και ενεργών στελεχών του εθνικιστικού και πατριωτικού χώρου, ενεργών στις τοπικές τους κοινωνίες και στην ελληνική πολιτική. Το ψήφισμα, το οποίο από σήμερα δίδεται στη δημοσιότητα, για να μπορεί να συνυπογραφεί και από οποιονδήποτε πολίτη το επιθυμεί, θα επιδοθεί ιδιοχείρως από την ερχόμενη Δευτέρα σε όλους τους πολιτικούς αρχηγούς του πατριωτικού χώρου. Την επίδοση θα κάνει ειδική επιτροπή, απαρτιζόμενη από αιρετά μέλη της πρωτοβουλίας μας. Καλούμε όλους τους Έλληνες πατριώτες να υποστηρίξουν με την υπογραφή και τη συμμετοχή τους αυτό μας το εγχείρημα, ώστε να δοθεί σύντομα ένα τέλος στον κατακερματισμό που ταλανίζει τον πατριωτικό χώρο σε μία πολύ κρίσιμη περίοδο για την πατρίδα μας.

Το ψήφισμα: http://eso-hellas.gr/psifisma/ το απευθύνει και στους επικεφαλής των πολιτικών κομμάτων του πατριωτικού χώρου. Ήδη έχει ξεκινήσει η επίδοσή του στους πολιτικούς αρχηγούς. Συνέλεξε 85 υπογραφές γνωστών και ενεργών στελεχών του εθνικιστικού και πατριωτικού χώρου, ενεργών στις τοπικές τους κοινωνίες και στην ελληνική πολιτική.

Στην Αθήνα το ΕΣΟ εκπροσωπήθηκε από τον Δημοτικό Σύμβουλο Πύργου, Χάρη Μιχαλακόπουλο, τον Δημοτικό Σύμβουλο Λαμιέων Γεώργιο Σαγιά και τον κ. Μιλτιάδη Κρεμμύδα.
Το ψήφισμα παρέλαβαν ο Πρόεδρος του Λαϊκού Ορθοδόξου Συναγερμού Γεώργιος Καρατζαφέρης, ο Γενικός Γραμματέας του Εθνικού Μετώπου κ. Εμμανουήλ Κώνστας, ο Πρόεδρος του Ριζοσπαστικού Εθνικού Συναγερμού Βασίλειος Καπερνάρος και για λογαριασμό του Προέδρου της Νέας Δεξιάς Φαήλου Κρανιδιώτη, ο Αντιπρόεδρος Παναγιώτης Δούμας.
Στη Θεσσαλονίκη το ψήφισμα επέδωσε ο επικεφαλής του δημοτικού συνδυασμού Θεσσαλονίκη-Πόλη Ελληνική Ιωάννης Κουριαννίδης.
Το ψήφισμα για λογαριασμό του Προέδρου της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκου Βελόπουλου παρέλαβε η κ. Δήμητρα Ρετσινά, για την Ελεύθερη Πατρίδα ο Πρόεδρος κ. Νικόλαος Βασιλειάδης και από το Κίνημα Ελευθερία ο Πρόεδρος Γιώργος Σύρπης.

Σύμφωνα με πληροφορίες του "Στόχου"΄από πρωταγωνιστές της πρωτοβουλίας, το κείμενο έχει ήδη συνυπογράψει και ο Βουλευτής Μεσσηνίας Δημήτρης Κουκούτσης που έχει συστρατευτεί με τον Στρατηγό Συναδινό, ενώ οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως το ψήφισμα θα παραδώσει ο Γιάννης Κουριανίδης στον Ευρωβουλευτή Ελευθέριο Συναδινό στην Θεσσαλονίκη, όπου θα βρίσκεται λόγω του Συλαλλητηρίου για την Μακεδονία.

Προτάσεις για μία «καθαρή» ένωση των Εθνικιστών

Τις τελευταίες εβδομάδες πληροφορίες έρχονται από διάφορες πηγές ότι κάτι κινείται στον «χώρο». Εν όψει των επερχόμενων εκλογών, είτε προώρων είτε στην ώρα τους, έχουν ξεκινήσει με εντατικό ρυθμό επαφές μεταξύ στελεχών εφ’ ενός του πατριωτικού χώρου και αφ’ ετέρου του εθνικιστικού κινήματος. Σκοπός αυτής της κινητικότητας είναι η διερεύνηση της δυνατότητας πολιτικής συνεργασίας προσωπικοτήτων, πολιτευτών και πολιτικών φορέων τους, συμπεριλαμβανομένης και της εκλογικής συνεργασίας. Τέτοιες συναντήσεις και ζυμώσεις έγιναν στην Αθήνα, στην Θεσσαλονίκη και σε επαρχιακές πόλεις χωρίς όμως να λάβουν ευρεία δημοσιότητα για ευνόητους λόγους.

Ο «Ελεύθερος Κόσμος» ανέκαθεν με τα άρθρα του προέβαλε και υποστήριζε όλες τις ενωτικές πρωτοβουλίες. Δυστυχώς μέχρι σήμερα, όσες φορές επετεύχθη πολιτική-εκλογική συνεργασία στον ευρύτερο εθνικό χώρο, τα αποτελέσματα ήταν πενιχρά. Μεταξύ των προσφάτων ενωτικών πρωτοβουλιών ξεχωρίζει για την σοβαρότητα και την πληρότητά της η πρόταση του δημοτικού συμβούλου της Λαμίας, Γ. Σαγιά, ως εκφραστή της βούλησης ευρύτερης ομάδας συναγωνιστών. Πρόκειται για την διακήρυξη ίδρυσης και λειτουργίας του Κέντρου Μελέτης και Προώθησης Εθνικών Ιδεών (ΚΕ.ΜΕ.Π.Ε.Ι.) «φ», υπό την ομπρέλα του οποίου θα μπορούσαν να γίνουν συζητήσεις για την ένωση των Ελλήνων πατριωτών και εθνικιστών. Η διακήρυξη δημοσιεύθηκε τον Ιούλιο του 2018 σε καθημερινή εφημερίδα, κοινοποιήθηκε σε όλους τους φορείς και τις προσωπικότητες του εθνικού χώρου και είναι προσβάσιμη σε όλους τους ενδιαφερόμενους (βλ. https://bit.ly/2AdI0h1). Κατά τη γνώμη μου, η διακήρυξη του ΚΕ.ΜΕ.Π.Ε.Ι. «φ», με αιχμή του δόρατος τον Γ. Σαγιά, αξίζει να διαβαστεί από όσους επιδιώκουν την συνεργασία πατριωτών και εθνικιστών. Ήδη έχει τεθεί σε διαβούλευση σε κύκλους πατριωτών και εθνικιστών, έχει γίνει αποδεκτή από πολλούς ως κοινή βάση συζήτησης και απ’ ό,τι φαίνεται έχει μέλλον μπροστά της.

Προσωπικά διατηρώ αμφιβολίες για το αν πρόσωπα και συλλογικότητες, που αυτοπροσδιορίζονται ως δεξιοί ή πατριώτες αλλά αρνούνται τον όρο εθνικιστής, μπορούν να συνυπάρξουν αρμονικά σε μία πολιτική-εκλογική συνεργασία διαρκείας και όχι ευκαιριακή. Η διακήρυξη του Γ. Σαγιά αποτελεί μία ενωτική ιδεολογική πλατφόρμα που μπορεί να μετεξελιχθεί σε ενωτική πολιτική πλατφόρμα. Προϋπόθεση της επιτυχίας της είναι η συμμετοχή στην προσπάθεια χωρίς εγωισμούς, αρχηγισμούς και δεύτερες σκέψεις στο πίσω μέρος του κεφαλιού των εμπλεκομένων. Οι αυτοπροβαλλόμενοι ή ετεροπροβαλλόμενοι ως ταγοί του εθνικού χώρου θα πρέπει να αποδείξουν ότι, όταν μιλούν για ένωση, εννοούν μία ειλικρινή πολιτική συνεργασία σε στερεή ιδεολογική βάση, χωρίς καπέλωμα και απορρόφηση των «αδύναμων» φορέων από τον πιο «δυνατό», χωρίς την δημιουργία προσωποπαγών κομμάτων για την εκμετάλλευση (πολιτική αλλά πολλές φορές και οικονομική) των πατριωτών-εθνικιστών ψηφοφόρων για ίδιον όφελος.

Δικλείδες ασφαλείας και εγγυήσεις. Δεν θα πρέπει να ξεχνάμε ότι στο παρελθόν υπήρξαν συμπεριφορές ατόμων που εκμεταλλεύθηκαν την συσπείρωση των πατριωτών και εθνικιστών σε κόμματα του «χώρου» για να εκλεγούν σε θέσεις βουλευτών και ευρωβουλευτών, στη συνέχεια όμως ακολούθησαν ατομική πορεία. Οι προφορικές ή γραπτές δεσμεύσεις (π.χ. λόγοι τιμής, υπεύθυνες δηλώσεις), που ακούγεται ότι είχαν αναλάβει έναντι των κομμάτων με τα οποία εκλέχθηκαν, περί παράδοσης της έδρας τους σε περίπτωση αποχώρησης, είδαμε ότι δεν τηρήθηκαν. Για να μην επαναληφθεί οποιαδήποτε «προδοσία», «αποστασία», «διαρροή» ή όπως αλλιώς μπορεί να το πει κανείς, μέσω της ανεξαρτητοποίησης από ή προσχώρησης σε άλλη κοινοβουλευτική ομάδα, περιφερειακή ή δημοτική παράταξη από τους υποψηφίους πατριώτες-εθνικιστές που τυχόν εκλεγούν σε οιαδήποτε θέση (π.χ. ευρωβουλευτές, βουλευτές, περιφερειάρχες ή περιφερειακοί σύμβουλοι, δήμαρχοι ή δημοτικοί σύμβουλοι) προτείνω την εξής δικλείδα ασφαλείας που θα υλοποιηθεί σε τέσσερα στάδια:

1) Επιλογή προσωπικοτήτων κοινής αποδοχής, που δεν θα είναι υποψήφιοι σε εκλογές και θα αποτελέσουν τους «θεματοφύλακες» της όποιας ένωσης του εθνικού χώρου εν είδει πειθαρχικού συμβουλίου. Σκοπός των «θεματοφυλάκων» θα είναι η εξασφάλιση της ορθής εκπροσώπησης των πατριωτών-εθνικιστών από τους εκλεγμένους εκπροσώπους τους και η αποφυγή οποιασδήποτε προδοσίας, αποστασίας και άμεσης ή έμμεσης συνεργασίας αυτών με τους ιδεολογικούς-πολιτικούς αντιπάλους μας.

2) Υποβολή δήλωσης «πόθεν έσχες» από όλους τους υποψήφιους πατριώτες-εθνικιστές προς τους ανωτέρω «θεματοφύλακες», δηλαδή δήλωση όλης της κινητής και ακίνητης περιουσίας τους (ούτως ή άλλως αν εκλεγούν θα υποβάλουν προς το κράτος δήλωση «πόθεν έσχες»), με ταυτόχρονη υποβολή υπεύθυνης δήλωσης ότι δεν θα μεταβιβάσουν οποιοδήποτε ακίνητό τους πριν από την λήξη της θητείας του, εφόσον εκλεγούν, παρά μόνο αν λάβουν την άδεια από τους «θεματοφύλακες».

3) Παροχή με συμβολαιογραφικό πληρεξούσιο από όλους τους υποψηφίους πατριώτες-εθνικιστές της ανέκκλητης, για όσο χρόνο διαρκεί η θητεία τους, εντολής-εξουσιοδότησης προς τους «θεματοφύλακες» να μεταβιβάσουν όλη την κινητή ή ακίνητη περιουσία τους σε κοινωφελές ίδρυμα (που θα επιλεγεί εκ των προτέρων) στην περίπτωση που ο εκλεγμένος υπό την σημαία των ενωμένων πατριωτών-εθνικιστών ανεξαρτητοποιηθεί ή προσχωρήσει σε άλλη κοινοβουλευτική ομάδα ή περιφερειακή ή δημοτική παράταξη χωρίς να παραδώσει την έδρα του στο πατριωτικό-εθνικιστικό κόμμα ή περιφερειακή ή δημοτική παράταξη με την οποία εκλέχθηκε ή στην περίπτωση που συνεργαστεί επίσημα ή ανεπίσημα με ιδεολογικούς-πολιτικούς αντιπάλους (π.χ. ψηφίζοντας αντεθνικούς νόμους) ή στην περίπτωση που μεταβιβάσει οποιοδήποτε ακίνητό του χωρίς την άδεια των «θεματοφυλάκων».

4) Υποβολή δήλωσης από κάθε υποψήφιο πατριώτη-εθνικιστή προς κάθε αρμόδιο εισαγγελέα και αρχή περί παραίτησής του από το δικαίωμα έγκλησης για εξύβριση ή δυσφήμηση ή συκοφαντική δυσφήμηση εναντίον οποιουδήποτε τον αποκαλεί «Ιούδα», «προδότη» κλπ, στην περίπτωση που ο εκλεγμένος υπό την σημαία των πατριωτών-εθνικιστών ανεξαρτητοποιηθεί ή προσχωρήσει σε άλλη κοινοβουλευτική ομάδα ή περιφερειακή ή δημοτική παράταξη χωρίς να παραδώσει την έδρα του στο πατριωτικό-εθνικιστικό κόμμα ή περιφερειακή ή δημοτική παράταξη με την οποία εκλέχθηκε ή στην περίπτωση που συνεργαστεί επίσημα ή ανεπίσημα με ιδεολογικούς-πολιτικούς αντιπάλους (π.χ. ψηφίζοντας αντεθνικούς νόμους). Κι αυτό γιατί το προαναφερθέν συμβολαιογραφικό πληρεξούσιο αποτελεί εγγύηση μόνο στο βαθμό που ο εκλεγμένος πατριώτης-εθνικιστής υποστεί πραγματική οικονομική ζημία από την «αποστασία» ή «προδοσία». Η εγγύηση αυτή μπορεί να ακυρωθεί στην ουσία της από τους ιδεολογικούς-πολιτικούς αντιπάλους, εφόσον οι τελευταίοι «εξαγοράσουν» οποιονδήποτε εκλεγμένο υπό την σημαία των πατριωτών-εθνικιστών διαθέτει περιουσία ίση ή μικρότερη των «τριάκοντα αργυρίων» προσφέροντάς του τριάκοντα ή περισσότερα αργύρια.

Με αυτές τις σκέψεις και προτάσεις, που εξασφαλίζουν αν όχι την αγνότητα των προθέσεων όσων θελήσουν να είναι υποψήφιοι υπό την σημαία των πατριωτών-εθνικιστών τουλάχιστον την πολιτική, ηθική και οικονομική τιμωρία όσων τυχόν επιχειρήσουν να «(ξανα)πουλήσουν» τους πατριώτες-εθνικιστές ψηφοφόρους τους, αναμένω με αγωνία τις εξελίξεις στον εθνικό χώρο.

Η ελπίδα πεθαίνει πάντα τελευταία…

του Χρήστου Μπίσδα
http://www.elkosmos.gr/protaseis-gia-mia-kathari-enosi-ton-ethnikiston/

Μόνον ο Εθνικισμός θα σώσει την Ελλάδα

Τα γεγονότα των τελευταίων μηνών, όπως η ομηρία των δύο στρατιωτικών μας, η επερχόμενη φοροκαταιγίδα, η προδοτική Συμφωνία των Πρεσπών και ως αποκορύφωμα, η τραγωδία με τους περίπου 100 νεκρούς από την πυρκαγιά στην Ανατολική Αττική απέδειξαν το αυταπόδεικτο. Ότι δηλαδή η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ και το πολιτικό σύστημα γενικότερα, είναι ανίκανοι να διοικήσουν την χώρα και ίσως αυτό να γίνεται συνειδητά. Απεδείχθη όμως και κάτι άλλο. Κάτι για το οποίο εμείς όλα αυτά τα χρόνια, μαζί με την δική σας βοήθειά, προσπαθούμε να το μετουσιώσουμε σε πράξη. Και αυτό είναι ότι, μόνον ένα ενωμένο και ισχυρό Εθνικιστικό Κίνημα θα μπορέσει να δώσει διέξοδο στα αδιέξοδα, που έχει περιέλθει η πατρίδα μας. Ένα Εθνικιστικό Κίνημα εξελιγμένο, που μακριά από τις όποιες αγκυλώσεις θα πρέπει, αφού δει τις καταστάσεις όπως διαμορφώνονται παγκοσμίως, να προωθήσει λύσεις, που θα κάνουν και πάλι την χώρα μας σεβαστή και τους Έλληνες υπερήφανους.

Ο «Ελεύθερος Κόσμος» έχει χαιρετήσει και επικροτήσει τις κινήσεις που γίνονται από πρόσωπα και φορείς, για να επιτευχθεί, όπως διατείνονται πως είναι ο σκοπός τους, η πολυπόθητη αν όχι ένωση, τουλάχιστον εκλογική σύμπραξη των εθνικιστών και πατριωτών. Μέχρι σήμερα όμως όλες αυτές οι κινήσεις δεν είχαν κάποιο ορατό αποτέλεσμα. Κόμματα και σχηματισμοί ανακοινώθηκαν. Το ζητούμενο όμως δεν είναι η πληθώρα των εθνικιστικών σχηματισμών και κομμάτων, ασχέτως αν συμμετάσχουν ή όχι στις επερχόμενες εκλογές. Αλλά η σύμπραξη όλων όσοι πιστεύουν ότι η χώρα μας καταστρέφεται συνειδητά και σε εμάς τους εθνικιστές πέφτει το βαρύ αλλά και επιβεβλημένο καθήκον να την σώσουμε. Η εφημερίδα μας θα συνεχίσει να δραστηριοποιείται προς αυτή την κατεύθυνση. Άλλωστε όπως έδειξε και η πρόσφατη διαδικτυακή δημοσκόπηση της εφημερίδας μας αυτό επιθυμεί και η πλειονότητα των αναγνωστών της.

http://www.elkosmos.gr/monon-o-ethnikismos-tha-sosei-tin-ellada/ 

No comments :

Post a Comment