10/09/2018

Στόχος της νέας σχολικής χρονιάς: "...ανάγκη διασφάλισης ενός συμπεριληπτικού περιβάλλοντος".

Η γενική γραμματέας Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του υπουργείου Δικαιοσύνης Μαρία Γιαννακάκη, με αφορμή την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, σε ανακοίνωσή της υπογραμμίζει την αξία της αποδοχής της διαφορετικότητας. Συγκεκριμένα, η κυρία Γιαννακάκη αναφέρει ότι «το Εθνικό Συμβούλιο κατά του Ρατσισμού και της Μισαλλοδοξίας, με αφορμή την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς,τονίζει την αξία της αποδοχής της διαφορετικότητας και την ανάγκη διασφάλισης ενός συμπεριληπτικού περιβάλλοντος». Ακόμη, η γενική γραμματέας επισημαίνει ότι «μεμονωμένα κρούσματα ξενοφοβίας και ρατσισμού, που ακόμη και σήμερα, παραμονή του πρώτου κουδουνιού, διακινούνται διαδικτυακά, ενισχύουν την αποφασιστικότητα του Συμβουλίου να εντείνει τις προσπάθειές του, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του, για τη διασφάλιση της προστασίας ατόμων και ομάδων που στοχοποιούνται».

ΑΜΠΕ 

ΣΧΟΛΙΟ "ΚΟΥΡΗΤΗΣ": ΕΓΩ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ...συμπεριληπτικό περιβάλλον. ΙΣΩΣ ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΤΟΣΟ ΜΟΡΦΩΜΕΝΟΣ ΟΣΟ Η Κα Γιαννακάκη. ΑΛΛΑ... ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΛΕΕΙ ΣΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ..."ΕΜΠΡΟΣ ΠΑΙΔΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΝΕΑ ΧΡΟΝΙΑ ΓΙΑ ΕΝΑ ΣΥΜΠΕΡΙΛΗΠΤΙΚΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ"; ΑΥΤΟ ΝΟΜΙΖΕΙ ΠΩΣ ΘΑ ΤΟΥΣ ΕΜΠΝΕΥΣΕΙ; ΑΥΤΟ ΘΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΣΤΟΧΟΣ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΦΕΤΟΣ; ΡΕ ΠΟΥ ΜΠΛΕΞΑΜΕ ... ΜΕ ΤΗΝ ΨΗΦΟ ΣΑΣ ΠΑΝΤΑ.

6 comments :

  1. Anonymous10/9/18 20:09

    ΕΙΝΑΙ ΠΟΥ ΖΟΥΝ ΣΕ ΣΥΜΠΕΡΙΛΗΠΤΙΚΟ ΣΥΜΠΑΝ,ΓΙΆΥΤΟ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΘΝΗΤΟΙ...ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΤΟ ΞΑΝΑΣΚΕΦΤΟΜΑΙ,ΜΑΛΛΟΝ ΓΙΑ ΕΠΙΛΗΠΤΙΚΟ ΤΟ ΒΛΕΠΩ.

    -ΔΗΜΗΤΡΑ-

    ReplyDelete
  2. -ΔΗΜΗΤΡΑ-
    ΙΔΕΟΛΗΠΤΙΚΑ...ΕΠΙΛΗΠΤΙΚΤΟ, ΑΛΛΑ ΤΙ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙΣ ΚΙ ΕΣΥ, ΑΜΦΙΒΑΛΛΩ ΠΩΣ ΕΙΣΑΙ ΜΟΡΦΩΜΕΝΗ ΟΣΟ Η ΓΙΑΝΝΑΚΑΚΗ.

    ReplyDelete
  3. Anonymous10/9/18 20:14

    Άνοιξα το λεξικό "Σουίδα" και δεν βρήκα την γλωσσική κοτσάνα της γιαννακάκη!
    Το "συν" + "περιληπτικό τι νόημα βγάζει; αλλά λέω ας κοιτάξω μήπως και κάνω λάθος...
    Μανία που έχουν να κάνουν νέες λέξεις μόνο και μόνο γιατί δεν έχουν τίποτα να πουν και και απλά θέλουν να κάνουν εντύπωση και να φαίνονται κουλτουριάρηδες...
    Α.Α.

    ReplyDelete
  4. Α.Α
    Το κείμενο είναι του συγγραφέα Ντίνου Χριστιανόπουλου και αποτελεί διασκευασμένο απόσπασμα από συζήτηση με τον επίσης συγγραφέα Περικλή Σφυρίδη («Αλαμπουρνέζικα ή η γλώσσα των σημερινών κουλτουριάρηδων», πρώτη έκδοση 1990).

    https://isxys.blogspot.com/2011/11/blog-post_7130.html

    ReplyDelete
  5. Anonymous10/9/18 20:32

    Η ΓΙΑΝΝΑΚΑΚΗ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΤΩΝ '' ΠΕΡΙΛΗΠΤΙΚΩΝ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΩΝ''.ΧΑΙΒΑΝΙ (ΤΟΥΡΚΙΣΤΙ).

    -ΔΗΜΗΤΡΑ-

    ReplyDelete
  6. Anonymous11/9/18 02:08

    Δεν χρειάζεται λεξικό,απλά χρησιμοποιεί κι η εν λόγω μαντάμ την Μακαρονική γλώσσα όπως όλοι οι πολιτικοί αρουραίοι.

    ReplyDelete