28/09/2018

Βουλγαρία: Αλλαγές στον κανονισμό δράσης της μυστικής υπηρεσίας της.

Η τελική διάταξη αναφέρει χαρακτηριστικά: «κατά την άσκηση των καθηκόντων τους οι υπάλληλοι του Οργανισμού (SANS), μπορούν να καταλάβουν θέσεις στη δημόσια διοίκηση, νομικά πρόσωπα, κοινωνίες των πολιτών καθώς και σε εταιρείες ιδιωτών και στρατολόγηση ελεύθερων επαγγελματιών, εκτός από δικηγόρους».  
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η κατασκοπεία αυτή του κράτους σε δημόσιους οργανισμούς και ιδιωτικές επιχειρήσεις θα έχει ως αποτέλεσμα τον ενδελεχή έλεγχο των αιτούντων εργασία και αυτό θα απαιτήσει ένα σχετικό ερευνητικό δίκτυο. Μάλιστα, από την κατασκοπεία δεν προστατεύεται κανένας τομέας, συμπεριλαμβανομένων των μέσων μαζικής ενημέρωσης, που θα ‘ταράξει’ τα δεδομένα των δημοσιογράφων που έχουν πηγές και νόμιμα μπορούν να τις κρατήσουν σε ανωνυμία.
Οι ριζικές αυτές αλλαγές, έχουν ως κίνητρο την εθνική ασφάλεια εξαιτίας των παγκόσμιων απειλών για τρομοκρατικές επιθέσεις, που τα κράτη θα πρέπει έχουν «έγκαιρη απόκτηση πληροφοριών». Το δημοσίευμα επισημαίνει ότι το διάταγμα και οι σχετικές τροποποιήσεις θα δημοσιευθούν αύριο στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεων.

The Hellenic Information Team

ΣΧΟΛΙΟ "ΚΟΥΡΗΤΗΣ": ΤΟ ΠΕΡΙΕΡΓΟ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ; ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΕΧΕΙ ΜΟΝΟΝ ΤΟ ΠΩΣ ΘΑ ΠΡΟΩΘΗΣΟΥΝ ΤΑ ΣΤΕΛΕΧΗ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΤΗΝ ΘΕΣΗ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΣΥΝΝΕΝΟΗΘΟΥΝ ΜΕ ΤΟΥΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥΣ ΠΡΟΣΛΗΨΗΣ ΣΕ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ή ΠΩΣ ΘΑ ΣΤΡΑΤΟΛΟΓΗΣΟΥΝ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ, ΗΔΗ ΤΟΠΟΘΕΤΗΜΕΝΟΥΣ ΣΕ ΘΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΝ. ΔΥΣΚΟΛΟ ΚΑΙ ΑΡΚΕΤΑ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ ΣΤΟ ΝΑ ΑΠΟΚΑΛΥΦΘΕΙ ΤΟ ΟΛΟ ΕΓΧΕΙΡΗΜΑ.

No comments :

Post a Comment